Skoči na vsebino
Motorno olje pri poobla??enih
Napisano

Meni je pri servisu najvec vredno to, da jim zaupam... in da nimam problemov... dosedaj v zadnjih dobrih 15 letih odkar vozim na A Cosmos BTC (prej Gama center) nisem imel nobenih problemov...

Servis_120.000-20180222-084916.jpg

Vse to sem menjal pred mesecom dni, razen klima filtra. Olje castrol. Stro?ek 105?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje pri poobla??enih
Napisano

Sicer da pa tudi Pelko ?tempelj v servisno knjigo. Edina stvar, ki je pozitivna da avto oskrbuje? na poobla??enem servisu je ta, da lahko uveljavljas garancijo na prerjavenje do 12 let starosti kolikor dajejo garancijo na to, ker to imajo pogoj v drobnem tisku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za egr se pri?ge lu?ka za motor. Ni pa nujno da je egr napaka. Meni je po menjavi ?arnice za tretjo zavorno lu? nehal te?it z egr napako. Druga?e se pa egr lahko proba tako da na vakumski del da? vakum pumpico, zalavfa? motor, s pumpico ustvari? vakum in avto mora ugasnit ?e je membrana ok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f BA
Napisano

Vpra?anje zakaj ima? kompresijo slabo na dveh cilindrih. Mogo?e je je tudi jermen presko?il. ?e da? motor za doticni cilinder na vrhnjo to?ko in napumpas zrak v cilinder se lahko hitro ugotovi kje spu??a. ?e se sli?i skozi loputo je sesalni ventil, ce se sli?i skozi avspuh je izpu?ni ventil. ?e se sli?i iz luknje za dolivanje olja so obro?ki, ?e so pa mehur?ki v hladilniku pa tesnilo na glavi. Se da hitro ugotovit na tak na?in. In ni nujno da je avto za stran.

Z vakummetrom se da pa tudi ugotoviti kaj se dogaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Metlice brisalcev
Napisano

Jaz imam lidlov, hoferjev, bauhaus vitrex, kar pa? zagrabim spotoma. Leclerovga se izogibam ker smrdi po bruhanju.

Menjam pa brisalce enkrat letno pred zimo. Do zdaj so mi ?kripali edino fensi brisalci brez okvirja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f BA
Napisano

Lahko kar s kompresorjem pihne not tm k se tanka. Druga?e pa tako kot jures povedal.

?e bo? s kompresorjem pihal, po?ni to zunaj, ker ne bo zabavno benza pucat.

Pumpe nisem preverjal, predvidevam da je ok, ker sve?ke so mokre in tudi s pomo?jo start spreja avto ni v?gal. Bom preveril tlak goriva

Lahko probam zamenjati kapo frtajler in kable od mazde demio? Bo pasalo?

Probaj vzigalno tuljavo glede na to da ima? mokre sve?ke...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f BA
Napisano

Zamenjan je bil celoten razdelilnik v?iga, nobene spremembe. Edino ?e je tudi zamenjana slaba, ker sem dobil rabljeno...

Razdelilno kapo in frtajler bi sigurno dal nov gor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.