Skoči na vsebino
Katalizator in zadnja obroba 323f
Napisano

Update: S pomo?jo autodate sem izvedel diagnozo na mazdi, in dobil napake:

- nepravilno delovanje lambda sonde

- napaka pri delovanju senzorja za temperaturo zraka (tisti na airboxu)

Tako da zdaj pa veselo po nakupih :D

Nekateri pravijo da imajo slabe izku?nje z lambda sondami ki so ponaredki/od konkurence itd... Se mi spla?a kupiti originalno? ?eprav mislim da me bo njena cena odvrnila od nakupa :(

Airflow senzor je redna napaka na testerjih pa ni nic narobe ....tako da najprej lambdo zrihti pa bo vse ok.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

...razen o?itno nekaterih "mojstrov", ki znajo samo priklopiti ra?unalnik in ti to mastno zara?unati in ti potem zamenjajo pol avta. :aaaaa:

Takoj zamenjaj delavnico. ;)

?e ve? - pol ure dela sam..........

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Hvala ! Vendar pod tem imenom na servisu ne opravim NI?.

Lahko dobim natan?nej?i napotek ?

Ali vsaj pojasnilo kratic ?

Ker servis :vskalo::vskalo::vskalo: , ker vsak vsaj malo ?alabajzarski to pozna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

3 ?obe za RF7 motor so ?e pri velemojstru na primorskem, totalno neprofesionalen! Sva mu S spektrom skorajda ?e eno leto nazaj poslala 3 ?obe po po?ti v test in obnovo, sem ga klical ja sem dobil ampak imamo gu?vo....in ti?ina

Bravo res, ?e jih kdo najde so na voljo.....RF7 ma?ina = CD143 v Mazdi 3,5,6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ESP + CheckEngine = Error P2009
Napisano

sem ?e gledal... ?e pa ma kdo od bli?je, pa bo tudi v redu :);)

razbite....saj ve?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

evo... baje rabim tole:

post-11-1349519853_thumb.jpg post-11-1349519864_thumb.jpg

?e kdo najde uporabnega, se priporo?am... nov je baje ?ez 100 EUR... :S

Vacuum Switch Valve VSV #K5T49091

http://www.ebay.com/itm/150903159780?item=...be4&vxp=mtr

http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=K5T4909...0&_from=R40

27? najceneje s po?tnino

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

KApi? kapi? ampak jaz sem za referenco vzel tole

Evo menjal sem plo??ice

?e dela? to ni trebas ?eljusti stran za disk pa ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

esp+checkEngine
Napisano

Vsi napotki so pravi, najprej probaj volan 2x do konca levo desno po tem ko v?ge? avto, ugasni....pri?gi, ?e so ?e lu?ke se osredoto?i na drugi topic, ki ga omenjajo fantje :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

esp+checkEngine
Napisano

Pri?gali sta se mi opozorilni lu?ki esp+checkengine.Gre za mazdo 6 2004 100kW. avto dela in vle?e normalno.

hvala, za kakr?nokoli informacijo.

:blink::angry2::blush:

je bil kaj odklopljen akomulator?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Ne bo dr?alo. Da lahko ?eljust odkloni? oz nagne? ven (potem ko si odvil tisti imbus), je treba odviti nosilec zavorne cevi, ki je pritrjena na amortizer. V nasprotnem primeru je cev prekratka in ni ?ans da ?eljust umakne?. Lahko pa odvije? nipl na ?eljusti a potem je treba prezra?it tega pa ne znam in se ne bom igral.

Se enkrat ne odstranjuje se celjusti, na celjusti je 'pokrov' en vijak, se ga dvigne zamenja , porine notri batke, zapre in zasravfa....

Vsaj na moji je blo tako....5 min na gumo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Evo menjal sem plo??ice, na desnem kolesu brez te?av, an levem se je pa zapletlo. Nisem mogel odviti vijaka, ki dr?i zavorno "lajtngo" na amortizer. Ok zadevo bom ?e nekak re?il (matr ma ta avto kratke cevi).

Skrbi pa me, da sedaj avto trese (majke mi, da prej ni tresel). Mo?nosti: sem kej narobe skup dal, kar pa mo?no dvomim, al pa trese ker so nove plo??ice pa? ravne, diski pa ni? ve?.

ponudbo za diske sem tudi ?e na?el:

trw

at

kdo pozna?

Mnenja?

Na amortizer??? Ti rabis samo 1 vijak na celjusti odvit thats it, pa ja nisi snemal celjusti dol?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sem potem ?e isti ve?er kodo resetiral, in se do sedaj ni ponovno pojavila... upam da je res bil kak?en slab stik...

v petih letih lastni?tva je to prvi?, da se kaka lu?ka pri?ge...

saj ve? self-healing Mazda feature

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

Napako imam na "master brake cylinder pressure senzor", ki se z razliko od ostalih avtov, pri ve?ini mazd nahaja v pumpi od ABS-a in jo mora? v tem primeru celo menjati... :blush:

dej vato nazaj..... :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

to je tisti servisni meni kjer tudi porabo ?tela? - +/- 15% za to?nost prikaza. en izmed korakov pa je test ne samo lu?k ampak tudi vseh 4h kazalcev in piska?a

Back to topic, kaj si ugotovil ?e potem, kaka napaka na avtu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

Danse ko sem razstavil ?tevec na moji ?estki me je ?akalo presene?enje

post-6180-1348939702_thumb.jpg

Lu?ka od ESP je bila prekrita z vato. Ko sem sestavil ?tevec sem vedel kaj me ?aka...lu?ka od ESP se ne ugasne :hudicek:

Avto sem priklopil na tester in ko se pove?em na elektroniko od abs-a mi poka?e naslednjo napako:

C1953 Master Cylinder Pressure Sensor Circuit Open

Kaj je kdo imel ?e podoben problem, je ta napaka povezana z ESP-jem???

You gotta love those car dealers.... :ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

jaz mam 5 letno garancijo serijsko juhu...

(no v resnici 150.000km, kar bo prej kot 5 let :( )

s takim tempom tudi pri meni ne - 40 na leto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odna?anje zadnjega dela
Napisano

Pa dobr dejte mal googlat avto Pelko in to je to :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2006 menjava jermena?
Napisano

Pozdravljeni, eno lai?no vpra?anje: na koliko km se menja jermen/veriga? Zdaj sem pri 100.000 km in ?e ni bil zamenjan.

Hvala in lep pozdrav

Am verige se ne menja...kaj ima? ti sedaj dizla 2.0? ta ima jermen in se menja na 120k, bencinar in novi 2.2 dizl mata pa ketno

Sorri mazdo 3 ima? (2.2 je samo mazda 6 in cx7, cx5)...videl v podpisu vseeno daj ve? podatkov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Glej,jaz vse avtodele vzamem v eni avtotrgovini,kjer je ve?ina na zalogi,cene primerljive z ostalimi avtotrgovinami pri nas + rabat25% od tu izvira podatek 150?.

Bi te pa res prosil za pomo? pri nakupu prednjih diskov za mazdo 6(lastnik sem ?ele dober mesec),ker to je pa res cena kot se re?e in bi v tem primeru bilo stru?enje res nesmiselno!Tako da bi lahko bilo :cheers: .

Zamenjat pa si jih po 15 letih ?raufarije najbr? ne bo problem. :D

No iz kje si :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Prera?unaj,stru?enje 15?,diski cca.150?,jaz nikakor ne pridem do razlike 50?.?e si dobro prebral moj prvi post v tej temi, bo? VERJETNO pri?el do zaklju?ka ,da se zaradi same poravnave diskov ne bo? ubil in ?e se bo? vozil npr.po predpisih jih tudi zvil ne bo? tako hitro.Nekdo lahko zvije diske ?ez 10000km, spet drugi bo se pa vozil 100000 in ve?.Se pa strinjam, da je najbolj?e nove diske zmontirat pa gas (stru?enje pa ostaja alternativa pri pomanjkanju ????).

?lovek novi diski so veliiiiiko cenej?i, zamenja? jih sam brez problemov

160? je komplet prednjih in zadnjih ?ajb s kompletom plo??ic

http://www.ebay.de/itm/MAZDA-6-BREMSSCHEIB...#ht_4622wt_1139

Diski s po?tnino te pridejo ceneje kot stru?enje + delo - torej nateg

http://www.ebay.de/itm/Bremsscheibe-Bremse...#ht_3887wt_1052

PA prosim ne govorit o neoriginalnih delih, ker sem jih naro?eval in uporabljal, so enakovredni, ?e ne bolj?i kot original.

Zaklju?ek naredi sam

P.S. NE me narobe razumeti, ho?em ti pomagati, lahko ti jih pomagam naro?iti in pomagam zamenjati

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Si pa pozabil,da se najdejo tudi tak?ni, ki si takoj ne morejo privo??it 150? stro?kov(in zmeraj ve? je takih,?al),ne glede na to ali se izpla?a ali ne,vo?njo mu pa za nekaj ?asa omogo?i?.

Se je vredno ubiti za razliko 50??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Ni bil Mo?nik, da pa ne bom delal komu krivice, ga ne bom objavil (lahko ZS), gre pa za servis, ki je na tem forumu precej bolje zapisan, vendar po pravici povedano, je mene pustil hladnega. Da ne omenjam, da sem jih tri mesece prosil, da mi po po?ti po?ljejo dokumentacijo za podalj?ano garancijo in je nisem dobil, dokler se nisem osebno zglasil tam. Rabili pa so 5 min dela, da so mi to uredili. Verjetno bom ?el ?e na drug servis se malo pozanimat.

Zdaj ?e mi menjajo diske na poobla??encu, sploh ?e bi mi uspel garancijski zahtevek, bodo verjetno dali spet original plo??ice gor, potem pa sem lahko ?ez nekaj ?asa spet na istem.

pa? naslednji dan da? svoje a ne, une pa pri?para?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.