Skoči na vsebino
Uradni serviserji v Lj
Napisano

H kateremu uradnemu serviserju se spla?a iti, v Ljubljani?

Oz. kdo me bo najmanj nategnu? :D

Morm na redni servis in ne vem kam...

Huh, to je pa ?e tema za v sexchat. :blush:

Pri serviserjih je tako da ti te?ko dajemo priporo?ila, ker vsakdo ima lahko neko svojo izku?njo (pozitivno ali negativno) pa to ?e vedno ne pomeni, da je servis dober al pa slab.

Meni osebno gredo najbolj na roko pri Gami v BITC-ju, ampak slabih izku?en nisem imel niti z Interclassom (v?asih sem veliko tam servisiral predprej?nji avto KIA) in pa tudi na A-cosmosu v ?i?ki so mi uredili tako kot je treba.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 220.000km
Napisano

In ti si upa? tale ra?un kazat... sej te bodo dieselhaterji rastrgal, ker za "diesle" mora bit servis full dra?ji. Najbolj da gre? nazaj, ker so ti kej pozabl ra?unat saj bi moral bit servis vsaj za 100? dra?ji :harhar::hohoho:

ok, sarkazen OFF :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s CD pri M6
Napisano

KOndenz v cd-predvajalniku ? ?zmeden?

Ja, a pr teb se ni? vode ven ne zliije iz re?e za CD-je, k zjutri vklopi? cd predvajalnik :ne vem:

ok.... ?ala - ni mi?ljeno, da bi koga zafrkaval sam je tako, da ?e ni temperaturnih sprememb tipa, da zapelje? hladen avto v topel prostor (gara?a) kondenza ni. ?e je problem hladnega predvajalnika je bolj v tem, da recimo avto stoji zunaj na minus 5 stopinj pa se recimo premi?ni deli zaradi bolj strjene masti te?e premaknejo in je to lahko vzrok.

Tako je mogo?e dobro, da takoj zjutraj kadar je res ekstremno hladno in avto ?ez no? zunaj, da se prej pri?ge radio dokler se vseskupaj malo ne ogreje in ?ele potem za?tarta? CD-je.

Glede na to, da smo odprli tri leta staro temo pa ?e mogo?e zanimivost, ki jo sicer ve?ina ve ampak vseeno. ?e CD-je redno uporabljate bo ve?ina CD playerjev lepo in dolgo delovala. Najslab?e jo odnesejo tisti, kjer so CD-ji zelo redko v uporabi saj se v njih nabira prah, ki posledi?no zapaca bralno glavo in mehanizem, ?e nista v uporabi. Velja za CD/DVD playerje tako v avtu, doma v fr?tekariji kot v ra?unalniku.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 diesel - da/ne?
Napisano

bu?man - ravno o tem pravim, da ?e ti je v?e? vo?nja pri nizkih obratih in ?altanje pol ja.

Tako ti povem Mazda 5 je orng rukala....tresla, da naj omenim Mondeota...tk tk tk tk tk

?e v redu sam ne more? posplo?it na vse diesle in vse avtomobile. Tud recimo tvoja Cx-7 ni glih neki vzor uglajenosti saj je konec koncev turbo in ?e se ho?e? lepo dinami?no peljat je treba ?tartvat z obrati (3.000+).

To je ?ist tko kot ti pa?e, meni je recimo uglajena vo?nja tista, da ne rabi? nabijat v obrate pa avto potegne in to lahko dose?e? al z dieslom al pa z mo?nim atmosferskim bencinarjem. Zato recimo audi, mercedes in BMW ne posegajo pri bencinarjih po turbini ampak raje po ve?ji kubaturi. Mercedes sicer uporablja kompresor ampak to le zato, da je mo? in navor pri nizkih obratih. To je limuzinska uglajenost.

Druga zgodba pa je ?e si ?eli? dinami?nega poganjanja po ovinkih samo tukaj tako al tako ?tejejo pa samo navor in konji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 diesel - da/ne?
Napisano

Aha, ?e ima? diesla pa voznih u?itkov ni, al kako? Sorry Jure ampak tale izjava je pa res kr neki :whatever:

Aja pa kako to naredi?, da te stoli v dieslu masirajo, ker jaz bi to rad imel pa pr men o?itno ne deluje :ne vem: :dudek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 diesel - da/ne?
Napisano

drugace pa samo med bencinom in dizlom danes ni VE? RAZLIKE!

boss moji prej?nji 4je avti so bli dizli pa ne grem ve? nazaj ker ni prihranka...mogo?e malo na bencinu, a danes so se cene izena?ile, cene servisov pa so veliko ve?je.

eeeeee what?

Cene ?esa so se izena?ile? :ne vem:

Cene servisov so veliko ve?je... kolk je to veliko? 60? je veliko? OK, jaz sem pri?el pri 20.000km ceneje skoz kot je bil servis za 2,5 ma?inco :jezicek: Edino pri menjavi jermenov bom pa? kar lepo odkartal :(

Druga? pa tvoja ra?unica je precej bosa ker pri 40.000km s porabo 7 litrov nafte je cena cca 3.000?... enako mo?an bencinar na plin bo pri istem re?imu vo?nje porabil 3 litre plina ve? tako, da je izra?un 2.400?. Razlika je torej 600? na leto in rabi? ve? kot dve leti, da pokrije?.

Pa sej ni va?no in prav je da zagovarjate plin sam vseeno ne zavajat ljudi.

Pa ?e neki, pri 75KM se 60 dodatnih kil kar po?teno ?uti... ?e pri mo?nej?ih motorjih se ?uti razlika al se sam vozi? al je ?e kdo zraven tebe pa ?etud ima sam 60kg.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 diesel - da/ne?
Napisano

Odvisno koliko kilometrov prevozi? na leto, pa zakaj dizel ?

Ostali se zadr?ite !

Ah dej no zakaj pa se mormo vzdr?at - a zato, da lahko plina?i svojo gonte :ne vem:

1.6 motor pa 105KM pa ?e te?ek kestl zadi in napeljva za plin ?e dodatno ubijejo posko?nost motorja, ki ?e tako al tako ni na zavidljivem nivoju. ?e pa se radi vozijo ve? kot eden v tem avtu pa verjetno potovanje ne bo glih v u?itek, ?e bo avto zmatral vsak klanec na AC.

To se ji z dieslom ne bo dogajalo in ?e ?e predlagate plinsko instalacijo ji predlagajte vsaj izbiro mo?nej?ega motorja.

Pa ?e nekaj ne pozabit, da tale 1.6 mlin?ek ni ravno var?na izbira in s plinom bo ?e kake pol litr?ka do litr?ek ve? (predvsem zaradi dodatne te?e, ker je treba tud mal bolj prtisnt, da avtokam gre). Oziroma bom rekel tako da ve? je mestne in neenakomerne vo?nje ve?ja bo razlika pri porabi glede na dieselski motor.

?e to vr?emo na papir je nekje razlika v porabi vsaj cca 2,5 litra plina ve? kot ?e bi bil diesel in ?e ra?unamo 1000? za instalacijo plina se to povrne ?ele po 80.000 prevo?enih km. ?e pa je razlika 3,5 litra pa ?ele po ve? kot 150.000km.

Je pa res, da velja to, da servis je cca 100? dra?ji pri dieslu in da menjava jermenov pri 120.000 je tud konkreten stro?ek. Tako, da na koncu je vedno odlo?itev uporabnika kaj bo ali pa ne bo kupil sam vseeno ne bi vedno gledal na stro?ke ampak tudi na tokoliko u?itkov prinese posamezen motor.

Moja izbira bi sicer bila MPS ampak verjetno bi bil zadovoljen tudi z 2.0 bencinarjem in plinom ali pa z 1.6 dieslom oziroma ?e raje z 2.0 dieslom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 FBA 1.5 16v
Napisano

Saj si lepo napisal, da se ti to dogaja sam k je fajhtno. Poberi kable dol in spuci kontakte na sve?kah in na v?igalnih tuljavah. Poglej ?e ostale priklju?ke drugih kablov in jih recimo po?pricaj s kakim kontakt sprejem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zunanja temperatura
Napisano

samo tega pa res nebi nikol montiru v avto! pol bi mel 2 radija al kaj?? pa ?e grdo kej! malo estetike nebi ?kodilo!!

ne ne razume?, tole ti samo po?lje signal prek RDS-a in ti na displayu avtoradia prikazuje temperaturo. Verjetno zadeva zato deluje samo takrat, ko je vklju?en radio na FM.

Druga? je pa na sliki samo primer kako to zgleda na radiu sramezljiv

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

Sej ?e se filter skoz puca je ok :) Se saj zabasal ne bo. Razen ja, temperatura ga lahko tudi skuri a ne?

sam to pol ni ekolo?ko pa ?e oreng ?ok je za denarnico.. diesel je za ?parat ne pa da mu not ve? te?e kot ?e bi mel bencinarja sramezljiv

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

Tole je mnogo mnogo (vsaj 2-3 litre) preve? razen, ?a se vozi? po mestu v najve?ji gu?vi in ve?ino ?asa stoji?.

Po moje ima? te?avo ker ti fila prebogato me?anico kar je lahko vzrok verjetno na kak?nem merilcu pretoka zraka al pa na kak?nem senzorju, ki od?iteva temperaturo motorja. Mo?no pa je tudi, ker ima? DPF filter, da se ti regeneracija ne ustavi in da deluje non stop in ti tam porablja gorivo. To pomeni, da sta senzor pred ali za filtrom odpovedala poslu?nost.

Takoj pojdi na servis, da ne naredi? ve?je ?kode in ?e je krivda v filtru, da ga ne uni?i?, ?e ga ?e nisi :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

potovalni ra?unalnik la?e
Napisano

Sej vem da ve?, ampak ?e ho?e? testirat mejo imej s sabo eno kantico z 10litri nafte. Jaz sem s prvo ?estko to "testiral" brez kantice in mi je pri dometu 111km (po BC-ju) avto na AC-ju crknil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

potovalni ra?unalnik la?e
Napisano

Men se zdi to kr mal cudn :huh: Ne me narobe razumet ker jaz mam tut m6 disel 2004 pa mi lucka gori po cel teden pa cagar ze cist na nuli pa mi se ni nafte zmankal! :bravo:

Parkiri na klancu pa probi pol v?gat ko bo pumpa v prazno zagrabila :unsure:

Ma raj ne to delat, ker je to nezdravo, da visokotla?na ostane brez goriva.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 in senzorji tlaka za gume
Napisano

ja kerga pa priporocate potem?sej ni nobenega blizu?mogoce v btc,kaksni so tam?

senzorje sem dal pri njih na 16 colske in so se takoj pohvalili, da je to pri njih prvi avto k ma senzorje na 16" in da jih je kar malo skrbelo, da ne bo delovalo. :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.