Update: S pomo?jo autodate sem izvedel diagnozo na mazdi, in dobil napake:
- nepravilno delovanje lambda sonde
- napaka pri delovanju senzorja za temperaturo zraka (tisti na airboxu)
Tako da zdaj pa veselo po nakupih
Nekateri pravijo da imajo slabe izku?nje z lambda sondami ki so ponaredki/od konkurence itd... Se mi spla?a kupiti originalno? ?eprav mislim da me bo njena cena odvrnila od nakupa
Airflow senzor je redna napaka na testerjih pa ni nic narobe ....tako da najprej lambdo zrihti pa bo vse ok.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
3 ?obe za RF7 motor so ?e pri velemojstru na primorskem, totalno neprofesionalen! Sva mu S spektrom skorajda ?e eno leto nazaj poslala 3 ?obe po po?ti v test in obnovo, sem ga klical ja sem dobil ampak imamo gu?vo....in ti?ina
Bravo res, ?e jih kdo najde so na voljo.....RF7 ma?ina = CD143 v Mazdi 3,5,6
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Vsi napotki so pravi, najprej probaj volan 2x do konca levo desno po tem ko v?ge? avto, ugasni....pri?gi, ?e so ?e lu?ke se osredoto?i na drugi topic, ki ga omenjajo fantje
Ne bo dr?alo. Da lahko ?eljust odkloni? oz nagne? ven (potem ko si odvil tisti imbus), je treba odviti nosilec zavorne cevi, ki je pritrjena na amortizer. V nasprotnem primeru je cev prekratka in ni ?ans da ?eljust umakne?. Lahko pa odvije? nipl na ?eljusti a potem je treba prezra?it tega pa ne znam in se ne bom igral.
Se enkrat ne odstranjuje se celjusti, na celjusti je 'pokrov' en vijak, se ga dvigne zamenja , porine notri batke, zapre in zasravfa....
Vsaj na moji je blo tako....5 min na gumo.
Evo menjal sem plo??ice, na desnem kolesu brez te?av, an levem se je pa zapletlo. Nisem mogel odviti vijaka, ki dr?i zavorno "lajtngo" na amortizer. Ok zadevo bom ?e nekak re?il (matr ma ta avto kratke cevi).
Skrbi pa me, da sedaj avto trese (majke mi, da prej ni tresel). Mo?nosti: sem kej narobe skup dal, kar pa mo?no dvomim, al pa trese ker so nove plo??ice pa? ravne, diski pa ni? ve?.
ponudbo za diske sem tudi ?e na?el:
trw
at
kdo pozna?
Mnenja?
Na amortizer??? Ti rabis samo 1 vijak na celjusti odvit thats it, pa ja nisi snemal celjusti dol?
Napako imam na "master brake cylinder pressure senzor", ki se z razliko od ostalih avtov, pri ve?ini mazd nahaja v pumpi od ABS-a in jo mora? v tem primeru celo menjati...
dej vato nazaj.....
to je tisti servisni meni kjer tudi porabo ?tela? - +/- 15% za to?nost prikaza. en izmed korakov pa je test ne samo lu?k ampak tudi vseh 4h kazalcev in piska?a
Back to topic, kaj si ugotovil ?e potem, kaka napaka na avtu?
Glej,jaz vse avtodele vzamem v eni avtotrgovini,kjer je ve?ina na zalogi,cene primerljive z ostalimi avtotrgovinami pri nas + rabat25% od tu izvira podatek 150?.
Bi te pa res prosil za pomo? pri nakupu prednjih diskov za mazdo 6(lastnik sem ?ele dober mesec),ker to je pa res cena kot se re?e in bi v tem primeru bilo stru?enje res nesmiselno!Tako da bi lahko bilo .
Zamenjat pa si jih po 15 letih ?raufarije najbr? ne bo problem.
No iz kje si
Prera?unaj,stru?enje 15?,diski cca.150?,jaz nikakor ne pridem do razlike 50?.?e si dobro prebral moj prvi post v tej temi, bo? VERJETNO pri?el do zaklju?ka ,da se zaradi same poravnave diskov ne bo? ubil in ?e se bo? vozil npr.po predpisih jih tudi zvil ne bo? tako hitro.Nekdo lahko zvije diske ?ez 10000km, spet drugi bo se pa vozil 100000 in ve?.Se pa strinjam, da je najbolj?e nove diske zmontirat pa gas (stru?enje pa ostaja alternativa pri pomanjkanju ????).
?lovek novi diski so veliiiiiko cenej?i, zamenja? jih sam brez problemov
160? je komplet prednjih in zadnjih ?ajb s kompletom plo??ic
Si pa pozabil,da se najdejo tudi tak?ni, ki si takoj ne morejo privo??it 150? stro?kov(in zmeraj ve? je takih,?al),ne glede na to ali se izpla?a ali ne,vo?njo mu pa za nekaj ?asa omogo?i?.
Se je vredno ubiti za razliko 50??
Ni bil Mo?nik, da pa ne bom delal komu krivice, ga ne bom objavil (lahko ZS), gre pa za servis, ki je na tem forumu precej bolje zapisan, vendar po pravici povedano, je mene pustil hladnega. Da ne omenjam, da sem jih tri mesece prosil, da mi po po?ti po?ljejo dokumentacijo za podalj?ano garancijo in je nisem dobil, dokler se nisem osebno zglasil tam. Rabili pa so 5 min dela, da so mi to uredili. Verjetno bom ?el ?e na drug servis se malo pozanimat.
Zdaj ?e mi menjajo diske na poobla??encu, sploh ?e bi mi uspel garancijski zahtevek, bodo verjetno dali spet original plo??ice gor, potem pa sem lahko ?ez nekaj ?asa spet na istem.
pa? naslednji dan da? svoje a ne, une pa pri?para?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani