Meni je pri servisu najvec vredno to, da jim zaupam... in da nimam problemov... dosedaj v zadnjih dobrih 15 letih odkar vozim na A Cosmos BTC (prej Gama center) nisem imel nobenih problemov...
Vse to sem menjal pred mesecom dni, razen klima filtra. Olje castrol. Stro?ek 105?.
Sicer da pa tudi Pelko ?tempelj v servisno knjigo. Edina stvar, ki je pozitivna da avto oskrbuje? na poobla??enem servisu je ta, da lahko uveljavljas garancijo na prerjavenje do 12 let starosti kolikor dajejo garancijo na to, ker to imajo pogoj v drobnem tisku.
Filter zraka in filter kabine sami zamenjajte. Ostane samo ?e filter goriva in olja z oljem. Torej je 2 uri ?ist preve? za to dvoje in 120? za menjavo je odiranje. Dvomim da kaj druzga po?nejo zraven.
Za egr se pri?ge lu?ka za motor. Ni pa nujno da je egr napaka. Meni je po menjavi ?arnice za tretjo zavorno lu? nehal te?it z egr napako. Druga?e se pa egr lahko proba tako da na vakumski del da? vakum pumpico, zalavfa? motor, s pumpico ustvari? vakum in avto mora ugasnit ?e je membrana ok.
Meni preden je scv (imv) ?teknil so mi tudi nihali obrati pod prostim tekom. Potem eno jutro pri par stopinj minusa ni v?gal... In za?el uga?at na mestu. Menda se ga da tud spucat, na yt je posnetek. Koliko pa pucanje pomaga pa ne vem.
Vpra?anje zakaj ima? kompresijo slabo na dveh cilindrih. Mogo?e je je tudi jermen presko?il. ?e da? motor za doticni cilinder na vrhnjo to?ko in napumpas zrak v cilinder se lahko hitro ugotovi kje spu??a. ?e se sli?i skozi loputo je sesalni ventil, ce se sli?i skozi avspuh je izpu?ni ventil. ?e se sli?i iz luknje za dolivanje olja so obro?ki, ?e so pa mehur?ki v hladilniku pa tesnilo na glavi. Se da hitro ugotovit na tak na?in. In ni nujno da je avto za stran.
Z vakummetrom se da pa tudi ugotoviti kaj se dogaja.
Za zastave so delali vcasih custom avtomate za hitrost s pomo?jo potenciometra, ki si ga imel na armaturki. ?e se ti da s tem ukvarjat dejansko. Druga?e bi se verjetno dalo z ro?ko od mazde 6 skup spravit, ce bi jo fizicno lahko zmontiral.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vse to sem menjal pred mesecom dni, razen klima filtra. Olje castrol. Stro?ek 105?.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani