Samo laufi cim dlje od takega avta. Raje se ?e pol leta furam s 13 let staro mazdo 6 in pocakam na "normaln" avto. Folk se je vcasih vsaj potrudil in probal taksen avto zrihtati in potem prodati naprej, kot da se ni nic zgodilo. Ne pa tole . A ni drgac tako, da moras imeti ful kasko, ce vzames avto nq lizing?
P.S. zakaj pa ne uvozis kaksnega iz nemcije, saj imas tam veliko vec izbire.
Sej izgleda, da bo potrebno glih to. Kar sem pri nas gledal po normalnih cenah je bilo povsod neko mu?kanje in prikrivanje.
Sicer se pa tudi v Nem?iji lahko zafrkne?.
Na sliki izgleda kot nov pa pride? gor in je taka tragedija kot tale ?rna.
Ej..Alex videl te Mazdurine parkirane blizu Avto plusa..takoj mi je blo ?udno..zakaj so parkirane tam..?.?.zdaj mi je jasno..to je cela jebaaa..ufff..noro.lp
Sej ?e, ko je pri?el ta "gazda" mi je ze samo z obna?anjem dal vedeti, da je neka mu?ka. Pa? imam nos za take modele.
V glavnem, na parkiri??u ob avto plus(uradni mazda servis) so bile par mesecev parkirane 4 mazde 6,ena rde?a karavanka, ?rna karavanka, bela sedan in temno siva karavan. Jaz sem bil 100%,da so tej avti od avto plus in da pa?nimajo placa na dvori??u.
In evo ga, pred dvema mesecema moj sosed vozi sivo, 150 konjsko avtomatik!? Ok, jo je pa? kupil. Ne, ga ima samo sposojenega. Ta avto se kmalu pojavi v oglasu za 20500.In evo soseda z ?rno ?estko, 175,avtomatik
Od dale? res lep avto, full oprema. Vpra?al sem ga, ?e je njegov. Ni, mi ga je kolega posodil, jaz ?akam cx5??Ga prodaja.
Ok. Sem interesent. Koliko? Mislim, da za 21 jurjev.Super.Letnik 2016,32000 km.
Ok, ko ga bo prodajal, me pokli?i. Ga grem celo vozit. Super avto!
Danes pripelje kolega njemu belo cx 5 in me pokli?ejo.No,se za?nejo mu?ke. Kaj je avto slovenski? Ja, je. Dobro. Kaj je narejen servis na uradnem servisu? Ne, pa saj ga ne rabi? ve? delati. Je bil narejen v delavnici v Italiji. Italiji? Wtf?
Nato ga pogledam okoli malo bolj detaljno in ugotovim, da so prednja vrata udrta in rahlo tudi blatnik, na zadnjem blatniku spet udrtina,volan obrabljen, na zadnjem odbija?u luknjica,podrajsan tu, tam...Feltne totalno olupljene in potol?ene v glavnem, bolj potol?en in zdrajsan, kot moja 14 let stara mazda. In cena? 23000 jur?kov.
In potem mu uide, da so bile vse ?tiri mazde na parkiri??u njegove. In da je tri kupil en kupec.Da je on vse vzel na lizing in da jih pa? sedaj prodaja, da odpla?a lizing. Ena je bila kao njegova, ena od ?ene ena od nonota. Ja,in eno je vozila 4 letna h?erka, seveda.Kak?ne bale mi to naklada?
Moja razlaga-to so vse uvo?eni avti, res od kak?ne lizing hi?e, malo potol?eni, cena zato ni?ja. To ?rno je dobil za kak?nih 20000 in sedaj bi 3000 jur?ke dal v ?ep.
Sicer bom to preveril ?e na servisu a zdi se mi, da ta mazda servisa ni videla niti od zunaj.
Vpra?al sem ga, zakaj ni reklamiral vsaj laka na feltnah, ?e ima garancijo, da bi avto vsaj zgledal malo bolj kulturno. Rekel je, da se mu ne da s tem zafrkavat in, da bo ?e kupec to porihtal. Jap, kako da ne.
Ta avto smrdi do neba in se ga je treba izogibat kot hudi? kri?a.
Alex vrjetno si te filtre pri mehaniku kupil in je tudi tam nekaj zasluzil in nakoncu ni dobil samo 15e. Jest sem dal 30e za delo pa sem imel ves svoj material (olje + vsi filtri). Je pa res da mi je se xenon zarnico menjal (zarnica je bila moja). Malo dvomim, da ti bo kdo sel delat servis za 15e.
Verjetno ima kak popust na rez. dele a delo je bilo 15?.In sem mu dal 20?,ker se je tudi meni zdelo malo.
Tudi, ?e ima? avto, ki ga dobi? zastonj, so rezervni deli enako dragi, kot za nov avto. Ponavadi,ko avto kupuje?, ga dobro pregleda?, ugotovi? v kak?nem stanju je in kolik?ni bi bili stro?ki popravila, ?e se za avto odlo?i?.
V tvojem primeru je prej?nji lastnik raje avto prodal pod ceno, ker je najbr? vedel, da bo potrebna menjava sklopke. Ali ti je to povedal ali ne je pa ?e druga zgodba.
Enako... zamenjal diske in dal gor Ferodo mehke plo??ice in je sedaj mir. Na feltnah mora? imet ful ?rnega prahu, ?e so ?iste no good, pretrde plo??ice-ru?enje-segret disk-voda=zvit disk.
Ali je olje Motul 8100 X-clean+ 5W-30 dobro? Bi ga probal zamenjati z Castrol Edge 5W-30, ker ga nekaj popije. Sli?al sem, da je kar se tega ti?e bolj?e olje Motul.
?e do?ivel, da je aku kao crknil, pa potem za?el spet povsem normalno delat. Je bil pa to v avtu moje najdra?je, tako da raje nisem tvegal da bi moral poslu?at o?itke da nisem odreagiral, bi bilo preve? adrenalinsko. Takoj sem kupil novega.
Boss, vozi kot da bo aku 100 let trajal in bodi pripravljen da jutri zjutraj ne v?ge.
Me zanima a se je komu ?e kaj takega zgodilo in dejansko kako je sploh to mo?no.
V soboto smo imeli v en res hud naliv z rahlo to?o (ni? posebnega max 1,5cm). Vendar je tako zalivalo, da je bilo dvori??e hitro 15cm pod vodo in se je voda celo zlivala preko ?leba, ker je cev na koncu bila premajhna, da bi po?iralo. V glavnem preko ?leba se je tudi zlivalo na spodaj parkiran avto.
No po vsem tem naslednji dan se vsedem v avto in ko ?elim v?gati je bil aku ?isto na koncu, ?tevci so sko?ili, zaganja? pa je le jedva za cca pol sekunde rahlo obrnil motor. Ok v?gemo s kabli in naredim dva kroga po obvoznici, da se napolni in od takrat lepo v?iga normalno brez kakr?nega koli sledu, da je bilo nekaj narobe.
Ko sem razmi?ljal, kaj naj bi se zgodilo sem nekako pri?el, do tega, da je to?a zama?ila re?e spredaj pod havbo pri brisalcih in da tista koli?ina vode enostavno ni mogla nikjer odtekat, kot direktno v motorni prostor ali pri straneh ali pa mimo gume, ki naj bi tesnila dostop. Takoj zraven je tudi akumulator in varovalke tako, da sumim, da je bilo to vse skupaj veselo zalivano z ogromnimi koli?inami vode in ker je voda dokaj dober prevodnik je veselo spraznilo aku.
Ne vem, druge razlage nimam. :ne vem:
Koliko je pa star akomulator? Kaj pa, ?e je ?isto preprosto in naenkrat "izdihnil" oz. se izpraznil. Ti si ga sedaj malo napolnil a ob prvem mrazu bodo zopet skakali kazalci. Samo predpostavka.
Najbolje bi bilo, da ga izmeri? in ve? pri ?em si.
Servis je tm da ti leze v supak k ti prodajo nov avto pa da te potem se nadaljnih 5 let lupi za servis. Nazalost. Uporabnik sylvan je isto kupil novo trojko pa mu je navigacija stekala pa je bil 7x na pooblascencu pa niso nic zrihtal oz. so samo posodobili software a napaka je se vedno ostala. Na koncu so ga odpikal in se je obrnil na mazda zastopnistvo kjer mu tudi odgovorilo pomoje niso. Na koncu je prodal nov avto
Pa sej obstajajo razni tr?ni in?pektorji pa recimo pi?e? v revijo VIP. Ko oni prevzamejo primer se vedno re?i v korist kupca. Potem niso razni pacienti, ki se delajo vsemogo?ne ve? tako naduti.
Zakaj ne poskusite namazati vodila menjalnika pa avtomat (?e ga ima). Tudi pod tisto usnjeno man?eto ro?ko menjalnika je fajn za na?pricat s kak?nim silikonskim sprejem. Jst sm tako re?il pri prej?njem avtu. Nimate za zgubit dosti ?e poskusite vse to namazati. Priporo?am mast v spreju ali pa silikonski sprej
Kaj pa, ?e bi ?li lepo na uradni servis in udarili po mizi, naj zrihtajo menjalnik kot je treba?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer se pa tudi v Nem?iji lahko zafrkne?.
Na sliki izgleda kot nov pa pride? gor in je taka tragedija kot tale ?rna.
Sej ?e, ko je pri?el ta "gazda" mi je ze samo z obna?anjem dal vedeti, da je neka mu?ka. Pa? imam nos za take modele.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani