Skoči na vsebino

No, danes sem imel ?as in sem si vzel 5 min.,da zamenjam ventil.My ass. :angry2:

Vzamem imbus klju? 5 (od usag) in za?nem ?raufati.

Ta prvi se je dolgo upiral, no s pomo?jo podalj?ane cevke je popustil. No, pri drugem vijaku je pa za?el cirkus.

Bil je zape?en, pritisnem, da mi je skoraj roka otrpnila in...po?i imbus. ?zmeden? WTF?

Ni?, vzamem drugega (od bete) in zopet pritisnem.In je popustil...inbus klju?. Tudi po?il. :aaaaa:

Res.da sem ju uporabil na dalj?em delu ,kjer imata zo?an del, da je mogo?e ?raufati pod kotom pa vseeno.

Rezultat? Dva po?ena imbus klu?a in star ventil ?e vedno na svojem mestu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na gumicu,(brtvu) moras pripazit da legne tocno na mjesto da se ne osteti.Znaci ona veca brtva,kad skines stari moze ostat zaljepljena na pumpu a ako padne pazi kad vracas nazad da legne tocno na mjesto!

aha, hvala za info. Sej ob nakupu novega ventila dobi? novo gumico (o-ring) tako, da ni problem.

Sem kontaktiral tudi dr. Pelkota in je rekel, da ni nobenega problema-odvija?i? dva inbusa (tudi te dobi? nove zdraven ventila), ga vzame? ven, da? nov O-ring na mesto ,nov ventil noter in privija?i? oba inbusa. 5 min. dela, ?e gre vse po maslu. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tm se pa sploh to trdoto tok manj cuti

...ne vem, ?e sva na isti frekvenci. Ko mislim "trdo sklopko" je to sklopka, ki jo ?uti? pod nogo in ne kot pri kak?nem francozu, ko misli?, da je po?la zajla in gre noga v prazno do dna. :prstgor:

?e je trdo je stalno vredu, vsaj tako trdi ?ena.

Pa saj to ho?em ?e ves ?as dopovedati. :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da je ?portna sklopka trda ni nobeno pravilo. Mogo?e se pa motim in imamo na firmi ?minkerske kombije :zvizga:

Pa dobro,ne more? primerjat kombija za vozit hru?ke z ?portno mazdo.

Sm lih hotu napisat, da kaksna je zej to glupost. Ce imas rad trdo pedalo se ne pomeni, da ga imajo drugi. Mene osebno je to trdo pedalo zelo motilo. Sploh nisi imel filinga. No, po menjavi sklopke je zadeva taksna kakrsna more biti :)

?e bi avto imel od novega naprej in ne,ko ima 200000 km bi vedel,da je ve?ina 6-tk bila z takim tr?im pedalom s k lopke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sosed ima IMV kombi, star, neregistriran, mislim, da tudi nevozen. Lahko ga vpra?amo, ?e ima ventil, daj tiste rjavine gotovo ne bo ve? vozil.

?zmeden? Ha,ha, dobra.Mi je kar polep?alo popoldne. :bravo:

Simona Pelka vprasej 041 667 335

Hvala. :bravo: Sem ga ?e kontaktiral in bom nabavli to zadev?no verjetno kar pri njemu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 se je med vo?njo ugasnila
Napisano

Danes, ko sem zavijal po?asi v ovinek,je volan nenadoma postal trd in sre?a, da nisem imel hitrosti, ker bi druga?e verjetno ?el ravno v robnik. Hitro sem ugotovil, da je motor sam od sebe ugasnil. Res, da sem ravno takrat menjal iz tretje v drugo a ni vrag, da bi bil to vzrok in da sem prehitro spustil sklopko..Ponovno sem obrnil klju? in avto je normalno v?gal in sem lahko nadaljeval z vo?njo. Seveda sem vozil kot po jajcih, ker mi sploh ni bilo jasno, kaj se je zgodilo in sem se bal, da se situacija ponovi.Ali je imal kdo podobno situacijo na Mazdi 6, prve generacije?

Mislim, to je res nevarno, da se med vo?njo motor sam ugasne in volan in bremze postanejo skoraj neuporabne. ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor?ki za pozicijo ?arometov
Napisano

Zdravo, samo vpra?al bi, ?e ima kdo kako izku?njo...

Mazda 6 2003... je mo?no odklopit motor?ke za uravnavanje vi?ine prednjih lu?i, brez demonta?e odbija?a?

Spra?ujem, da vidim ali me posku?a xy mehanik nategnit...

Hvala za odgovore

Xenon lu?i ali navadne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto vle?e v desno
Napisano

A je to Mazda 1.generacije? ?e je potem je to stara in poznana te?ava.

Namre?,pri prehodu na ve?jo dimenzijo felten,se je dogajalo,da avto v?asih vle?e v levo (anle?em v desno).

Razlaga naj bi bila ta, da naj bi postal volanski mehanizem bolj ob?utljiv in ker cesta ponavadi visi od stedine proti robu cesti??a tudi avto sili proti robu.

Baje naj bi popravek optike pomagal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinsko zaklepanje ne reagira vedno
Napisano

Ha ha pocasi bo to treba zakon in licenco, tako kot za drone in sup :)

Mislim, da bo po?asi treba it nazaj na klju? za odpiranje vrat, ?e bo? sploh hotel prit v svoj avto, ne da bi te pri tem oviralo sto drugih frekvenc. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.