Skoči na vsebino
Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano
pred 40 minutami je SpEkTr napisal:

Razmišljam kaj bi bilo bolje. Pred 20 tisoč km je bilo v avt. Menjalniku zamenjano olje po drain out metodi.
Razmišljam, če bi sedaj pri 93000km naredil enako, ali bi naredil to po Tim eckhart metodi?

Cena v prvem primeru je cca 200eur v drugem pa 400eur. Ali pa se še vozim do ene 120 tisoč in potem ukrepam?

Menjaj po drain out naprej.

Jaz imam sedaj pri 100k v planu spustit ven, novo not, potem vozit do 150k in ponovit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Auto luči
Napisano
pred 1 minuto je Jest napisal:

Pa si probal med voznjo? Ker se mi zdi, da se dnevne luci vklopijo sele, ko se avto premika ... 

Ja, oziroma ko se ustaviš dokler ne potegneš ročne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Auto luči
Napisano
Pred eno uro je borutso napisal:

Probal vse, pa ne dela. Avto pa je bil kupljen v nemčiji.

Podnevi bo svetila samo led, navadna žarnica se užge šele ponoči.

V nastavitvah infotamenta lahko nastaviš občutljivost prižiga navadnih luči, sepravi kako intenzivno ob kakšni temi etc

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Dejstvo je, da na tem forumu od aktivnih uporabnikov zares ni nobenega z D184, da bi lahko primerjal izkušnje, slog vožnje, traso, etc in imel dejansko cifro porabe. 

Jaz ti priporočam čiščenje sesalnih kolektorjev pa da vidiš, kako bo. Saj lahko s kamero preveriš, koliko je saj. Namreč zabit kolektor potem motor in ecu kompenzira tako, da ti lahko dvigne porabo za isto moč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plehci na zavornih ploščicah
Napisano

Temu se strokovno reče antivibracijske ploščice. Predlagam da jih daš gor. Zakaj? Avtomobilski proizvajalci šparajo in gledajo na vsakem koraku kje bodo zaslužili čim več. Če so dali nekaj na avto, so dali z razlogom, “ker so morali”.

Ko sem jaz kupil zimmermann komplet ploščic, so prišli zdraven tudi novi plehci. Če plehcov poleg ploščic ni, daj gor nazaj stare.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uničen nastavek varnostnih vijakov
Napisano
pred 55 minutami je Medo13 napisal:

Dobro jutro... 

Da se malo javim... 

Včeraj sem dobil nastavek, vse ok, trajalo je 7 dni, od naročila do prejema. 

Hvala da si javil, ponavadi pride folk samo po vprašanje in potem magično izgine :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 3 minutami je 50keda napisal:

@TiEn to bom mogu pa še premislit.  Mogoče grem pa res na EBC.

Saj zimmermann ma tudi naluknjano verzijo ki jo vozi scania... Tisto je tudi preverjeno :) 

Mene so še vedno do sedaj tako original kot zimmermanke ustavile na AC do potrebne hitrosti, v mestu če moraš na hitro zavrt ti pa itak prej gume zdrsnejo kot pa diski popustijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je Hixxy napisal:

Bemu sunac, pozimi zrihtal sprednje diske in ploscice, zdej trese zadi.

Torej Zimmermann je way to go?

Nevem za zadaj, jaz sem menjal samo spredaj, pa še to ne zaradi tresenja ampak ker so šle ploščice proti koncu. 

Treslo mi je vmes minimalno ampak sem dal na servisu razstavit pa spucat pa je bilo potem spet dobro za 20 kkm. Jaz ti predlagam da samo razdreš in spucaš pa vidiš če je ok, pa potem šele menjaš. Zadaj pa sploh, ko praktično ni obremenitve. Sem pa zaenkrat s zimmermann zelo zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 55 minutami je Janez007 napisal:

Spet me je prijelo nakupovanje na zalogo (razlog zadnje zavorne ploščice za M3 G120 MT in M6 G165 MT) :) Gledam spisek @scania  .. na osnovi objave spiska Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi - Stran 397 - Splošna debata - Mazda forum Slovenija (mazda-si.net), so se v moji košarici Autodoc znašle svečke DENSO ZC20HPR11, sedaj pa v tej temi preberem, da so boljše svečke NGK94124?zmeden?

Torej, katere svečke naj izberem za G120 in G165?

https://www.autodoc.si/denso/12729749

https://www.autodoc.si/ngk/7615881

https://www.mazda-si.net/topic/9128-kaj-ste-pa-danes-naredili-na-svoji-mazdi/?do=findComment&comment=506161

image.png

Oboje so ustrezne, jaz bi vzel NGK.

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 urami je 50keda napisal:

@dvorjan to boš mogo pa na ameriški autodoc napisat :P tle pr nas se to ne prodaja.

Zdej pa res, po mojem, bojo iste kot na naših ostalih M3 tega letnika. Ker ne vrjamem, da je pri mazdi to pogojeno z motorjem, potem bi za naše dinozaverski motor mogli met tut dinozaverske bremze, pa vsi vemo da nimajo.

Sem pa danes ob menjavi malo pogledal ploščice, majo še cca 4-5 mm v jeseni gre gor novi komplet!

Jaz ti kar priporočam zimmermann! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 38 minutami je dvorjan napisal:

Ej, tale Partsouq za moj VIN ne najde nič.

Mislite, da gredo na M3 2.5 AT 2020 isti diski in ploščice kot na M6 2.5 AT?

NE

Ali si vpisal pravi vin? Ne najde avta al ne najdeš kataloga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano
pred 2 urama je bevo napisal:

Praktično vse razen naležne površine je pokrito z rjo, tudi zunanji rob. Ne vem a je to originalna roba tako zanič ali so že bli menjani kdaj, ker prednji recimo niso niti približno tako slabi.

So napisali v mailu, 10% na material :) 

Sprednji so bolj obrabljeni in tudi več dela opravljajo, zato so lepši :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano
pred 4 urami je bevo napisal:

Ma saj to mi je jasno, išcem kakšen konkreten predlog tudi za redno servisiranje, ker pri Selmarju je glede na mojo letno kilometrino (35k) ratal to drag šport.

Stvar pri tej menjavi diskov pa je to da je cena materiala nabita v nebo, postavka za delo se mi zdi dokaj normalna.

menjava_diskov.png

Ta predračun nima drugače popusta, reči koliko ti odbijejo :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano
Pred eno uro je bevo napisal:

Ma saj to mi je jasno, išcem kakšen konkreten predlog tudi za redno servisiranje, ker pri Selmarju je glede na mojo letno kilometrino (35k) ratal to drag šport.

Stvar pri tej menjavi diskov pa je to da je cena materiala nabita v nebo, postavka za delo se mi zdi dokaj normalna.

menjava_diskov.png

Koliko pa imaš km, da moraš menjat še zadaj? 

Jaz predlagam da se zmeniš da boš prinesel svoj material in naročiš na avtodocu pa jim pustiš tistih 100 eur za delo in sixpack za mehanika. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je 50keda napisal:

Vem da ste že tle reševal kataloške, sam je tolk aktualna tema, da nebi bral tolk strani nazaj pa iskal, zanimajo me namreč kataloške za M6 2019 G194 za spredne diske in ploščice. Hvala v naprej ;)

EDIT: Tien jih je pošiljal, ampak a so kataloške iste tudi za zadnji facelift?

Aja pa še, ve kdo na pamet velikost teh diskov a so 320 al so 297? Hm..

1 mesec nazaj je debata tekla točno tukaj o temu :D

Točno kataloško za 2019 boš moral preverit na https://partsouq.com ali pa mi pošlji tvoj VIN.

Na tvojem mestu definitivno po priporočilu @scania vzami zimmerman komplet, jaz sem menjal 14 dni nazaj.

Paše enak set na tvojega (preverjeno po zimmerman katalogu https://web.tecalliance.net/otto-zimmermann/en/parts/cars/assigned?assemblyGroupId=100626&targetId=131822&typeNumber=131822&page=0#@brc/brands:Car;targetType:cars/assem:MAZDA%206%20Estate%20(GJ%2C%20GL)%202.5;targetType:cars;targetId:131822;typeNumber:131822/lnkparts:Disc%20Brake;targetType:cars;assemblyGroupId:100626;targetId:131822;typeNumber:131822;page:0)

zimmerman diski - 370.4404.20

ploščice - 25725.155.1

Bremza pa ene 10% boljš kot original, nisem pa še pohodil zares. To dvoje te komplet pride na autodoc preko aplikacije 150 eur, čakal boš pa 14 dni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Moj še vedno ne. 😊 Mi je gušt oprati avto ko vem, da je narejeno prav. 😊

Sva bila z Gelipterjem prav zgrožena, kako je bila barva na ženini cx3, ki sva jo spolirala, polna precej globokih hologramov. Na sprednji havbi še posebaj. Sva jih morala s tremi različnimi polirnimi pastami polirat, da sva jih spravila vem. To se lepo vidi na soncu in na temnejših barvah še posebno dobro. 

Lahko še tako čuvate lak, potem ti pa koščki kamenčkov dobesedno naluknjajo havbo in blatnike... in potem ugotoviš da je na koncu vseeno :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Jebi ga,še vedno imamo nižjo ceno kot vi.....😂

Jaz bi predlagal pobudo o izredni menjave ogledal tudi izven garancije saj je to očitno serijka napaka pri Mazdi....🤔

Bomo videli, prej ali slej tudi tebe čaka, žal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.