Skoči na vsebino
Spet te?ave s ?estico - ne v?ge
Napisano

si probal rezervni klju??

+ ali ima? alarm

EDIT, sem ?ele sedaj videl da si probal klju?...alarm?

jaz bi ?e enkrat premislil glede grelnih sve?k oz signal do njih....+ ali je presko?il jermen, ?e presko?i za en zob senzor gredi preventivno prekine dobavo nafte ?e se ne motim

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ava z webasto pri mazdi 6 2004
Napisano

?e si menjal akomulator je normalno da se te lu?ke pri?gejo, poglej v navodila 3x volan levo 3x desno da ga spet nau?i? (rekel si da je bila kriva baterija), in res ?e jo menja? je potreben potem ta postopek. Stekla na oknu si tudi moral ućiti na vsakih vratih a ne, da so ?la potem avtomaatsko gor po menjavi akomulatorja.

Kar se ti?e pokanja - zrak v dovodu nafte in s tem prebogata me?anica z zrakom, ali kaj podobnega, preglej dovodno cev. Kdaj si nazadnje - ?e si dal v tank kako sredstvo za ?i??enje ?ob/vode?

Nenazadnje pa je lahko zelo slaba nafta, je to samo tank dva sedaj? PEtrolova nafta je pozimi porazna, mojemu webastu in avtu veliko bolj ugaja OMV - ne smrdi webasto, in avto lep?e lavfa, na petrolovem pa smrdi ko kuga in na za?etku 2x bolj tuli

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Par lu?k
Napisano

?e je prekora?en servisni interval, lu?ka NE UTRIPA, ampak NEPREKINJENO GORI.

:P

Wrong, ravno obratno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

glasno delovanje vebasta
Napisano

Mazda 6 l 2004!

Vebasto dela zelo glasno, no v bistvu je glasnejsi od motorja!

Ma kdo kaksno idejo kaj se dogaja oz je mel kdo ze podoben problem!

sneta cev z auspuha? Sicer pa to ni ni? takega....moj huuuuu je tudi glasen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda cx 7
Napisano

Ampak ti pa si obremenjen z dizli :hudicek: ... Jures je samo napisal, da se je model zmotil 2x in sicer prvi?, da je rekel, da je dizel (to je ne glede na motor tudi nemogo?e za letnik 2008 saj je bil takrat edini motor 2.3 turbobencinar) in drugi?, da ?e bi ?e bil dizel z DPF (katerikoli) s to napako (dimljenje) da ne bi blo glih dobro terat dalje.

Fail 3 = Ajvar

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda cx 7
Napisano

DPF. Drugi? teraj dalje da go orng spuca? ;)

Fail 1 - diesel

Fail 2 - ko DPF naredi oblak dima si gotov.....3000? in naprej....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija mazda 6
Napisano

JA!

?e se ?eli? ob morebitni nesre?i izogniti te?avam... saj zavarovalnice in policaji prepi?ejo podatke o gumah, ter jih primerjajo s tistimi v homologaciji, kar lahko negativno vpliva na kazen ali izpla?ilo ?kode...

po policijsko IN zavarovalni?ko namre? avto NI ispraven, ?e nima montiranih gum, ki so vpisane v homologacijski karton?ek...

pa ?eprav je med 215/45R17 in 215/50R17 razlike "samo" za 3.4%

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Samo jaz tega nisem nikoli dozivel, ko je prisla policija...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve? problemov
Napisano

Po predhodno menanih 4ih ?obah ter intercoolerju in to nedolgo nazaj ene 4-5 mescev se zgodba spet ponavla :angry2: 1 ?oba zani? ostale ?obe so kokr tok uredu, predlagal so mi za one 3 popravilo za taprvo pa manjava :vskalo: ...a mogo?e gdo ve v ?em je problem da mi tako je*e ?obe? vsak predlog ve? kot dobrodo?el :cheers:

kdo je pa menjal? poobla??enc al kak z obnovljenimi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po?eno vetrobransko steklo - kje menjati?
Napisano

Jaz bi menjal na pooblascenem servisu... sploh ce je vse zavarovano ...

Veliko jih vozi na carglass. Preveri poprej ce imajo svojo delavnico ali zunanjega izvajalca

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge...
Napisano

A ti je Lojz rekel, da mi to re?e?? :vino: Glede na to, da sem stal na mestu in se nisem premaknil niti za centimeter (no, razen po vi?ini), so to hude obto?be! :hohoho:

ja sej, samo divjak uni?i avto - ali motor na mestu.... :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge...
Napisano

Zdaj sem govoril z mehanikom in o?itno sem imel prav; zjebal sem senzor na gredi, ker je jermen presko?il za en zobec. Zaradi ?esa se pa to zgodi? :ne vem:

Divjak!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge...
Napisano

tuki zadaj, kot re?eno na zs me pokli?i

post-2637-1358865586_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge...
Napisano

Sem iskal, ?e ima kdo kak?no podobno te?avo, vendar je nisem na?el. Skratka, v soboto sem ?elel malo u?ivat v zimskih radostih z ro?no zavoro na enem asfaltiranem traktorskem obra?ali??u sredi njiv, ampak je bilo toliko snega, da sem bil primoran po poti odpeljat naprej skozi gozd in potem na glavno cesto. V gozdu naletim na podrto drevo, ki sem ga ?elel obvozit tako kot en pred mano (ki mu je o?itno uspelo). Avto je nasedel v kup snega nekje na polovici obvoza in ni ?el ne naprej, ne nazaj. Nekaj ?asa sem se matral, vendar ko ni bilo efekta sem poklical fotra, da pride s ?pago in potegneva avto ven. Za?elo se je mra?iti pa tudi mrzlo je postalo, zato je avto laufal in me prijetno grel. Upal sem tudi, da bo malo stopil sneg pod motorjem in bom dobil oprijem. Tako sem ?akal okoli pol ure, potem se je prikazal foter, premaknila sva podrto drevo, spredaj me je zahaklal s ?pago in ni ?lo nikamor. Za?elo se mi je dogajat, da ko sem prestavil vzvratno, je avto ugasnil. Najprej 1., potem je bil nekaj ?asa mir, potem 2. in ko se mi je to zgodilo 3., ga nisem ve? mogel pri?gat. Vse lu?je normalno gorijo, elektrika je, vergla kot da bi imel stik, v?ge pa ne. Poklical sem ?e lokalnega mehanika, da je pri?el z avtovleko in me re?il iz neugodne situacije. Zdaj je avto pri njemu, sicer ga zaradi gu?ve ?e ni dobil v obdelavo, ampak vseeno sem se odlo?il odpreti temo, ?e bi se mogo?e komu sanjalo, kaj bi lahko bilo narobe (da mu skraj?am delo). Avta niti nisem turiral, ni bilo videt, da bi bil pregret (vsaj po kazalcu ne)... skratka, ?udno. Ko dam kontakt se vse normalno pri?ge. Po moji lai?ni presoji izgleda tako, kot da injektorji ne bi dobili goriva. Malo sem gledal po internetu in na?el nekaj ljudi, ki so imeli podobno te?avo, zakrivil pa bi jo naj okvarjen senzor motorne gredi?

Se ?e v naprej zahvaljujem za odgovor,

Toma?

Da ti ni kaj stisnilo spodaj - cev za nafto ali podobno, probaj napumpati ro?no nafto na filtru (na njemu je pumpica) da po ob?utku vidi? ali je benz not - pumpa rata trda ko napumpa nafto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon lu?
Napisano

Glej 3 poste vi?je kjer ti je YavarYe X6V6 napisal da jih ima.

Ti pa 2 vi?je da jih ho?e :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanima me ali je mo?no, da se pri resetiranju BC (vsi prikazi) bri?ejo tudi nastavitve Bluetooth za mobilne telefone v Mazdi 6 letnik 2008 ali je vzrok kje drugje (akumulator ni bil izklopljen).

nemogo?e....

pa potrdi? telefon z 'imenom' ko te vpra?a say phone name? - ?e je seveda tak sistem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, 2.0D 2007
Napisano

Koliko pa stane menjava podlo?k injektorjev?

podlo?ke 5? - sam ali + delo kako urco ali 2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brnenje po uga?anju
Napisano

potem pa je mo?no da je meni ta ventilator crknil, ker je vse tiho vonj po skurjeni nafti pa je...

sli?i? ga le, ?e zalavfa? avto (mrzel), ko je zunaj 5C ali manj, lavfa? 5 minut, potem pa ugasne?. ?e se predolgo pelje? se bo webasto med vo?njo ugasnil ko voda dose?e 70C

Ne verjamem da zato smrdi.....

Pri vklopu ga pa sli?i? zgolj ?e ima? na daljinca - ob motorju ga ne bo?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brnenje po uga?anju
Napisano

ker ventilator misli? to? webasto ma svojega?

Yep za zracenje. Slisi se pred vklopom in po izklopu. Pline in ostalo je treba ven spravt iz komore

Kar se tice porabe stroma mislim da je alternator in akomulatoe bolj obremenjen ce vzges mrzel motor brez webasta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brnenje po uga?anju
Napisano

Ko avto ugasnem, mi ?e kak?no minuto nekaj brni. je to morda pumpa od webasta? Avto je 2.0CD89kW Diesel....

ne pumpa ampak ventilator.... :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

olje sklopke
Napisano

Zdravo.

Najprej SRE?NO IN ZDRAVO 2013.

Sem ?e spra?eval na forumu katero olje za menjalnik naj dam v svojo mazdo (mazda 323F 1,6 16V, letnik 2002, prevo?eni km 90622) ker so rekli na servisu da morajo pri 90.000 menjat olje v menjalniku. Dobil informacije, hvala ?e enkrat.

Ker sem se odlo?il, da 11 let star avto NE bom vozil na uradni servis (do sedaj je bil redno pri AVTO MO?NIK v Kranju), bi stvari menjal sam (s pomo?jo znancev). Malo znanja mam tud sam (menjal sem si olje in oljni filter).

Ko sem na AUTODATI pogledal pa pi?e da NI treba menjati olja v menjalniku (samo kontrola). Pi?e pa :

"renew clutch fluid".

SEDAJ PA MOJE VPRA?ANJE: A imam sploh hidravli?no sklopko? Kje je rezervoar?ek za to olje? A je kr skupni zavorami? Kje in kako se menja?

PROSIM za va?a mnenja in nasvete.

Hvala Marko iz Celja

ja je skupen in doda? DOT 4-5 olje. Po moje bolje 4 za starej?i avto.

menja? pa tako, kot bi zra?il bremze, pri u+gasnjenem avtu nekdo pumpa pedal, nekdo pa pri pritisnjeni bremzi odvije nipple na bremzi in stem ste?e ven staro olje, ko ta zategne nippel lahko sele spustis pedal in spet pumpas - ene 10x ponovi? na vsakem koncu.

ne pozabiti ne samo na bremzah ampak tudi cilindru sklopke. obenem po?asi dolivati v rezervoarcek novo olje, da ne pride do zra?ne luknje.

?e ga bo? zamenjal samo v rezervoarju bo v cevkah ?e vedno staro olje....

Je tudi na?in da samo odklopi? cevke da ste?e ven staro, ampak se bo? *** potem z odzra?evanjem 5x bolj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

http://www.podarimo.si/160200-kombi-c-35

:rozico:

Kva ti je to?

Tole je bil moj dobri prijatelj, ki se je z mano vozil

Objavljena slika

Kaj je tu sme?no?

Aja?

Kombi je zakon.

Sigurno si Ivecota sposoja?.

Fak, kako lahko en bolan ?lovek ma?e dobro ime pokojnega Bibi?a. ?lovek je te?ko do?kal svoj konec v domu starej?ih Medvode.....in vreden vse ?asti ker je ob tem skrbel bolj za zabavo drugih kot zase, tudi moje babice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

obrabljeno usnje - voznikov sede?
Napisano

jures js sm zamenjal pod garancijo zaradi obrabe. tko da ti morajo priznat. sam mal mores vztrajat.

Kam si sel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto
Napisano

Ja in ?rpalka dela impulzno ? :hudicek:

treba je pol avtomatsko, druga?e ne bo ni? samo s kontaktom... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

obrabljeno usnje - voznikov sede?
Napisano

cena padla zarad zica.... :hohoho:

umirte se. Nikoli pa ne ve? novo leto - novi pogoji zame slu?beno...to je slu?ben avto ne moj, ?e pravilno gledamo. exeo je stal pol leta, pol pa spet bum ob prej?nji 6ki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.