Skoči na vsebino
Obnova injektorjev M6 CD175?
Napisano

Men so pri prejšnjem avu to naredili v Mengšu pri B-innova in to so prav poudarjali, da z originalnim Denso materialom za popravila. So pa tudi v navezi mislim, da prav s Purićem iz Somborja.

WWW.B-INNOVA.SI

Popravilo diesel sistemov, čiščenje injektorjev šob, visokotlačnih in tandem črpalk ter ostale storitve. Kliknite in preverite na B-innova.si!

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Bini napisal:

Ja, za dizla res premalo km delaš....😋

Tole je kao neka provokacija,ki leti direkt na mene in bom vsevedu @Boss-u odgovoril!

Očitno nisi vsega prebral o moji motorizaciji do sedaj! Moja 3ka se je prodala 3 leta stara za 16k € in sem izgubil 3.500€ za novo cx30 pa sem dal z vsemi popusti 26k€,danes po enem letu pa pride po trenutni ceni 32k€😊 Misli,da je prava računica😉

Drugače pa sem avte prodal po 5tih do 9tih letih s kar dosti kilometri. Trenutno  pa delam tako malo km,ker hodi žena že kakih 5 let z vlakom v službo,(2min do vlaka,2min do službe) časovno cenovno in ekološko rentabilno.....😊 Kaj pa tisti,ki imajo dva avta pri hiši? Verjetno jih potrebujejo👍

Brez avta pa v teh časih ne moreš živet,če razumeš ali pa ne....😁

Res je, premalo km delam, da bi se poznala razlika v ceni pri gorivu. Se strinjam. Ampak nisi me čist zastopil, še vedno si moral dodati 10k€ zato, da si zamenjal skoraj nov avto. Zdaj koliko je nov avto boljš od starega ne bom razglabljal, ti verjamem, da je. Ampak vseeno je razlika al avto menjaš iz potreba (obrabljenost, starost) al pa iz gušta.

Sej mogoče ne razumem vsega in mi je škoda prodajat malo rabljene skoraj nove avte pri tem pa razmišljat, da je to odličen deal. Odličen deal je to, da menjaš rabljen avto vsako leto in ga prodaš ravno za toliko kot si ga kupil. Ja en moj kolega celo to počne. Skos ima drug avto in ne me vprašat, ampak on uspe vsakič po letu dodatne uporabe ta avto dražje prodat kot ga je kupil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Seveda te razumem, da ti je to všeč, ker si dobil odlično zadevo skoraj nerabljeno. Govorim samo o tem a je takšen način rentabilen ali ne. Da nekdo menja avto na tri leta in naredi več kot 100.000 km v tem času je računica, da pa nekdo dela enako in ima avto samo 20.000 km v istem času pa pač ekonomske računice ni. Seveda pa to ne pomeni, da ne sme tega naredit - njegov a odločitev, njegov denar ni pa glih smotrna odločitev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Aless napisal:

M3 ki jo vozi moja žena naredi na leto cca. 2000km🤪

Zdaj pa ti moji ženi dopovej da ne rabi avta. 🥴

Res, da me je kar nekaj skupaj, ampak vseeno nisem prepričan, da bi se sploh upal jo prepričvat.

Drugač pa ja, sam jih delam 16.000-17.000 pa se mi to zdi tako malo, da je na robu tega a sem naredil prav, da sem kupil nov avto. Ok razumem ljudi, kot je recimo moj fotr, ki ma avto že 17 let in 120.000km, da je računica, težko pa razumem tiste, ki delajo tako malo km in potem take skoraj nerabljene avte po nekaj letih prodajajo s samo 20kkm al pa 30kkm.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano

Oprosti, ampak ta podatek ne pove popolnoma nič. Meni tud po polnem tankanju kaže domet več kot 1100km za 50 litrov tanka. Pol pa počasi pada in tud približno ne naredim 1000km, že 900 je kr ok.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano

Hmmm ni nujno da je ta senzor, lahko je crknil tud aktuator turbine. :nevem:

Simptomi so podobni, koda napake je pa le posledica, ko senzor ne zazna pravilno delovanje turbine.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima - Mazda6
Napisano
pred 1 uro je pob napisal:

@Deeyan, hvala. Čakam, da se mi kdo oglasi. :)

@Boss, damn, če je res to, pol je to 200+ eur, kolk gledam po netu. 😕 

Sem imel to, ampak je blo 400 EUR samo kompresor.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano

Brez kode napake je to kot bi se pogovarjali kakšno bo vremenu leta 2025. Če se je lučka pokazala šele po tokih dneh je verjetno nekaj povezano z ekologijo. Se pravi sonda lambda, egr ventil, zabasan sesalni kolektor s sajami (stavim na to).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano

Nimaš druge, kot, da greš sprobat zaviranje tam nekje pri 100km/h pa to 2x 3x ponoviš. Če bo po tretjem še treslo je dejasnko dik kriv, lahko pa je bila kakšna tekočina polita po disku(recimo se ti je pes uscal/al pa je kdo z mastnimi rokicami pipkal po diskih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne delajo parkirni senzorji?
Napisano

Samo GT je imela original senzorje zadaj (ne vem če tudi spredaj) pri letniku 2008. Že takoj naslednja po opremi GTA pa ni imela senzorjev in so jih naknadno montirali na željo kupcev. Zato je to vezano na rikverc. So pa meni še v času garancije crknili teli aftermarket senzorji (to se je celo čudežno zgodilo, ko so avto imeli na rednem servisu) in so jih zamenjali v okviru garancije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.