Skoči na vsebino
Menjava vztrajnika in sklopke
Napisano

Jah, ne ve?. Ravno tako kot dobra rabljena ?oba..ne ve?. :) Ampak ?e da? za eno rabljeno stvar ne vem..200? namesto 1200? pa ?e ti ta stvar dela ne vem..recimo 100.000km je to ?ist ok. Itak prej proda? ... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Probaj "mazda 6" , ?e bo kaj bolj?e.

Sicer sem pa zadnji? na?el enega handlerja ki ima 3 motorje od mazd 3,5,6 mogo?e bi lahko kaj ugodnega zrihtal. Jaz sem spra?eval za ?obe. Ma?ine imajo prevo?eno cirka 40.000km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A zdej boste rekl, da je vztrajnik plus sklopka v avstriji pol ceneje kot pri nas?

Jaz na ebayu, ko sem enkrat gledal, ok ni bil komplet 1200 ampak je bil pa vseen ene 700-800? se mi zdi. Mal bolj? je :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave mazda6 cd120 letnik 2002
Napisano

Jest sem mel zdej en aditiv notri, sem ga kupil pri Potokarju. Ko sem ?el v Toskano se je regeneracija delala na dobrih 400 km. Prej pa na 170km :-). Bomo pa vidli kmalu, ?e je to kej pomagalo za spucat ?obe..Pomoje bolj ne kot ja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave mazda6 cd120 letnik 2002
Napisano

Sedaj stvar ne kadi ob v?igu, le pri ?tantgasu mal spu??a zvoke podobne ?ivalnemu stroju. Tak zvok naj bi bil zaradi ?ob. V rezervoar sem vlil teko?ino za ?i??enje ?ob. Poizkus pa?.

Meni v?asih tut tako ru?i. en tak kovinski zvok al kaj vem...baje je ena ?oba ?e bolj ?voh..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cukanje mazda6 cd 140 lenik 2008
Napisano

Ewo iz BTC-ja pripeljal mazdo. Podlo?en EGR, naj bi to tudi bil vzrok za cukanje. Sicer pa prva ?oba ima vrednost 160, kar je ?e kar slabo. Najbr? cuka zaradi tega v nizkih vrtljajih. Par tankov probam z aditivom, ?e bo kaj bolje, ?e ne bo pa potrebno dat obnovit. 1 in 2 ?obo. Ostali dve sta ok.

Tle blizu je Servis Burja v Radomljah, ima kdo z njimi izku?nje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem govoril z enim mehanikom in pravi, da je najbr? te?ava (vsaj pri meni) s tem cukanjem ravno EGR ventil.

Pri meni sem opazil, da mi nikoli ni cukal pozimi , ko so ni?je temperature. Vsaj tako kot poleti ne. Zdele spomladi, ga je za?el spet bolj biksat. Vedno ?e cuka, cuka ko je topel, se pravi mrzel avto prede ko urca.

Re?eno je bilo, da naj bi v?asih EGR zabluzil, in odpiral al zapiral (ne vem to?no) tudi ko je topel motor in to naj bi ga zmedlo. Zadevo se najbr? da re?it z blindiranje EGR, ali pa menjavo. MEnjava je draga. To vemo :-)-

Kak?ne so pa lahko posledice, ?e blindira? EGR? Motorje z DPF-jem naj ne bi bilo priporo?ljivo blindirat EGR? A kdo kaj ve?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ewo par dni nazaj, sem dodal en (zadnji) ?tofl?ek megasela v tank. In avto dela kot da ni? ni bilo. Precej lep?e kot prej..bolj 'mehko', cuka ni?. Zdej, kaj je to zaen magi?en zvarek ne vem. O?itno bo nekaj na temu.

Sirius, so ?obe ?e boge, pa megasel mal pomaga? In tut tisti ropot v nizkih vrtljajih je izginil. O?itno ni ?ponar ali kaj drugega, ampak ?obe? swa?ta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, tole cukanje je res zanimivo. Sad ga ima, sad ga nema.

Jaz opa?am, da ?e ?e cuka , potem cuka pri ogretem motorju, nikoli pri mrzlem. To cukanje se pri meni ob?asno pojavlja. En dan je ?isto ok, ko ga naslenji? v?gem, cuka pri konstantnem gasu..recimo tam okoli 1500, 1700 obratov...

Na podlagi tega bi lahko sklepal, oz. sumil na kak senzor. ali pa?? Zdej bom spet dodal v nafto megasel, pa da vidmo.

Po servisu in u?enju ?ob je bilo skoraj 10.000km vse ok. Potem pa spet..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 servis na 120k km...
Napisano

Ja 'vsi ?ponarji' ?e ne pomeni tudi hidravli?nega napenjalca. Vem, sem jaz tudi spra?eval. Ko sem pa vpra?al, a je hidravli?ni napenjalec tudi zraven, je pa vsak rekel..aja to pa ni. To je pa ?e 150? z ddv zraven..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.