Skoči na vsebino
DSC in CHECK ENGINE - re?eno
Napisano

?e se bo komu pri?igata oz gorita lu?ki DSC in CHECK engine---- po dooooooolgem matranju in iskanju po forumu, NA?EL re?itev....

prebral cel svetovni splet, vsi majo podobne te?ave...vsi menjajo glavni EGR ventil, noben pa ne pomisli, da ima tale bogi EGR tudi elektromagnetni ventil (vakumski sistem na elektriko), tudi ?e pihne? skoz njega, ?e na pomeni, da dela (preverjeno)...priklopi? +/- nanj in ?e stikalo ne odpira ter zapira, potem je mrtev - kot moj.

2 dni nazaj sem ga dobil, zamenjal in zadeva ?pila :)

http://www.aliexpress.com/item/KL01-18-741-KL0118741-EGR-Vacuum-Solenoid-mazda-Rx8-Vacuum-Solenoid/1559899029.html

zamenjal tole in UALA- lu?k ni ve? -

Zanimivo. Ravno zadnji? sva z Batkotom iz foruma debatirala, da bi bila lahko tole napaka. Ker tudi jaz sem menjal EGR in ni bilo spremembe z lu?kami. A tale na povezavi je tapravi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 trese pri nizki hitrosti
Napisano

Pred par dnevi sem opazil, da ko vozim po?asi (nekje 30-40 na uro) ?utim vibracije na avtu.

Zdi se mi, da prihaja od sprednjih koles. Danes sem ?el balansirat kolesa ,gume so skoraj nove pa ni ni? bolj?e. Ko pospe?im, se ne ?uti ve? tresenja. Tudi na avtocesti je v redu.

?e nekaj sem opazil. Ko po?asi zavijam v levo se to tresenje ?e pove?a. Pa tudi, ko je avto bolj nalo?en se bolj ?uti.Kak?na ideja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon-ke
Napisano

pozdravljeni 

Ker je tema na xenonke bi vam rad pokazal razliko med novimi ?arnicami d2s (osram night breaker unlimited xenarc) in pomojem originalnimi (philips so bile notri). Menjal sem jih na svoji cx-7. Z svetlobo sem ve? kot zadovoljen :jupiii:  :jupiii:  :jupiii: , slikal sem pa pred menjavo in po njej pribli?no na istem kraju. Razlika je opazna

attachicon.gif20150412_011813.jpgattachicon.gif20150506_213803.jpg

Katere pa si dal noter-4300 ali 5500? Stare so zgoraj in nove spodaj, predvidevam vsaj po ?ir?em snopu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dsc in check engine
Napisano

Jaz vem..Proda? :)

Kaj,kaj?? :aaaaa:

Sw-ko ga izkljucis, tako kot dpf

Sem kontaktiral tudi enega mojstra v Lj a glej ga zlomka prav te Denso elektronike za moj avto ne obvlada. :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dsc in check engine
Napisano

imam 2004 letnik 2.0 diesel mazdo 6, in nikakor ne uspem ugotovit, kaj jo matra. Egr snel, o?istil, egr solenoid je bil polomljen, sem ga popravil, pihnil "?ez", tudi turbo magnetni ventil je bil zlomljen, pri delu, ki ima neko kapico(je ni gor odkar imam avto-4 leta, popravil in spihal tudi to. Se komu sanja? hvala

Na interetu bo? na?el eno morje tujih ?lankov na to temo- vedno oz. skoraj vedno  so problemi z dieslom letnik 2004.Tudi moja je l.2004.

In vsi problemati?ni imajo gor na vrhu "elektroniko" oz. potenciometer, kateri od?itava v kateri poziciji se ventil nahaja.

In zanimivo ?e nih?e ni nikoli napisal, kako, oziroma, ?e je sploh kdo to te?avo kako uspe?no re?il.

Tudi ?e ga blindira? se za razliko od "navadnega" egr ventila napaka oz lu?ke vedno znova pri?igajo.

Jaz sem zamenjal pred kratkim egr ventil, ker mi prikazuje kodo za fu? egr ventil. En teden je bil mir toda spet so se lu?ke pri?gale.

Edino magnetni ventil bom probal ?e zamenjat in potem ne vem ve?, kaj naredit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon-ke
Napisano

Da ne odpiram nove teme, ker je kar nekaj ?e napisano.

Samo vpra?anje na hitro:

Katere od teh dveh naj kupim? (4300K ali 5500K)

3930_0.jpg  osram-d1s-xenarc-cbi-66144.jpg

?e bi jaz kupoval bi spodnje 5500.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni cilinder zadaj levo
Napisano

Set za obnovo ene ?eljusti te pride cca 35-40 ?. Komplet vse gumice/tesnila 15 ? in nov batek 25 ? + delo mehanika.

Te obnove so vse bolj tipo "dr?i vodu dok majsteri ne odu". ?e z novimi ni vedno potem v redu.

Meni je ravno poleti na dopustu "nova" ?eljust, ki sem jo nabavil skupaj z Batkotom v Angliji zaribala.

Komaj sem pri?el domov. Moje mnenje je, da je konstrukcijsko nekaj na zadnjih ?eljustih, kar ni v redu.

Ker druga?e se ne bi pojavljala na tolikih avtih ta ista napaka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

no pa sem res slikal eno sliko za katero sem mislil da se ne bo videlo,ampak na ve?jem ekranu se lepo vidi razlika v barvi ;)

Sej se lepo vidi ?e na telefonu kako je ?isto bela svetloba.

Kaj pa v sami vo?nji?

A sveti kaj bolj dale?, kaj bolj v stran?

Oznake so verjetno ?e lep?e vidne predvidevam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na ne popusti
Napisano

?e posebej je lahko sranje, ?e vozi? po snegu, se potem ta  otopi in pono?i zamrzne- tudi ro?na zna za?tekat..Zato  jaz na smu?anju nikoli ne zategujem ro?ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev ksenon ?arometov
Napisano

Bok

Spet neke te?avice z ?estico... Ne vem ?e mi je crknil moto?ek za nastavitev lu?i v ?arometu ali senzor za vi?ino... Ko dam kontakt se ?uje brnenje motor?ka, vendar se ne zgodi ni?...

Motor?ek ali senzor, to je zdaj ?

hvala

?e no?e? kupit nove lu?i jo lahko ro?no (fiksno) nastavi?.To naredi? tako, da  zapelje? avto  pred kak zid, vzame? imbus klju? 6 in vrti? vijak na lu?i zgoraj toliko ?asa, da sta oba snopa poravnana.Paziti mora?, da ne gre? previsoko z snopom, ker ti druga?e "pade" vijak iz navoja in  vse skupaj gre dol. In potem mora? razdret celo lu?, da dobi? vijak spet v navoj.V ve?ini primerov je tak?na nastavitev v redu razen, ?e ima? ful nalo?en avto do tilta. Takrat pa? spet pred zid in z imbusom "spusti?" lu?.

To ti je najcenej?a varianta.Je pa fora, da ti bo lahko ta lu?, ki te zafrkava  ?ez nekaj ?asa sama od sebe za?ela spet funkcionirat in ti bo svetila previsoko, ker ?e si jo prej na?telal  ro?no bo mislila, da je to sedaj spodnja to?ka.

Takrat spet "popravi?" nivo in pri naslednjem vklopu bo svetila v redu.

Seveda vsak to naredi na svojo lastno odgovornost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motne (meglene) le?e xenonk na Mazdi 6 1 gen.
Napisano

Kdaj pa si nazadnje zamenjal ?arnice....tud xenon ni ve?en priporo?ljiva menjava po 3h letih ;-) jaz jih bom zdaj menjal po 5h

Jaz sem jih zamenjal pred letom in pol. Opazil sem,da s ?asom so vse bolj bele.Nato postanejo vijola in grejo...Sedaj Imam noter Philips D2S 35W 85122 +.

Prej sem imel neke no-name ?unga lunga in so ?le rakom ?vi?gat v roku enega leta.Toplo odsvetujem.

Bi pa probal ?e z ?arnicami OSRAM D2S COOL BLUE 66240 CBI INTENSE XENARC,5500 K.

Naj bi imele za 20% ve?jo svetilnost in ?eprav so 5500 K naj bi imele lepo belo svetlobo.Vsi, ki so jih vgradili jih hvalijo.

Ali ima ?a kdo od vas vgrajene te lampe?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motne (meglene) le?e xenonk na Mazdi 6 1 gen.
Napisano

Opazil sem, da so moje le?e xenonk od znotraj  vse zamegljene (bele barve).

Pogledal sem malo pri drugih avtih in ve?ina jih ima lepe prozorne.

Zdej, ?e gledamo z stali??a fotografije ali kak?ne druge optike vemo, da ?e le?e niso lepe ?iste in prozorne

ne morejo prav funkcionirati. Ali ima ?e kdo podobno varianto le??

In ali bi se dalo to nekako spucat z notanje strani (ko odstranimo xenon ?arnico).

Ob?utek imam, da bi potem tak?ne xenon lu?i svetile bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar 2011/12 - nakup
Napisano

Samo je res, da ti mehaniki ne svetujejo kupit Mazde;kot je ?e napidal Boss se ve- ni? ve? biznisa.

Prej,ko sem vozil ?e Pugija sem bil stalno pri mehaniku .Ko je sli?al, da imam namen kupit Mazdo se je samo za glavo dr?al.

Od takrat naprej (v 8 letih) grem samo na redni servis ?e k njemu (razen zadnjih diskov in plo??ic, ki jih je tudi zamenjal) in se vedno smejim, da ni ve? biznisa. Mislim, da je tudi on po?asi vzljubil Mazdo saj me vedno ve? stvari spra?je o njej. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

5.3 oziroma 5.4. 4.9. , 5.0  je po BC.   Isto kot ostali avti na cesti. Glede na gost promet itak ne mores nic hitreje od avtov pred tabo. 

Povej, koliko je realna poraba; sprazni rezervoar do lu?ke, tankaj do fula in spet sprazni do lu?ke.

Tankaj do fula in te litre deli z kilometri, ki si jih prevozil ter pomno?i z 100.

To je poraba in ne kar pre?ita? na BC.

Res je, da sem jaz skalibriral BC na deci to?no ( ko sem avto kupil je lagal za cel liter/100) a vseeno ra?unam porabo "pe?". :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 diesel, prikazovalnik za gorivo
Napisano

BC 4.7, realno 5.3. skoraj 15% razlike.    Drugace ostane BC med 4.9 in 5.0. Vcasih 4.8. Pod 4.6 ni sans.  Ce prav priganjas tudi 5.2.  Na zalost se zmeraj 0.5 litra vecja poraba od starejsih DITD motorjev.  7 ali vec je sprejemljivo za benz avte, oziroma trilitrske sestvaljne dizle. 

Trilitrski bmw diesel je kuril ne?aku 9 litrov, po mestu pa tudi 12. Sedaj ima audi 4 in mu kuri 6,2 in po mestu do osem.

Avto vozi dinami?no, kot se ?ika in ne brez gasa, da bi bila poraba ?im manj?a.

Ne vem, kako prideste do teh ?tevilk. Mogo?e "tovarni?ka" poraba?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.