Skoči na vsebino
mazda 6 2013 DPF Inspection Required
Napisano

Ne ne, od zadnje regeneracije. ?e se od konca zadnje regeneracije za?ne nova prej kot v 3/4 ure je znak za ra?unalnik, da je nekaj narobe z DPF in javi napako. Recimo, pri meni se je regeneracija delala prej kot pri 100 prevo?enih km in, ko sem ?el po AC sem pri?el, do naslednje prej kot v 3/4 ure in bumf error na armaturki.

Aja in na koncu se je vse izkazalo, da sploh DPF ni bil kriv, niti injektorji, niti EGR. Servis se je sicer trudil ampak napake niso na?li, sem jo pa sam z intenzivno uporabo googla. Napaka je bila na MAF senzorju!?! Senzor o?itno slu?i kot komunikacija  z ra?unalnikom in, ker je glede na pozicijo stoplake za plin in samega pretoka zraka prihajalo do du?enja je ra?unalnik to nekako skalkuliral, da gre za preve? zama?en DPF.

Samo ne razumem,Boss,ti pa ja vozi? ve?inoma relacijske fure in te zafrkava?

Tej novi dizli so res v riti oz.mora? imeti sre?o,da se ti te lu?ke ne pri?iga jo.Jih grdo pogleda? stari in ?e nekaj ?trajkajo.Stari dizli so zakon.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 2013 DPF Inspection Required
Napisano

Ajd na pomo? :)

po furi iz MS do Postojne pri lepi hitrosti, se mi je tik pred domom ( 200 m :) )  pri?gal  zgoraj napisani "v?e?ni" napis ..

Avto je vo?en ve? ali manj po avtocestah ter vzporednicah razdalje 50km - 70 km v eno stran, ob?asno tudi 200km do 250 km v eno stran. 

Lokalnih vo?enj ni ravno dosti, tudi lastnik prej ga je vozil  140 000 km v treh letih..

Sem ?e pregledal forum, vendar za letnik 2013 in novej?o Mazdo 6 nisem na?el.

In sedaj k re?itvam.... prosim  in hvala  pa kulk ???  bo po va?e tale "popravek" 

LP nAkAzA

A je to ?e ta nov model?

Ker,kao naj bi to te?avo re?ili,pa vidim,da je tega ogromno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da napisem se kaj je bilo:

Na koncu se je izkazalo, da je bil totalno zjeban levi prednji lezaj. Ker je bil menjan slabo leto nazaj je sel v garancijo.

Kak?nega ste montirali takrat?  Kupi od SKF v prodajalni le?ajev, pride? trikrat ceneje skozi pa ?e kvaliteta je neprimerno bolj?a kot original le?aji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimam se za nakup rabljene mazde 6 karavan 2.2, l. 2014 diesel in ker ne poznam dobro tega vozila me zanima nekaj informacij od obstoje?ih lastnikov.

Kdaj ima vozilo velik servis?

Na splo?no, Ali so rezervni deli in servisi dragi?

Ali so znane kake tovarni?ke napake teh modelov?

Splo?no zadovoljstvo lastnikov (vozne lastnosti, poraba, udobje itd.).

Hvala vnaprej, vsaka informacija bo dobrodo?la.

lp

Kot sem uspel prebrati po raznih forumih je letnik 2014 problemati?en ravno zaradi odmi?nih gredi.To so pozneje odpravili.

In pa seveda ni priporo?ljiva vo?nja samo po mestu(dvig nivoja olja)

Drugih napak naj ne bi bilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razdiranje voznikovih vrat
Napisano

Eko, za?enja se kazat starost.

Skratka, voznikova vrata se mi na daljincu ne odklepajo s prve, ?ele z drugim pritiskom. Prej se je to zgodilo ob?asno, zdej pa porajtam, da ?e prakti?no vsako jutro. Nisem ?e probal, kaka je situacija na klju? (ubistvu sploh ne vem, ?e sem ga ?e kdaj vtaknil not).

Skratka, danes sem pa opazil ?e, da ko je ?ipa povsem spu??ena, v vratih grdo zaropota, ko jo dvignem. Sicer ni vidt, da bi se kaj zatikala al pa karkoli, ampak tru?? v vratih mi ni v?e?.

Malo se imam namen lotit dol dat tapeto, pa me samo zanima, je s tem veliko jebanja? je ?ez prelepljena folija, ki se nikoli ve? ne prime, ko jo dol da?? ?e na kej drugega bit pozorn?

?isto enostavno,par vijakov drugo je vsena pritiskavce.5 min dela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo alu platišča
Napisano

Mislim,da ni toliko ur.

Peskanje samo poteka dokaj hitro,

v zelo kratkem ?asu bi znal to narediti tudi ti.

Kar se pa ti?e barvanja pa spet ni neka

Kvantna fizika.Pred kratkim sem jih tudi sam barval(prvi? v ?ivljenju)in priznan pitor me je pohvalil,da niti on ne bi bolje prebarval.

Za temeljno metalno barvo sem porabil pol urce za vse ?tiri,drugi dan pa ?e pol urce za prvo roko clear laka in popoldne ?e enkrat toliko.Profiji verjetno to re?ijo ?e prej. Vmes,ko se su?i barva itak delajo drugo delo.

Ta razna manj?a dela delajo vmes,ko imajo kaj fraj in se jim su?i druga barva.

Ve?inoma je najve?ji problem ta,da morajo

o?istiti pi?tolo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kontrolna lu?ka "Check engine + DSC"
Napisano

Pozdravljeni!

imam M6 letnik 2007 121 konjev ...

danes zjutraj se mi po zagonu ni ugasnila lu?ka za motor in se po 2 sekundah pri?gala lu?ka proti zdrsu ( nevem kak se ?e re?e) ... nevem tudi ?e bi lahko bilo to povezano s tem da sem v?eraj menjal h1 ?arnice ....b6812ec51bcb109a4db83eb0d845fb8a.jpg

To je znana napaka,cet ga priklopi? na ra?unalnik ti poka?e EGR napaka.

Sem ga zamenjal in po kratkem ?asu se je pojavila spet.Noben ni ?e re?il te?ave tudi na tujih forumih ne.

Pa? se bo? vozil s temi lu?kami...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Lep pozdrav, ali kdo ve oznako ma moje injektore 2.0 dizel 140 KM letnik 2008 ali so isti injektorji? Lp

Ne,poglej na tej isti strani gor in bo? na?el tudi za tvojo m6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Odlicno! Zanima me ce si to najdu pri prodajalcu keteri popravlja te injektorje v Nemciji, ali je to privatna oseba? Kolk denarja so ble vse skupaj?

??????? ?? SM-J510FN ?? ????? ????????

Evo, tukaj sem jih vzel. Po?lje ti obnovljene, ti mu  da? garancijo 50? za vsakega, ko po?lje? tvoje stare nazaj ti garancijo vrne na pay pal ra?un.

http://www.ebay.de/itm/Injektor-Einspritzduse-Injector-Mazda-6-MPV-2-0-DI-89kW-100kW-13H50A-5031-/111086441031?hash=item19dd449247

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Odlicno! Zanima me ce si to najdu pri prodajalcu keteri popravlja te injektorje v Nemciji, ali je to privatna oseba? Kolk denarja so ble vse skupaj?

??????? ?? SM-J510FN ?? ????? ????????

Ko pridem domov bom preveril pa ti javim

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Dpicul, vem da je minilo ve? kot 3 leta, ampak me zanima kaj je blo narobe? Ker jez sem vsa 4 injektorja dal na remont v Beogradu in spet nekaj klepeta kot injektor.

Jaz sem vse ?tiri kupil v Nem?iji, obnovljene, in od takrat je mir. tudi poraba mi je padla. Nemci pa? naredijo z "doj? precizjon". :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Sej vsi avti odstopajo nekje do 2 litra v +.

No,sicer pa tudi,?e bi mazda popila 2 litra ve? kot primerljivi avti bi jo jaz osebno ?e vedno kupil.Ker tako lepega in sexi avta v tem segmentu enostavno ni.

Mazde,vsaj moje mnenje je tak?no,ne kupi? zaradi nizke porabe,niti zato ne,ker ima sosed tak?en avto,vem,da rade rjavijo,tudi kak?ne hibe imajo,kupi? jo enostavno zato,ker je nima vsak popoldanski mojster,

nima je vsak,ki ne daje smerokazov,nima je vsak,ki gre poleti na dopust na otok Rab in tam cel dan pije pivo na pla?i,nima je tisti,ki si kupi "tank"namesto avta.

Ne,kupi jo tisti,ki jo je ?e enkrat vozil,vzljubil,jo v?asih preklinjal,

ve?ino ?asa pa u?ival v ?portni vo?nji.

In kupi jo tidi tisti,ki ho?e bit druga?en

od povpre?ja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa dobro, a je poraba 6,8l /100 za toliko konjev velika? Res je, da je avto lahek je pa avtomatski menjalnik vmes.

To je zame odli?en rezultat. Jaz bi za tak?no porabo in  te konje takoj podpisal. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne ne se ne zaganjam. Gledam vse ?ivo. Torej trenutno porabo raje ne ker so ?tevilke juhuhu.. Gledam tiste v aplikaciji in sicer tisto, ki ka?e porabo na trenutni ruti in tisto, ki bele?i porabo od zadnjega reseta. Tista od zadnjega reseta ka?e okoli 6.6 do 6.8. Tista na trenutni ruti pa je bila 7.8. Za nazaj ko se bom spu??al proti morju bo nekoliko manj?a pa se bo vrtela okoli 6.7. Pred to lepotico sem vozil C5 2.0 HDI tourer z ro?nim menjalnikom. 200kg te?ji avto ampak z lahkoto prevozil 1000km z enim tankom. Ok lepotica je mo?nej?a ampak s podatki in testnimi porabami milo re?eno pretiravajo ?e ne zavajajo...

To, da ko se spu??a? proti morju iz notranjosti je res, da ti bo kazalo manj.Sicer pa bi moral vozit po ravnini (recimo proti Milanu) in bi videl, da bi bila poraba manj?a. Meni je bila sedaj poraba z Thuletom in polnim avtom krame za smu?anje in trije odrasli in ena najstnica, pa po avtocesti konstantno 130-140 pod 7/100.Pa imam prvo generacijo (breu PDF-ja), na sre?o.

Tako, da ja, odvisno je tudi od tega, kje ima? relacije.

Meni 100kw kuri trenutno 5.9, zjutraj pa ?e vedno vebasto kresne, tako da bo upam ko bo topleje malo manj vse skupaj.

Meni pa okoli 7, tudi Webasto potem ?e cel dan zalaufa pa se ugasne...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dejansko je po moje situacija s temi dizli tak?na,da pijejo pribli?no isto ?e od prve generacije do zadnje,?e pri prvi je nekaterim "pila"le nekaj ve? kot pet litrov pa vse do osem.In pri tej tazadnji seriji je prav tako,?e pogleda? na nem?ko

"Porabo".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samo res,zakaj ne montirajo opozorilne lu?ke za par evrov ali pa da bi se vsaj pri?galo obvestilo,da trenutno ni dovoljeno uga?anje avta in je obvezna vo?nja vsaj ?e par kilometrov na vi?jih obratih.Tako bi re?ili marsikatero nev?e?nost z porastom nivoja olja.

Ali je to tako te?ko narediti ali pa enostavno no?ejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Tej motorji delajo toliko kilometrov,kolikor se z njimi lahko vozi?.

Ne resno,kolega iz italije ima trenutno

335000 km im ma?ina gre kot nova.

Vsaj on tako pravi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 zavore 2.generacija 2.2d
Napisano

Js sm pa tako nesrecen s temi bremzami. Skoz mi tresejo ne morem odpravit tezavo. Morem najdit enega oreng majstra k se razume v bremze in da mi to rihta. Ze dbakrat sm dal komplet ate bremze pa spet tresejo. :(

Probaj nabavit navadne gladke Brembo diske in Ferodo plo??ice.To kombinacijo imam na mazdi 1 gen. Mogo?e so na za?etku malo cvilie a so mehke in ne tresejo ni?.Samo je pa veliko ?rnega prahu na feltnah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 diesel
Napisano

To?no....pri bencinarju se sli?i kot nekak?en "zaug"...kar je OK, pri dieslu pa se sli?i kot nekak?no kovinsko pokanje..??

...servis pravi, da kao zamrznejo brizgalne ?obe...?? in da se ne da ni? nardit...??

...ko sem nalednji? nafti dodal ?e ekstra dodatek proti "zmrzovanju" je zadeva sicer ?e vedno prisotna , vendar je bistveno manj opazna,

tako da o?itno je nekaj na tem...

Se je menda ?e tudi dogajalo, da skyactive diesli pri ni?jih temperaturah niso v?igali....??

... niso pri nizkih temperaturah v?igali...vse bolj?e in bolj?e izbolj?ave napram starim diesel motorjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 diesel
Napisano

Mene bi ta zvok zelo  motil, izgleda, kot da se bo vse skupaj razpadlo. ?zmeden?

Pa ?e je to kao normalno mi ni jasno, kaj so naredili z temi diesel motorji. ?e moj 13 let star dizel lepo kresne, na za?etku je malo glasnej?i in se hitro umiri.To na posnetku je pa prav skeri.Kaj to nabija neke obrate sam?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Kaj je fora xenonk da traja par sekund da za?nejo dobro svetit, pa ?e potem svetijo slab?e kot h4 ?arnice.

Xenonke rabijo nekaj ?asa,da za?nejo optimalno svetit.Moje recimo so ?ele sedaj po enem letu res "zasvetile"kot je treba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.