Skoči na vsebino
Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Cevi sem jemal dol samo na VP od motorja ni? na pumpi od Webasta

Poglejta tudi da kaka cev nima kolena, rada se zvije in stisne in s tem onemogoca pretok vode (res da bi tud motor slabse hladilo)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

No novi podatki, ?rpalka deluje. Je potrebno odzra?it tudi pri ?rpalki kako cev?

no novo vpra?anje - je gospod mehanik kaj diral to ?rpalko, oz cev ki je na njej - da je ni kontra obrnil....

?e dela pol pa ?e nafto preglejta.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pa LPG sistemi, ki vsak 10. motorni interval doda namesto plina bencin in s tem nama?e ventile, da zmanj?a obrabo le teh!

Potem pa me zanima kako to, da pravijo da se turbo avte ne da predelat na LPG oz. kak nastane tlak v motorju preklopi na bencin! ZAJ JAZ NIMAM NEVEM KOLK ZNANJA O PLINU, a kolega ki to vgrajuje ?e 12 let je rekel, da zadeva deluje normalno tudi na turbo avtu! pokazal mi je tudi kako se programira turbo avte in razne finte!

Rekel je tudi, da mi naradi RX8ko na plin, ?e ?elim! je pa res da je do pred kratkim niso mogli saj je bil problem zakompliciran softwere, ki ga ima ta avto in se ga ni dalo programirat!?

Moj-Boj? CX7 ima tak sistem ko vsak (se mi zdi) 7 vbrizg ?opa benz.

Kaj pa LPG sistemi, ki vsak 10. motorni interval doda namesto plina bencin in s tem nama?e ventile, da zmanj?a obrabo le teh!

Potem pa me zanima kako to, da pravijo da se turbo avte ne da predelat na LPG oz. kak nastane tlak v motorju preklopi na bencin! ZAJ JAZ NIMAM NEVEM KOLK ZNANJA O PLINU, a kolega ki to vgrajuje ?e 12 let je rekel, da zadeva deluje normalno tudi na turbo avtu! pokazal mi je tudi kako se programira turbo avte in razne finte!

Rekel je tudi, da mi naradi RX8ko na plin, ?e ?elim! je pa res da je do pred kratkim niso mogli saj je bil problem zakompliciran softwere, ki ga ima ta avto in se ga ni dalo programirat!?

Bu?e!!

tud cx7 je bil turbo pa ne vem koliko Audijev in ostalo so naredili, med drugim prvo RX8 v slo....ki je v reklami za firmo XXX :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no
Napisano

Po enem mesecu ?ivciranja, iskanja rezervnih delov in ?raufanja, moja mazdura kon?no spet obratuje!!!

Zdaj ko pa smo kon?no spravili motor skupaj,pa nekaj servo zajebava... Na mestu je trd ko star traktor, pa z mehanikom nikakor ne moremo ugotoviti zakaj... ko ga na mestu pod gasom obra?as do konca na obe strani, pridejo na posodici za olje ven mehur?ki, ki pa jih nikoli ne zmanjka. Smo to prakticirali pol ure pa ni blo ni? bolje...

Ima kdo kak?no idejo oz. ?e je kje kak ventil za odzra?evanje?

nekje zrak prihaja not? odkrijta kje je slabo narejeno - tesnjeno, ker ?e so mehur?ki mora nekje tudi teko?ina uhajat verjetno - ali jo zmankuje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

vrag je vzel ?alo, plo??ice sem menjal, in za?elo je ?e bolj trest, diagnoza torej, da pri slabih 130k km rabim nove diske, ?eprav stari ?e niti po?teno obrabljeni niso...

na plano z idejami, kaj je najbolj?e nabavit... :)

?e te zanima OEM iz italije....55?

http://www.red-line.it/result.jsp?lang=4&a...638&cat=%25

Labi bo pa kaj o firmah napisal :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Pozdravljeni,

zanima me zakaj pride do izpusta belega dima z vonjem po nafti iz webasta na mazdi 5 2.0 dizel 143gta, in zjutraj ko jo v?gem zelo smrdi in kadi iz webasta.

Kak?en krat na kri?i??ih mi je prou nerodno ko me objame bel dim in vsi bulijo vame kot da sem se v?gal.

Mi lahko kdo pomaga, ali se da to odpraviti.

Drugo pa me zanima ali je v sloveniji kdo ki servisira kartice za mazdo, namre? obe so mi crknile in zdej morem odpirat in v?igat s klju?em, druga?e mi to ni potrebno .

Menjal sem baterije a ni to to.

v naprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Webasto je pe? ki kadi. ?e se ti da podalj?aj auspuh do dna vozila a kadil se bo ?e vedno.

Kartice dvomim da kdo, ker je kodno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MPS 6 in 3
Napisano

in pa Mazda 6 2002-2006 kode delov

108.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

pa skoraj ziher je ?rpalka nekje izven webasta na cevi vode (ker standarden Mazdin webasto ima tam kjer je druga?e pumpa pritrjen zra?ni filter)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Vzel sem si dol program ScanXL-Professional v3.2.0 (Build 1692). In sicer z dodatki za Ford, GM in Mazda.

Nato sem ga ?e registriral da je zadeva sedaj aktivna.

Objavljena slika

Vendar zadeva ?e vedno ne deluje.

niti mojega tipa Mazde6 ni na seznamu v programu.

Sem probal z drugimi tipi ,ampak zaveda ?e vedno ne deluje.

Z drugimi avtomobili pa deluje, enostavno mi ni jasno ve? ni?.

Objavljena slika

In vedno mi izpi?e da ne more izbrat ustreznega OBD-II protokola....

Na katerem protokolu sploh deluje moja mazda 6 ?

Objavljena slika

qwerty, kak program uporablja? ti?

Mazda 6 2.3L ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Ja ?e se vozilo greje s timerjem brez pri?ganega motorja potem ima vgrajeno pumpo pomoje ane?

Vsaj tako je delalo pred menjavo VP

ja brez ne bi moglo. Lahko pa da je crknila ali pa kaj podobnega - ali webasto pri pri?ganem motorju dela normalno? ?e ma? pa mo?nost mim pridet lahko pogledamo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

?E vedno ne vemo osnove - ali jo ima ali ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

preko ure vklapljam webasto. Kako obto?no crpalko ?

Vse si povedal.....da ne bo? skuril webasta.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje
Napisano

Se pravi letniki 2004 ?e nimajo dpf filtra?

nope, samo FL modeli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Ti sploj ima? obto?no ?rpalko ?

U ta bi bla pa huda.....no ni pa nikjer napisal kako vklaplja vebasto kljuc ali daljinec/ura???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje
Napisano

Torej katero motorno olje se najbolje obnese pri mazdi 6? Avto ima trenutno 230xxx kilometrov in bo potrebno v kratkem zamenjati olje. Kaj priporo?ate? Upam da ni bilo ?e 100 topicov odprtih na to temo,vsaj najdel nisem ni? uporabnega sramezljiv

predvidevamo brez DPF?, letnik?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Pa crkne pumpa ali cevka

dost je luknjica da vle?e zrak - pumpa bo vedno delala tudi ?e ni benza, ker dobiva impulze iz Webasta, sam ?e pa ne prite?e nafta le zrak se webasto ugasne.

Ne dolgo nazaj v temi Webasto je nekdo videl da mu je kuna naglodala in je bil ta problem, dovolj je ?isto mala luknjica, ker je pumpica ob?utljiva na vsak padec pritiska...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Nisem preveril, ker niti ne vem ki to je :)

Cudno mi je da bi ravno takrat to crknio ko smo menjavali vodno pumpo...

Na webastu (?e je tovarni?ki)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Evo avto sem dvignil spredaj za 30 - 40 cm pa ga pustil laufat pol ure pa nic bolse.

Potem sem webasto vklapljal vasako minuto (takoj po tem ko se je vgasno) tudi kake pol ure skupaj. Takrat je malo po malo zginjala tekocina v kileru, mehurckov pa vseeno ni bilo.

Potem sem eno cev ki je zgledala najvisje na webastu dol potegno dokler ni zacelo ven tect, pa isto!!!

to vse pri dvigjenem avtu.

Pa sem spet pustil avto laufat 15 min.

Na koncu nisem nic dosegel. :vskalo::vskalo:

Webasto dela priblizno 30 sec do 2 min kak kdaj, pa se vgasne oboje webasto pa ventilacija v kabini.

A si preveril tudi cevko do in od dizel pumpice...? Webasto crkne tudi ?e ni benza. Ravno zadnji? je nekdo moral menjati cevko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje sede?a M6-2004
Napisano

saj... pri najinih Mazdah je tako, pri novej?ih mazdah ma? ?e mo?nost ve?stopenjskega nastavljanja.

Tudi moj Polo ma 2 stopnji ogrevanja na ?upak :)

Moja Mazda ma zdaj trenutno na ?oferskem sede?u 0 stopenj... majkemu...

sej ma? webasto majke mi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.