Pelko je rekel da ne menja, pri avtomatski-menjalniki, ko dela s tim eckart metodo pa tudi dvomim, da karter dol vzame... sem kar v dilemi komu peljati avto 🥴🤔
Fantje prosim za priporočilo serviserja za menjavo olja v avtomatskem menjalniku CX-5 2.2D AWD 175km l.2016.
Na FB so mi že svetovali Pelka - sem ga klical in mi je rekel, da se filtra pri tem avtu ne menja in servis traja 4 ure. Pozna še kdo koga Gorenjska regija do LJ.
pa lih s filtrom največ nardiš 🤦♂️ pa še najcenejši je od vsega skup (cca.25€), pa samo dva šravfa ga držita, cca 3min več dela
Pri moji 6 2007 je bil hin spodnji nosilec motorja sele ko smo avto potem dvignili se je opazilo preventivno smo menjali kar se tistega zgoraj ker je bil tut ze bol na koncu. Je pa avto res dobro tresel v prostem teku.
Od tega 2 leti in avto z 330k km klapa ko urca
Res pa da dizel ze v startu trese
Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk
Ves kaj je rekla bjonda, ko je prvic vidla vibrator?
Za opravljene vpoklice pa lahko pokličeš na pooblaščen servis ali direktno mazda uvoznika.
Kot pravi @Deeyan bo treba prepucat EGR in kolektor. To lahko naredi katerikoli serviser, nima veze a je pooblaščenec ali "zasebnik". Kolektor se odšraufa in speska, EGR pa s sprejem. Je kar nekaj mehaničnega dela, priporočam nekoga, ki se spozna na te motorje, da ne bo odpiral prvič.
js, ko sm to delu lahk rečem, da sm mel dela kr za cel popoldan
Se mi je prižgala lučka za napako na motorju (engine malfunction)
Sem sel k Pelkotu ,je priklopu na racunalnik in je napisalo:
Zaznan nezadosten pretok EGR
Rekel mi je ,da je blo neki s softverjem pri teh mašinah in ,da treba najbrz update nardit,naj grem na mazda servis prevet,ce je bil za moj avto narjen odpoklic.
To je to kar mi je povedal.
A ma se kdo mogoce kaksno mnenje kaj bi lahko bilo?
Meni so tudi popravljali kao oba. Ampak, kot so oni meni razlagali, so pri meni le zamenjali pogonske zobnike, ki so original plastični in jih rado pogloda, z medeninastimi zobniki. Ker pri meni ni bilo nikoli tako, da motorček ne bi delal, ampak se je vedno zaustavilo nekje na pol in se je lepo slišalo, da vrti v prazno. In, če si mu hotel pomagati z roko se je lepo čutilo, da nekaj preskakuje.
Tukaj bi bilo potrebno upoštevati določbe Obligacijskega zakonika.
Če ima avto in tudi ogledalo garancijo 5 let, pa motorček ogledala zamenjajo v 4. letu, potem dobi motorček garancijo za nadalnjih 5 let. Bojim se, da Mazda servisi to določilo enostavno ignorirajo. Je kdo že dobil kakšno potrdilo, ko so mu menjali na avtu v garanciji kakšen del? Mislim, da se oni zmažejo tako, da uradno ne priznajo zamenjave, amak zamenjavo deklarirajo kot popravilo. Pri zamenjavi torej @scania zahtevaj na Mazda servisu dokument, iz katerega bo jasno razvidno, da je šlo za garancijsko menjavo motorčka. In spravi do naslednje okvare motorčka.
Pod garancijo, še. Po garanciji pa bom pod reklamacijo.
Torej se lahko pod to reklamacijo smatra tudi, če avto ni bil redno servisiran na pooblaščenem servisu?
namreč men je crknlo levo ogledalo že kmal po nakupu avta (kake 2 meseca po tem), sumim pa da so mi šli zobčeniki, ker motorček ogledala vrti v prazno tudi po tem, ko mu pomagam, da pride na pozicijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pol si lahk mislite, kako je sele v sesalnem kolektorju stanje 🤦♂️
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani