Evo super najlepsa hvala k na webasto sm ze pomislu ma sm si mislu de ni to k ravno zdej k je bil majhusi mraz ta teden mi ni tega delal.. se pravi je vse kull kljub zakajeni kabini xD
Samo mi je pa ?udno, da ti z dana?njo kvalitetnej?o nafto toliko kadi. V?asih, pred desetimi leti, je tudi meni kadilo izpod avta, dan-danes pa niti ne vem ve?, kdaj dela, ker ni nobenega smradu niti kajenja. Samo turbo jet izpod havbe spredaj, ko je pri?gan.
Eko, nabavil 100Ah akumulator znamke Rocket .Cena 125?. To so Korejski aku, ki jih baje vgrajujejo v prvovgradnjo v vozila volkswagen,bmw,hunday,kia...Garancija 3 leta.Yuasa korporacija.Bomo videli, kako se bo obnesel.Zaenkrat pali v redu.
To,koliko kateri akumulator traja je te?ko ugotoviti pri razli?nih uporabnikih. Bolj je realno,?e ista oseba z pribli?no istim re?imom izproba razli?ne aku.Nekdo pa? v?ge avto dvakrat na dan in vozi same dolge relacije,drugi spet ve?krat na dan in same kratke relacije in seveda se nima ?asa toliko napolnit.
Zame je vsak aku,ki vzdr?i ve? kot ?tiri leta dober.
Evo, danes mi je crknil moj srebrni Bosch. v?eraj je ?e malo ka?ljal, danes ni? ve?.Problem je, ker je danes praznik.Zdr?al je 4 leta in 8 mesecev, kar je kar v redu glede na moja vsakodnevna ve?kratna paljenja in ve?krat na dan delujo?i Webasto.
Ampak so pa najbolj?e opcija, ?e te zanima najbolj optimalna svetilnost saj dajejo najve?ji pribli?ek beli barvi. Vse kar je ve? od 4300K je bolj modro in slab?e osvetljevanje.
Mislim,da ta nova generacija Osram xenonk kljub 5500K sveti dlje in mo?neje in je bli?je dnevni svetlobi navkljub plavemu pridihu.Vsaj kar sem videl na vodeih,ker sam jih pa? nimam vgrajenih a bom to storil ob prvi priliki.
Sedaj pa webasto dela. Ozivel ga je priklop na webastov tester, pa se pumpa za vodo je nova...prej pa vse ostalo zamenjano...samo elektronika je se stara...
Najve?krat "o?ivi" sam od sebe...moj je recimo o?ivel tako, da sem odklopil kleme, prej pa skoraj celo zimo ni delal (prej?njo).
?e sem obupal nad njim in sem enkrat slu?ajno odklopil baterijo in glej ga zlomka od takrat dela brez problema.
Na tehni?nem pregledu, ki sem ga imel v petek so mi ugotovili, da mi desni ?aromet (xenon) malo odstopa in sveti rahlo preve? navzgor. Avto sem imel teden dni prej na rednem servisu in sem rekel da me to malo ?udi. Delavec na pregledu mi je rekel, da imajo sedaj nove naprave, ki so zelo ob?utljive in natan?ne pri merjenju. Sicer sem tehni?ni pregled opravil brez te?av. Zanima me koliko ?asa traja sama nastavitev ?arometa in koliko pribli?no to stane. Res pa je da sem letos menjal obe ?arnici xenon.
Ne vem sicer, kako je pri mazdah 2.gen. a pri prvi je to ?isto enostavno. To se "?tela" z imbusom-samo pravega mora? obra?ati levo-desno in lu? gre gor -dol. To je najbolj?e narediti tako, da gre? recimo na AMZS, tam postavijo napravo za pregled lu?i pred samo lu? in jo nato z imbusom precizno nastavi?.In vsakokrat se bo ob niveliranju postavila na novo nastavljeno vi?ino.
Torej, da povzamem, philips ne,osram da. Katere xenonske zarnice znamke Osram pa priporo?ate? Morda poznate trgovino v lj., ki jih prodaja?
V tujini so ni?je cene. Od Labija link, kupi? in gasa. Jaz jih zamenjam sam in to tako, da snamem prednje kolo, snamem plasti?en kolotek in vuojla- ?arnica je na dosegu roke, brez da bi si vse prste poru?il.
V zadnjem mesecu se mi je pri bencinski mazdi 6 karavan, letnik 2013 - motor G145 z ro?nim menjalnikom, za pribli?no liter in pol pove?ala poraba. Na testerju je vse OK. Ima kdo podobne izju?nje.
mogo?e bolj mrzli dnevi?...ve? vo?nje po samem mestu?
Cena? Za 16 colske ALU speskat in pobarvat skupaj s popustom Mazda kluba je okoli 130? za vse ?tiri.
Za primerjavo: v Tolminu ho?ejo 195?...
Meni se zdi kar visoka cena. Glede na to, da pride 4 dcl barve z perla odsevom (sikkens) najkvalitetnej?e, kar je dovolj za 4 feltne skupaj z lakom okoli 45 ?. Tudi samo prskanje ne more bit drago. Drage so filigranske roke li?arjev.
Da ne odpiram nove teme, bi imel tu eno vpra?anje:
Ali kdo pozna firmo Kuret Kamnik in njihovo kvaliteto?
Izkazalo se je, da so dale? najcenej?i, kar se ti?e peskanja in barvanja aluminijastih plati??, poleg tega ?lanom Mazda kluba omogo?ijo dodaten popust, pa me zanima, kako kvalitetno naredijo. Da ne bo barva "padla dol", ko bomo avto prvi? oprali...
?e je prav pripravljeno,razma??eno nima kaj padat dol barva.
Ve?inoma se mojstrom ne da dosti zafrkavatz bru?enjem,zatoje skoraj bolj?e,
Mazda 6 letnik 04.Webasto ne dela. Imam uro in na njej pri?gem ogenj?ek, pa se pri?ge ventilacija v avtu, malo brni in po cca 30 sekundah ugasne vse skupaj. Kaj je lahko narobe, da webasto ne zalaufa?
LP Ivan
Jaz sem samo baterijo odklopil, jo nazaj priklopil in je Webasto delal spet normalno.Mo?no je, da se resetira, ker meni lani skoraj dva meseca ni delal.
Pri kratkih razdaljah se niti olje ne segreje kot je treba. Kaj imajo ?e dizli zaeno re? extra, ki je ob?utljiva na slabo mazanje? Se re?e temu turbina?
Kaj nimajo tudi nekateri benzinarji to ob?utljivo re?, ki se ji re?e turbina za mazanje?In ali ni ?la tehnologija z dodatki v oljih tako naprej, da je mazanje takoj u?inkovito in ne kot v ?asih dizla golfa 1-ke?
Ne da me to moti, ampak a se ni smiselno z kolesom zapelat teh 1,5 km ? Men se zdi to zelo skoda, da moras avto priziga za 1 km ter poraba bencina, onesnezevanje okolja..pa se neki za sebe nardis ce gres z kolesom
Sej grem velikokrat z kolesom-10 min. in sem v slu?bi.Druga?e te?em skoraj vsak dan in ni, da ne naredim ni? zase. ?e je slabo vreme ali res mrzlo vreme grem pa? z avtom.
Hotel sem nekaj drugega povedat, da mu kratke relacije ni? ne ?kodijo (pozimi se vklopi webasto in je ma?ina takoj topla).
No ja, vsako delo neki stane. Po profesiji sem ra?unalni?ar in se za avte bolj mal zanimam.
Torej, ?e nekdo opravi dobro, potem raje pla?am, kot da bi jaz to naredil recimo napol. Pa ne, da bi bil antitalent, samo kavo imam raje...
Jaz tudi tako razmi?ljam; kar znam sam naredit in sem ziher v to, naredim sam, ker bo najbolj?e narejeno. ?e pa neke stvari ne obvladam najbolje,to prepustim stru?kotom. V?asih jih opazujem pri delu in se kaj nau?im.E, potem pa se lotim tudi sam stvari, ki mi prej niso bile jasne.
Zanima me, ali je mo?nost vgradit alarmno napravo v avto brez nje? Nimam ravno izku?enj s temi zadevami...
Me pa to zanima za Mazdo 6 letnik 2010.
Jaz imam vgrajen alarm v Mazdo 6 prva gen. In moram re?t, da mi je ?e 2-krat pomagala,da mi niso pacienti, ki bi jim treba polomit vse prste, vdrli v avto. Ko so pono?i nekaj ?arili z ne vem ?im okoli ?ip, ( naredili so mi luknjice v gumo), se je alarm spro?il in heroj(i) so jo urno ucvrli v temo. Najbr? niso hoteli ukrasti avta a tudi,?e ti samo vdrejo in poberejo kak?en del ali kaj drugega ima? stro?ke.
Tako, da jaz sem imel alarm (kvaliteten) v vsakem malo bolj?em avtu in tudi v bodo?e ga bom imel.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Samo mi je pa ?udno, da ti z dana?njo kvalitetnej?o nafto toliko kadi. V?asih, pred desetimi leti, je tudi meni kadilo izpod avta, dan-danes pa niti ne vem ve?, kdaj dela, ker ni nobenega smradu niti kajenja. Samo turbo jet izpod havbe spredaj, ko je pri?gan.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani