50 jurjev km, pa potisni le?aj? Men se to zdi zelo ?udno. Mogo?e vsaj pribli?no vem, kaj sli?i?, to kar ti ropota mislim. Vozil sem 2 mazdi (prej?nji model) pa je bilo povsod isto. Nek zvok ob prestavljanju..pomoje n? takega.
Lahko da je tam pri filtru kaj, kar pride v resonanco ali kaj podobnega. Skratka ni? kar bi te pomoje lahko skrbelo.
Kar se zimskih in "slanih" prigod ti?e, marsikdo dela napako, da zapelje dobro nasoljen stroj v kvalitetno ogreto gara?o (npr. 15 ali 20 C), pol ga pa lu?tno raz?ira reve?a do naslednjega odhoda na mraz!
Jaz sem jeseni naredil kompletno za??ito podvozja (podjetje Tri krone), pa mi je majstr rekel, naj ob obisku pralnice ne vzamem paketa ki vklju?uje pranje podvozja, saj mi lahko agresivni na?in pranja, odplakne ?e del te novonane?ene za??ite, se pravi bi naredil samemu sebi medvedjo uslugo.
Kolk pa pride priblizno za??ita podvozja za ?estko tam? Jaz bom mogo?e spomladi tut tja peljal.
Ja, to je meni ?isto jasno da ne pi?e. Saj zato pa pravim, najbr? se da marsikaj ugotoviti, ?e seveda ve? kaj gledat pa ?e pozna? paramtre, vrednosti pa to.
Pomeni, da motor ?e ni bil ogret na delovno temperaturo, ga zato nisi ravno teral, da nimate hudega mraza in, da je akumulator ?e kar OK?
Hja, akumulator je nov , no ene par mesecev star :-) Motor res ni bil ogret, teral ga tut nisem... bi moral met navigatorja zraven, da bi mal brskal po tem, ali pa obratno, nekoga da bi vozil
V?asih mi pri dolo?enih obratih motor trese. Ponavad ko je res orenk ogret. Me zanima, ?e bi s teh podatkov lahko razbral, ali je kak senzor, lambda, ...fu?
To vedno poslu?am pa skoraj te?ko verjamem. Seveda je ogromna razlika v navoru, vendar pospe?ek in kon?na hitrost nista ni? druga?na. Ob?utek je mogo?e res tak, da ne gre nikamor, ampak ?e zmeraj je samo ob?utek, ker dizel zaradi turba pa? lima na zic, pri bencinarju pa mora? malo ve? pretikat, da pospe?uje z enako mo?jo. Za avtocestno kruzanje se mi bencinar skoraj bolj dopade... Za stro?ke servisov pa sploh nisem v dilemi
ajvar: poznam, moja sestra na peđoju 1.4 bencinar
Ja, pospe?ki so isti..sam kolk je pa to 'udobno' avto na?igat do 6 jurjev...Sem se vozil s hondo ta novo civic...1.8 konjev tolk k na?e mazde 140. Ma nevem. Men se je zdel jaj?k. Pospe?ki vem da so isti al pa ?e celo bolj?i, samo tisto ropotanje poslu?at, da dose?e? take pospe?e kot pri dizlu mi pa ni...Ne vem no.
Ma? point, pospe?ki so res isti, samo pri dizlu se bo? lepo udobno pejlal, pri bencinarju bo? pa poslu?a motor in ne radia 1 :-)
Ni fora v tem, ho?em samo povedat benz al dizl je razlika samo ?e pri dizlu NI nobenih te?av s ?eimerkol, se SPLA?A, ?e pa so lajt?ovi, ?obe,kuplinge.ventili,zobati jermeni,oljno cedilo,...pol pa je popolnoma isto ?e ma? bencinarja, ,kjer za benz da? ve? in na koncu si dejansko zagonil isto dnarja, samo z enim na cesti, z drugim pa na cesti in mehaniku.
Stari vsaj opere me ko se peljem "dve muhi na en mah".
To je ?e res. Ampak ti primerja? zdej svojo MPSko z na?imi dizlaki z bogimi 140 konji ali pa ?e manj. ?e primerjamo pa 1.8, al pa 2.0 bencinar ?estko karavan, je pa nepremi?nina...No, vsaj ob?utek je tak ko jo vozi?
Ja, to ima ajvar prav. ?e kupi? dizla z recimo ve? kot 150k km bo vzdr?evanje najbr? dra?je kot pri bencinarju. Sploh atmosferskem.
Turbina je turbina, pri obeh lahko shodi (v mislih imam MPS-ko).
JE pa po drugi strani tudi res, koliko je M6 dizlc pa koliko je M6 MPS-k v Slo? Pa ?e nekaj. O?itno je prva generacija M6 dizls slaba. Govorim za motor. ?e bi vsi dizl motorji bili taki, jih ne bi noben ve? kupoval. :-)
Ajvar, ampak ?e gleda? novonabavno vrednost tvoje MPS-ke, pa dizcle pa ne vem no. KOlk je MPSka taka nova? 35?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
50 jurjev km, pa potisni le?aj? Men se to zdi zelo ?udno. Mogo?e vsaj pribli?no vem, kaj sli?i?, to kar ti ropota mislim. Vozil sem 2 mazdi (prej?nji model) pa je bilo povsod isto. Nek zvok ob prestavljanju..pomoje n? takega.
Lahko da je tam pri filtru kaj, kar pride v resonanco ali kaj podobnega. Skratka ni? kar bi te pomoje lahko skrbelo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani