Skoči na vsebino
Mazda 6 2014 Revolution par vpra?anj.
Napisano

Na 10 urni voznji po AC tud prav pride

...in to vozimo kolikokrat na leto? :P

Jest zelo zelo redko sploh uporabljam dolge. Ze pri prvi generaciji sem jih zelo redko uporabljal pa vsi vemo kako so tiste sve?e svetile :)

Jaz pa vedno in mi ni prav ni? te?ko preklapljati ro?no. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem menjalnik MAZDA 6
Napisano

Avto gre na servis.Menjava sinhrona,zobnikov 6.prestave.Spotoma ?e preventivna menjava turbine in odmi?ne gredi.Za pla?ilo olje,sinhron in kar pa?e zraven ter 6,40ur dela...ostalo krije mazda.Ugodno ampak vseeno okoli 900?.

To je, kot bi opisoval kak?en 15 let star avto in  ne pet letnega, Ok, za odmi?no in turbino je znano za l.2013 ampak ?e sinhron?

Kam je ?la kvaliteta? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Saj potem je se v garanciji? AGM baterijo potrebujes predvsem zaradi Start&Stop sistema... in kolikor vem, je garancija na baterijo tudi 5 let...

Odvisno, kje je avto kupljen. Italija, Belgija, Nem?ija =3 leta garancija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Pa dodajmo ?e faktor, kje avto stoji, oz je gara?iran, sonce in UV sta verjetno najve?ja sovra?nika tkanin in drugih materialov (posredno je avto toplotna greda). Meni na morju, kjer je na primer sen?nik zunaj od marca do oktobra prepari v enem do dveh letih. Tam mi tudi stoji avto.....na soncu....

barchetto pustiti na soncu brez strehe je kot da bi jo vrgel v plav? na jesenicah. Tudi baldahin, plahto ?ez baldahin....kaka zima, kak led....sonce uni?i vse.

Potem je tu ?e faktor a si ti v naprimer obleki, ki je mehka ali pa jeansu s knofi....

tega je toliko, da....bolje ne misliti  :rolleyes:

Seveda krema za roke 48. Je ok za usnje a bolj za tisto res suho, ker se mora vpiti, druga?e ?e drsi? po zicu :)

Seveda sonce in vro?ina ?kodijo usnju.

?e bi bil avto par let v gara?i v temi bi bilo usnje ?e vedno kot novo.

Upo?tevati moramo, da je recimo poleti v avtu na soncu tudi +50 stopinj, pozimi pa je lahko tudi -25. Tako, da usnje vsekakor nima lahkega dela. Pa ?e vsakodnevno drsanje.

?e ho?ete uni?iti usnje je prava stvar za to krema za roke.Ko ga nama?e? izgleda sicer super, a s ?asom nastanejo bele lise po usnju pa ?e vse smeti se super lepijo na to.Jaz sem tako skoraj uni?il sede?e z Renapur sredstvom.To sem re?il z ?istilom za usnje. Krpa je bila ?rna od umazanije.

V bistvu mora? usnje v vsakem primeru najprej o?istiti,da je usnje ?isto brez predhodnih umazanih nanosov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Problem je tudi v peni in tako kot si omenil je najbolj kriticen del ravno tam kjer se usnje pregiba. Problem je ker se pena posede in usnje dobi luft (ni vec tako napet) in se potem poznajo razne strije. Za moje pojme bi druga generacija mogla imet bocnice malo bolj trse in ne tako mehke in bi usnje dosti dlje zdrzal.

To je res. ?e bi bile bo?nice tr?e in s tem bolj fiksne, bi vse skupaj bolj?e izgledalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

jaz bolj gledam kilometre, ker je to povezano s sedenjem....pa sem sedaj na 1/4 100.000 ke :) Pa recimo 1x na leto.

Alex normalno, da so to umetni materiali, ?e dale? ve? ne govorimo o usnju....tako da je vzdr?ljivost v bistvu loterija

V barchetti so sigurno ?e usnjene - l.1999 kar se ?e danes vidi na kvaliteti

Sej v bistvu je to pravo usnje in ne industrijsko. Samo problem je, ker je to tretja kategorija govejega usnja.Oni ga sicer meh?ajo v specialnih teko?inah a ?ez ?as za?ne v vsakem primeru pokati, kjer se najve? pregiba.S temi poma?ami sicer nekaj podalj?a? to a slej kot prej bo razpokalo.

Odvisno je tudi, kolikokrat na dan gre? v avto in iz njega.Sem siguren, da ?e gre? v avto in iz njega samo enkrat na dan bo usnje bolj ohranjeno.

Jaz sem za barvanje po?kodovanega usnja uporabil kar barvo za barvanje ?evljev in pasov. In je izpadlo super.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Prvic odkar imam usnjene sede?e (cetrti avto) sem uporabil namenski cistilec in kremo....

Ni slabo, na koliko casa to ma?ete?Chimigal DFL-08 750ml

Chimigal CFL-09 negovalna krema

... po potrebi, po potrebi...?e ma?e? usnje, ti razpoka v dveh letih, ?e pa ne pa pribli?no po 24 mesecih. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Meni pa ravno obratno, Castrol edge 5-30 mi ga je popil pol litra v par tiso? km.

Sedaj uporabljam ?e nekaj let MOTUL x-clean 5w40 in ne pije ni?.

Pa si ti zamenjal podlo?ke in spucal korito? Ker tak?na poraba olja je kar pravi znak za alarm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Imajo... Sam Acea C3 mora pisati pa je vse ok in seveda 5w30. Raznih Castrolov nebi tla?il not. Trenutno to?im Mobil 1 esp ki ima zelo dobre mazalne lastnosti in nekaj na PAO osnovi. Toplo priporo?am

Bytheway...tudi bmw in v.a.g. koncern je predpisoval Castrol kasneje so ga vsi skenslali. Le zakaj...

Castrol nima nobenega olja ki naj bi bilo res pravo polno sinteti?no. Tukaj se izka?e kak?n Motul, Mobil 1, Ravenol ki ponujajo pravo sintetiko! Govorimo o Pao ali Ester osnovi.

Dexelia 5w30 Dpf ima specifikacijo SAE 5W-30, ACEA A5/ B5/C1.... Ostala 5w30 pa C3 ki pa presegajo Dexeliino specifikacijo!

Meni je pa to?no Mobil olja popil najve?.

Nekako ni pasalo mojemu avtu.

Sedaj vedno dajam noter samo Castrol edge 5-30 in je super. Ne spije ga niti pol deci na servisni interval.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Jest ti lahko pokazem racun kjer je liter olja 5w30 zaracunan 19?/l kar nanese 95e samo za olje! Kje je potem se njihov kabinski filter za 50e in ostala pizdarija. Potem pa ni samo 20e razlike. Vrjamem pa da daloceni dobite tudi popust, ampak to pa samo zato ker ze vrsto let tam opravljate servis.

... in so pustili dovolj ?oldov, da so si prislu?ili dolo?en popust. To je kot neke vrste to?ke zvestobe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Ne stekas, resno podjetje preracuna vse stroske v svoj cenik, ne za nategovanje, ampak za svoje delovanje. Brez tega ne bos imel nikamor vec voziti...Da o davkih in prispevkih, najemninah raje ne bi

Vem, kako delujejo podjetja, ker vsakodnevno poslujem z njimi.

Zmeni? se za popravilo, ki naj bi bilo toliko in toliko, ko pa dobi? ra?un, te vr?e na rit. ?eprav je njihov serviser iz obale ti nabijejo 250? za potne stro?ke iz Lj.In na koncu je popravilo dra?je kot, da bi kupil novo.Skoraj vsi delujejo po podobnem principu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Jestu so v BTCju racunali neverjetnih 9? na liter za ultra dpf dexelio....(pa ne vem ce ni se potem na koncu popust)

To je celih 10? razlike na uradnem servisu

Ne vem kam vozite

Sem sel gledat njegov post, ja se 10% dol torej....Zakaj??? A servis nima pravice placati delavca, elektrike, dvigala, orodja....???

Svet se ne vrti tako. Kdor pricakuje da so storitve in prodaja materiala zastonj naj hodi pes...

Jaz ko doma sravfam ne sravfam da bi prisparal, ampak ker mi je to ratal hobi, me zanima in se tudi na ta nacin zazihram da so stvari v avtu OK.

Ce delam doma nabavim sam, ce pa peljem na servis pa ne sprasujem ali lahko sam prinesem to in to...

Samo, ali je res vredno tisto odvitje filtra, spust olja in novo noter toliko?

Po navadi to delajo vajenci, ker se mojstrom tega ne da.

Strinjam se, da morajo od ne?esa ?iveti ampak naj ra?unajo tam, kjer res naredijo kak?no "resno" popravilo.

Ne morejo nabijati cene olja.

Zakaj potem nabavljamo vse ve? stvari preko interneta v tujini?

Ker so realne cene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

?e se prav spomnim so meni za Mazda DPF 5W-30 ultra olje na prvem servisu ra?unali 27 EUR na liter. Na drugem servisu sem ga pripeljal s sabo za cca. 7,5 EUR. Za razliko cca. 100 EUR se kar spla?a kajne? S tem, da sem olje pripeljal s sabo niso imeli te?av, niti ni napisano v servisni knji?ici.

Pa kaj tisto za 27 ? ti ?e prepeva izpod havbe ali kaj?

To je ?isto navadno odiranje folka. Na servisih ga dobijo v 50 litrskih sodih po 4.5? za liter nekje ali ?e ceneje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ma, to pa skoraj ne verjamem. Prva generacija ?estke je imal tako narejeno, tak kratek interval, zadnji model bi moral met to bistveno dalj?i interval. Moja kima na nekje 400km, in ne vem zakaj bi ?li to zmanj?evat?? Ker to pomeni tudi vi?jo porabo potem.

Ja, poraba se pove?a. Vsakokrat vbrizga pribl. 0.5 dcl dizla in ?e ne naredi regeneracije do konca mora? zamenjati olje nekje vsakih 10000 km, ker se nivo olja povi?a.Lahko pa to re?i? tako, da ga vozi? po "mu?ki" na obratih in se regeneracija izvaja normalno.

in ob vsem tem, bos se vedno kupil dizla?

pa saj delas malo kilometrov...raje vzami 2.0 ali 2.5?

Saj bi ga mogo?e a ker ne bom vzel novega in benzinark ni iz druge roke bom pa? reskiral in vzel dizla.

In kot sem ?e omenil, ?e se bo kaj dosti bunla bo ?la na "lepotni popravek" .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pa je druga?e? ?e vedno ?opa nafto..

Ja, samo to dela izredno pogosto na 150-200 km. In kraj?e kot so relacije pri nizkih obratih pogostej?e so.

Na forumih se nekateri prito?ujejo, da se izvaja regeneracija na vsakih 80 km.

In potem se zabije vse skupaj-prisilna regeneracija-parkrat tako in je potreben nov dpf filter ali pa mehansko ?i??enje-se?ig saj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz tudi mislim, da problem ni v sami regeneraciji DPF filtra. Ne bom rekel, da po?asna vo?nja ne pripelje do tega, ampak, jaz imam precej kraj?e relacije trenutno pa s kakr?nimkoli uga?anjem ni te?av. Je res da je to mal starej?i 2.2. motor, ampak ravno ne vem kako druga?en najbr? tudi ni...

O ja, skyactiv imajo druga?no regeneracijo kot stari 2.2.

Jaz bom reskiral in vzel dizla pa da vidimo kako in kaj. ?e se bo kaj dosti bunil bo ?el pa? pod no?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje pri poobla??enih
Napisano

To ni pogoj. Veljavnost garancije ni pogojena s servisiranjem na poobla??enem servisu.

Ni kao v teoriji, ko pa gre kaj narobe se oklenejo vsake biljke, da ti garancije ne uveljavljajo. A si kdaj uveljavljal tako garancijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.