Prosil bi, ?e lahko nekdo napi?e kako se uporablja zlatko oz. koliko se ga vlije ob menjavi olja. Ali se ga na za?etku vlije ve? in potem s?asoma manj? Avto je M6 136CD 2005.
Sem ?e odzra?il in te?ava ostaja. Ali je ta cilinder hidravli?ne sklopke potrebno takoj zamenjat, da ne pride do kak?ne ve?je okvare ali lahko ?e malo po?aka? Koliko ? pa je to kaj?
Avto je Mazda 6 letnik 2005 136CD, po ?tevcu 115000km. Zadnje ?ase se mi dogaja, da postane pri prestavljanju pedal sklopke popolnoma mehek, pri naslednjem prestavljanju pa popolnoma normalen, bolj trd. Sklopka ?e ni? ne drsi, avto mogo?e edino malo potrese pri speljevanju. Nekdo mi je rekel, da je to potisni le?aj (zgornji ali spodnji ali oba). Kaj vi mislite? Ali moram ?imprej na servis ali naj ?akam na kak?ne druge simptome?
Tudi jaz sumim, da mi je ?la sklopka. Avto je M6 136CD letnik 2005, kilometri po ?tevcu 112000km (avto je iz Italije, tako da skoraj 100% niso realni). Kar naenkrat se mi zdi, da je na momente sklopka mehkej?a in da se bolj na trdo prestavlja, sploh v vzvratno. ?e od vsega za?etka odkar imam avto (pol leta) se mi zdi, da prijemle bolj na koncu. Kaj vi mislite? Bi jo mogo?e bilo potrebno samo prezra?iti?
jaz sem v?eraj kupil alu pre?ke v lid-u za 32 evri?ev pa so hudi
Te pre?ke iz Lidle so dolge 120cm. Kolikor sem meril, je razdalja med stre?nimi sanmi na Mazdi 6 cca 100cm. To se pravi, da pre?ka na vsako stran ?trli cca 10cm. Kako pa to izgleda v praksi?
Aha, se bom tudi jaz enkrat zapeljal na servis Da je sigurno nekaj z nosilci sem vedel tako, da sem odprl haubo in v?gal oz. ugasnil avto. Ma?ina se je v obeh primerih kar konkretno stresla in sli?ati je bilo nek zvok. Mehankar je dvignil avto, snel za??ito motorja in s pajserjem premikal motor in pokazalo se je, da ima spodnji nosilec luft. Zgodbo naprej pa pozna? Ne vem pa kaj je lahko narobe z ma?ino, ?e ga ne zamenja?. Jaz sem ga kar zamenjal, ?eprav ni bil poceni. LP
Druga?e se je pa najbolj sli?alo, ko sem pri?gal ali ugasnil avto ali pa pri vo?nji rikverc, tik preden sem spustil sklopko do konca. Zdaj je zadeva OK. Imam pa 103kkm.
Vidim, da ima? tudi ti na novo podmazan volan. Ker bi ga moral tudi jaz, me zanima, ?e si to naredil sam, ali si ga peljal na servis in koliko te je to ko?talo.
?ez kak?en mesec me na moji mazdi 6 CD 136 ?aka veliki servis. Mi lahko kdo pove kaj vse je potrebno menjati (zobati jermen + napenjalci, mikro jermen + napenjalci, vodna ?rpalka, olje + filter, naftni filter) Ali je to to ali sem kaj pozabil? LP
Zaenkrat sva med pretrgano gumo zabasala dodatno gumo in zvokov res ni ve? ampak se pa zdej v kabini bolj ?utijo vibracije motorja. Zgleda, da ga bo potrebno res zamenjat. Kok stane pa ne vem.
jaz bi skoraj upal trditi, da je zvok od oz. zaradi sklopke, namre? to?no pri teh obratih pri speljevanju se pojavlja en tak ropotajo? zvok, zvok se pojavlja tudi pri prestavljanju, seveda ?e pozorno poslu?ate..
se pa pojavlja pri ve?ini dizelskih 6k do 2005, serijska finta baje... neko? prebral na enem nem?kem forumu...
na servisu pa ?e nisem vpra?al, je pa zadeva kao serijska napaka, v materialu, in pa se ne menja v garanciji
ko se pa avto ogreje in je tudi sklopka dobro ogreta, pa tega zvoka ve?inoma ni...
?e en mesec sem novi lastnik Mazde 6 CD136 letnik 2005. Avto ima 99000km. Tudi meni se je za?el pojavljati nek ?uden zvok. Najbolj se ga sli?i, ko imam v vzvratni prestavi tik preden spustim skplopko do konca pa tudi v?asih iz druge v tretjo. Kot nek klk. Vendar ne vedno. Zvok se sli?i tudi, ko avto ugasne?, kot zadnji zvok preden ma?ina utihne, spet klk, spet v?asih. Zanima me, ?e kdo ve, ?e gre to za isto zadevo kot je napisal KAALman. Ali je to znak, da bo ?la kmalu sklopka ali kaj drugega?
Hvala za odgovore.
P.S. Druga?e sem pa po enem mesecu uporabe z avtom zelo zadovoljen in mi ni ?al nakupa
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prosil bi, ?e lahko nekdo napi?e kako se uporablja zlatko oz. koliko se ga vlije ob menjavi olja. Ali se ga na za?etku vlije ve? in potem s?asoma manj? Avto je M6 136CD 2005.
Hvala
Povezava za deljenje
Deli na druge strani