Skoči na vsebino
ADIJO MAZDA
Napisano

VSA ?AST!!!!!! Mislim da si 1. s tako gesto kateri se zahvaljuje ob  spremembi znamke vozila :)

?elim ti veliko in varnih km z novim avtom.

lp

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12v vti?nica-kje se nahaja varovaka?
Napisano

Mora biti med varovalkami tam na plo??i, nevem zakaj bi si delali dodatno delo in tla?ili kam drugam ?e varovalke? Kako ve? da so vse ok,si ziher...ponavadi pregled na videz ...lahko vara?

?e pa so vse ok pa je lahk s vti?nico kaj ;-)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kar se ti?e tehni?nega jaz nebi kompliciral....avto je  novej?i ima le?o, nisi nek mafijc, avto ni  napedenan tako da nebi se bal vgradnje. Jaz ?e nebi imel  serijsko  100% montiram dodatno.

lahko se obrne? na yawarye uporabnika ali pa sam  malo pogugla?  ;)

?e pa si mislil  katero barvo  pa je najmanj problemati?na serijska barva 4200  za bol modrikast jeba?ki look pa vi?je cifre ;)  

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa ne da si pol avta razstavil, da si do svetilk pri?el? :o

Jebemu a se ne da bolj enostavno zraven pridit - recimo skozi kolotek?

hehe se mi je zdelo da bo nekdo me spomnil  da naj snamem kolesa dol :) V danem trenutku in prostoru  nama z bratom je bilo la?je in hitreje odbija? snet kot pa dvignit avto pa  skozi kolotek to delat ;) ?e posebah ker mi je on popravljal avto ko sem nabasal srno.

Stare 6-ke majo  super ker imajo ?e odprtine na kolotekih v ta namen  te pa nimajo :(

Kak pa re?it zadevo kar se svetilnosti ti?e, ?e ni ksenona? :glare:

xenon KIT ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Znaki so bolj vidni vsekakor, ?e posebaj ?e so na novo postavljeni ali so ?rte na cesti na novo barvane. V sami vo?nji je tudi vse skupaj bolj svetlo (?e posebej ?e je sneg)   Ne vem kako to misli? dlje -verjetno zaradi svetilnosti?

Za moj ob?utek ki se vozim skozi gozd je  vidljivost dalj?a ampak ?e bi hotel  res dol?ino bi moral snop lu?i malo dvignit. Skratka zaklju?ek tega........ vse skupaj je svetlej?e

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na ne popusti
Napisano

Ni problem v zajli katera primrzne ali vzvod. Problem sedaj je v cilindrih! ?e se pa ro?na redno uporablja....je manj verjetnosti da zamrzne.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oj, ima? kak?ne slike, da se vidi razlika?

Za koliko si Osramke dobil v UK?

Ena ponudba v Mb:

OSRAM D2S 66240CBI Xenarc COOL BLUE Intense..1kpl, 2 ?arnici...127 0022...82?...dobava 1 dan

jaz sem jih dobil za 70? vendar je bila po?tnina 10? tako da ima? UGODNO ponudbo in  samo navali ;)

Kon?no mi je uspelo zamenjati ?arnice. z novimi OSRAM....

razlika je O?ITNA  stare ?arnice so svetile belo z odtenkom rumenkastega, te ?arnice pa je ena sama belina....belo je belo(rahlo na modrikasto ?e potegne)

Sicer primerjave nisem slikal ker je na netu ?e  veliko slik in  lahko samo  potrdim da slike so realne(res je taka razlika) Svetilnost je  pa 1A.

Tako da  ?e nameravate zamenjati svoje xenon  ?arnice .......OSRAM D2S 66240CBI Xenarc  

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na ne popusti
Napisano

Mazde 6 od tega letnika naprej  do nove serije ,predvsem  letnik 2009 vsem  slej ko prej zablokira zavorni cilinder.

Zadeva je tak?na, kolesa dol obnovit (s?istit, zbrusit rjavino,podmazat zavorne cilindre,in zamenjat zavorno teko?ino) zamenjat diske in plo??ice v kolikor so pregrete in ima? za naslednih 100kkm mir ;)

Jaz in ?e nekaj  iz foruma smo ?e po?timali  problem.

?e si dovolj spreten in ve?? naredi sam ?e ne, pa je  forumski mehanik(Peljko v Medvodah) dober naslov.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 DSC, TCS, ABS problem?
Napisano

Zanimivo.....imel sem mazdo 3 gta pa nisem nikoli imel teh problemov, tudi ko jebil akomulator iztrosen. Samo da je problem izvenel, in da si odpravil napako z novim akomulatorjem.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 sredinska konzola
Napisano

Mene pa zanima kaj naredit v primeru,kot je moj, da se mi na vsake toliko ?asa ugasnejo lu?ke na glavni konzoli,

s tem pa pride do izpada elektrike tudi na zadnjih lu?eh,ko pa se lu?ke na konzoli ponovno pri?gejo pa zagorijo

tudi zadnje lu?i.Kako bi lahko odpravil to napako.Hvala za odgovor.

Miha

A se to zgodi ko  pritisne? na brtemzo. Ponavadi za?ne sredinska konzola se nekaj ?udno obna?ati ko pregori ena od lu?k za osvetlitev. Naj bo to osvetlitev pepelnia, ali pa  osvetlitev predala na sovoznikovi strani.

Preveri ?e vse deluje ;)

Sem iz Ljubljane

odli?no.

Jaz pa iz okolice-Vrhnika Rakitna

?e ?eli? se lahka zmeniva pa po?timava. Samo ne danes :P

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 sredinska konzola
Napisano

S katerega konca si,ti pomagam.... pomagaj si s temo diy menjava muske v mazda 3. So pa male zarnice 1,2w

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Sem ze in deluje.... ha ha ja kaj no, ce si pa tko hecn prasal.probas dat drugo firmo metlic ba bos videl ce bo bol.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

na?pricaj  ?ipo z WD-40

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem jih zamenjal pred letom in pol. Opazil sem,da s ?asom so vse bolj bele.Nato postanejo vijola in grejo...Sedaj Imam noter Philips D2S 35W 85122 +.

Prej sem imel neke no-name ?unga lunga in so ?le rakom ?vi?gat v roku enega leta.Toplo odsvetujem.

Bi pa probal ?e z ?arnicami OSRAM D2S COOL BLUE 66240 CBI INTENSE XENARC,5500 K.

Naj bi imele za 20% ve?jo svetilnost in ?eprav so 5500 K naj bi imele lepo belo svetlobo.Vsi, ki so jih vgradili jih hvalijo.

Ali ima ?a kdo od vas vgrajene te lampe?

mislim da se bo sam sucker podpisal pod tele osram ?arnicami....jaz pa upam da se bom kmalu.... (v roku enega tedna da pridejo iz UK) imam naro?ene ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motne (meglene) le?e xenonk na Mazdi 6 1 gen.
Napisano

Jaz sem pri moji ex  mazdi  razstavil lu?i. Le?e so bile res  umazane oz. take kot bi gledal skozi meglo.  Ko  razdre? lu?i  je treba predvsem  steklo  oz  prozorni del  lu?i fajn odmo?it  in razmastit ter spucat  z notranje strani ,prav tako samo le?o.  Slednjo ni tak problem, na?prica? in obri?e? ker je  to steklo ;) in razlika je o?itna ;)

je pa la?ja opcija menjava ;) ker s tem  pridobi? tudi nove odsevne parabole, te pa seveda z leti  prekuri ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 5 problem ?obe za pranje prve ?ipe
Napisano

Vsekakor je lahko vodni kamen tudi krivec za zama?itev. saj ve? poleti  ko voda izhlapeva  tam okoli ?ob se tudi  nabere s?asoma. ?e bo? preve? drezal s ?ivanko lahko se zgodi da po?koduje? tiste ?obe in bo  ?pricalo povsod samo  na ?ipo ne :) (?e bo? nasilen preve? ha ha )

Jaz sem  pri mazdi 3 1x ko se mi je prav tako zama?ilo  snel ?obe dol,jih namo?il v solno kislin (dobi? v tehni?ni trgovini)  in pa 10 minutnem odmakanju prepihal.  lahko ?e  izvede? trik s ?ivanko ;)  (kislino pa lahko kasneje uporabi? za ?i??enje mre?ic  doma iz pip ;) ali WC ?kolki)  lahko  ?obe namo?i? tudi v kis samo potem bo dlje trajalo ;)

Preglej tudi tiste proti povratne ventile pred ?obami...

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

minimalni v smislu  ?e bi  ti ventile nabilo v glavo ali jih celo potrgalo  :P   (pa ne tvojo ha ha ha)

Je pa res sme?no. ?e so delali veliki servis...oni vejo kaj je treba takrat zamenjat.....ampak v tvojem primeru (po moje) so naredili samo pregled in so rekli jermen je ?e OK  saj baba ne divja)  zdaj pa je kar je. :(

No upam da uspete odpraviti nastalo ?kodo s ?immanj stro?ki ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kratke lu?i ne delujejo
Napisano

Jaz sem iz LJ konca.  jah izku?nje....v?as sem delal kot avtoelektri?ar ;)  nekaj pojma pa mi je morda ?e ostalo .

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kratke lu?i ne delujejo
Napisano

Predalec. Sm mislu da bi skup pogledala....te luci. Upam da ustimas cimceneje

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.