Fantje, ali je kdo primerjal sliko original kamere z aftermarket?
Zanima me, kaksne so kaj original, kvaliteta slike, itd.
Ker moram kupit pretvornik z 12V na 6V za CX7 bi celo lahko zamenjal zadnjo kamero za isti denar kot stane pretvornik, zato sprasujem.
Za isti denar bi dobil (mogoce) boljso kamero z linijami za parkiranje, celo taksnimi ki se spreminjajo, glede na smer parkiranja.
Na CX7 sem imel tako kot mislis z original kamero in je bilo povsem ok. Drugace pa samo popolnoma cista kamera da jasno sliko lar je pa tezko.
Imel pa sem (bos) drug problem ne glede na kamero. Te kamere so obcutljive na svetlobo, lepa slika je samo ce je dovolj svetlobe drugace je sneg. Rikverc luci na xc7 so za en falus, so svoh in previsoko in ne opravljajo svoje funkcije.
Velja razmisljati o neki dodatni led luci za rikverc, to ti bo razliko naredilo.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
**Spoiler Alert** Ni Mazda, gre pa za tehnologijo.....
O?itno imava identi?en problem. Kot sem omenil sem sumil moj Aku da ne deluje kot mora. S&S se ni oglasil ?e ve? kot en mesec, zjutraj v?asih prostoro?no odklepanje ni delovalo, le na klju? itd.
OBD meritve: med vo?njo 15.0-15.3V
Ob kontaktu 11.8-12.0
Ob/med v?igom tudi do 10.8V
vedno v?gal
Danes so ga na servisu stestirali in potrdili moj sum, vendar dejali, da ga je potrebno samo napolniti (seveda je v garanciji, ampak da naj bi polnilec re?il problem. PRedlagali so, da ga pustim en dan tam na njihov polnilec celo no?. In ?e ne bo bolje menjava, ampak da se zna ponoviti...
Ko sem vpra?al kako to, saj sem ravno pri?el s 2 x 700km poti, in zakaj se ne polni pri 15V+?
Dejali so, da ima avto enostavno preve? porabnikov. 2 LCD displaya, masa?o zicev, gretje zicov, lu?i, JBL oja?evalnik, miljon kamer, polni se telefon itd itd itd, in da avto ve? ali manj vzdr?uje porabnike, in ne polni akuja....C ima tudi elektri?ni kerami?ni poredgrelec za kabino.
Tako, da trenutno nimam ?asa pustiti avta tam, bom probal z mojim polnilcem, in bomo videli, vsekakor pa gre avto nazaj, prosil sem jih da pregledajo ali obstaja mo?nost mo?nej?ega akuja.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Kreganje po forumih nima nobenega smisla, kaj sele rezultata in mene niti ne gane. Moj point je, da je na slovenskem trgu marsikaj prilagojeno razmeram kjer zivimo in tudi servisi delajo tako. Nekdo v Barceloni ima v roki verjetno enaka navodila, sam njegov avto ne bo vzigal na manj kot 10C.
To da zelis zamenjati olje je pa samo zdravo kljub temu da to ni predvideno pa naj bo Gl4 al 5, pozimi se pa pozna 75w90.
Vgrajuje se 75w90 iz soda za prejsnje modele. Za mojega me pride v postev ker zahteva 75w80 torej moram narocit original ali pa tako kot je relekl aless total 75w80.
Torej vsaka cas alessu
Se strinjam.
Pametnjakovic jures v vsako temo se vtaknes tudi tam ko nimas pojma daj idi nekaj druga delat sploh ves kaj je ep aditiv brez da googlas. Sploh ves kaj je index viskoznosti ce nebi prej prevral. Glej tudi ti ljudje iz drugih forumov pisejo iz izkusen. Za tebe je vseeno gl pa daj not bucno ce nimas pojma. Ne vtikuj se v zadeve ki jih ne ves. Sploh pa citroen forum za jajca je drugje tam imate gl16 ki ga samo ti obvlasas.
Fak, kam so pri?li lastniki mazd, res. Svaka ?ast.
Obljubim da ?ez mazdo ne napi?em ve? ni?esar, ker je to res avto, ki potrebuje zgolj in samo hvalo.
GL5 ni primerno za Mazdine menjalnike, obvezno GL4. GL5 ?koduje sinhronom.
Tovarni?ko je olje GL4 75W80, ?eprav v na?ih priro?nikih za uporabo pi?ej tudi GL5 in 75W90.
Jst se dr?im tovarni?kih servisnih navodil, kjer je predpisan samo GL4 75W80.
To govorim za M6 2gen.
Ker je to verjetno manual za ameriko, slo pa za evropo.
Ampak fantje vsak je svojega avta vladar, jaz govorim zgolj o izkusnjah po menjavi, neprimerno lep?a menjanja (Mazda 5, Mazda 6 2x, Swift, micra, Xedos 6, mx-5) v vseh teh zgolj in samo olje ki sem ga omenil.
Sicer pa ?e menja? olje na 3-4 leta oz sem ga v vsakemu avtu ki sem ga kupil rabljenega je lahko tudi samo GL, pa bo dobro za avto.
Saj to je vse ok. Gl4 in gl5 se nesme zamenjevst to je poanta nic druga ker gl5 zazge sinhrone v gl4 menjalniku.
These oils possess a moderate level of extreme pressure additives and are the most commonly used gear oil in the modern world. The majority of transmissions use this kind of oil.
GL-5 Gear Oil
These oils possess a very high level of extreme pressure additives. They?re primarily used with hypoid gears and other extremely loaded systems.
Jures pogooglaj slike kaj nardi gl5 v menjalniku kamor spada gl4 bos videl cudivite slike in tanjsa denarnica. Avto ima 21000km.
Ja poglej, ti ze jamras pri novem z origianlnim, ki naj bi bil GL4....
GL5 pokriva vse karakteristike ki jih krije GL4, tako da brez zamere malo komplicira?, ?e ti bo pa olje krivo za to da se obrabijo sinhroni, potem pa je material avta ni?vreden. GL4 se ve?inoma predpisuje v Ameriki, kjer so tudi druga?ni pogoji.
Kot sem omenil je bolje 75W-90, pri nas imamo spremenljive pogoje od -20 do 40C.
Vedno dajem samo tega, ne glede kaj re?e proizvajalec, no seveda pri DSG je bilo druga?e, tam se ne more? igrati po svoje, za francoza pa ?e nisem raziskoval.
Pa a ni mazda ravo ta, ki pravi da je olje v menjalniku do?ivljensko (za M6 avtomatik smo imeli ta primer)
If you purchased your Mazda new and it is equipped with SKYACTIV? TECHNOLOGY, it will have lifetime transmission fluid that only requires changing should a critical component or the whole transmission need to be replaced
Delovna temp motorja ne more biti po 900m tudi ce je zunaj 30. Modra lucka se veliko prej ugasne, vsaj za dizla ne
Pri hondi, ki je bla ena prvih s to lucko je bil izklop pri 125F, kar je 50C. Namen pa ni bil kazati delovne temp ampak da je motor ze vsaj toliko topel da se ga da ze pognati.
To je v bistvu GO EASY lucka
Sicer pa OBD pa coolant temp.....
Mogoce ves kje je potem problem pri moji enoti? Radio ima can bus, ampak moram klikniti na AUX in potem prestaviti v vzratno, da radio dobi sliko. V nasprotnem primeru mi vedno pise no signal. Sepravi karkoli delam na radiu (navi, SD, CD, nastavitve...) vedno, ko prestavim v vzvratno bo enota automatsko preklopila na camero, ampak ne bo slike ce nisem prej kliknil na AUX...
o?itno si kamero priklopil na aux, ce se ne motim ima camera svoj vhod 'rear camera' aux pa je za kamerco kot je na primer ta za snemanje ceste ali priklop dvd enote, pa da predvaja na ekran potem
nasel sem za cx-7 in zgleda da je tako camera in je za avtokamero Aux video in pa za zunanje periferije
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Enako kot ce zataji kamera ane, al pa senzorji....
So pa senzorji vedno v kombinaciji s tem
Povezava za deljenje
Deli na druge strani