ja sem vidu da tale doseg ni relevanten haha zmeri manj goriva je blo un mi je pa kazu da lohk zmeri ve? poti nardi, potem pa se je ustavu na 170km ?e bi njega ubogu bi ?e na cesti kje ostal kolk pa mate kej porabe, js mam 120 konsko verzijo pa mi ka?e 5.5 porabe?
5,5 ?esa? a je to na BC-ju? Ga bo? moral verjetno kalibrirati, ker ti najbr? ka?e, da se kadi.Pri meni:dolge poti, ful nalo?en tam nekje 6,2 z nem?ko nafto ?e manj, me?ani cikel,7 in samo mesto 7, 7-8.
pra?u bi kolk je ?e litrov v tanku ko se pri?ge rumena lu?ka. ?e kdo ve ?
Ko se meni pri?ge lu?ka in tankam takoj gre v rezervoar ponavadi 54 litrov.Rezervoar dr?i 64 litrov se pravi, da ostane v rezervi okoli10 litr?kov.Pa na BC se ne zana?aj, koliko je ?e dosega.
Avto je bil pri mehaniku. Ni? ne izgleda narobe: kompresija je OK, dima ni v izpuhu, vle?e normalno.
Najbolj verjetno se v mojem primeru olje izgublja pri mazanju turbopuhala. Zakaj tako mislim. Pred ?asom mi je malo kapljalo iz preluknjanega intercoolerja. To olje prinese zrak s seboj iz turbopuhala. Po zamenjavi intercoolerja je olje seveda prenehalo kapljati na tla. Sedaj gre mirno z zrakom naprej in zgori v valjih. ?e ocenim, koliko olja se je nakapljalo iz intercoolerja v vsem ?asu, ko je pu??al, se to kar dobro ujema s porabo, ki sem jo opazil. Pri predhodni oceni porabe sem se lahko tudi zmotil, ker nisem bil pozoren, koliko olja je bilo nalitega v motor pri zadnjem rednem servisu.
Ker je vse skupaj samo ocena, sem se odlo?il, da bom podrobno spremljal porabo olja naslednjih nekaj 1000 km. Potem vas ponovno obvestim o dogajanju.
Dej ?im prej zamenjaj te podlo?ke (par deset evrov + delo), spucaj karter in bo? imel mir.
Mislim,da sem to prvi naredil na tem forumu par let nazaj in od takrat je bil mir. Nekaj lastnikom ?ez v Italiji in tudi pri nas je zaribala ma?ina, ker tega niso naredili. Po tem so to redno menjavali na servisih (vsaj v Italiji pri nas ne vem).
Tisto iz interkulerja pa ni olje. Meni tudi malo pu??a interkuler ampak ni? huj?ega.Tudi to so menjavali se mi zdi redno na poobla??enih servisih tudi pri nas.
A je kdo ?e mogo?e zamenjal zgoraj omenjeno plasti?no podno?je antene,ki pride pri(vija?eno)tjeno na streho?
Meni je namre? totalno razpadlo in ne morem priviti ve? noter antene.Na e-bayu je stvar ?isto poceni a se bojim,da je najbr? potrebno sneti notranjo oblogo strehe.
Meni zasmrdi in zakadi, da pustim za sabo/okoli sebe pravi oblak... In to samo ko je mraz, torej vem, da je Webasto kriv. Kaj pomeni, da je ?el Webasto po gobe?
Ne, pomeni, da deluje-se vklaplja pribl.- pod 7°C.
Evo, pa smo re?ili to zadevo.Ker mi je bilo ?e dovolj tega dela-ne dela sem razstavil komandno plo??o in jo odnesel k najve?jemu mojstru elektronike tukaj na obali.?im je snel dol radio iz prednje plo??e je opazil, da eden izmed konektorjev (na ?est nogic-prva nogica ) sploh ni bil tovarni?ko zalotan in je samo bil stik pa? ?elezo na ?elezo in ?e to slab.
Zdej, ?e je bila v?gana klima pozimi se je normalno vse raztegnilo, ker je ta konektor prav pri cevi, kjer gre topel zrak v kabino in je izgubil stik.Seveda sem z pritiskom na prednjo plo??o nad radijem spet vzpostavil stik in je spet delalo.
Zgleda, da je preko teh prvih nogic povezan cd player in to levi kanal.
Zdej ?e en teden dela v redu.Super ne, ker Bose itak ni delal nikoli super in je bolj tako-tako zvok.
V?eraj, ko sem rikverc speljal iz parkirnega prostora, sem zasli?al nekje spodaj pod podvozjem nekak?en kovinski tonk-tonk-tonk.
Izgledalo mi je, kot bi povozil lak?en kovinski del ali pa, da se mi je kaj ovilo okoli kolesa.Pogledal sem pod podvozje a ni bilo ni?esar pa tudi na tleh ne.?el sem malo naprej in ta zvok je prenehal.Potem sem naredil trideset kilometrov in je bilo vse v redu.
A bi bil mogo?e kliv lahko obilen de? in zarjaveli diski, ker ko sem ?el rikverc sem ves ?as malo bremzal, ker je bil klanec?
Drugi lastnik, kupljen od poznanega prvega lastnika, realni kilometri. Ve?ina vo?enj narejenih na dolgih razdaljah.
Prvo kar me moti je, da je menjalnik trd ko je avto mrzel. ?e se rahlo premiham naprej, ne morem dobiti iz vzratne dokler se ne ustavim. Sedaj ko so temperature zunaj blizu 0 je zadeva ?e toliko bolj izrazita.
Druga stvar pa je, da ko prestavim iz prve v drugo menjalnik skoraj vedno rahlo (ampak opazno) za?krta. ?e menjam zelo po?asi tega ni videti, kadar je pa avto mrzel ali pa da ?elim bolj ?portno speljati, pa je ?krtanje skoraj vedno prisotno.
Na a-cosmos btc niso na?li ni? nenavadnega, olja v menjalniku zadosti. Predhodno je bil avto redno servisiran pri Avto Mo?nik Kranj.
Prosim za nasvet.
Mo?no je, da so kdaj menjavali olje v menjalniku in niso dali pravega noter. ?udi me, ker imajo mazde res dobre in mehke menjalnike.
js mam na moji 136 konjski porabo okol 6,5, sicer na raculaniku pise 6.8 sam na roke zracunano je 6,5... ko sm mel relacije (m?nchen pa nazaj) je blo 6.2
furam pa 70% ac tempomat 130-135 ostalo pa mestna voznja
poraba pri "ta starih" je normalno tam okoli 7,5, ?e vozi? me?ani cikel.Pozimi (vebasto,zimske gume) pa je lahko ?e ve?.
Sicer pa tudi meni moja 136 konjska pije -poln prtlja?nik do tilta, z thultom na strehi in dva odrasla + dva otroka okoli 6,5 litra ko grem na smu?anje.Seveda je hitrost nekaj manj?a pa e?inoma je avtocesta.Tako, da so tej podatki o ?retju nafte ?isto nerealni oz. se jih ne da primerjati med sabo.Razen, ?e bi vsi delali poplnoma isto relacijo ob istem ?asu.
?ele pred kratkim sem ugotovil, da ni to pri meni pravi pokazatelj, koliko v resnici samo meni popije, ker avto vozi tudi ?ena.
Pri njej je poraba nekoliko vi?ja, ?e posebej po mestu (razli?ne prestave in obrati).
Nam je pa dr?ava prepovedala vse 100W ?arnice tako, da sploh ne morem ve? probat - ej ti povem, svinjarija na kvadrat
Jaz jih dobivam od kolega iz hrva?ke-30 centov komad 100W.
Hehe ja to je vse kakor res .. ma sej zdej ka so te varcne mores gledat une luxe to ti pac pove sijalnost zarnice in nekatere imajo tolk luxa da se pribliza 100w .. sej ce se nemotim na enih skatlah kaze primer.. cene smo mi to v soli mogli vse zracunat pac el. Sola . Sam nevem vec formul ..
Cene pa mam se nekaj 100w zarnic doma na zalogi tko da za en cas sem se zalozen ;-)
Tisto, kar pi?e gor je teorija.Sam sem moral recimo dati tri "var?ne" ?arnice od 24W v eno lu?, da sveti isto kot prej 100W.
Avto gre res bol? jst sm meu po blindiranju in ?i??enju mir ene par kKM zdej se mi pa redno pri?igajo na okoli 300km...a obstaja kak?n recept za lu?ke razn da ?e njih "blindiram"?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
5,5 ?esa? a je to na BC-ju? Ga bo? moral verjetno kalibrirati, ker ti najbr? ka?e, da se kadi.Pri meni:dolge poti, ful nalo?en tam nekje 6,2 z nem?ko nafto ?e manj, me?ani cikel,7 in samo mesto 7, 7-8.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani