Omg! Kje? Ko odprem predal nimam nobenga knofa/stikala notri. Drugo je ?e predal ven vzamem, je tam mogo?e?
Da nima? samo ti tam stikala, ker ma? ta novo ?estko, js mam ?e tastaro
tudi v stari sem ga imel....lahko da se motim, ampak mislim, da je bila to standard zadeve, neodvisna od opreme - na levi strani predala ko ga odpre?...
anyone ???
Vem samo, da je imela mazda 5 to cvetko, da ga ni bilo, in sem ga moral naknadno vgradit - dru?inski avto pa tak....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Banda, pejte h kak?nemu mojstru da "obide" ta senzor z uporom. V ?rnu?ah je en tak stru?ko, ki to zna. Lu?ka ne utripa ve?, tist upor javlja ra?unalniku, kot da je s senzorjem vse ok. Edina te?ava je v tem, da je airbag skoz vklopljen, al kdo sedi na sovoznikovem sede?u, al pa ne...
?e da? samo upor na senzor, ga ?e vedno lahko s stikalom izklopi? mar ne?
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Vsem hvala za pomoc, avto sem peljal na servis in izvedel da je bil alarm dodatno vgrajen v avto in da to povzroca problem kajti tudi alarm se kar iz lepega prizge, zdej bo pa treba alarm vn dobit
hate to be right
temp ti pade ker ti zmanjka vode in ti ne ka?e dejanske temp (torej dihtunga).
voda je.....sam skoz ne gre po moje..
Ko je v moji prvi slu?bi ?kodi forman ?la dihtnga, je zadaj bila tur?ka savna, avto imel zweitakt zvok, kazalec stalno na max, poleg tega je pa ?e en novinec zlil notri 4L vode - v smislu, ja ve? ko jo nalivam, manj jo je, kaj naj naredim?
Termostat je nekih 100? (z ohi?jem se ga le dobi), pa ?e to ni to, ga jasno ne mislim menjat, vsekakor je pa to ?e vedno 4krat cenej? kakor tesnilo na glavi motorja.
Kaj pravite na tele znake - da se mi med vo?njo spet nazaj ohladi kot da sem ga pravkar pri?gal, pomoje to lih ne ka?e na tesnilo na glavi (mal se tola?im, hehe), zato sem takoj posumil termostat, ampak sem totalni teoretik in antitalent za vija?enje motornih delov, zato spra?ujem ma?ke in maherje tule s foruma!
?lovek, ?e je dost vode in se ti ne kadi zadaj ti ne gre na vodo. Termostat ti ne odpira, bo? pa? mogel spet na relacijo v medvode, sej si ?e vajen. Ne vem to?no ampak kaj pa tipalo? motor se sigurno ne ohladi, kve?ejmu obratno se pregreva ?e ne kro?i voda, tako da pazi, kazal?eg zgolj ka?e stanje na cevi po kateri bi morala te?i voda, pa o?itno ne ker ali je crknil ali termostat ne odpre vode.
Pri tebi, ko ka?e 0 je lahko velik nad 100C....
enostavno - ko bo kazalec padel po?lataj cev pred in za termostatom.....?e je ena vro?a in druga topla je to to
Avto ne kadi ko si brez pospe?kov. V?asih pozimi zakadi webasto, ?e avto premikam ve?rat po 1-2 km.
Ampak na to so me opozorili ?e ob nakupu avta.
Ve?inoma se dogaja pri enakih obratih (2300-2400). Enkrat se je pa tudi zgodilo pri nizkih (1500).
V bistvu samo delovanje avta nekako ni vedno enako. Enkrat je bolj ?ivahen, drugi? zamorjen. Pa tudi zvok motorja se spreminja. Dejansko je te?ko re?i kaj to?no mu fali, ker se ne obna?a vedno enako.
Kaj mislite pa o kak?ni napaki na sami elektroniki?
odpri havbo, nekdo naj malo pritiska gas ti pa glej ?e kje piha pri ceveh zrak ven okoli turbine.
Ali olja kaj ?re in ali uporablja? C1 olje, kolk ma km?
to je najmanj?i problem - rastavi? tisto mini konzolco s stri?ki zgoraj vzame? ven maskico in jo zamenja? s tako, da so gor tetkice v ?tiklih... pol ti bo pa ?e ?al da v 15 sekundah zginejo.
labi bi to nadgradil, da ko je kaka v vidnem polju zagori zelene, ?e sta v paru 2 zeleni......
V pripenjalu, tistemu v sede?u so speljane dve ?ici. Po logiki najverjetneja prekinja stikalo v pripenjalu maso. Torej, ena ?ica je bila prekinjena. Malo sem ?ico podalj?al , izoliral spoje (cin) s termoskr?ljivo cev?ico, spoj utrdil z vezico in .......zoom zoom.
Gotovo sem danes "sazlu?il" popoldne ve? kot v slu?bi.....!!!
No pa ni se s tem za hvaliti!
Zdravi mi bodite in varno vo?njo!
Active!
E to je to.
Se pa bojim da nova 6ka nima ve? tega , bom jutri zjutraj videl ko mulce prvi? peljem, mogo?e ni ve? pod stropom ampak v ?tevcih....
Ostal sem brez olja v motorju (Mx-5, motor 1,8 140 KM) in sedaj je ?e sli?at ˝ru?enje˝ le?aja gredi. Sli?i se ga med 2000 in 3000 obratov. Moj mehanik mi je zagotovil, da je to ta le?aj.
Ima kdo izku?nje kako je s popravilom?
Hvala za odgovore
Jan
Kot prvo ne ?tartaj motorja ve?! Treba bo pa razdret, lahko je marsikaj tud bat
?e peto leto uporabljamo M6 Sport, in ni mi ?al da je pri hi?i.
Danes pa se je na indikatorju pripetja zadnjih varnostnih pasov nekaj zapra?i?ilo. Kljub temu, da pas ni v zaponki je en indikator - lu?ka zelena.
Po dolo?enem ?asu vgasnejo vse, kar je normalno. Mi svetujete kaj in kako naj popravim.....?
Ali naj se neham "sekirat"
S pozdravi, Active!
v zati?u je stikalo, ki se vklju?i ob vtaknjenem pasu, o?itno je ostalo v stiku - ?e ne to pa kje kabel v stiku, drugega ne more biti, kar se ti?e varnosti pa sploh nobene panike.
Do kabla in celega zati?a pride? tako da zic od?ravfa? - spodaj ima 2 x M12 ?ravf.
Ali pa ?e po doma?e malo drma? pas - ga vtakne? in drmaj (brez umazanih misli ostali), in pa se parkrat ven pa not - mogo?e se stikalo odpre
Je pa to uporabna svar - pri meni se oba mulca ?e sama pripenjata in bulim v lu?ke....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani