PS: Se opro??am, ?e je ?e kje druge primernej?a tema za tole. Sem probal iskalnik na tem forumu, pa ne najde ni?esar. Tak da, ?e kdo ve kje je kak?na bolj?a tema za tole, prosim da prestavi. Hvala.
@Alex: Razumem razumem in upam, da ne bo? meu nikol regeneracije na 150 km ali manj, tak k mam jst trenutno, pol se bo? pa mal naveli?al furat naokol xD
Drga? pa problem pri prekinitvi regeneracije je samo dvigovanje olja, bo pa? drugi? zopet za?el, sj avto si zapomne, da ?e ni kon?al, tak da naslednji?, ko pri?ge? spet za?ne Iz ?esar sledi, da bi bil problem s tem le v primeru, da bi res delal relacije 5-10 km, kjer se regeneracija nikoli nebi kon?ala. ?e pa se vam parkrat prekine pa? ne bo avto zanil?
Jap, nekaj takega sem od njih dobil tudi jaz. Najraj bi ga sam dol vzel ... mogo?e si pa vr?em pod avto za praznike, da vsaj vidim zakaj se gre al je res tak hudo dol vzet ko v manualih pi?e al ne. Ni mi ga pa k nekem lokanem mehaniku pelat, da mi dol od?raufa ... nimam zaupanja :/
EDIT: Zopet gledal workshop manuale in pod haubo ... zadeva je pokon?no postavlena za ma?ino, tale na? dpf pa je vgrajen skupaj s katalizatorjem ... pa strajnar ve, da tole ni navadn dpf filtr? Ni? gremo se pelat, da vidim, kdaj bo regen
?aki ?aki, zakaj mam pa jst v glavi, da si pucal dpf pr strajnarju .... hm .. torej ma ?e zej vse zapacano Oh well ... men je najve?ji problem, ker mi je Se?ana odro?na ko hudi?, kolk se pa spomnem, pa postopek kr dolgo traja
Jp, SkyActiv 2.2 letnik 2015. Ja in potem si se zapeljal strajnarju pa jim avto tam pstil? Al si doma demontiral, pa si jim sam dpf del auspuha peljal tja?
Do 20:04 je bla sama mestna vo?nja, pol smo pa ?li ven iz naselja, tamle 20:12 se je za?ela obremenitev ... pa ?e dale? od tega, da bi ga fejst ti?al ... no in kaj se zgodi, vrednosti strmoglavo nara??ajo, opa?am pa? da kak je mal ve?ja obremenitev, se kr za?ne akumulirat, dejansko prehitro. Pri tebi pa je komajda kaj rastlo
Me prav zanima na kolk bo naslednja regen po trenutnih podatkih na 120-130 takrat si ti ?e pod 1 gram lol
Kar je zanimov je, da ti tam pri 50 minutah pade PM_ACC nazaj dol na PM_ACC_DSD. Tega ?e pri men nisem vidu. Hkrati je tut lepo razvidno, da k ga bolj ti?i? od 40 do 70 minute, da se delci nekak ne nabirajo tako kot pr men. V zadnjem delui vo?nje so pa se spet nabiral, bom zdej vsako svojo vo?njo bele?u pa vidu, kako pa kaj.
?e ne bo pa? treba nardit enodnevni izlet v Se?ano Sam nevem ?e se bom spravu demontirat celo zadevo, pa da bi jim sam filter tja pelal, v?eri gledu manuale ... pa se bere dost grozno, cel izpuh dol dat = pol avta raznest xD.
K&N je kolko vem oljni filter zraka in je z njim cela zejebancija, kolikor sem bral po tujih forumih (pa? potrebuje vzdr?evanje). Za ostale pa tudi mene zanima, js ga bom vrjetno tudi zamenjal, starega sem spihal ampak je vse tak zapacano, da brezveze.
Js mam trenutno zelo ?udne zadeve, danes pred za?etkom regeneracije:
PM_ACC, PM_ACC_DSD = 6.3,
PM_GEN = 2.4
REG_DIS = 120 (135 je blo pred resetom)
Po kon?ani regeneracijij se je zgodila ?udna stvar:
PM_ACC = 0.01,
PM_ACC_DSD = 0.18,
PM_GEN = 0.6 REG_DIS = 0
In tu mi ni jasn zakaj PM_GEN ni ?ou na nulo ... ?eprav, mi ustreza, je ve?ji kot PM_ACC in PM_ACC_DSD, ker bi nej blo kul.
Drga? pa .. js sm meu v mislih, da bi mi poslal kak CSV, da si graf nari?em, da vidim kaj se dogaja pri tebi, kaj pa pri meni, med pospe?evanjem itd. bi ?lo?
@Spektr: Ja verjetno bo tako kot pravi? z oblogami. Ej mam pro?njo, mi posname? eno vo?njo s svojo ?estko, vsaj polurno, pa snema?: PM_ACC, PM_ACC_DSD, PM_GEN, "exhaust temp bank1 sensor1", "exhaust temp bank1 sensor2", "DPF last gen distance" pa "engine load"? Pa lahk kr na ZS po?le? CSV datoteke pol, hvala :
Vi ki ste ?e opravli: AK016A, se vam je zbrisu ta vpoklic na mazdinem spletnem vmesniku: https://www.mazda.si/lastniki/vpoklici/ al ga imate ?e kr na seznamu?
Ma? ?e kak dejanski primer nekoga, ki je ?el to delat na skyactiv, da bi to lahko potrdil?
Kar me mu?i z "strajnarjem" in podobnimi je, da se filter gre dejansko rezat vn iz ?katle, pa potem nazaj varit ... Vem druga?e ne gre, ?e ga ho?e? spe?t, ampak nisem pa ziher, da se bo to potem enako obna?alo, ko se da nazaj skp pa obesi na avto.
@SpEkTr: si mislim, da mama enake izku?nje, js tudi v?asih sli?im ... ampak je tak redko, da se niti nisem obremenjeval ?e kje pa kaj, ampak po spominu bi reku, da je blo nekje spredi levo en tak fajni globok POK .
Ja definitivno nisi sam, moja ma 4 leta, pa je tehle pikic na machine gray malo morje ... Me zanima, ?e se da tole s kakimi "pastami" zaflikat, pa ne zato, ker bi me motle, ampak zgolj zaradi zdravja pleha.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Je mogo?e res preglednej?e, ampak nimajo pa podatkov za novej?e modele
Povezava za deljenje
Deli na druge strani