Skoči na vsebino
Nakup EGR-ja
Napisano

Sedaj se ?e cca. 15k km vozim s pokvarjenim EGR ventilom in po?asi bi se rad znebil lu?ke na armaturki zato sem v nabavi "novega" (rabljenega).

Na ebayu jih je kar nekaj toda nekako se ne morem odlo?it kaj naj bi vzel, na kaj biti pozoren itd.:

1. http://www.ebay.de/itm/Mazda-EGR-Abgasruckfuhrventil-K5T70871-RF7J-/201151918599?pt=DE_Autoteile&hash=item2ed596b207

2. http://www.ebay.de/itm/61-000-Mazda-Abgasruckfuhrventil-EGR-RF7J-mazda-6-GG-GY-GH-mazda-5-mazda-3-2456-/151386876007?pt=DE_Autoteile&hash=item233f5c6867

3. http://www.ebay.co.uk/itm/EGR-Valve-2-0-Diesel-RF7J-Mazda-6-2005-2008-Facelift-Reconditioned-/140894371007?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item20cdf57cbf

Po pravici povedano mi najbolj di?i tale 3. iz anglije. Je sicer malo dra?ji in ima? nekaj dela ker "mora?" nazaj po?iljat (?e ho?e? dobit 45? nazaj), toda ima neko garancijo in kolikor vem je vas ?e nekaj kupovalo od tega prodajalca.

Ima kdo kak predlog oz. zna svetovat kaj vzet?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za de?
Napisano

Jaz jih imam na auto pa se mi NE vklapvajo ob kontaktu. Se pa kdaj kar tko sami od sebe mal (o?itno kaka smet pride na senzor). Takrat ponavadi dam na off in je

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

BENZIN
Napisano

Sam sem imel podoben primer....BC ka?e ?e 600km, avto parkiram, nekaj dostavim v trgovino pridem nazaj BC ka?e 300km.

No potem sem se vozil normalno in je BC lep ?as kazal 300km tako da na koncu je bilo vse ok :)

O?itno se mu res kdaj zme?a.

P.S. Je pa res da je bil ta?as avto parkiran na klancu z "glavo" naprej (se prav ma?ina je bla ni?je kot auspuh) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan
Napisano

Pomoje so te te?ave z oja?evalcem zelo redke, tako kot recimo napake z volanom (se zadnje ?ase nekaj o tem pi?e na forumu).

Sedaj verjamem, da ?e gre? brat forume od toyote bo? prav tako naletel na neke ?udne te?ave (sem kar 99%, da se za vsak avto najde kaka ?udna napaka).

DPF je pa res problem, samo tukaj jih je ?e nekaj uporabnikov odstranilo in to je to (pocen re?itev).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD140 2008 in servo
Napisano

Jap ?ist ?tekam. Sam bi ob podobnih te?avah tudi ?rtal znamko (tudi ?e ve?, da imajo ostale iste probleme).

Itak sem pa se ?e odlo?il, da naslednji avto bo bencin in avtomatik (trenutno recimo nov ford focus pride cca. 16k).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Khm...jap nekako take simptome sem bral od ostalih ja. Lu?ka pa trzanje oz. nedelovanje servota.

Vsem je skupno, to da so jim na uradnem servisu menjali steering rack (stro?ki sem ?e napisal zgoraj).

Ko sem sam to brskal pa sem na ?alost ugotovil, da tudi druge znamke niso imune na to...tako, da....to ni lih ravno razlog za sovra?tvo mazd (vem pa da te to prime :) )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Check engine sveti (samo ta)
Napisano

eh po tem ko je Pelko spucal EGR je bilo celih 1 teden in 1 dan (sicer je bilo v tem tednu prevo?enih cca. 10km in potem v?er dobrih 100km) je lu?ka zopet nazaj. Sumim to da ker je avto stal na soncu.

Ima kdo kaj izku?nje z rabljenimi EGR-i na ebayu? (so tam okrog 170?)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O groza, vem kako se po?uti? :angry2:

Glede na to da je meni ne dolgo nazaj isto volan nagajal (http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=11928) sem tudi vse prebrskal in prebral.

Kao ?e se je res pokvaril senzor navora je res potrebno menjati celoten steering rack :vskalo:

Ko sem sam iskal najde? na ebayu (.de) enega za 800?, na salomoncu pa je en nov za 590? (http://salomon.si/oglas/motorna-vozila/novi-rezervni-deli/volan-elektricni/14.NSER9) - ne vem pa ?e je pravi.

Mi je pa zanimivo, da teh napak se na internetu najde kar precej (medtem ko take kot sn mel sam, ni nih?e omenjal). Se mi zdi kar velik fail pr mazdi tole.

Sedaj lahko proba? peljat, do Pelka in ti ?e enkrat nastavi senzorje. ?e bo pomagal pol super, ?e bo pa res treba menjat cel rack.....pol pa ne vem, sem tudi sam ?e razmi?ljal kaj bi v tem primeru naredil. :ne vem:

Glede cene popravila je pa zanimivo brat. Na angle?kih forumih se omenja 2-3k GBP, medtem ko se na ameri?kih forumih omenja cena cca. 1,2k USD. Se mi zdi kar razlika.

Upam, da uspe?no, predvsem pa poceni zrihta?. Pa poro?aj kako se bo odvijalo naprej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volan se sam obra?a (v desno)
Napisano

Evo mene od dr. Pelkota (dejansko dr.).

Je rekel, da je prvi? imel to te?avo, toda jo je kljub temu brez te?av odpravil. Potrebno je bilo ?e enkrat sprogramirat senzorje in to je to. :ouje:

Pa ?e EGR ventil je spucal :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

mislim, da jo kli?e iz spomina dokler jo ne zbri?e? - ali pa jo ti vsaki? zbri?e? in se pojavi na novo?

Ni? ne bri?em, zanimo je da je tko on-off

Pa? ta vzorec sem opazil, da jo zjutraj ni popoldne se pa pri?ge, zve?er pa zopet ugasne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

1 vpra?anja za vas znalce

Tale lu?ka mi je malo sme?na (sedaj ko vem da gre za EGR ventil in se lahko normalno vozim).

Torej zjutraj ko grem v slu?bo (in je zunaj cca. 10 stopinj) lu?ka ne sveti. Ko grem pa iz slu?be (in je zunaj cca. 20+ stopinj) pa se lu?ka ponavadi pri?ge po cca 3-5km. Je mo?no, da EGR dela ok ?e je zunaj bolj hladno oz. ali to kaj vpliva na ventil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

heh kolikor sem mislil, da bo ql ?e je sam kak senzor?ek ?el vidim da ne bo to najbolje

http://forum.mazda6club.com/newbie-section...or-problem.html

ena tema o tem....senzor je vgrajen v komplet zadevo in sama zadeva je NORO draga

Samo imajo pa ti drug problem kot jaz...vsem se je volan "zaklenil" oz. jih je crknil servo. Meni pa konstantno vle?e na desno. Takega primera pa nikejr na internetu ne najdem, dobr tiste ko jim med vo?njo ja (pa potem nasveti optika, gume), samo takega ko bi pa volan na mestu obra?alo pa ne :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bossek, ?e ko sem jo vozil, sem se kar malo bal, da ne gre za uvodno nakazovanje tiste te?ave, kot je ?e bila opisana na tem forumu in ko sta se 2 ali celo ve? Mazda?ev le za las izognila nesre?i, saj je avto za?el "kar po svoje" vozit po cesti. -_-

jaz sicer malo dvomim (oz. mo?no upam) da je ista napaka

me je pa sedaj res malo strah ker moram ?e 2* v LJ in nazaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=10926&hl=

tole temo sem prebral ja in sedaj se kar malo s strahom vozim :|

pa tudi poro?ilo kaj je bilo tam narobe in znesek 1.750 EUR mi ni lih najbolj v?e? :vskalo:

upam da se bo na koncu pokazalo, da ni nekaj resnega (mogo?e samo nek "poceni" senzor?ek, ali pa samo resetirat kak ra?unalnik, ...)

kot sem rekel, v ponedeljek zjutraj dostavim avto Pelkotu potem pa bo imel cel dan za ?ranfat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To je elektri?en servo, ki dobivo napa?en podatek s senzorja ter misli, da ?eli? zaviti ter ti takoj za?ne "pomagat".

Tudi sam to predvidevam. Sem ?e zmenjen da gre avto v ponedeljek na popravilo, pa da vidim kaj je to.

Kok cca. pa pride tak senzor?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem hotu posnet video kako zgleda, in dvignem avto z 2 dvigalkama in ko v?em se pri?akovano volan na polno za?ne desno obra?at in mi 1 dvigalko pokrivi in zlom :vskalo:

No videa ni ker sem prvo samo ?eni kazal pa sn hotu pol posnet :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

klical Pelkota, prav da servo to naj ne bi bil, da lahko je kaj zvit

torej optika ni, gume sem preveril so ok napumpane, servo pravi pelko da ni, .... ?udno

O?tino bo treba res prov na ogled Pelkotu pelat, da bo pregledal kompelt zadevo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po tem ko je ZMAJ pelal avto na servis in je tudi sam opazil, da avto avto vle?e v desno (sam sem ?e prej) sem danes peljal na optiko.

Optika vse OK kar pa se je ugotovilo, je da, ko avto v?ge? se volan sam (precej hitro) obra?a v desno. Ko je avto na tleh tega ne opazi? ravno (pa? 1,5t naredi da se ne obrne), ko pa je bil na tistih kro?nikih se je pa res dobro sukal.

Poleg EGR ventila sedaj ?e to...se komu sanja kaj bi to blo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.