Skoči na vsebino
Vpoklici
Napisano

Vzvod na zadnji celjusti k upravlja z rocno zarusta in potem rocna nagaja ali pa celjust zasteka, ker jo skos neki spona. Ko zategnes rocno in k jo odtegnes tist vzvod oz. federcek zasteka in ne spusti popolnoma diska in posledicno lahko neenakomerno obrabis ali skuris ploscice, diske... Poleg tega potrebujes tudi novo celjust.

To?no to je proble. ?ele ?etrti?, ko mi je za?tekala sem rekel mojstru (bila je na razli?nih servisih), da pogledajo tudi ro?no(zajlo...)

In res je bila kriva zajla od ro?ne, ki je zarjavela in ni lepo potovala. To je bil tudi glavni vzrok, da sem nabavil novo 6-ko.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Nima veze koliko je avto star in kje je bil servisiran, ce je sploh kje bil. Ce je vpoklic ti ga morajo izvesti popolnoma brezplacno. Mi je pa zanimivo, da si dobil vpoklic za zavorne celjusti glede na to, da je bila to najvecja hiba prve generacije in tega vpoklica ni bilo...

Jaz za prvo 6-ko nisem dobil niti enega samega vpoklica, ?eprav sem kar nekajkrat uveljavljal garancijo.

Mislim, da je res odvisno od servisa do servisa . V Kp avtoplus je polom glede tega. 5

Zakaj? Sj tebe kot lastnika to nic ne stane, al :D

Kaj to resno ali?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

To je, tako kot si napisal, problem vseh zadnjih kamer... da se na njih nabere svinjarija in jih je treba obcasno obrisat... Menda delno pomaga, ce jih namazes s kaksnim premazom, ki odbija vodo... recimo Rain-X ... ali kaj podobnega ... Drugace je pa to pri VW recimo fajn reseno, ko se kamera skrije v logotipu in se odpre le takrat, ko jo potrebujes ... 

4a0213f4bc6470eb1d155332a3a85a30.jpg

... ko zataji sistem odpiranja pokrov?ka gre? rikverc po starem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Battery management sistem inspection required
Napisano

Jaz start- stop ugasnem takoj, ko pri?gem avto. V?ig z dvema gumboma pa?. :) Prej?nejmu lastniku je start-stop deloval 9 ur v 17k kilometrih. Na uro bencinar porabi recimo 8 deci x 9 ur = pribli?no 10 EUR prihranka. Hudo. Nov akumulator pa stane XXX EUR. Va?no, da se ?para, pa ni va?no, koliko stane...

Jaz pa ga uporabljam predvsem zato, da ugotovim, kdaj mo dela regeneracijo.Do sedaj sem vedno vedel in nisem uga?al avta.Sicer pa pri nas na obali nimamo semaforjev in se avto pa? ne uga?a pred njimi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Battery management sistem inspection required
Napisano

No danes izmerjena napetost akumulatorja, 10.5 V .. torej bistveno manj kot bi moralo biti, pred kako uro sem dal gor polnilec, morda bo ok, verjetno bo potrebna menjava akumulatorja.

Lp jani

.

Zanima me, koliko sploh zdr?ijo te baterije, ?e ima? vklopljen i-stop ves ?as? Ko je hladno vreme imam ?e sedaj ob?utek, da ni glih posko?en v?ig.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

En moj sodelavec je isto trdil za C4 in nisem verjel, dokler se z njim nisem peljal na morje. In je res! Avto pije brez problema pod 5L!

Ampak o tem, da se nismo vozli ampak romali (beri: avtocesta <120 km/h, regionalke --> traktorji so blendali)...no tole ni omenil. Sem ?e mislil izstopit iz avta in vzporedno hodit z avtom, da si noge pretegnem....

Pa sej to so tej pacienti, ki delajo kolone in se hvalijo z majhno porabo. Ne vem, kaj imajo od tega mu?enja na cesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Odpiram novo temo o porabi goriva- Mazde s skyactiv dizel motorji, da bo bolj pregledno.

Napi?ite mo? motorja, kak?en menjalnik imate, kje ste vozili, (mestna vo?nja, magistralke, avtoceste, me?ano...),

koliko je realna poraba(ra?unano "na roke" in koliko vam je prikazal BC.

Pa za?nimo,150 hp,ro?ni menjalnik,zadnji tank 100% avtocesta,tempomat na 130/uro, poraba- 5,8l/100.(47 l--- 810 km), BC - 5,8,kar pomeni,da je BC izredno precizen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

A lahko vpra?am, koliko prevozi?, da se opravi regeneracija?

Jaz moram z mojo vozit enih 15 min nad 2000 obratov. Si nastavim na i-loop in ko je "ready" vem, da je konec. Se ?e ustavim in,?e se avto ugasne je to to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja dela regeneracoje to?no na 220km.Do sedaj do km to?no in ?e vem, kfaj ne smem avta ugasniti.

Olje je na 80%.Kaj to?no to pomeni, ne vem. Najbr? gre proti 0 in ko je na ni? je cajt za menjavo olja, ?etudi ni ?e leto okoli. Po mojem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole je adapter katerga jest uporabljam: Original Viecar ELM327 Bluetooth 4.0 V1.5 OBD2 Car Diagnostic Tool Viecar 4.0 ELM 327 For ios Android OBDII Scanner Free Shiphttps://s.click.aliexpress.com/e/cnkhqSrm

No, to priklopi? v avto na tester konektor itd.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ni tako enostavno, kot izgleda...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?ivjo,

evo ?e moje stanje M6, 2014, 170kkm, ?e komu kaj pomaga. Baje je v super stanju.

Lpt9d47fe8e83b92d6e075884a522b2ba91.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Eno vpra?anje.

Ker sem analfabet glede te va?e elektronike, kje se dobi to aplikacijo in kako se jo priklju?i? Saj je na telefonu, ne? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e v?asih dela, ob?asno pa ne, je verjetno nekje slab kontakt? Stikalo na lu?i je svedea vedno v ON poziciji. Prepri?an sem bil, da je pregorela ?arnica (nitka je bila sicer cela), a tudi z novo ?arnico ni bilo ni? bolje. Nato je kar naenkrat teden dni normalno delala, sedaj pa ?e nekaj dni ne ve?. ?arnica je OK.

Preglej podno?je ?arnice. Malo po?mirglaj, ker je lahko na kontaktih zeleni volk.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prikaz prazne posode za gorivo
Napisano

Pri meni se je pri?gala lu?ka i sem tankal 47 litrov.Kje je skritih ?e 15 litrov? Po moji porabi naj bi naredil ?e 200 km pisalo pa je rem.10

Pri prej?nji, ko se je pri?gala rezerva je ?lo to?no 54 l.

Zakaj ima ta nova tako narejeno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja Bose ozvo?enja Mazda 6 2016
Napisano

Fajn si to zrihtu  :prstgor: A je mogo?e kdo probal kaj narediti na 1. gen. 6 2007 z Bose ozvo?enjem? Pre amp za sub imam v delu,zdaj me zanima kaj bi se dalo ?e narediti. Verjetno bom menjal tudi tweeterje in ?e ene dodal v zadnja vrata. Kaj pa zvo?niki v vratih? V prednjih sem izmeril zvo?nik in je premer 156mm  :zvizga:  Neka xy mera-verjetno 160mm nebi spravil notri... ?e dam namesto 2 4 ohm-ske zvo?nike bo kaj narobe? Seveda bo vse ?lo preko Bose amp-a.

Mogo?e lahko poiskusi? z ?im takim https://www.orangeaudio.si/avtozvocniki-german-maestro-cs-6508-2-ohm

Ima? visokotonecin 16 cm za prva vrata, pa ?e 2 ohm je.

?e se bo? lotil zamenjave bo? moral malo improvizirat, ker je original bose visokotonec vgrajen v trikotnik-plastiko, kjer se regulira zunanja ogledala.Kretnico pusti? v vratih pod panelom in napelje? samo kable do gor.

Ppo mojem bi ze s tem igralo veliko bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja Bose ozvo?enja Mazda 6 2016
Napisano

Ne,ima tudi zvo?nike Bose ;)

Res je. Prav zanimivo, da so podobno narejeni kot za na?e mazde. Razlika je edino v mo?i oja?evalca in pri Porscheju je vgrajen tudi sub. Model 911 Turbo ima recimo 12 zvo?nikov 555 W skupne mo?i...in ?e vedno kartonaste zvo?nike. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.