Skoči na vsebino
CX-5 tresenje zunanjih ogledal
Napisano

Pri Mazdi CX-5 ze od vsega zacetka opazam, da se zunanja ogledala treseje. To tresenje se zacne nekje pri hitrosti nad 50/60km/h in je zelo moteca zadeva. Trese pa se samo ogledalo in ne plastika okrog ogledala. Ko sem to ze ene 3x vprasal na servisu so rekli, da so sporocili naprej a dokler se ne nabere doloceno stevilo reklamacij ne morejo nic...Lp Primoz

Pri?akuj, da te bodo vsaki? ko bo? pripeljal na servis vsaj ene 2-3 leta tenstali s tak?nimi izgovori, nato pa bodo kar naenkrat to?no isti osebki polni za?udenja prijavli:"Ja gospod, kako pa to da vam to tega ?e niso popravili, saj to je pa ja ?e dolgo splo?no znano kako se to zrihta"

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 daljinec
Napisano

Dvomim, da bi bil krivi tipki, ker ima dve in ker se ti sam odpira in zapira bi morali biti pokvarjeni obe. Ne vem. Mogo?e bi bilo dobro sprobat ?e gre na oddajo samo takrat, ko stisne? tipko.

Takole pribli?no zgleda kadar jaz pri svojem stisnem tipko, ampak signal je prisoten le za trenutek. (letnik 2002)

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje in vzdr?evanje AC naprave
Napisano

Prezra?evalne kanale sem ?istil z nekim sprejem ki ima metrsko cevko s katero lahko prodre? v globine kanalov in potem stisne? in isto?asno povle?e? ven, da se pena povsot razporedi. Imena tega spreja ne vem, sem si pa zapomnil eno lastnost - ni poceni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo kov?ka Thule
Napisano

Nmalo jo obrisi? s smirkovom papirjem, pa malo obri?e? z nitrom, to je potem prava podlaga za lepljenje z epoxsijem, ali pa imam jaz tak epoksi ki prime na vse(vsaj zaenkrat nisem najdu ?e ni?esar na kar nebi prijelo :ne vem: )

Jaz uporabljam samo "karbonsko platno" in epoxi.

Ja meni je ?e ratal najti plastiko ki je epoksi ni hotel prijet. Mo?nost da naba?e? na kaj takega je majhna ampak sem jo vseglih omenil.

A ti pa kar s karbonom. Ja ja, ena sama bogatija je pr va? bajt. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo kov?ka Thule
Napisano

Rowing so bolj fina steklena vlakna zdru?ena v pramene in potem stkana v tkanino za razliko od mate, kjer so manj fina vlakna naklju?no razporejna. Rowing ima bolj?e mehanske lastnosti, je pa dra?ji.

Poliester precej raje poka kot epoksi.

Materjal prodajajo modelarskih ?tacunah pa verjetno ?e kje kjer se ukvarjajo z nautiko.

Za kak?ne manj?e zadeve sem tudi ?e uporabljal dvokomponentno epoksi lepilo, ki ga dobi? v vsaki mal ve?ji ?tacuni. Pri tem je treba vedet, da je le to bistveno bolj viskozno kot namenski epoksi za delo s tkanino in ga ima? te?ave vtreti v samo tkanino da se le ta prepoji. Nekoliko pomaga da doda? kak?no kapljico alkohola (v zme?ano lepilo, ne v grlo).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo kov?ka Thule
Napisano

Kolikor mi je znano ima Thule pri nekterih modelih plastiko debeline jogurt lon?ka in tako tanke plastike se verjetno res ne da varit.

?e je le razpoka, bi predlagal epoxi in rowing. Na zunanji strani razpoko prelepit z lepilnim trakom, pa ne z navadnim selotejpom da epoxi ne bo zlezel pod njega. Na notranji strani potem ene dve plasti rowinga, pa? odvisno od debeline. Te?ava zna nastat, ?e je to kak?na kur...va plastika na katero epoxi ne prime, zato mogo?e prdhodno eno poizkusno lepljenje ?ist majhnega ko??ka tkanine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 cd136 l.03
Napisano

intercooler

je bla serijska napaka, neko tesnilo al neki tazga pri intercoolerju

men so zamenjal v garanciji

Pri moji mazdi ni bilo tesnilo, ?eprav je bil izgled povsem tak?en. Pokale so prirobnice, razpoka pa tako tanka, da je izgledalo, kot da dihtunga pu??a.

Interkuler sem takrat dal za?vasat, ?ele precej let po tistem pa so mi ga zamenjali v okviru "vpoklica", ?eprav je var ?e dr?al.

Meni je ?lo vedno na spolni organ dejstvo, da je Mazda Slovenija znala skoraj vsak mesec na dom po?iljat reklame, da bi poslala vsaj eno obvestilo o vpoklicu zarad tovarni?ke napake, to pa ne. ?e ve?, redno sem hodil na poobla??eni servis v BTC, pa so bili o vpoklicih (razen tistega za rjo) ?ist tiho.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

Se vnaprej opravi?ujem za OT sramezljiv .

Saj mogo?e sem kje kaj kiksnil v cifrah, ampak naj mi nekdo razlo?i ta famozni ve?deciliterski prihranek zaradi LED lu?i.

- Zasen?ene ?arnice = 110 W

- Tablica + sprednje +zadnje pozicijske = 30W

skupaj torej 140 W porabe na ra?un pri?ganih lu?i.

?e ma ma?ina 100KW in ?e vozi? zelo var?no, recimo da tako zelo na oko uporabi? 15 KW mo?i v povpre?ju. 140W porabe lu?i je manj kot 1% od 15KW, kje hudi?a se skriva preostali obljubljeni prihranek?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznikova ?ipa
Napisano

Ups. Res je bil ?altar. :blush:

Ja moja najdra?ja je kriva, ona je uporabljala avto zadnjih 14 dni ko me ni bilo doma. (A je dobr izgovor?) :blush:

Pozitivna stvar je, da sedaj vem katera varovalka je za ?ipe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznikova ?ipa
Napisano

Da si sposodim temo.

Moji mazdici el. pomik voznikove ?ipe dela OK, imam pa te?ave z ostalimi tremi ?ipami, ki se ne premaknejo spljoh, ne s pomo?jo stikal na voznikovih vratih ne s posami?nimi stikali na ostalih vratih. Preveril sem varovalko in je OK, prav tako ?trom na varovalki je. Mazda 6 je karavan letnik 2002. ?e ima kdo kak?no idejo bom bil zelo hvale?en.

Lp

M

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kje testirat amortizerje
Napisano

Zanima me kje v okolici Lj bi bilo najbolje dat testirat amortizerje na moji 6-ki (ima 250 000 km) in kje je menjava + optika najugodnej?a? Sem pa gledal KYB na olef.si

Hvala za odgovore.

M

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

podlo?ke injektorjev
Napisano

Meni ga pokuri ?voh liter na 20000 km, pa me zanima ali je ?e potreba po menjavi podlo?k ?

?e ?e niso bile menjane je pametno menjat neglede na porabo.

Moji macdi je takrat po tednu dni po menjavi podlo?k crknila ena ?oba. Ali je bilo to naklju?je ne vem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Elektro avti imajo klimo ampak doseg se zmanj?a za skoraj polovico.

Nevem ?e je stvar povsem to?na, elektro avtomobili imajo na?eloma manj razko?ne klime (po?asneje ohladijo avto). ?ist tako na oko, ?e si privo??i? kilovat za klimo, prijateljeva rx-ka pa ima 40 KWh ?upe v akujih za 270km (brez ?paranja) in ?e omenjeno kilometrino napravi? v treh urah, potem gre od tistih 40KWh za hlajenje 3KWh. Bom ob priliki povpra?al za to?ne podatke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

generalna na motorju
Napisano

Meni je ob zagonu mazda ustvarjala belo siv obla?ek dima zaradi pokvarjene ?obe, lahko da je tudi v tem primeru tako. Kaj vse, in koga vse mora? zamenjat so ti pa ?e drugi svetovali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja na robu blatnikov
Napisano

Pol ne mors nic. Jaz sem imel v 210.000 km 1x ali 2x na neuradnem servisu in zato rje niso steli pod garancijo, ces da bi oni na rednem servisu opazili rjo in jo takoj popravili. My ass, rjavel je ze dlje casa. Pac delujejo po principu da ignorirajo take stvari, potem pa ko nekdo vprasa za popravilo pa iscejo vzroke zakaj jim ni treba popraviti.

V glavnem, tak servis je glavni razlog, da bo drugo mazdo pri hisi nadomestila kaksna druga znamka.

In pri kateri znamki popravljajo rjo v garanciji brez da bi imel avto redno servisiran na uradnem servisu?

Ve?ina znamk daje garancijo na prerjavenje. To zanje ne pomeni pojav rje pa? pa luknjo od rje. Pri mazdi ti popravijo v garanciji ?e, ?e se pojavi sled rje kar je je dobro. Slabo je pa to, da so mazde prav neverjetno nagnjene k cvetenju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave mazda6 cd120 letnik 2002
Napisano

ja zato pa vse kar rabim dobim v Avstriji na servisu original ,skoraj cenej, kot pri nas kopije!

Sem pozabil povedat, tud pri men je bilo jermenje in ?ponar original. Je pa mehankar v?eraj ?raufal enega forda in izra?al za?udenje, da je pri nas original filter za gorivo cenej?i kot neoriginal. O?itno so cene zelo razli?ne glede na to, kje kaj kupuje?.

Sigurno te ?uli Toyota al? :jupiii:

Ne. ?uli pa me avto z motorjem z nizkim centrom gravitacije sramezljiv . Iz principa kupujem avte za 10 let, tako da bo mazda v hlevu (verjetno) ?e leto in pol. Upam.

Aja, pol je blo to to? Kok si pa dal?

Rabljena ?oba 200? - toliko je tudi na ebay-u (ampak brez dela)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

a na Mazdinem servisu pri nas si dal 600????

Ne na mazdinam, amapk na "privat" servisu. Pravzaprav je bil predra?un za veliki servis 600?, potem mi pa ni menjal filtra za gorivo ker je bil menjan prej?nji?, dodatmo je pa zamenjal jermen za alternator, tako da je nakoncu pri?lo mislim da 640?. Poleg jermenov in ?ponarja je bil menjan zra?ni filter pa filter za kabino in seveda oljni, olje pa kot sem ?e omenil - zloglasna dexalia.

Predra?un pri ?erbineku je bil za mojo mazdo 6 diesel, 1100 pa ?e nekaj evrov, v Velenju pri Skorn?ku pa okroglih 1200?!!?? v Avstriji sem pa pol dal 550?!!??

?e bi moral dat 1200? za servis, bi razmi?ljal o prodaji. Pravzaprav razmi?ljam o prodaji, ampak razlog je ta, da me ?ulji nek drug japonc. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Za veliki servis sem dal 600 ?. Menjan je bil tudi jermen alternatorja. Velik del cene predstavlja tadrago mazdino olje.

Danes gre moja mazdica na tester, da bi lahko bila katera od ?ob sklepam po zvoku - pred ?asom so mi ?e menjali eno ?obo. Seveda bom rekel, naj pre?ekirajo ?e ventil?ek.

Lp M

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.