A misli?, da je to vzrok? Ne vem sam jaz sem zadovoljen z diski pri novi ?estki. Imam 115kkm pa ni? ne trese in tud plo??ice se mi zdijo v redu trdote saj kr dobr s prahom "svinjajo" feltne je pa res, da s tudi ?e ta prve gor - zdej al znam vozit brez odve?nega zaviranja al so pa res plo??ice tolk trde? :ne vem:
Se pardoniram - verjetno je to vzrok, vsaj bil je na CX7, ki je imela enake diske....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Da ne odpiram nove teme, bom tu vpra?al za nasvet.
Na moji 6-ki se tudi pojavlja tresenje ob zaviranju, ki pa je ob?utnej?e ob dalj?i vo?nji. Avto sem imel na poobla??encu, kjer so mi po opravljeni vo?nji povedali, da avto res malenkostno trese ob zaviranju in da priporo?ajo, da se diske postru?i. Sam nisem navdu?en nad stru?enjem, ker pa sem prebral na forumu, da imate nekateri tudi na novih 6-kah ?e menjane diske, me zanima, kako ste to re?evali. Ali so vam priznali garancijo ali je ?lo iz va?ega ?epa. Avto je druga?e ?e v garanciji in ima 53k km prevo?enih.
Za va?e odgovore, lahko tudi na ZS, bom izredno hvale?en.
Ja FAK no kateri servis (upam da ne spet mo?nik) je lahko to izjavil!
Te?iti in uveljaviti garancijo brez 1? stro?ka! Priporo?am pa da da? obenem ne-mazdine plo??ice, saj je v njih problem - so pretrde.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Pozdravljeni, akumulator v moji trojki po?asi jemlje slovo (zjutraj komaj komaj da za?ene), tako da ga bo potrebno zamenjati. Zanima me kak?en akumulator potrebujem, kje bi ga dobil (mere, proizvajalec ...) in na kaj moram biti pozoren pri menjavi (ra?unalnik?). Na servisu so mi dali ponudbo za cca. 150?. Hvala za pomo?. Sre?no!
traktor ali zelenc? Je va?no pri ampera?i namre?.....
Ker mi rjavi spodnji rob sprednjih vrat (mazda letnik 2005!), sem se odlo?il, da bom to saniral. Zanima me, kje mi priporo?ate, da kupim barvo (2dl) v LJ?
Mogo? se bi spla?alo zapeljati do BTCja a ni 12 let na prerjavenje? Seveda ob dolo?enih pogojih, ampak kar nekaj primerov so re?ili....mogo?e imajo dober dan, pa re?e? da jih na forumu fulll hvalimo
V BTCju je na sprejemu g. Marjan Majes. Njemu se javite in povejte, naj vam naredi tako kot meni. Potem bosta skupaj z mehanikom Juretom pregledala avto, odklopila eno ?ico od nekod, in zadeva bo re?ena. Ena ura dela in moj BT-50 je ?e re?en te tegobe.
Sicer je trajalo ve? kot eno leto, da sta ugotovila, kako in kaj, ugotovila sta pa le.
to sem jaz na svojem CX7 naredil Na DRL ?rni ?katlici se to naredi, vendar sem jo moral ozemljiti ne samo cvikati (imel sem senzor za svetlobo)
mehanik je pred 10000km menjal samo prednje plo??ice, zadnje sploh ni gledal. Danes je pa ?e zadnje gledal in rekel da so boge, tak da takrat zadnje niso bile slabe. Ampak fora je v tem, da ?e zadnje sploh niso bile menjane, prednje pa so bile 10000km nazaj prvi? menjane.
Saj mehanik je rekel da sploh ni problem da te nove da gor, te ki so pa sedaj spredaj, ki so kao ?e ful dobre, da na zadnja kolesa in da vidimo kaj bo, ampak kot si napisal verjetno nekje vseeno drsi.
Ammmmm mi ti lahko poves wtf je to za en mehanik ker bo prvi na svetu ki bo stlacil prve ploscice na zadnje diske???
???????? rabi? novega mehanika
Prehitel si me, po moje ce peljes drugam bos imel v 5 min reseno eno majhno banalno zadevo, ne pa da te en k... nateguje s taki pravljicami
pred kak?nimi 10000km sem menjal zavorne plo??ice spredaj na svoji mazdi 6, CD 120, 120000km. V za?etku ni tako ?kripalo ob vzvratni vo?nji, zdaj pa je ?e prav nadle?no. Kupil sem nove plo??ice, ampak ko je mehanik videl, je rekel da so obstoje?e kot nove in jih sploh ni menjal. Ne ?kripa ko bremzam, ampak samo ko vozim, parkiram v rikverc ob motanju volana in po?asni vo?nji nazaj. Nekaj mora bit povezano z vzvratno vo?njo, po mojem.
Ali se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za odgovor in lp
Teli mehaniki.....ce zgleda ok se ne pomeni da je trda in fuc....dolocene ploscice imajo v sebi tudi material ki zvocno oppzarja na menjavo.
Ampak pri tebi neki drsa. Daj ti razlozi tole - ob motanju volana, torej skripa samo takrat? Ce pa drzis volan pri miru in gres rikverc pa ne??
Ker jaz sem pa probal z vrha malo po?pricati. Bom danes pa malo bolj pa da vidmo. Ker le?aj smo pa ?e menjali in ?ponar sam po sebi je bil takrat ?e dober. A ta spodnji kole??ek/vzvod pa ne more cvilit oz. ?kripat?
ne z vrha po jermenu, ?im bolj od strani v le?aj. Spodnji zelo te?ko
Sem ?e enkrat prebral in vidim, da si samo le?aj zamenjal in ne jermenice oz. rolce ?ponarja. In da je zarad le?aja ?kripalo, ker je mela jermenica luft? Kaj pa je tista zadeva na spodnji sliki, na kateri je klju??
tisto je samo vzvod, saj jermenica je samo kovinski valj v kateri je le?aj, in ?e cvili cvili to, le?aj - 5?, ?ponar 270?.....pri meni je bil notri pesek ali podobno, ko ?mirgel papir, enak zvok, samo ko sem od strani z WDjem ?prical, kar konkretno, je spreminjal zvok in sem takoj vedel
Ma voltmetr bo? dwobu u Baumaxu za 3?, vzmi si adniga, k ti bo pr?u dwousti bwotou prow. Tistih 14V bo? ?i ja zmjiru, zatwu d n bo? ispou debil pred druzmi. Akumulator pej ima ?i itak grnciju, tkwu, d ga samwuo njese? ?je nzaj, nu ti daju druziga. ?prow pogladm, s mi zdi 60Ah numor?ku malwuo z taki avto. Sej je rjis benzinc, samo 2.0 m?ina je vsjelih velika. Si pogladow, ka?na je bla original, d nisi ti slu?ajno nbavu premajhniga?
google translate please
Da spet obudim temo. Takrat, ko sem nazadnje pisal, smo zamenjali tudi mikro jermen in skripajo? zvok pri mrzli ma?ini pod ?tand gasom ostaja in ga je zadnje ?ase zmeraj ve? se mi zdi. Ko dodam gas (nad cca. 1300 obratov), pa zvok izgine. Se mi zdi, da prihaja iz zaprtega plasti?nega dela, kjer je visokotla?na ?rpalka (zadeva na alternatorjem). Je kaj narobe z zobatim jermenom? Od menjave je minilo ene 4 leta in 75000km. Za pomo? se lepo zahvaljujem.
malo z wd40 ?pricni na lager ?ponarja mikrojermena, ?e utihne cvili lager, takih primerov je bilo veliko, na zobatem se je menjal ?ponar?
Jest sem jih stestiral in so bli vsi v normalnih mejah...tko da, takrat sem potem zmetal dnar za komplet menjavo podvozja, tr?anje amortizejev ipd., optike in potem je bilo kon?no OK. To je najhuj ko ne ve? kaj je...evri pa sam letijo.
dolinar jih zastonj pregleda, ampak pri meni je bilo to na prejsnji sestki, en je sekal direktno in me je metalo na jeprci vstran
170.000km - zamenjal oba za 170?
150.000km ni malo, ?e je bil avto "zlorabljan" - se pravi, da se ni pazilo na tistih nekaj malenkosti, ki jih je dobro upo?tevati, za dolgo ?ivljensko dobo.
Da so dali notri napa?no olje je treba vzeti tudi z zdravo mero rezerve. ?e ima avto 150kkm je bil servis pred 10kkm in ?e je bil od takrat napa?en olje notri se mi zdi skoraj nemogo?e, da je to?no po 900 prevo?enih zdaj crknil prej je pa 10kkm ?pilal vse OK. :ne vem:
Nekaj v tej zgodbi ne ?tima in zelo te?ko verjamem, da so na servisu naredili napako - sicer se naj gre pa pogledat ra?une in se to?no vidi kak?no olje so ra?unali. Ker je to olje drago ga marsikdo menja kar tako z najcenej?im pred prodajo ?e? evo servis je bil narejen.
V Slveniji lahko ra?unajo nekaj, uporabijo pa drugo.....
Sodelavec ima grenko izku?njo iz zadnjega meseca, tako da tudi pri Mazdi ni vse briljantno.
Kupil je M5 diesel, 4 leta stara, okrog 150 kkm, pri nas kupljena, redno servisirana na poobla??enem servisu, mislim, da okrog Trbovelj, preveril je celo DSK, vse OK. Vozi 2 tedna, 900km, spoka za na morje, pelje po dolenjki proti meji in kar naenkrat lu?ka DPF in napaka na elektroniki. Tip ugotovi, da lahko pokli?e Mazda MES, pa namesto, da mu po?ljejo pomo?, ga napotijo na neki Gama d.o.o baje v Bre?icah. Tja pokli?e in ugotovi, da ?e 15 let tam ni servisa in potem ga napotijo v Novo mesto Makoma. Tam testirajo avto, napaka za napako. Ugotovijo, da je bilo noter napa?no olje, ki ni za DPF, potem ?e te?ave s turbino in...
To, da je avto vrnil trgovcu itak ni za razlagat, gre pa za to, da se pregovorno dobre Mazdo zaserjejo s takimi napakami. Jasno je, da gleda zdej Octavio ali VW ali nekaj takega.
Za moje pojme bi morala MMS tolje nekaj ukrenit, najmanj kar je, povra?ilo stro?kov za nepotrebne poti, opravi?ilo, javni opomin poobla??encu, ?e ne ?e odvzem licence.
ampak tukaj je bila ?ista ?love?ka napaka na servisu, sam avto nima ni? s tem....tega je preve? na ?alost....
Zanima me, ali je kdo ?e preizkusil MES storitve na cesti? Bodisi v SLO ali izven in kak?ne so izku?nje? V predpostavki, da so pogoji za MES izpolnjeni (servisi itd)
oz.
Ali se je komu zgodilo da so mu zavrnili MES, ker je kak poobla??enec pozabil v DSK vpisati opravljen servis
Spra?ujem, ker smo je holandec z Mazdo6 2009 imel incident v kampu (to se zgodi. ?e ne zabremza? po?itni?ke prikolice...), pa sem mu pomagal s servisom v Puli, kjer so dejali da njegova mazda ima 89.000km a v DSKju ni servisa na 40 in 60....ostali so, sam pa je dejal da so vsi servisi opravljeni in to na istem mazda servisu....
?e epilog in pohvale Puljskemu servisu, poklicali so v ta servis, sporo?ili VIN, in drugi dan so bili servisi v DSK...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se pardoniram - verjetno je to vzrok, vsaj bil je na CX7, ki je imela enake diske....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani