Skoči na vsebino
mazda 6
Napisano

Zdravo,

malo bi si sposodil temo...

imam mazdo 6 letnik 2003, po prebiranju foruma mislm da bi moral zamenjati vztrajnik in sklopko, zato bi prosil ?e lahko dobim kontakt od mehanika iz medvod, da si ?e on ogleda zadevo...

Hvala :bravo:

avto pelko - guuuuglaj

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS lu?ka sveti - kam na tester, okolica LJ?
Napisano

Predvidevam, da je senzor. Kako to ugotovim? Povej kaj se ?para?...

ker je verjetno samo stik v senzorju, ?e ga sname? ali pododno....oz. kontra dela? stik na konektorjih...odvisno kako delujejo

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

podlo?ke injektorjev
Napisano

Pa le ni taka umetnost ??istit injektorje... :P

Sam TOK TOK TOK-a se ne da spucat.... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stikalo meglenk
Napisano

razdri stikalo in jo zamenjaj. sam sem tudi pri moji menjal.

Ponavadi je v stikalu ?arnica z ohi?jem na ?ravf....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

Samo 'moja' X6v6 ki je na avtonetu pa NE pije olja spljoh, niti pri meni niti dio danes pri frendu.

Strogo sem pa samo sintetiko not vlival.

?e moja bo kmal, ?e bo ?lo takle naprej :(

vse bolj me mika, da menjam za tole :blush:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5169714&show=1

A bi si rad ?e en ?iht omislil? :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2003, rezervni klju?
Napisano

?ip vzami ven iz klju?a, ga prilepi okrog klju?avnice znotraj plasti?ne ?katle in ti bo vsak klju? za 7 eurov v?gal avto...najla?ja in najcenej?a re?itev.

pa tega ne okol govort :ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pobiranje gum spredaj
Napisano

Hja moj je bil ?isto v tolerancah ko so ga dal na optiko. sedaj je ?e vedno v tolerancah a malo bol zaprt. bomo vidli.

si delal optiko ?e na zimakih ali teh letnih???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 menjalnik
Napisano

ma obnova ne vem ?e bi pri?la v po?tev, ker je bil prej menjalnik teko? kot pravi? ti :) je bil v vodoravnem polo?aju, mogo?e da ga je malenkost preve?, samo to ne bi bil biti problem.

obnova ni da ga obnovi? - to je obnova posta :bravo:

malo po?akaj pa bo stekel, olje je ?ist ta pravo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pobiranje gum spredaj
Napisano

ja jaz sem na petki pri napa?ni optiki imel popolnoma enak rajf na notranji strani....in to na Dunlop SP Sprot 2000

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 menjalnik
Napisano

?ivijo.

Pred nekaj tiso? kilometri sem v menjalniku menjal olje in sicer s tem: http://www.fuchs.si/index.php?page=static&...mp;tree_root=16 S tem oljem je menjalnik veliko bolj trd ko je hladen, ko se ogreje je bolj?e. Vglavnem obup. Spra?ujem vas katero olje naj dam noter, ker mam ob?utek da bom uni?il menjalnik. mazda 6,120, 2007

Tako ti bom reku, po?akaj malo. Jaz sem pri zadnjem servisu (185.000) menjal z OMVovim 75W-90 in prej je bil menjalnik mehak, po menjavi pa zjutraj trd kot pod koutrom, pri segretem pa spet ko putr?ek. po 5.000km se je o?itno olje usedlo povsod in sedaj je tudi mrzel mehak in teko?.

JE pa tale menjalnik najbolj?i dosedaj kar sem ga imel - en prstek (ne v rit) je dovolj - bolj?i kot v swiftu :notworth:

Obnova - po?akaj malo da se zvozi, pa upam da si nafilal pri avtu v vodoravnem polo?aju, da nisi prefilal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje
Napisano

Zanimivo je ?e to, da se mi to ve?inoma dogaja, ko je zunaj mrzlo oziroma pod 0°C. Zdaj sem ?e nekaj ?asa imel mir. Verjetno je smiselno, da po?akam, ko mi bo to skoz delalo in se potem oglasim pri kakem stru?kotu, ne? :danzoman:

?e ti to dela pod nulo in po verjetnosti na grbinah in policajih potem najprej poglej amortizerje in njihove gumice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pobiranje gum spredaj
Napisano

jaz sem imel to na mazdi 5 - pve gume na V (optika). Jaz bi ?el do kakega mehanika ki ima lasersko optiko

2. mo?en feler - amortizerji, ?e se avto posede se gumi obremenita na notranjem robu

3. mo?en - seleni (a so spredaj) :blush: , vem da so zadaj...

4. mo?en razlog - Divjak! :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

Odkar tankam v makedonij ni vec TDI zvoka. Soba se ne slisi vec pa tudii mi ne cuka. Ne razumem kaj bi blo narobe. Ker v slo naj bi bla nafta bistveno boljsa.

1. A sedaj vedno topel avto v?ge?. ko smo webasto nadgradil?

2. Nore ideje norih ljudi...

Sirius ali kdo drug - ali ima? mo?nost testiranja kemi?nih lastnosti / snovi v nafti? Bi lahko vsak iz kake dr?ave prinesel 1 dcl, saj se vozimo po celem EU kontinentu - in rezultati bi znali biti prav zanimivi....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Ma OK ne bomo diskutirat - MPS je zakon, diesli so pa pa? ?rot in so skos na servisu. Jaz sem sre?en ?e mi zjutri sploh v?ge in ?e pol ni? stran med vo?njo ne pade. :harhar:

http://www.mimovrste.com/artikel/325004932...matrix-mps-1000

MPSka ki vle?e na jurja obratov :D

Stroj lahko napolnimo s 5 kg perila, maksimalno ?tevilo obratov centrifuge zna?a 1000 rpm, stroj pa porabi 43 litrov vode.

Za za??ito skrbijo prenapetnostna za??ita, otro?ka klju?avnica in Overflow za??ita proti izlitju vode.

Ta Sucker se vsaj ne v??ije :hohoho::hohoho::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

True, true :-) Ve? kaj bo?ti...Upam, da ma? jajca da bo? napisal, ?e ti bo kaj crknilo :danzoman:

zamudu si jih ?e par :) crknilo ne - le japonske mehanske cvetke :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje felge
Napisano

Hja glej.... ?e nabavim vse te polirne paste, me bodo stale ohoho denarja. Li?ar pa ho?e met 20 ojrof za kompletno barvanje preimer, barva in lak. Kaj bi se mu?il. Sem pa probal peno za pe?ice, meglio in vso mo?no doma?o pizdarijo, ki se valja po kopalnici.

na tvojmu mestu bi ga vpra?al kok ho?e za komplet

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

STIKALO ZA PAS IN ?ARNICA
Napisano

Kot prvo, to ni lu?ka za zadnje steklo, ampak prvo steklo - ?e ima? na AUTO tudi ne gori - pritisni in takrat mora goreti. Zadnje steklo je tisti mali knofek poleg kro?enja zraka.

Lu?ka se da zamenjat - a ko pritisne? knof pa za?ne ?opat zrak na prvo ?ipo in je na displayu znak za to?

Za zadnji pas ti je pa ?lo stikalo v zati?u pasa - tam notri je, kjer se zahakla pas. malo preglej ?i?ko na zati?u pasa da ni v ?lusu - ima? na avtonetu veliko razbitih, kjer lahko dobi? ta del - k sre?i je posebej ni del pasu, je le zati? s kablom in konektorjem pod zadnjo klopjo

Edit - pozabil pripisati: ta kabel lahko tudi enostavno odklopi? in ?e neha svetiti je res v kablu problem - samo od zati?a za pas pojdi po kablu in bo? najdu konektor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LU?I
Napisano

oboje je blo, cenejse so ble integrirane, drazje pa v odbijacu dol

luksuz :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LU?I
Napisano

Samo spodnje meglenke - a je to obstajalo na M6?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LU?I
Napisano

A je kdo ?e pucal le?e? Jaz mam iste ?arnice na zasen?enih, dolgih, meglenkah, samo svetloba meglenk ali dolgih je totalno druga?na - bolj?a kot zasen?enih...

Ajvar - na ZS kolk je X komplet pliz - arbajt + roba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LU?I
Napisano

to ali pa Xenon blue osram H1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem MAZDA 6 ne gre na obrate
Napisano

Kolega ima na svoji ?estki problem, pa bi vas prosil ?e bi kdo lahko pomagal. Motor je 136 konjev in avto pri?ge normalno, ko pa da? gas v prostem teku ne gre ?ez 1500 obratov in kadi. Speljati z mesta se ne da ker nima mo?i tako da je nevozen. Priklopili smo ga na dva razli?na testerja in nista pokazala nobene napake. Pregeldal sem vse cevi od vakuma in nisem na?el nobene napake. se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo narobe?

turbinca (in njene cevi) ali batek?

pa ?e kadi ga ne terajte

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.