Skoči na vsebino
Krajši interval regeneracije
Napisano

Vpra?al sem, ker naj bi z FL to te?avo v glavnem odpravili. Vsaj tak odgovor sem dobil na servisu.

Ja in to v glavnem softwarsko ... no lani sem pa bil na vpoklicu, kjer so mi nalo?li zadnjo mazdo 6, torej po FL, zej pa vedi, kam pes taco moli ..

Pa? ho?em prit stvari do dna, da se bo vedlo, kaj in kako za ostale, ki jih to morebiti doleti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne. Js za?enjam dvomit, da je to DPF.

Drga? pa problem pri prekinitvi regeneracije je samo dvigovanje olja, bo pa? drugi? zopet za?el, sj avto si zapomne, da ?e ni kon?al, tak da naslednji?, ko pri?ge? spet za?ne ;) Iz ?esar sledi, da bi bil problem s tem le v primeru, da bi res delal relacije 5-10 km, kjer se regeneracija nikoli nebi kon?ala. ?e pa se vam parkrat prekine pa? ne bo avto zanil? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jap, nekaj takega sem od njih dobil tudi jaz.  Najraj bi ga sam dol vzel ... mogo?e si pa vr?em pod avto za praznike, da vsaj vidim zakaj se gre al je res tak hudo dol vzet ko v manualih pi?e al ne. Ni mi ga pa k nekem lokanem mehaniku pelat, da mi dol od?raufa ... nimam zaupanja :/

EDIT: Zopet gledal workshop manuale in pod haubo ... zadeva je pokon?no postavlena za ma?ino, tale na? dpf pa je vgrajen skupaj s katalizatorjem ... pa strajnar ve, da tole ni navadn dpf filtr? :) Ni? gremo se pelat, da vidim, kdaj bo regen :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?aki ?aki, zakaj mam pa jst v glavi, da si pucal dpf pr strajnarju .... hm .. torej ma ?e zej vse zapacano :P Oh well ... men je najve?ji problem, ker mi je Se?ana odro?na ko hudi?, kolk se pa spomnem, pa postopek kr dolgo traja :D

No ne vem, stara pokvarjena turbina, kdo ve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Spektr: ma? zaklenjeno datoteko, nimam pravic dol vla?t :P

Drga? pa moje dana?nja vrnitev domov:

post-10697-0-68952800-1572301175_thumb.png

Do 20:04 je bla sama mestna vo?nja, pol smo pa ?li ven iz naselja, tamle 20:12 se je za?ela obremenitev ...  pa ?e dale? od tega, da bi ga fejst ti?al ... no in kaj se zgodi, vrednosti strmoglavo nara??ajo, opa?am pa? da kak je mal ve?ja obremenitev, se kr za?ne akumulirat, dejansko prehitro. Pri tebi pa je komajda kaj rastlo :)

Me prav zanima na kolk bo naslednja regen po trenutnih podatkih na 120-130 takrat si ti ?e pod 1 gram lol :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pomaga, sm ?e nardil graf:

post-10697-0-55321900-1572267827_thumb.png

Kar je zanimov je, da ti tam pri 50 minutah pade PM_ACC nazaj dol na PM_ACC_DSD. Tega ?e pri men nisem vidu. Hkrati je tut lepo razvidno, da k ga bolj ti?i? od 40 do 70 minute, da se delci nekak ne nabirajo tako kot pr men. V zadnjem delui vo?nje so pa se spet nabiral, bom zdej vsako svojo vo?njo bele?u pa vidu, kako pa kaj.

?e ne bo pa? treba nardit enodnevni izlet v Se?ano :P Sam nevem ?e se bom spravu demontirat celo zadevo, pa da bi jim sam filter tja pelal, v?eri gledu manuale ... pa se bere dost grozno, cel izpuh dol dat = pol avta raznest xD.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

K&N je kolko vem oljni filter zraka in je z njim cela zejebancija, kolikor sem bral po tujih forumih (pa? potrebuje vzdr?evanje). Za ostale pa tudi mene zanima, js ga bom vrjetno tudi zamenjal, starega sem spihal ampak je vse tak zapacano, da brezveze.

PS: Pa pol le napi? kaj si kupu pa kje ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Js mam trenutno zelo ?udne zadeve, danes pred za?etkom regeneracije:

PM_ACC, PM_ACC_DSD = 6.3,

PM_GEN = 2.4

REG_DIS = 120 (135 je blo pred resetom)

Po kon?ani regeneracijij se je zgodila ?udna stvar:

PM_ACC = 0.01,

PM_ACC_DSD = 0.18,

PM_GEN = 0.6
REG_DIS = 0

In tu mi ni jasn zakaj PM_GEN ni ?ou na nulo ... ?eprav, mi ustreza, je ve?ji kot PM_ACC in PM_ACC_DSD, ker bi nej blo kul.

Drga? pa .. js sm meu v mislih, da bi mi poslal kak CSV, da si graf nari?em, da vidim kaj se dogaja pri tebi, kaj pa pri meni, med pospe?evanjem itd. bi ?lo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Spektr: Ja verjetno bo tako kot pravi? z oblogami. Ej mam pro?njo, mi posname? eno vo?njo s svojo ?estko, vsaj polurno, pa snema?: PM_ACC, PM_ACC_DSD, PM_GEN, "exhaust temp bank1 sensor1", "exhaust temp bank1 sensor2", "DPF last gen distance" pa "engine load"? Pa lahk kr na ZS po?le? CSV datoteke pol, hvala :

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma? ?e kak dejanski primer nekoga, ki je ?el to delat na skyactiv, da bi to lahko potrdil?

Kar me mu?i z "strajnarjem" in podobnimi je, da se filter gre dejansko rezat vn iz ?katle, pa potem nazaj varit ... Vem druga?e ne gre, ?e ga ho?e? spe?t, ampak nisem pa ziher, da se bo to potem enako obna?alo, ko se da nazaj skp pa obesi na avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

@SpEkTr: si mislim, da mama enake izku?nje, js tudi v?asih sli?im ... ampak je tak redko, da se niti nisem obremenjeval ?e kje pa kaj, ampak po spominu bi reku, da je blo nekje spredi levo en tak fajni globok POK :P.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.