Skoči na vsebino
Mazda 6 CD 120
Napisano

hja ne vem kako lahk primerjate 6-ko s 3-jko.... to je tko kot bi primerjal fiesto in passata. 3 je extremno majhen n hudi?evo predrag... sploh ?e si malo ve?ji.

Ma sej vem...amapk, da ni zgledalo tako o?itno ?e bi vzel BMW serije 5 :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 120
Napisano

moram pa rec, da ves zakaj si dal tistih 5000 eur vec...

oba mecka in bmw se peljeta mnogo bolj od katerikoli mazde...

in ta servis je pri bmwju zdaj

Od kod teb samo 5k? razlike :ne vem:

Mazda 6 CD 185KM GTA pride 31.000?, BMW 320d 184KM z enako opremo pa 42.000?. Pa da ne bo pomote ta servisni paket za 100.000km oz. 5let servisov se dodatno pla?a ?e 1.190? :harhar:

Za razliko 11.000? oziroma ceno enega manj?ega avta pa roko na srce BMW ni tolk bolj?i, da bi bil vreden tega denarja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 120
Napisano

v bistvu pri bmw-ju prvih 100.000km ne placas nobenga servisa...je alles inklusive do 100.000km ali 5 let :bravo:

A ni to pr Mercedesu, da ne pla?a? servisov...oziroma tole je zmotno mi?ljenje, ker pla?a? kar konkretno pri nakupu saj je primerljiva premium znamka dra?ja 10k? od recimo primerljive nepremium Mazde. Pet servisov do 100.000 je pa cca 1.500?, kar je dale? manj kot je dra?ji avto pri nakupu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popokana obroba ventilckov
Napisano

Ampak bolje ko to gledam bolj ne morem verjet kako je razpadlo...

?e sem dobro razumel ima? ti samo en set originalnih ventil?kov... pri meni je ta razlika, da imam dva seta na zimskih feltnah enega in na letnih drugega. Sta pa oba seta skoraj enako stara in enako ohranjena brez sledov korozije.

A je mo?no, da ima? avto tako parkiran, da je dostop samo z leve strani pa ti ga pridno zalivajo raznorazni ku?ki.

Ker po moje je ta scavnca ?e najbolj agresivna, da bi se lahko zgodilo kaj takega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 120
Napisano

Pozdravljeni,

sem nov na forumu, lastim si staro ?estico karavan letnik 2007. Pred kratkim sem bil dele?en hladnega tu?a, saj sem dal za servis na 60.000 km skoraj 400?, medtem ko je kolega na BMW318D isti letnik tudi na 60.000 pla?al pri Selmarju 220?. Ne vem zdaj kaj je premium znamka Mazda ali BMW....

Skratka, a ste tukaj vsi neki direktorji, ?e pa niste, mi lahko kdo zaupa, kako vzdr?ujete svoje Mazde?

ufff ?e dobr, da nima? KIA-je, ker je kolega glihkar pla?al 320? za ceeda na 40.000km. Pol bi se ?ele spra?eval kaj je premium znamka.

moji servisi na stari ?estici

05.02.2008 833,00 ? Servis na 120000 km

24.07.2007 173,00 ? Servis na 100.000km

21.12.2006 248,46 ? Servis na 80.000 km

06.06.2006 283,76 ? Servis na 60.000 km

04.10.2005 244,12 ? Servis na 40.000 km

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popokana obroba ventilckov
Napisano

Preveru... pri meni so ?ist v redu in zgledajo tako lepo kot leta 2008, ko sem jih kupil. Je pa res, da pucam avto po vsakem soljenju in letos mi je ?lo ?e oreng na organ ampak se o?itno spla?a zarad takih zadev. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto pri mazdi 6
Napisano

Podalj?ek za izpuh Webasta ti pa naredijo na vsakem Mazda servisu, lahko pa se tega loti skoraj vsak, ki mu je mal jasno katere materiale uporabit za izpu?ne cevi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hupa ne dela
Napisano

Morda pa gre samo za slab kontakt v samem volanu kjer pa? pridejo vsa ?reva od kablov :D

Sname? klemo dol,podre? volan pogleda? ?e je kaj razvidnega za vzrok napake in le to posku?a? odpravit.

:ne vem:

Na servis in priklop PC-ja ?e vedno lahko naredi? ;)

Jaz sem to ?e rastavljal samo brez, da bo podrl cel volan bo te?ko kaj videti. Tam okrog ro?k pa ponavadi ni problem tako, da je treba odstraniti airbag kot vse kablovje pa ?e to ne bo ziher a bo na?el vzrok. Razen, ?e ni izurjen v tem je mnogo bolje, da to prepusti strokovnjaku na servisu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 se ugasa
Napisano

a si ziher, da je to webasto... ker non stop se vklaplja in izklaplja klima, ki lahko vpliva na obrate oz. padanje le teh...

Webasto namre? nima neposrednega delovanja na motor in na?eloma lahko tud crkne pa bo avto deloval normalno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 se ugasa
Napisano

kr malo dvomim, da je tole povezano z webastom... prej bi rekel, da webasto in avto crkujeta zaradi ne?esa tretjega. Vpra?anje se torej postavla kaj vpliva na oboje? Elektrika, dovod nafte?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisiranje doma....
Napisano

Se pravi,?e sem prav razumel,da je uradni servis kot na?a ljuba koko?ka-en kup ljudi dela stvar,ki bi jo moral naredit eden. :whatever:

Sam glej Alex, saj ti je Symon lepo razlo?il, ker ?e pride? na Mazda servis pri?akuje? urejeno sprejemnico, pult, nekog aza njim, ki se posveti tebi in na?tevanju napak, ki prevzame avto in ti ga nato vrne (po mo?nosti ?e opranega). Pri?akuje?, da ko pride? se bo nekdo s tabo ukvarjal ne pa da ?aka? majstrapol ure, da z ju?ne pride al pa testne vo?nje ta ?as te pa trije ?raufcigerji neumno gledajo kaj tam stoji? kot kup nesre?e.

Vsak normalen servis ima pa? re?ijo za sabo tako nekega ra?unovodjo kot tajnico in fikus in pa? to stane. Ne zagovarjam vi?jih cen jih pa na?eloma razumem, ?e ho?em imeti neki odnos in postre?bo. Lahko pa pa? pridem v neko xy gara?o, kjer mi neki majster ves zama??en pleza po avtu in kjer imam ob?utek, da sem se zna?el v stripu o Alanu Fordu in grupi TNT.

To je tko kot ?e gre? na burek k ?ipcu in ga nato poje? stoje zunaj ali pa gre? v neko ugledno restavracijo, kjer te za lepp pripravljeno mizo opedenajo spredi in zadi ter ti prinesejo hrano in pija?o tako, da samo ?e u?iva? v okusih.

V obeh primerih se bo? najedel je pa vpra?anje kaj ti je bolj vredno ali nizka cena ali na?in postre?be. Aja to pa ne pomeni, da je burek zani? in hrana v restavraciji nebe?ko dobra, da ne bo pomote.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Mazda ima ene traktorske mere akomulatorja.Najprej ga izmeri in ?ele potem ga kupi. ;)

hehe, kakorkoli gleda? vedno je pri dieslih neka vsporednica s traktorji :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisiranje doma....
Napisano

Hja sej klele je ta kavelj 22, ker dokler je avto v garanciji ti kej druzga itak ne preostane, ?e seveda ?eli? obdr?ati garancijo. Ko pa je avto izven garancije je pa ve?ino (vklju?no z mano) strah, da kak?en nepoobla??enec z nestrokovnim posegom naredi ?talo, ki ti jo ?iv boh nato ne bo urihtal.

Seveda se lahko zgodi ?tala tudi na uradnem servisu samo jih veliko la?je dr?i? za jajca in ?e ne gre druga?e pritisne? tudi na uvoznika MMC al pa jih zato?i? Avstrijcem.

Enostavno so deli in servisi predrag hec, da bi ?lovek kar tako malo eksperimentiral in probaval ali bo ?lo ali ne. Kakorkoli ?e je dobra zadeva tudi MES, kar pa seveda ne pomeni, da kak?nega izrednega popravila ne naredi kdo, ki se spozna pa ni Mazda poobla??enec. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

Ar ju ?ur? :P

Taki dokazi so zelo relativna zadev??ina.

Elektronsko knji?ico so dodali to?no zato, da bi se izognili goljufanja in temu primerno je sistem postavljen in ne dovolil, da bi nekdo goljufal. Se pravi, da imajo uradni serviserji problem karkoli po?muglat, vsi ostali pa sploh ne saj nimajo dostopa do skupne baze podatkov.

Kr verjemi, da navedbe v elektronski servisni knji?ici dr?ijo in da je to en velik plus za vse, ki kupujejo rabljeno Mazdo in pa tudi za prodajalce, ki lahko brez pretiranega dokazovanje doka?ejo, da je z avtom vse ok in to?ni podatki.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

Mene tale digit.knji?ica niti ne zanima.Analogno je vse bolj?e. :P

ne vem ?e res... to ni gramofon :harhar:

navadno knji?ico lahko ponaredi vsak kekec, digitalno pa na?eloma ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.