Skoči na vsebino
Mazda 5 dizel 2.0
Napisano

seveda ima veze z injektorji. ?e so obrabljeni so glasnej?i ob vklopu klime, tudi ?e so nau?eni. Moja jih ima 198.000 pa ko niso na?eni jih je malo sli?at, po u?enju pa ni sli?ati razlike ko vklopim klimo. Pri pregledu injektorjev so vsi 90%.
Vglavnem je normalno da malo klenka ob vklopu klime ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 dizel 2.0
Napisano

Pozdravljeni,

Ce pustim avto v prostem teku mi ob vklopu klime zacne motor klenkati bolj mo?no(glasno). Ce klimo ugasnem je zvok motorja normalen.Je to kaj narobe ali je normalno?Hvala

nau?i injektorje in bodo tihi ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nedelovanje klime pri Mazdi6 1.gen.
Napisano

tako za info sem povpra?al kolega k je pa? mehanik, sem mu omenil neke razlike v tlakih, pa mi je s prve rekel da je ?el ekspanzijski ventil. Sej malo googlam in vidm da poleg su?ilca in ekspanzijskega ventila ni ve? dosti re?i ki bi lahko ?le :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Stari probaj z termomet.izmerit koliko piha iz re? ven na armaturki..prib.11 do 13 stopinj.klima max.delovanje,tako je na moji mazda 5.lp ale?.

na armaturki mislim da mora pihati okrog 5 stopinj kar vem, no zdaj vidim da so potrdili spodaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

mah, ne vem kaj je na moji, vem da ima plin, sem preveril, ampak ne hladi kot bi morala, v primerjavi z ostalimi avti, sploh ne shladi mrzlo v kabini. Pojma nimam, vem da mi je rekel polnilec klime da je nekam velika razlika med nizkim in visokim tlakom. booo  :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

jaz sem dal isto kot prej, ?eprav ne vidim smisla. Po 8000 km mi ga ni popila niti deci. Zdaj  lahko ?ele vidim realno porabo olja- je ni :D in to pri 200k km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan
Napisano

pa tud te?av z dpf-jem ni ve? toliko. Vglavem, te?ave z DPF filtri imajo vse znamke avtomobilov, nekatere ve?je, drugi manj?e. ?e posebej ?e je avto vo?en prete?no po mestu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

po prevo?enih 3000km po odstranjenem filtru in z resetirano porabo, se je le ta stabilizirala na 6.6. Vo?nja je ve?inoma mestna, nekaj malega relacij, 2x v Go- Lj in nazaj. V primerjavi z prej?njimi 7.5...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje, ?e posebej ko je avto hladen.
Napisano

Nih?e me ne mara!... :vskalo:

Si nisem mislil da imam tak unikaten primer...

Danes pono?i recimo, ko sem krenil domov od enih kolegov, je bil avto celo pomrznjen in ni ni? pocukal, ?eprav se mi zdi, da na?eloma bl protestira, ko je hladno...

u?enje injektorjev ?e je dizel, bo sigurno re?il ta problem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Upam, da se k temi RESETA PARAMETRA PO VSAKI MENJAVI OLJA prijavi ?e kdo, ki zadevo bolje pozna in mi pomaga re?iti problem.

Kolegu JURES namenjam citat iz navodil Mazda 6 FL

Diesel Engine - Replacing the Engine Oil

Every time the engine oil is replaced, the parameter “Calculated oil dilution” in the PCM must be reset with the aid of WDS. Therefore, select the option Toolbox->Powertrain->Data Reset->Engine Oil.

Glede kvalitete olja pa so zadnja veljavna navodila iz decembra 2012, ker Dexelia C1 olje ni ve? priporo?eno:Mazda Recommended Engine Oil. O tej zadevi je bilo veliko napisanega tudi v tem forumu.

Mazda Original Oil Recommendation ULTRA DPF 5W-30 ACEA: C2

jah, za ga tako resetirat kot ti misli?, ga pelji na servis. Jaz ga resetiram ko mi za?ne DPF utripat..
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

Sem kar obseden z delovanjem in sli?im vsak ?ri?ek ali kak ?um. Ok, glasnost motorja je dosti ni?ja zaradi menjave obeh jermenov in natezalcev, ampak vseeno mislim da prispeva tudi to ker ni filtra k dosti bolj pro?nemu motorju. Sem pa govoril z mojstrom iz Se?ane, da bom kmalu nudil popolno zamenjavo satovja, tako da v primeru kontrole na tehni?nem, se vgradi spet satovje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.