Skoči na vsebino
Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

Ne se hecat, DELA! Lol, men je pokal par let, pa so povsod rekl da je to normaln in da ni nc narobe.

To proceduro ponavlji na vsake 14 dni pa bo skoz v redu ;) Na prvem rednem servisu pa naj ti ?e mal drog podma?ejo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zatajili senzorji
Napisano

na njej je pa verjetno viselo ne parkiraj....

k bi vsaj... to bi videl. Je bla pa ena slepa ulica, za popizdit ozka pa dolga vsaj ene 300m in sem hotel obrnt tako, da bi mal enmu na prazen dovoz zapeljal. :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zatajili senzorji
Napisano

Pa sej ?e ti bo senzor delu, ne vem zakaj bi se butnu :lol: Ker pol mora? bit pa res velik lol :hohoho:

o pa se da, ?e la?je, ker se zana?a? na senzorje... jaz sem zadel napeto zajlo, ki se je pono?i ni videlo (sive barve) in je bila napeta nad vi?ino ki jo zaznajo senzorji. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zatajili senzorji
Napisano

?e ima? kasko parkiri??a pa da po?kodba zgleda normalno* pojdi lepo na zavarovalnico pa bo? lepo pri?la brez stro?kov skozi in brez odbitne ter izgube bonusa. Bo najhitreje pa najmanj stresno.

?e pa je po?kodba taka, da ni mogo?e, da bi ti jo recimo naredil nek drug avto pol pa se bo? morala nekaj dogovorit s servisom.

Je pa res vpra?anja kaj lahko naredi?, ?e bodo nepopustljivi... :ne vem: verjetno jih lahko civilno to?i? ampak ne vem a se to res spla?a, ker uspeh ni zagotovljen :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lu?ka v CX-7
Napisano

Plin te zafrkava :hohoho:

Verjetno je res kak?en od senzorjev. Je pa druga opcija, da si imel kej izklopljen akumulator pa se je DSC zme?al in ti narobe prebira kot volana in misli ra?unalnik, da ti zato kao kolesa spodrsavajo.

Poskusi tako, da ko v?ge? motor obrni volan skrajno levo do konca in nato skrajno desno do konca. To ponovi nekajkrat (5x-6x) pa preveri a lu?ka ugasne. Tko naj bi se DSC nau?ilo, kdaj ima volan obrnjen na sredino in temu primerno bo vspostavljena pravilnost delovanja.

?e pa je kak senzor fu? pol bo pa to edino servisni ra?unalnik pokazal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon
Napisano

glede tega je ?al povsod tako. Dexelia DPF je menda v ?tacunah pod 10? medtem ko je na servisih okol 20... kaj ?mo, dokler smo v garanciji je tko potem pa je druga?e, a ne?

Povej mi kje ga lohk dobi? po taki ceni... ?zmeden?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vetrobransko steklo M6
Napisano

?ipe v kasko so vedno BREZ odbitne fran?ize, ne se hecat....

S = Stekla.

v splo?nem kasku ne... mora? imet delni kasko posebi za ?ajbe, da nima? odbitne fran?ize. Zakaj misli?, da majo ta delni kasko sploh v ponudbi oz. zakaj ti ga zara?unajo zraven splo?nega, ?e je ist kurac?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ene par te?av z mx-3
Napisano

Jaooo tole pa pogosto poka!

Policija ubistvi ni potrebna sploh(s tem se ogne? morebitni kazni) ?e seveda storilec takoj prizna napako in ni huj?ih posledic! In pa tudi zraven ne rabi hodit! Zate pomemben je samo EU poro?ilo.

Seveda ne rabi zraven hodit, sam ?e ho?e?, da se zadeva hitro premakne je najbolje, ?e ima mo?nost, da gre s tabo direkt na zavarovalnico. S tem se izogne? ?akanju saj potem zavarovalnica najprej njo pokli?e naj se zglasi na eni izmed enot in to lahko traja. Potem ko ona to podpi?e te pa ?e zavarovalnica nateguje par tednov al pa kak mesec, da ?e niso dobili izjave povzro?itelja kljub temu, da je ?e vse podpisano.

Tko se to dela pri na?ih zavarovalnicah in edini hiter na?in je le ta k sem ga opisal saj takrat ti ne morejo lagat, da ?e nimajo podpisane izjave povzro?itelja... trust me... been there, done that ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ene par te?av z mx-3
Napisano

Na njeno zavarovalnico k cenilcu. Upam, da ti je napisala pod opombo, da je kriva saj jo bodo poklicali, ker bo morala uradno napisati kaj se je zgodilo.

Najbolje bi bilo, da ko gre? na njeno zavarovalnico, da gre s tabo in tam na licu mesta podpi?e svojo izjavo in prizna krivdo, ker tako bo najhitreje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vetrobransko steklo M6
Napisano

Aja, nima? delnega kaska za ?ipe in ma? sam osnovni kasko?

?e ima? delni kasko za stekla ni nobene odbitne fran?ize in nobene selitve navzdol po premijskih razredih.

Dej poglej polico...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve?je popravilo Mazda 6
Napisano

Sej ne bi bil rad partypupper ampak tukaj je problem dikcija in sicer govori se o skriti napaki. Po?kodba od nesre?e ni skrita napaka, saj bi moral kupec dobro pregledati izdelek predno ga je kupil. Zadeva ni nevidna, da bi lahko bil toliko zaveden. Druga zgodba je pa o napakah recimo v motorju, menjalniku, elektriki, mehaniki ki so res nevidne tam pa lahko to uveljavlja?.

Res no?em stra?iti sam ti raje povem, da ?e bo? ?el po pravni poti zna bit velik problem, ker zakon ?al ni na tvoji strani sicer pa je najbolj, da se obrne? na kak?nega pravnika pa naj ti pove iz prve roke.

Sicer vem, da je po to?i zvoniti prepozno, je pa to le nasvet za vse ostale... ?e se sami ne spoznate, dejte s sabo vzet nekoga, ki zna pogledat avto pa ?etud mu pla?ate par 10? za trud. Ta denar je vreden vsake kasnej?e sekirancije.

xQQUNx ti pa ?elim, da spravi? zadevo v red s ?immanj stro?ki... sej se da sam prave osebe mora? dobit, da ti zadevo zrihtajo 100%

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon
Napisano

Lahko zmontira? tudi balaste od neoriginalnih sistemov, in bo? pri?el za kakih 150? ?ez. Vse ostale funkcije kot je avto nivelacija in ?pricanje vode na lu?i pa stanejo nedotaknjene tako, da ni panike.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?zmeden? o pizdarija na kubik :(

tole se bere kot slaba grozljivka in kot ka?e bo? moral it po pravni poti... sicer skupnega 45 dnevnega roka, ko je avo bil na servisu kot ka?e ?e ni izpolnjenega ampak vseeno ni kej... o?itno bo? moral ?e ene parkrat avto tja peljat, da bo skupaj 45 dni in potem bo vsak odvetnik izposloval menjavo avta, ker tega o?itno ne znajo popravit.

A so ti kej predlagali, da bi avto odpeljali na diagnostiko v Avstrijo?

Sem kar ?alosten samo edini nasvet ki ti ga lahko dam je naslednji avto naj bo bencinar, jebe? ve?jo porabo ma? vsaj mir. :angry2:

sam tole mu pa zdejle res ni re?itev, da naj bo naslednji avto bencinar (?e se spomnim Suicidalovega problema z bencinarjem pa sploh ne bi stavil na to :ne vem: )... zdaj mora s tem nekaj pametnega narest, ampak o?itno bo res treba z odvetnikom. Z mediji bi jaz ?e malo po?akal, da se ne izstreli vseh nabojev in da je to ?e vedno v rezervi kot pogajalski adut.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje stikala Auto za lu?i.
Napisano

Na servisu so potrdili, da je ta funkcija auto res malo ?udna ampak, da se pri ?estki ne da ni? ?telat medtem, ko naj bi bilo v novi trojki druga?e in da je kar nekaj nastavitev glede delovanja te funkcije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"te?ave" z novo M6
Napisano

Dobrodo?el na forumu

Na prvo vpra?anje ti te?ko odgovorim ali je mo?no vendar, ?e zaklepa? avto v bli?ini se sli?ijo mehanski zvok, ko se vrata zaklenejo. Tako, da ne vem, ?e ravno rabi? tisto nadle?no piskanje, da se nato polovica parkiri??a proti teb obrne in zjajo kaj se dogaja, k neki piska. :D

Glede drugega vpra?anja pa je res, da je ta nesre?na dvojka en velik ?moren in da jo men ?e ni ratal pravilno izgovorit (probal sem z vsemi naglasi vklju?no z italijanskim, indijskim in jamaj?kim pa ne gre :( ). Sem pa par dni nazaj govoril s fanti na servisu in pravijo, da gre sam zelo hitro naj bi moral izgovoriti 2 (two) pa da celo rata. ?al ?e nisem poskusil tako, da ?e ne morem potrdit a to zale?e al ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

hehe... ampak se res ne zezam, ker mora biti nekaj na tem, da mi v son?nem dnevu ob pol sedmih popoldne prestavi na no?ni na?in. Pozimi je recimo tole prestavljal ob pol ?tiri do ?tirih pa ?eprav je bilo lepo svetlo ?e vsaj eno uro.

Po tej logiki mora imeti notri tako nastavljen datum, da ve kako dolg je dan in pa seveda kje se nahaja. Druga?e si ne znam razlagat tega dejstva, da prestavlja na no?ni na?in ?e sred son?nega dneva. :ne vem:

Je pa zanimivo ?e nekaj: ?e re?imo starta? iz kak?ne gara?ne hi?e, kjer je temno in predno pride? na svetlo traja nekaj minut zadeva o?itno misli, da je no? in tudi potem ko pride? ven se ne prestavi na dnevni re?im in se to ne zgodi do naslednjega zagona avtomobila. V glavnem butasto do amena, ker mi ni jasno zakaj niso lepo samo nastavili na svetlobni senzor pa basta.

Bom ?e mal na servisu pobaral kako je s to zadevo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vpra?anje je sicer mal sme?no ampak v bistvu tudi ni. ?e so lu?i na stikalu na auto to pomeni, da ko recimo pride? v predor avtomatsko zmanj?a svetilnost armaturke in displeja. Problem je pa v tem, da ta zadeva ne gleda samo po senzorju za zunanjo svetlost ampak ima notri vgrajen ?e nekaj v zvezi s ?asovnim pasom in datumom.

V praksi pa to pomeni, da recimo pozno popoldan, ko je sonce ?e vedno nad obzorjem in ti po mo?nosti ?e sveti v o?i ta senzor lepo prestavi osvetlitev na no?ni re?im in ne vidi? ?ist ni? ve?. Se prav je treba ro?no pretaknt na vi?jo osvetlitev, da sploh vidi? hitrost in ostale podatke.

Sicer to niti ni problem sam funkcija te nastavitve zgubi ves pomen.

A je slu?ajno kdo zasledil kak se to zadevo ponastavi al kej podobnega, da bi res delovalo tako kot je treba in takrat ko je treba?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

a ni en tudi v Tacnu, tam pri uni biv?i diskoteki, k so une punce umrle... par hi? pred to diskoteko? par let nazaj vem da je tam bil, ko sem na svojo opelco dal snemljivo kljuko, je pa vse naredu v dobri uri, pa homologacijo so tud oni uredil

?e se ne motim se pi?e Hernec al neki podobnega. :)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave pri v?igu Mazde 6
Napisano

Tole bo kak?en senzor, al pa merilec pretoka zraka... o?itno ne zna pravilne me?ance zrak gorivo narest pa ga zadu?i. Pol ma pa problem, da ga ponovno uspe? zagnat, ker si je zapomnu zadnje stanje, ki ni pravo. Po moje bo treba mal servis obiskt pa naj prklopjo na ra?unalnik.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.