Jah tole je res smotano, ko se senzor pokvari in butne? avto, tudi sam sem se tako na njih navadil da res samo ?pegle gledam da ob strani kje ne butnem na razdaljo zadnjega dela avtomobila se pa na senzorje zana?am ?eprav so full full tihi :ne vem: , pri prejn?ni trojki so bili bolj glasni, pri obeh pa original vgrajeni oz. bili izbrani kot dodatna oprem, samo dvomim pa da ti bodo brezpla?no uredili, ker se bodo izgovarjali na marsikaj, upam da vsaj naleti? na pametno osebo s katero se bo dalo vsaj kaj zmeniti glede tega.
V mojo ex 323 F (ba) sva jo z Bobijem notri ruknila in zadeva mora ?e danes laufati. Je pa res da imajo Mazde (oz. Japonci na sploh) ve? ali manj ?e vse predpripravljeno (kabli v kabini in motornem prostoru,luknjice za pritrditev cevi ipd.), ?eprav ma?ni ka?elj pa spet ni.
Verjetno zato ker ni nobenega kleparja med nami vsaj mislim
Druga?e pa kot je meni govoril klepar na 323C, ki je za?ela rjaveti po blatnikih je najbolje da se odre?e in da novi blatnik gor (?e se jih le dobi na trgu). Jest sem se odlo?il da mi jih po?vasa, s?i?sti rjo, ampak je rja naslednjo zimo spet ven udarila.
Moja GTA je bila tudi pri prej?njem lastniku 1x servisirana na Vi?u (redni servis) in zaenkrat je olja ?e vedno toliko kot je potrebno. Je pa ?e leto skoraj naokoli in v dveh tednih gre avto na Gamo
Toma? si ?e kaj uredil glede tega? ?e se ne motim je to ?e druga te?ava GTAjke v kratkem ?asu glede olja.
Fajn bi bilo da bi napisal kaj se je zgodilo, vsaj v tej smeri ali je mehankar "zasral" ali je bil drugi razlog.
Nas ima ?e par GTA-jke na forumu in da bomo vedeli kaj in kako, komu ne peljat avta ?e je servis kriv ipd., da se nebi zgodilo ?e kak?nemu od nas ista zadeva. ..pa veliko sre?e s popravilom oz. ?e je tako hudo upam da dobi? nekje dober motor, ?eprav zna biti verjetno kar drag, v SLO ga pa rabljenega verjetno tako ali tako ni za dobiti
Seveda da se obnese, manj se greje avto, UV za??ita je tako da ga ne bo opeklo skozi ?ipo ipd. Tehle majstrov je kar nekaj, cena je kakr?na je, prav tako bo? moral zadevo homologirati. Sam imam izku?nje s tem http://www.perimund.com/ ,in naredil mi je odli?no.
?klocnilo je pri meni v 323 ba vedno, kjer se je vedno poznal vklop klime, ?e na motorju se sli?i ker mu po?re konje in ga "malo zamori" ?e je v leru seveda, pri novej?ih avtih pa tega zgleda da ni (ne vem zakaj, mogo?e druga?ni kompresorji, ipd).
Akumulator? Celo no? stoji pri -10, ?ez dan je topleje in avto zato v?ge. Najbolje da zmeri? akumulator, je ?e najceneje predno za?ne? karkoli drugega ?arati okoli motorja
Ja, samo on ni nikoli prejel nazaj iz servisa brezhiben avto, to je dejstvo. Okvare se ponavljajo kljub temu da je bil avto vedno na servisu in upam da ima vso zbrano dokumentacijo glede tega. Zato pa naj stopi do odvetnika ki se na te stvari spozna in bo sestavil dopis, da ne bo prevzel avta dokler ne bo vse tako kot je potrebno. Zadeva je ?e tako dale? da jo posameznik ki je laik ne more re?iti sam, kaj pa oni delajo se pa vidi in je o?itno, zavla?ujejo da bo konec garancije in bojo re?eni tega.
Boss ta ?len je dokon?an in je temeljni ?len za vse nadaljnje. Evo ga http://www.zakonodaja.com/zakoni/iv/3/oz/c...1.clen/481.clen , zanimivi so tudi naslednji ?leni. Za te te?ave je odgovoren proizvajalec, se pravi direktno se obrni na uvoznika in oni morajo to naprej rihtat. Zato je pa najbolje da gre do odvetnika in naj se odvetnik meni z njimi (uvoznikom), avto bi pa na servisu pustil in naj ga testirajo in pri prevzemu pisno zagotovijo da je z avtom tako kot mora biti. Z lepo besedo se nikamor ne pride njim pa ni v interesu da avto zamenjajo in to je dejstvo, glede na to kar je zadnji? napisal, da je bil vzrok v slabem kontaktu med relejem in ?rpalko, je bil ?e takoj en bullshit ker nimajo pojma kaj je narobe. Oni zavla?ujejo da bo avto iz garancije potem pa ostane? sam s svojo prazno denarnico. Narest je treba ?talo in je**t vse vsem po spisku tam po servisu in pred vsemi strankami, pa? ?e ne znajo popravt naj dajo drug avto. Suicidal se ?udim da se ti ni ?e zme?alo ko si skos po servisih z novim avto. Odvetnica Zveze potro?ni?kov Slovenije je, ga. ?iva Drol Novak tko da se obrni na njih. Na tvojem mestu bi se pisno za?el pogovarjati s servisom, ker ti nikoli nisi dobil nazaj iz servisa brezhiben avto, da bo? imel vsaj dokazila kaj pa kako ste se menili.
Suicidal, preberi tisto kar sem ti na prvi strani napisal. Upam da ima? vse shranjene papirje in ra?une kaj so ti ?arili po avtu. Tebi dajo avto po enmu dnevu ampak napaka ni odpravljena, se pravi niso ni? naredili. Tole kar sem ti napisal na prvi strani mi je govoril na? pravnik, kateri ima tudi odvetni?ko pisarno v LJ.
Evo ?len in tvoj avto ne deluje brezhibno in tudi iz servisa ne dobi? brezhibnega:
?e je prodajalec kak?nega stroja, motorja, kak?nega aparata ali drugih podobnih stvari, ki sodijo v tako imenovano tehni?no blago, izro?il kupcu garancijski list, s katerim proizvajalec jam?i za brezhibno delovanje stvari v dolo?enem ?asu, ?teto od njene izro?itve kupcu, stvar pa ne deluje brezhibno, lahko kupec zahteva tako od prodajalca kot tudi od proizvajalca, da jo v primernem roku popravi ali, ?e tega ne stori, da mu namesto nje izro?i stvar, ki brezhibno deluje.
Ne vem, ti ?elim da bo zdej vse tako kot je treba, samo zgleda vse skupi sumljivo, samo da vle?ejo cajt in da ti pote?e garancija. Ne vem, logi?no je da ?e avto kaj nagaja se gre od cenej?ih stvari do dra?jih, npr. ?e ne v?iga se gre gledat ?trom in dovod goriva, senzorje, ipd. ipd. ...in ne da ti zamenjajo ra?unalnik kateri mora bit drag kot sam satan. Kaj so ti pa pol zdej na avtu ugotavljal eno leto pa pou?? Ne vem no, probaj dose?t da ti obvezno podalj?ajo splo?no garancijo na cel avto. Tegale pa postavi od prvi priliki na sonce in upam da bo ?e letos 20-25stopinj da zadevo preveri? ?e zdej res dela ali pa ne.
Zdaj so me klicali in rekli, da je bil slab kontakt v kablu od releja do ?rpalke (najbr? za gorivo).
Kako naj zdaj vem, da je to to. Naj zdaj 100% verjamem, daje mojim te?avam konec?
In zaradi tega slabega kontakta naj avto nebi v?gal ?e ga pusti? 2 uri na soncu, in ko ga zlufta? pa v?ge??? In da so za slab kontakt potrebovali eno leto pa pol, ?e prej pa zamenjali ra?unalnik avtomobila. Ne vem, ali se samo meni zdi to skrajno nelogi?no?
Na hitro sem vpra?al na?ega pravnika kako je kaj s tem. In pravi da ?e po tako dolgem ?asu ne morejo odkriti te?ave in je avto ?e v garanciji, gre za stvarno skrito napako, ki jo ne morejo odpraviti in si po zakonu opravi?en do enakega novega avta, ?e ga ne delajo ve? je pa potem stvar pogajanj, novi model avta,denar, idp. Oni lahko tebi to i??ejo dokler je garancijski rok, ko bo? pa zunaj njega si pa mrzu.
V glavnem se je ?e malo bolj potrudil na? pravnik in tale zakon je napisan v Obligacijskem zakoniku, ?len 481, kjer so napisane dol?nosti prodajalca in prozivajalca do kupca (mi ga je tudi citiral in ti si ?a??iten)
Od?kodnina je pa stvar pogajanja, nisi ti kupil avto za 30t EUR zato da ga bo? imel na servisu, potem se pa peljel v 10let stari f-ki.
Svetoval je tudi da najdi odvetnika da ti po?tima zadevo kot se zagre, ker sami bodo to te?ko predlagali ker ve? da jim ni v interesu kar tako dati novi avto.
481. ?len najde? tukaj, poglej si tudi ?lena 482 in 483
Sam ma? res smolo, res bi blo najbolje da ti tega v ra?un vzamejo za po?ten denar potem pa novo mazdo z ornko popustom dajo, pa naj se zezajo s to mazdo ?e se jim bo dal. Te?ko verjamem da se jim spla?a dat notri nov motor vklju?no s celim novim ?tromomo, pa ?e to bog ve ?e bi bilo potem vse vredu ko je ?e enkrat razkopano pa nikol noben tega ni na servisu po?el. Ti ?elim da se ti ?imbolje izte?e vse skupaj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Super da so ti vse po?timali tako kot si si ?elela!!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani