Skoči na vsebino
turbina
Napisano

Koliko pa je normalna poraba olja pri 136KM? en liter na interval je ?e ok al je treba ?e podlo?ke menjat?

Na interval je baje max 1 liter. Meni ga ?e vedno mal cuza, kljub menjanim podlo?kam. Je pa tako. ?e ma? notri novo ?ibko za olje (verzija z DPF) je kapaciteta olja v litrih med L in F nekje dobre pol litra. Po 10 tiso? kilometrih sem sedaj na sredi. ?e ocenim od oka je spila dobre 3dcl olja.

Pri starej?ih ?ibkah je ve?ja razlika v dcl med L in F. Serviser je dejal, do 1l je ?e normalno na interval. Zdej kdaj dela? pa interval je pa druga pesem. Jaz jih delam na cirka 15 tiso? km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

Na izpuhu bo? te?ko kaj videl. Saj jaz na moji ?estki, nisem opazil karkoli ?udnega v ?asu regeneracije. Pomoje bo prej kaka sonda? Jaz sem imel podoben problem. Nafta ne more biti kriva, kdor to re?e je ?alabajzer. Potem peljemo vsi avte nazaj v salon in je stvar re?ena? To je isto kot to ,da ti pri nakupu ponavadi nih?e ne re?e, tega avta pe ne jemat ?e se boste bolj malo vozili na relacije, ampak se vsi lepo smehljajo..

?e ima? kolikor toliko relacije bi moralo biti ok. Jaz imam kranj-ljubljana (slu?ba) in zadeva dela ok. Dokler vse sonde delujejo normalno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Podlo?ke ja, glede cedila pa baje res ni take panike. Na moji sem preventivno rekel, da se ob velikem servisu pogleda ?e to, pa je majstr rekel, da je blo cedilo zlo ok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Saj vem :P Ni panike. :-).

Fora je, da nekega pravila kot vem ni. Nekaterim se nabira pri relacijah, drugim ne. No tistim z mestno vo?njo, se nabira kar vsem pomoje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Boss, jaz nisem imel ?e problema s povi?anjem olja. No 1 teden nazaj, ko sem gledal je blo na F. Mo?no, da ni bla 100% ravna podlaga, bom ob priliki ?e enkrat preveril.

Prej mi ga je pa zmanjkovalo... :angry: Razlogi znani :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

?e mene vpra?a? ne more bit noben kun?t za zamenat. Navadna podlo?ka . skoraj. na formu je bla ?e tema o tem. Vidi se pa, da ti papca olje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Hja, so?ustvujem s tabo. Te podlo?ke so v bistvu serijski feller in posledi?no ti lahko gre turbina rakom ?vi?gat, ampak to Mazda ne priznava kot napako. Je** ga sad.

Tut jaz sem moral menjat turbino, le-ta je imela dovod olja ?isto zabit s sajami. Zdej, a je to zaradi tega, ker so podlo?ke spu??ale, pa so ?le saje zraven, al je to kaj v povezavi z DPF-jem in sajami...Skratka, ?e ne drugega si vsaj glede turbine lahko miren dokler bo? avto vozil.

Odvisno kdo ti bo to delal. ?e bo? ?el na uradni servis, potem ?e drugo leto ne bo za dopust. Kak soliden popoldanc ti bo pa za menjavo turbine vzel kakih 100?..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Resetiranje stekel
Napisano

Men se je tut kr nekajkrat to zgodil in mislim da ga v?sih zje... ?e zapira? ali odpira? ?ipe avtomatsko in medtem ugasne? avto ( ne spomnim pa se a ga zje... ?e ?ipe potem sam zapre? al ne) <_<

Hm, mo?no. Jaz imam pa malo na sumu zapiranje/odpiranje preko daljinca, samo ?e nisem uspel najti nekega vzorca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 3 (2004)
Napisano

Baje je to zelo narobe....pri mazdi

Pomoje je ok. Itak si ?vi?ganje vsak druga?e predstavlja. Jaz mam novo turbino pa isto '?vi?ga'. ?e je to ?vi?ganje. Recimo sli?i se ko spusti? gas in obrati padajo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Resetiranje stekel
Napisano

Mene pa zanima nekaj glede funkcije avtomatskega dviga/spusta stekla. Vsake toliko ?asa se mi zgodi, da mi voznikovo steklo ne gre ve? avtomatsko gor oz. dol. Potem je potreben reset. Ma kdo kako idejo, kaj ga tolk zmoti? Jaz namre? ?e nisem odkril vzorca :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje potovalnega ra? na m6
Napisano

Ja, sej, bom sporo?il kaj to?no bo potem navedeno kot re?itev :).

Na?eloma se pa strinjam. Dokler dela, je super. Za naslednji avto, bom pa tut jaz razmislil o varianti bencin + lpg :-). Razn, ?e ga do takrat ne podra?ijo preve? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.