Skoči na vsebino
Mazda cx-5
Napisano

alora a nima? navodil poleg....pa na pokrovu motorja nalepko :glare:

mislim da za tvojga ni ve? C1 ampak C2 al 4 al kok ?e.....ta nov

Ja na sihtu res nimam navodil. Se pravi od c1 do c4 ena od teh. :) ja nc bo treba it po navodila. :)

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ventil?ek pu??a
Napisano

u P..... a kar 80? je en blesav ventil?ek?

A ni blo to v?as 40? po komadu

Ne bom 100% trdil da je tok. Ampak ce se prov spomnem sm lansko leto placal okoli 82?.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ventil?ek pu??a
Napisano

Ob menjavi gum mi je tko na 2 dni za?el piskat senzor, da je prazna guma. Ni bilo potrebno biti pretiran mojster, da sem ugotovil da pu??a leva prednja guma (v 2 dneh je padlo za 0,5 bara). Vulkanizer je hitro ugotovil da pu??a ventil?ek.

Sedaj ta ventil?ek je tisti s senzorjem. Verjetno mi drugega kot uradni servis ne ostane? Sto?ek pa verjetno 40 eur + delo?

Strosek je 80?+delo. Sam za info. Lahko pa kak ebay prides ceneje skozi.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin filter?
Napisano

Danes mi je eden pametoval da bi na moji 6ki mogo tudi bencin filter menjati :blink: .

A bencinski avti sploh imajo tak filter? Sem pregledal celo ma?ino pa nimam pojma kje bi ta zadeva bila in ali jo sploh ima!

Ve kdo? Ajvar,ti ziher ve??

lp.

Ejga, ti jih pa res streljas. Tko da mas kr taprav nick.

(Joke)

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

npr brembo diski, ferodo ploscice, ate diski, ate ploscice, nipparts ploscice, original ploscice

sam ne original diske, ali pa trw, national, textar

iceman, kako to, da moras tudi zadnje diske menjat?

Ja mam ze 135000 km in morm jih menjat k so cist rjavi, pa trese mi ful ko bremzam. Tko da bom menjal da vidim kaj je narobe.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri M6 (letnik 11/2008) opa?am, da se mi zadnja (peta vrata), ki se elektronsko zatesnijo, odprejo ?ele pri 3-4 pritisku na gumb (?rn na zadnjih vratih). Prav tako sem opazil, da so se zadnja (peta) vrata 2x samodejno odprla - na sre?o v lastni gara?i, kljub temu, da sem avto predhodno zaklenil. Avto je ?e v podalj?ani garanciji, ki mi izte?e letos novembra.

Pejd na servis da ti zamenjajo tipko z lucjo vred. Meni je tudi tako delala dokler ni en dan cist crknala.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

?ivjo fantje.danes sem zasledil vgrajene led lu?i za mazdo 6. Evo link.pa me zanima kaksno mnenje od vas.

Cene pa nisem zasledil :blink:

http://m.alibaba.com/product-gs/520721614/...e_wing_LED.html

Ma te luci ne bi dal na avtu pa tudi ce mi jih senkajo pa ce mam se montazo zastonj. Raje poglej za une ko so pri maglenkah ali pa une k grejo se mal nizji v uno rezo na odbijacu.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 v?ig, cvili jermen?
Napisano

Aha....

Po koliko km oziroma let pa si zamenjal to? Pa ti je cvililo vsako jutro ali samo ob?asno?

Spra?ujem, ker sem opazil da mi tudi ena muca hodi spat na ma?ino in se seveda potem ?e malo pol....

Mogo?e pa glih to ma?je sca.... te?e po jermenu... Malo verjetno ampak vseeno...

Na kateri strani motorja pa je jermen? Na levi ali desni strani gledano od spredaj?

meni je to cvililo vsakic ko je bil vlazn zrak,sm imel okoli 100 000 km, pri meni je to na levi strani motorja.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 v?ig, cvili jermen?
Napisano

Zdravo

Zdejle v teh temperaturah se mi je zjutraj zgodilo, ko je avto ?isto hladen da mi takoj ob v?igu zelo naglas cvili enih 5-10 sekund... A je to jermen kriv?

Malo ?udno se mi to zdi, da bi to ?e bil problem , ?e je avto ?e ne 3 leta star in ima komaj 60.000 km....

A je imel ?e kdo podobne simptime na 2.0 dizlu rf.... Oziroma kaj je bilo krivo?

Hvala in l.p.

meni je tudi cvililo ob dezevnem vremenu oziroma ko je

blo bolj vlazno pa

je bila

kriva jermenica na alternatorju. sm zamenjal in tezava je izginila.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ava z webasto pri mazdi 6 2004
Napisano

Moti? se ?e webasto ni predelan na timer vodo okrog goni vodna ?rpalka motorja, ?e ta ne dela motor kuhne.

ja sj gli to govorim. k jures je napisal da webasto ni nc povezan z motornim delom. pa sm ga sam spomnu da je povezan.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ava z webasto pri mazdi 6 2004
Napisano

Webasto se sam zaklene, to potrjuje da je nekaj narobe - ali z dovodom goriva, ali akomulatorjem ali pa premalo hladilne - sam se zaklene zaradi napake. Tipalo temperature vode nima veze ker ima webasto svojega. Webasto je popolnoma neodvisna zadeva od avta.....samo en signal za zunanjo temperaturo je tisti ki ga aktivira... in ni? drugega na motornem delu avta

?e enkrat dobro preglej vse cevi, benz, voda....

ah jures, kaj pa vodna pumpa? si mogoce pozabil? tudi ta je del motorja in od tega je odvisen tudi webasto. ali se pa pac motim?

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 CUKA
Napisano

Ima kdo izku?nje z cukanjem med 1500 in 2000 obrati?

Cukanje je izrazitej?e ?e na rahlo pospe?uje?.

Sem pa tudi opazil da pri v?igu (hladen motor) je motor dost glasnej?i kot druga?e (pri obratih nad 2000rmp je zvok normalen). Ali je to zaradi vebastota?

Imam pa M6 l.2008 (novej?a oblika) 140KM

sj bo spomladi nehalo..:)

zdej ko je mrzel zrak meni isto cuka in slisim "TDI" zvok in to ze 4 zime, poleti oziroma spomladi pa neha..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Merilec temperatura izpu?nih plinov
Napisano

no danes na poti v skopje spet utripa...

sirius: ce ti utripa pomeni, da je cas za servis (redni 20.000km)

ni receno..lahko da se ti je filter tok zabasal da ne more sam naredit regeneracije in mores na servis peljat..

seveda utripa tudi ce je cas za servis..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.