Skoči na vsebino
Dilema glede homologacije...
Napisano

RTI pa zelo ja.... :bravo: .......... :wacko::wacko::wacko:

:whatever: ce je vse ok pol ni problema ce pa so nekateri pametni poleg pa s papirji nekaj muckajo pa majo pac probleme,je res drazje kot v lj ampak dosti hitreje,1 delovni dan cakanja,v lj pa po mesec in vec in pol se vozi tako dolgo da te ne ustavijo <_<

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema glede homologacije...
Napisano

Bom kar tukaj napisal,da sem danes bil na rti-ju v mb in se narocil za homologacijo temnih stekel in zadnjega lonca powerful,na vrsti sem ze jutri in vse skupaj bo stalo 90 eurov,tako da bo to na hitro reseno in kartoncek dobim po po?ti ker nimam casa tam cakat ker grem pol kar v sluzbo,tako da :bravo: za RTI mb

:ph34r: samo upam da se me danes kje ne ustavijo

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Doma?a popravila po?kodb na laku
Napisano

Zima se nezadr?no bli?a in z njo mraz, vlaga, sol na cestah. Zato je pred zimo pametno popraviti kak?ne globoke praske, ki bi povzro?ile ne?eleno rjavenje, ki ga zima ?e dodatno potencira.

No tudi mene je danes nepri?akovano ?akal tale prizor

post-133-1192380682_thumb.jpg

Verjetno je bil vzrok kak?en kamen(?ek), ki je hvala bogu kon?al na plehu na strehi, ker sila, ki naredi tako po?kodbo bi verjetno po?ila tudi vetrobransko steklo.

Kot ka?e je po?kodba nastala ?e kak?nih 14 dni nazaj tako, da je rja ?e za?ela svoj ples in pred samim nanosom barve jo je potrebno odstraniti. Zato zelo prav pride kovinska ??etka, ki je del korekturnega kompleta, ki ga dobite pri va?em Mazda dealerju.

post-133-1192381145_thumb.jpg

Rjo je potrebno dobro odstraniti in z njo tudi nakru?ene robove okoli po?kodbe saj bi lahko kasneje ta po?kodovan lak lahko sam odstopil.

post-133-1192381394_thumb.jpg

Barve nato nanesemo rahlo s kup?kom saj ko se barva posu?i se tudi rahlo skr?i in napolni vdolbino.

post-133-1192381686_thumb.jpg

Ko se posu?i zgleda nekako takole

post-133-1192381773_thumb.jpg

Nanesemo ?e prozoren lak, da za??itimo barvo pred vremenskimi vpiliv

post-133-1192381921_thumb.jpg

Evo to je to, sicer ni tako dobro, kot bi naredil profi li?ar ampak je pa bistveno ceneje in ?e ne nesete nosa na 10-15 cm od po?kodbe se le te skoraj ne vidi. Najbolj va?no pa je, da je lak zdaj za??iten

Potreb??ine

- korekturni komplet (cca 16?), ki vsebuje barvo, lak in kovinsko ??etko za odstranjevanje rje

- dobra volja in mirna roka

- ?as, saj se vam ne sme muditi :D

:bravo::bravo:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano

No...tako...se mi pa ne bo treba vozit v lublano al pa kam drugam, ker homologacijo opravljajo na AvtoKrka v Kr?kem!!! Sam postopek stane cca 64?.

Bobi...kje pa je ta "u style"?

poisci v googlu pa ti vrze naslov ven se vse prek e maila zmenis in slike posljes kaj bi rad homolomo on pa tebi papire

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-3
Napisano

ja na kapcah pise sam na masini ni nc s kere strani je prvi celinder???

<_< iz leve proti desni gre,to bi skoraj mogo vedet

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nafta curlja v motor M6 dizel
Napisano

aha, zdaj mi je pa ?e bolj jasno zakaj nekateri kljub koloni na AC drvijo mimo po odstavnem pasu. ?istijo filter :bravo::bravo:

:bravo: boss tvoja izjava je spet zakon,kak bi policaj pogledal ko bi rekel da moras cistit filter :hohoho::hohoho:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoakustika
Napisano
:bravo: pridi na ptuj pa pogledama kaj mas to za eno zadevo,pa kaj porihtama ce rabis,samo bo drago stalo,kaki :cheers: ali dva :cheers::cheers:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jermen cvili
Napisano

Naj bi bil. Menda so ga dovolj napeli, upam.

A z WDjem, da bi ga? A ne bo potem drsel?

Pa ne me vikat, prosim. :D

wd pomaga samo zacasno,v vsakem primeru je premalo napet,odsraufaj alternator in naspanaj remen,ce ga probas z roko mora imet na najdalsem delu cca 1cm hoda gor in dol,in vec nebo cvilo :jupiii:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje v 6-diesel
Napisano

?e dolgo nazaj nazaj smo zvedeli da Castrol NI olje. <_<

:blink: zakaj pa meni samo castrol odgovarja txt 10w-40 vse drugo mi mazda popapca pa kolega samo to olje dava v vse avte in vsi zadovoljni doben ne doliva do servisa ga pozre samo teko kot je misljeno 2-3 dcl,zame je to najboljse olje :bravo:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano
:danzoman: jaz zdaj ko sem bil na lpp nisem mel problemov sploh avta ni prav pogledo samo papire in je ze nakaj stemplal ter rekel da dobim homologacijo po po?ti :bravo:

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo v 323F
Napisano

:ne vem: si preprican da je sel termostat,dela zdaj vse normalno,ker ta dimcek kot pravis je vsake teko cajta cist normalna stvar to je nabrani kondenz

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cviljenje zadnjih zavor
Napisano
:bravo: kot je uklopko svetoval,pri meni je blo isto pri vec avtih,posebej ce so robi na dromlah,peljat se z rocno malo,ali pa tudi rahlo bremzo drzis pri voznji,ce pa ne pomaga pa so pakne za en kurac kvalitete,al pa dromle podrejat najboljse cele ne samo roba

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obrabljena ketna
Napisano
:D pozdrav,avto ma ketno ja,samo se meni tudi nic ne cuje pa mam zdaj 181000km,se pa cujejo ventili malo,ampak ni panike,vse se da porihtat

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KATERO OLJE V NA?O LJUBICO
Napisano

jaz sem danes hodla pa castrolovo gtx 10w-40 pa me zanima ?e pa?e to vredu v cjko?

drga? pa tui ne vem kje bi se doblo ap service sg.

<_< jaz sem mel prvo menjavo to olje in motorju ni odgovarjalo ga je pilo,ptem sem dal TXT 10w-40,ki ga zaj uporabljam ze tri leta,ker do menjave ki jo delam vsakih 10.000km,moram max.dolit od 0.3 do 0.5 litra olja,odvisno od voznje,ki pa vemo da je vse prej kot po?asna :P

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.