Skoči na vsebino
323 bg no?e pri?gat
Napisano

Ma ja sej fora je ko pol za?ne ?lovek ?parat tam, kjer se to ne da! :hohoho:

Sej ?e najbol? da zadevo mal pogledamo u ndelo na sre?anju, zaenkat mi z unim "novim" glavnim kablom dobro u?iga, sam bo treba zadevo orng re?it, ne pa neki flikat! <_<

Mam pa drga? kolega ki dela v Eurotonu v Kopru, pa bi mi zrihtu ful cenej te kable, sam ne vem kake to?no naj mu naro?im! :blink:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 bg no?e pri?gat
Napisano

kej novega kle?

jst mam toooook slabo vest, ker sem odpelu delujoc avto... :(

Po mojem ni n? huj?ga kokr da ma? podgane v okolici hi?e in so mi kable mal pomalcale! :hohoho:

Aja drga? pa smo za?asno re?li zadevo, ker ste prov domneval glede vlage, pa kabli so bli gnili, in to ?e bi biv sam edn od unih ?tirih, bi ?e nekak ?lo, tko pa je biv un taglavni do razdelilne kape in mi je majstr za par dni dal enega drugega (?e tudi odpisanega), sam je ?e vedno par 100% bol?i od mojga in avto je v momentu zalaufu, pol sem se pa ?e enih 30 km pelju in je blo dost normalno pa tut v?ig je zdej v momentu. Tko da moram samo ?e dobit nove komplet kable, pol pa ne bo ve? jeeeebe s tem!

Drga? pa sm zlo hvale?en vsem ki ste mi z nasveti dost dobr opredelil v ?em je problem! :rispekt:

Zdej pa samo ?e ne vem kake kable naj vzamem oz. kok se kej med sabo razlikujejo in al morm neke prov specialne dobit al pr tem ni problema! :ne vem:

Sicer pa ?e bi bli kaki ve?ji stro?ki, bi pa mojo "nepremi?nino" pustil kar v starem letu! :P

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 bg no?e pri?gat
Napisano

Ja za sve?ke in akumulator sem 100 % da so ok, ostalo bo treba jutr preverit, itak smo ?e kar danes odvlekli staro penzionerko do mojga mehanika in mu grem pol takoj jutri te?it, pa ?e upam da bo cenik na?timan na bo?i?kovo tarifo, drga? bo kriza! :hohoho:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 bg no?e pri?gat
Napisano

SE mi zdi da mam ?e to kapo ja, sicer pa sve?ke so pa total nove oz. majo cca 2000 km, tko da tle ne bo kruha, ostalo pa bomo vidli, samo na kake po?tene stro?ke, to pa <_< bo morala po?teno padla, glih sm pr?ov dobre volje nazaj, mel smo se noro (no loh tut povem da sem ves ke? spu?il) :(

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 bg no?e pri?gat
Napisano

No res se je fajn za?elo vse skupi zame, glih pridem domov, pokli?em kolega pri kermu je biv avto te 4 dni ko smo bli v BG, pa mi pove da je ma?inca v nevoznem stanju! Ja super sm si mislu, sam o?itno sm biv ?e mal pod vplivom (?esarkoli ?e) in se mi je takrat ?e total jeeee.alo za avto, pol kasnej je stvar ratala mal drga?na! <_<

Ko smo jo probal ?tartat, sicer vergla, sam ni? ve? kakor to, pol probal potegnit z drugim avtom, ?e vedno no?e oz. pri?ge samo ji obratov ne more? nikamor nabit in ?im dotakne? spet sklopko, pa crkne!

Pol so ble vmes razne variante, da se je alarmu zme?alo in ga je treba resetirat (bla je ful podobna scena, kokr da ho?e? avto ?tartat, je pa alarm aktiven in vezan na blokado v?iga), no tut od tega ni blo kruha, na koncu je en tip, neke vrste mehanik ugotovil da mi kabli prebijajo in sicer 2. po vrsti tisti ki gredo na sve?ke (ga je tut na tem drugem kablu stresla elektrika) in da se je pa? v teh parih dneh verjetno ful vlage nabralo, ko je skoz stal zunaj, drga? pa je navajen na gara?o!

Opazil pa sem tut da avto kar en cajt vergla, dokler za?tarta, zihr ene 3 sekunde in da se stvar po?as slab?a oz. upo?asnjuje glede v?iga!

No in zdej res ne vem kake so variante, ?e je res samo kabl, pol super, ?e je kej ve?jega, pa pa? ?ivelo novo leto in z njim povezani stro?ki, :hohoho: no sicer pa mi mogo?e ?e jutr takle cajt ne bo ve? tok do heca in neumnosti!

A ma kdo kako idejo kaj bi loh bilo narobe?

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Doma?i" mehankarji za mazde
Napisano

Sam sicer ne vem to?no kdo to je, se pa ve?krat tam mimo peljem in sicer je to na poti proti Lo?ici oz. Tuhinjski dolini na levi strani. Ne morete falit, ker je vedno tam parkiranih nekaj hudih ma?in.

To?no o tem je blo govora z moje strani ?e prej enkrat, Brane Poga?ar s.p., Vrhpolje pri Kamniku, od gostilne pod Skalo oz. kamni?kega bazena proti snoviku, samo kakih 500 m Max. Neki zna, tle ni kej :bravo:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Doma?i" mehankarji za mazde
Napisano

Ali sploh obstaja kaksen ki se "specializira" za mazde. Za Honde jih imamo kar nekaj. Za mazdo me vecina posilja na uradni servis, ampak kmalu se obeta najverjetneje se 3. mazda pri hisi ( poleg 323F in 6ke :bravo: ) ampak bo potrebno marsikaj postoriti gre pa za V6 motor zatorej ce kdo ve za koga ki "ima v malem prstu" oz ki bi se spuscal v popravilo in servisrianje le tega naj izdavi.

Hvala

?e se kdo spomne reklame za Tojoto izpred neki cajta, .... no tko nekak je verjetno tut z mazdo in pomojem bi se loh mehankarji od dolgcajta obesli, oz. bi pa? cev ?ivlenje menjal olje, filtre in mogo?e kak jermen, za fiata pa bi biv to bl biznis (Fix It Again Tomorrow - Fabrika Izrabljenih Avtomobilov Torino) :P

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 PO GARANCIJI
Napisano

teoreticno bi mogla veljati...

za daewoo pa vem iz lastnih izkusenj da ni bilo tko...kupil sem novega v turciji (tam je bla garancija 3 leta) in sem ga registriral tuki in sem mel garancijo samo 1 leto. :ne vem:

?e dobr da je bla vsaj tok cajta, po mojem so bli majstri tok ?okirani da niso mogli verjet svojim o?em:

"pa kva hudi?a je fant korejca iz tur?ije zdej prvleku k nam?" :hohoho:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bilanca na koncu leta :)
Napisano

Ja sej traktor scena, to bi bla dost logi?na posledica velikih kilometrov, jaz pa ko ra?unam, raj? probam ?imprej pozabit zadnje leto, naredu sm cca 37.000 km, kar pomen vsaj enih 800-000 SIT za bencin, da registracije, gum, rednih servisov, sklopke in ?e ?esa raj? sploh ne pomislim! :blink:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bilanca na koncu leta :)
Napisano

Ja sej zarad takih podatkov pa marsikdo pol posku?a pamet prodajat u stilu: avto je luksuz, najcenej so pa noge! :P

Je pa tut zanimivo, da niti ne dela? tok velik kilometrov, ker pol pri tej popre?ni porabi bi bla cifra precej drga?na (?e bi delu npr. 40 k KM na leto) :(

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 PO GARANCIJI
Napisano

NO sej pol pa tolk bol?, ?e je res obdr?ala 1. mesto.

Se pa spomnm ko sm gledu razne nem?ke teste, so bli itak zmeri najvi?je japon?ki,

ponavad:

1. tojota

2. mazda

3. nissan

2. in 3. sta bla v?asih tut v obratnem vrstnem redu! :bravo:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f l.96- ne dela vec
Napisano

Teli Z5 zgleda (ga res) radi mal cukajo!

Upam da se zdej mazdilak ?e spet lepo enakomerno fura po cestah! :bravo:

Sicer pa je sve?ke treba menjat dost pogosto, mene je npr. mehanik nasmukal da mi je dal ene spe?jal in da so ok za 50000 km, pol pa mal gledamo zakaj avto komi v?ge in ne ?e en cajt ne vle?e kot je treba, pa nove sve?ke not in je bla ?ist druga muzika (tut pospe?ek merjeno ro?no seveda: prej 10.0, zdej spet 8.8 cca)

Pa stro?ka vsega skupi 5 smukov! Skratka ne smemo ?parat, kjer se ne da pri?parat! :(

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke po armaturi
Napisano

Raj? mam avto brez du?e, pa da je vse kul in funkcionira! :)

Simon, pono? pa pazi na avto, raj? ga prive?, ker ?e je to res ?ivo bitje, ki se rado heca, zna it pono? na babe, teb bo dav pa kajlo in ti spiizduuu! :)))))

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis
Napisano

Loh ti dam cifro od mojga mehanika u Sostrem!

Pa kr dobr obvlada nasplo?no japon?ke, razne honde, tojote, pa tut moja mazda se nad njegovimi rookami ne prito?uje! :jupiii:

Matej - 041 693 957

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zakaj ne gre tolk kolkr bi mogla it?
Napisano

Treba bo menjat motor, predlagam 1.8 GTR turbo, kot jo ima kolega iz posta pred mano!!! :)

Za takle motor se mi zdi to skoraj normalna hitrost, al pa tam nekje 180 dobrih po ?tevcu, ampak brez treninga noben atlet ne postavi svetovnega rekorda a ne?!

?e pa pretirava pa lahko pride do po?kodb, no nekaj tacga je tut pri avtu! :))

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.