Po pravici povedano mi najbolj di?i tale 3. iz anglije. Je sicer malo dra?ji in ima? nekaj dela ker "mora?" nazaj po?iljat (?e ho?e? dobit 45? nazaj), toda ima neko garancijo in kolikor vem je vas ?e nekaj kupovalo od tega prodajalca.
Na sliki dovoljene dimenzije. Sam sem kupil 16 alu feltne ter gume 205/60R16. Kupil sem continentalove TS830P. Nekega snega ni blo tko da to te?ko povem, druga?e so bile pa ok.
Jaz jih imam na auto pa se mi NE vklapvajo ob kontaktu. Se pa kdaj kar tko sami od sebe mal (o?itno kaka smet pride na senzor). Takrat ponavadi dam na off in je
Khm...jap nekako take simptome sem bral od ostalih ja. Lu?ka pa trzanje oz. nedelovanje servota.
Vsem je skupno, to da so jim na uradnem servisu menjali steering rack (stro?ki sem ?e napisal zgoraj).
Ko sem sam to brskal pa sem na ?alost ugotovil, da tudi druge znamke niso imune na to...tako, da....to ni lih ravno razlog za sovra?tvo mazd (vem pa da te to prime )
eh po tem ko je Pelko spucal EGR je bilo celih 1 teden in 1 dan (sicer je bilo v tem tednu prevo?enih cca. 10km in potem v?er dobrih 100km) je lu?ka zopet nazaj. Sumim to da ker je avto stal na soncu.
Ima kdo kaj izku?nje z rabljenimi EGR-i na ebayu? (so tam okrog 170?)
Mi je pa zanimivo, da teh napak se na internetu najde kar precej (medtem ko take kot sn mel sam, ni nih?e omenjal). Se mi zdi kar velik fail pr mazdi tole.
Sedaj lahko proba? peljat, do Pelka in ti ?e enkrat nastavi senzorje. ?e bo pomagal pol super, ?e bo pa res treba menjat cel rack.....pol pa ne vem, sem tudi sam ?e razmi?ljal kaj bi v tem primeru naredil. :ne vem:
Glede cene popravila je pa zanimivo brat. Na angle?kih forumih se omenja 2-3k GBP, medtem ko se na ameri?kih forumih omenja cena cca. 1,2k USD. Se mi zdi kar razlika.
Upam, da uspe?no, predvsem pa poceni zrihta?. Pa poro?aj kako se bo odvijalo naprej
Tale lu?ka mi je malo sme?na (sedaj ko vem da gre za EGR ventil in se lahko normalno vozim).
Torej zjutraj ko grem v slu?bo (in je zunaj cca. 10 stopinj) lu?ka ne sveti. Ko grem pa iz slu?be (in je zunaj cca. 20+ stopinj) pa se lu?ka ponavadi pri?ge po cca 3-5km. Je mo?no, da EGR dela ok ?e je zunaj bolj hladno oz. ali to kaj vpliva na ventil?
ena tema o tem....senzor je vgrajen v komplet zadevo in sama zadeva je NORO draga
Samo imajo pa ti drug problem kot jaz...vsem se je volan "zaklenil" oz. jih je crknil servo. Meni pa konstantno vle?e na desno. Takega primera pa nikejr na internetu ne najdem, dobr tiste ko jim med vo?njo ja (pa potem nasveti optika, gume), samo takega ko bi pa volan na mestu obra?alo pa ne
Bossek, ?e ko sem jo vozil, sem se kar malo bal, da ne gre za uvodno nakazovanje tiste te?ave, kot je ?e bila opisana na tem forumu in ko sta se 2 ali celo ve? Mazda?ev le za las izognila nesre?i, saj je avto za?el "kar po svoje" vozit po cesti.
jaz sicer malo dvomim (oz. mo?no upam) da je ista napaka
me je pa sedaj res malo strah ker moram ?e 2* v LJ in nazaj
Sem hotu posnet video kako zgleda, in dvignem avto z 2 dvigalkama in ko v?em se pri?akovano volan na polno za?ne desno obra?at in mi 1 dvigalko pokrivi in zlom
No videa ni ker sem prvo samo ?eni kazal pa sn hotu pol posnet
Po tem ko je ZMAJ pelal avto na servis in je tudi sam opazil, da avto avto vle?e v desno (sam sem ?e prej) sem danes peljal na optiko.
Optika vse OK kar pa se je ugotovilo, je da, ko avto v?ge? se volan sam (precej hitro) obra?a v desno. Ko je avto na tleh tega ne opazi? ravno (pa? 1,5t naredi da se ne obrne), ko pa je bil na tistih kro?nikih se je pa res dobro sukal.
Poleg EGR ventila sedaj ?e to...se komu sanja kaj bi to blo?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo naro?il iz UK in sedaj ?akam, da pride....potem pa k Pelkotu na menjavo in poro?am ?e je ok
Povezava za deljenje
Deli na druge strani