Skoči na vsebino
webasto
Napisano

A ne laufa tovarni?ki webasto ?e po tem ko ugasne? avto? usaj pr men laufa ?e kak?no minuto al dve...

ja ?e je voda pod 70C in ne ?e je nad, se ugasne in prevzame motor, ampak tu je govora o startu, oz. ne startu....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto
Napisano

Mi ni jasno da ti smrdi kot da dela in ne da nobenega glasa od sebe. Kaj varovalko si pregledal?

lahko da za?ne, zasmrdi, pa se pregreje in neha - zato sem mu rekel naj preveri nivo hladilne. Pri tovarni?kem ko lavfa motor je preve? zvokov da bi to?no vedel....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto
Napisano

tovarni?ki, brez ure...

glasa pa ne da nobenega, kot tudi toplote ne...

za?ni s tem da

pogleda? ali je dovolj hladilne teko?ine v kilerju in ekspanzijski ko je avto hladen

preveri? konektorje na njem

varovalke (ne vem sicer kam je vezan, ker svoje nima)

proba? 12V mu vzeti za nekaj ?asa,

druga?e pa pol na tester....

?e ima? vsaj uro ali telestart je la?je ugotavljat, kot pa tovarni?kem ker vedno ma?ina lavfa poleg....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

obrabljeno usnje - voznikov sede?
Napisano

bom poslal slike na servis pa da vidimo...

Sre?nga :cheers:

p.s. pi**a skoraj eno leto mam ?e ta avto :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

obrabljeno usnje - voznikov sede?
Napisano

Ali kdo ve, oz. ima izku?nje ali lahko pri avtu staremu 9 mesecev reklamira? obrabljeno usnje??

:angry2:

Gre za lev 'bok' voznikovega naslonjala preko katerega vstopa? - del ki zadr?uje telo.

post-2637-1356898366_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto
Napisano

majprej povej ali je tovarni?ki, ima kako uro, timer, smo ga mi - si ga ti montiral? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oblak belega dima
Napisano

Pri novej?ih mazdah so ta problem zelo enostavno re?ili.

Jaz sem problem vrnil v zadnjo mazdo :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oblak belega dima
Napisano

Avto nima webastota ... kadi zadaj oz ne znam tocno dolocit izvora dima mer je v trenutku oblak za cca 3x prostornino avtomobila ...

webasto ima? tovarni?kega, ampak dim za 3 avte??? halo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oblak belega dima
Napisano

Webasto.

aja zdaj ko berem bolje, pa res.... :hohoho::hohoho:

jaz sem razumel da pokadi zadaj ne spredaj :)

Torej ?e je to spredaj, ne skrbi samo furaj, ?e je pa zadaj ?ez azspuh pol je pa jeba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oblak belega dima
Napisano

Lep pozdrav foruma?i. Upam da kdo ve kaj bi to lahko bilo namre? najina Mazda 6 (2004 letnik 136km diesel) kadar ni segreta na "delavno temperaturo" in potem ugasnjena, ( ceprav po?akava kaksno minutko) pokadi velik oblak belega dima in mo?no zasmrdi ... poleg tega avto konstantno kadar ga ugasneva spus?a nekaksen pol mehanski pol elektronski zvok kot mo?nej?i ?um v zvo?niku izpod sovoznikove strani ... ima kdo idejo kaj bi to lahko bilo in ali koga poznate ki bi to popravil.

Lp David

po?en bat?

Avto pelko.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

na petrolu sem takoj prijavil, dobil zapisnik in danes na zav. triglav zadevo uredil. Pozanimal sem se glede li?arjev in naj bi bil v Kranju eden bolj?ih Ambro? Beno, tako da bom po vsej verjetnosti tam zadevo uredil.

Ali kdo ve kako je zadnjimi lu?mi (vlaga oz. kondens v lu?eh), ali to lahko reklamiram na uradnem servisu? Letnik 09

Beno, je men SEATe rihtal, dober je (ko je delal v Avtohi?i Ambro? SEAT Kranj) potem pa je ?el na svoje v ?ir?ah.

?e pa ti prav pride LJ konec imamo pa tudi majstra, ki porihta to in ?e dodatno zraven :bravo:

P.S. A ma? ti slu?ajno belo GTA? Ena dvocevna limuzina v?asih pi?i ?ez Medvode.... :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ups, pozabu, da ma? ti tovornjak :hudicek:

pol tovornjak....moj je danes tovornjak, raje ne poka?em, ?e truga ima par mm blata na sebi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

zdravo,

nisem na?el podobne teme na forumu zato bom kar tu vpra?al ?e slu?ajno kdo ima kak?ne izku?nje s kleparijo oz. li?arstvom pri Mo?niku, Interclasu ali AC? Katerega najbolj priporo?ate?

Saj mi je v?eraj med pranjem avta v avtopralnici Petrol (kranj) popolnoma zvilo zadnji brisalec tako da mi je celo vrata rahlo vdrlo notr (v vednost!)

Hvala za odgovore

Smo imeli ?e ta primer - Boss in ?e se ne motim mu je Petrol kril ?kodo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?udno obna?anje- cukanje, nemo?.....
Napisano

OK, bom videl kako bo na poti nazaj. ?e bo karkol ?udno se bom zapeljal do mehankarja, da mi zamenja ta filter.

Sej verjetno to zna vsak mehanik? :D

normalno, samo ne vem ?e ve da je na njemu pumpica - po menjavi mora? napumpat ro?no nafo da v?ge sploh avto :)

Jaz sem ga sam na ta stari menjal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Menjaj filter od nafte, sem imel pred dvemi tedni enak problem...te stane 10 eurov...

men se tud zdi filter nafte, zraka al pa egr....tam kjer mora vle?i pa ne vle?e....ko baba ko jo zebe

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Mogo?e ima pa petrol na te diamantne pike kako akcijo? Jaz jih ?e nisem koristil nikoli....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

http://www.akumulator.si/index.aspx?source...id=A1%2017%2095

Iste cene so na Petrolu se mi zdi

-5? za starega

sicer je pa tako, da ?e ?tarta? s klem, mora? vsaj 10 minut ?akati na klemah s pri?ganim drugim avtom, da dobi tvoj akomulator zagonski tok, takoj ne bo palil nikoli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Res je mrzlega ne priganjam. Do AC, ko sem ga priganjal je cca. 25km (?iri-Vrhnika) in se je ?e lepo segrel. Avto je pa zunaj ja, toda pod nadstre?kom.

Redni servis je bil narejen na 140k km. V opisu je pisalo:

- ?istilec olja

- T?K-kraterja

- Olje motorno 5w30

- filter cvetnega prahu

- delo

zra?nega ni videti, poglej koliko je kaj zapackan, je malo verjetno sam kak vla?en tud zmrzne :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sam se nekako ne spoznam lih na avte, tko da pojma nimam

pa je to crknil ali lahko zaradi mraza nagaja, potem pa se nekako "oddaja" in za?ne delat normalno naprej?

predvidevam ta ti priganja? ko je motor ?e topel ne?

nisem nikoli izkusil tega problema EGR v ?ivo a po prebranem tukaj ?e je zapackan ali podobno zna nagajat.

Zra?ni / naftni filter je pa kdaj bil menjan? Vseeno vr?i ?e u? na zra?nega, ter re?e, ?e je kje kak led (?e ma? avto zunaj)

Mislim da je batko EGR majster. ?e je to, se ga samo spuca ali blindira, ampak zgolj ugibam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Torej danes sem prvi? v tem hudem mrazu v LJ (v LJ se 2 vozila, da je pa? ceneje). No avto je deloval dokaj normalno, dokler nisem ?el pri Vrhniki prehitevat in opazil, da no?e normalno vle?t.

No potem po vrhniki sem lahko normalno speljeval in vozil, na AC pa isti problem. Nisem mogel normalno pospe?it. 120 km/h sem lahko vzdr?eval toj blo pa to. V obrate zaradi kolone nisem mogel na?opat. Ko sem dodal gas je avto za?el cukat.

No potem sopotnika na Be?igradu odlo?im, na dovozu nazaj na AC ga malo nati?im v obrate (malo je cukalo) potem pa se je nekako odprlo in je avto normalno vlekel.

Torej ali je kriv mraz (pri nas je blo zjutraj -16) ali (bog ne daj) je kaj krepalo?

P.S. : ?e kdo spregleda, avto je Mazda 6 2009 letnik, dizl 2.0 140 konjev

egr?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 dizel in te?ave z DPF
Napisano

Sem jim pisal kar v angle??ini. Upam na ugoden odgovor :)

Druga?e mam pa 6ko tako da ni od Zvonkota.

Mi gre to ?i??enje vsakih 200km po?teno na ?ivce. Sploh ko ponavadi trofim ravno 15minutni ovinkast klanec navzdol in mi avto takrat vmes parkrat zadu?i-trokira... Sem pa? picajzel in se mi motor takrat dobesedno smili.

Aja, tema je za petko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 dizel in te?ave z DPF
Napisano

Hvala za info :cheers:

Mislite da bi se dalo dobit brez dpf satovja samo s katalizatrjem?

Sem slab v nem??ini.. Tole sami proizvajajo?

pi?e da je to nov sistem, in sicer originalen....delajo ga pa oni. in pri takih problemih kot jih ima? bi za 300? vzel vse.

Ne bi bilo prvi?, da bi nemec delal za avto industrijo in prodajal na svoje - imam prijatelja ki v svoji strojni firmi dela dele za mercedes, porsche, volvo.....

enako pravijo oni + system lahko zamenja? sam v gara?i ima? navodila....ror na obeh straneh pritrdi?, sonde not in to je to....za dobrih 300? lahko sam re?i? zadevo, le lift je ve? kot dobrodo?el. Tukaj lahko pomagam (o)

Na?i filtri za delce so izdelani s specifikacijami OEM

in izpolnjujejo zahtevane ravni emisij.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.