Skoči na vsebino
Avtomatska klima - Mazda 3/2007
Napisano

Zraven akumulatorja ko so releji... se slisi da nek rele vklopi... in sklopi..tko kot dela kompresor potem.... zdej mislu sm da je loh slab... in sem jih med sabo malo pomenju...ker so 4 je releji cisto isti in iste oznake... pa je se vedno isto. Edin ce je kaksen ventilator al kej v stiku in v okvari in ne pusti pol zagon kompresorja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne to sem vse pregledu ..vse forume  youtube itd.... tud ta video...

prmen  ko avto ?ez no? stoji in je hladen... ga v?ge?... uklopi? klimo .. in po nekaj sekundah  zagrabi sklopka in po?ene kompresor ter se sli?i tisti zvok tkk ko zagrabi sklopka... do tukaj je vse OK..

probem je ker bi sklopka dr?ala in peljala kompresor, tud haladilo bi ker prav malo pihne hlad.... ker ne drsi in se ne obna?a tako kot na videu...  ampak problem je ker  sklopka sko?i stran ker ne dobi ?troma... 

grem stavit da v tem videu ma skoz  na konektorju ?trom... prmen ga pa ni,... pride in gre ..pride in gre... al je neki rele..kaka stikala... itd.. 

drga? pa ko zjutraj zalaufa? in za?ne na vsake par sekund vklaplat in zklaplat kompresor... pol se igram mal z tipkami notr... recmo pr?gem in sklopim klimo..mal ventilatorje premikam.. no od takrat naprej nikoli ve? ne  vklopi in sklopi... je lepo vse tiho in stoji... tud ?trom do kompresorja ne pride ve?... pa loh ?aka? en teden...

bom enkt posnel ?e ne zrihtam prej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

faznprifer....

To da bi bilo prevec plina ne vrjamem.... je blo nafilano par dni nazaj pri enmu ki ve kaj dela... notri je blo 150 torej premalo...in se je nafilal tok kokr treba... in pol je kompresor zalavfal in sklopil..pa spet zalaufal in sklopil... tko prihaja tud tok do njega... torej je tezava nekje drugje ne v kompresorju... neki ne pusti da pride strom...oz ga po 2 sekundah vzame...

Najbl cudno je pa to da ko izklopis klimo avto tezje laufa ... nc jasn?

Ko pa pritisnes tipko za klimo avto kr ozivi oziroma obcutno lazje laufa ... kontra efekt...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem snel konektor iz kompresorja in dal notr preizkusevalec toka... in je posvetil..in sklopil... itd itd

Torej ne pride ?trom do kompresorja. .. na ceveh sem snel in ocistil konektorja od tlacnega stikala in ni nic bols.. :/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdravo, je imel kdo tezave s klimo na mazdi 3 2005 dizel?

Meni se vklopi za 2 ali 3 sekunde kompresor...pol pa sklopka spusti in ne dela vec... potem po 10 sekundah zopet sklopka zagrabi in pozene kompresor za 2 sekundi in zopet spusti...itd..itd... kaj je to narobe? Plina je dost sem ga nafilal zadnjic...

Ce bi bila sklopka zanic oz drsela pol ne bi niti 3 sekunde pelalo kompresorja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter olja mazda 3 1.6 dizel
Napisano

Ja ce je samo zaradi tega drugace narejen pol se ne sekiram .... sam zakaj ima pa en filter na ?epku z gumico luknjo... en pa ne... ?

Ker ce bi moglo it olje skoz tisti ?u?ek pol zdej ne bo slo saj novi filter nima tam luknje in olje ne more tam ven...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter olja mazda 3 1.6 dizel
Napisano

Zdravo, nujno bi rabil pomo?...

Ravnokar prvic menjam filter olja na mazdi 3, 1.6 dizel letnik 2005 pezo-citroen motor

Problem je ker sem v trgovini dobil filter ki ima en plasticen ?u?ek na spodnji strani... ko pa sem starega odmontiral pa sem opazil da je drugacen...saj ima stari filtr drugacen ?u?ek ker je prevrtan sepravi ima luknjico... tanov pa sploh ne.. nevem zakaj potem sploh treba gumica na ?u?ku ?e ne gre olje skozi?

Pa stari filter ima poleg ?u?ka ?e dva kosa plastike ki ?trlita iz filtra ...in en od njih je zvit kot da ne bi bil pravi filter ugrajen... ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

?ivjo ,  sem novi lastnik mazde 3 letnik 2006... dizel 110KM...

zanima me ?e je kaj va?no ali dam 5w40  ali 5w30 olje? sploh zdej za pozimi nevem kaj je bolje...   

more bit obvezno od mazde olje ali je lahko aral???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, kaj paziti pri nakupu
Napisano

tam sem ?e ene parkrat gledal avte pa so se mi zdeli dokaj ok, ampak mojih besed ne jemati za garant, saj ve?, diler je diler. So mel par mal zbu?kanih audijev pa so jih porihtal in zdilal naprej, klasi?en odkup od lizinga in to je to. Majo pa uvo?ene avte, redko kateri je slovenski, tko da riziko je pri vsakemu, konec koncev pa tudi pri slovenskemu, ?e ga vozi kak butec.

?e ?eli?, grem lahko pogledat avto drug teden v ponedljek pa ti sporo?im moja opa?anja. Po ?elji, ?e slu?ajno nisi iz bli?ine Lj.

LP

zivjo, ce bos imel cas in voljo si ga nahitro ogledat...potem bi bil hvale?en da mi sporo?i? kako se ti zdi ja... drga? nisem iz lj, 60km izven...

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, kaj paziti pri nakupu
Napisano

@Gregc - med opozorili se najve?krat pojavljata: bakrene podlo?ke injektorjev in cedilo karterja, ki se rado zama?i. Oboje bo? verjetno na pogled te?ko opazil. ?e pa se bo? (npr. tik pred nakupom) zapeljal z avtom do Avto Pelko, ti bo pa Simon z veseljem vrgel u? na tvojo ma?inco. :cheers:

Sicer pa 6-ke tega letnika preeeecej rade rjavijo (zadnji blatniki, spodnji robovi vseh petih vrat ter "trebuh" vozila). <_<

P.S. na? mojster za Mazde pravi, da ponavadi tudi sklopka in 2-masni vztrajnik odideta v ve?na lovi??a, pri cca. 200.000km (se pravi lahko ?e pri 180, v drugem primeru morda pri 250, odvisno od na?ina vo?nje, se razume). :zvizga:

hvala za odgovor, mazda mi je res v?e? in cena se mi zdi ugodna za tak avto samo cvikam kupit ker vsi pravijo da so v primeru okvar mazde zelo drag ?pas :glare: mogo?e bol? za bencinarji gledat, pa mal dra?je tankat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.