Sedaj stvar ne kadi ob v?igu, le pri ?tantgasu mal spu??a zvoke podobne ?ivalnemu stroju. Tak zvok naj bi bil zaradi ?ob. V rezervoar sem vlil teko?ino za ?i??enje ?ob. Poizkus pa?.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Pa glih v?eraj sem jo na vse pretege hvalil, ko me je znanec v njegovem renoldu peljal domov.
Potem pa moja mazdica zve?er v gara?i normalno v?ge, ampak se takoj za?ne tresti ko pes na kuzli, zadaj oblak dima in obrati padajo od 800 navzdol. Ugasnem, ponovno v?gem, ista pesem. Kade?o mrho zapeljem iz gara?e da se prelufta in potem normalno ste?e. Tudi krog do Morav? in nazaj potem BP.
Danes zjutraj stvar v?ge in zgleda na ?tantgasu normalno le ob?asno eno ?ist malo malenkost bolj treso?a.
Stvar sem imel v ?etrtek na rednem velikem servisu na 240 000 km, ampak mislim da to ni vzrok te?av, ker po servisu nisem zaznal nobenih te?av.
Ima kdo kak?no idejo kaj bi bilo, a so to ?obe? ?i??enje cedila in menjava podlo?k na ?obah je bila izvedena pri 220 000.
Lp M
?e ?e pregleduje? podlo?ke, potem je itak vseeno, ?e jih tudi zamenja?. So cenej?e kot zaribana ma?ina. Pa ?i??enje cedila v karterju bi spadalo v komplet takega servisa.
Meni pa? ne gre v ra?un v tejle debati slepomi?enje za katero avtohi?o gre. ?e se zadev ne obelodani, potem ni problem nategnetom ohranjat njihov nepo?ten odnos do strank.
Forumi so namenjeni v prvi vrsti medsebojni pomo?i ?lanov, ampak o?itno tega nekateri ?e ne vedo!
Saj ne da bi hotel vzbujati dvom, ampak ko je pri nas to?a luknjala rolete na oknih hi?e, je vektor njenega gibanja vseboval precej?njo koli?ino horizontalne komponente.
Da se pohvalim, imam povsm nafri?no spucano cedilo za juho. Sicer ?e nisem imel te?av z lu?ko za olje, baje pa je bilo ?e kar zelo potrebno ?i??enja. Pa tesnila pod ?obami imam tud ?isto nova. Kilometrov 220 K
Ko sem se jaz bockal s trgovci, pravzaprav s slu?bo za reklamacije pri Harvey Norman - prodali so mi staro raztrgano sede?no s ?epki iz filca na nogah ki jih je nalepil prej?nji lastnik, zapakirano v neoriginal embala?i skupaj s ko??ki ometa - sem bil nemalo presene?en nad tem kako zelo predrzno so se obna?ali ne da bi imeli kakr?enkoli trden argument za svoj pogum. In?pektor mi je povedal, da je to preizku?ena taktika kr?iteljev, pa? poizku?ajo vse, da bi se potro?nik naveli?al. Glavna njihova taktika je zavla?evanje. ?e bi jaz takrat vedel to, se znjimi sploh nebi najprej posku?al dogovorit, pa? pa bi jih najprej prijavil, pa se potem z njimi pogovarjal.
Reset stekel? Pa a si poizkusil tudi hard reset (s kamnom)
Pri moji 6ki (l. 2002) je bila tudi ob?asna te?ava z dvigom/spu??anjem stekel, simptomi pa so bili tak?ni, da sem bil povsem prepri?an, da ima stikalo slab kontakt. Vendar je bila napaka v motor?ku, ne v stikalu.
Slab aku pri mojem navorniku ni povzro?l nikakr?nih te?av v smislu po?asnej?ega zagona. Manifestiral se je tako, da je pri zagonu kazalce na ?tevcih zabilo.
Intercooler. Niti ne vem kdaj je stvar postala predmet vpoklica, meni je crknil po izteku garancije pred 4leti in sem ga dal zavarit. V okviru vpoklica ?ist tako slu?ajno so mi ga zamenjali ?ele lansko leto. Napravili so mi tudi neko preprogramiranje ra?unalnika, ki naj bi mi tudi ?e pripadalo.
meni so to zamenjali (sem dobil pismo) mislim, da leta 204 ali 2005
gama (btc)
Je... jih. Meni so iz Game po?iljali samo reklame, niti enkrat ne kak?nega koristnega obvestila ?eprav sem bil od l. 2002 do l. 2006 njihov redni in vsaj tolikokrat tudi izredni gost.
Baje da majo neke ?udne bakrene podlo?ke pod enim ?obam neko vezo z ve?jo porabo bencina, ups, dizla, ne, shit, olja in da se posledi?no nabere svinjarija na nekem cedilu in potem olje ne gre nikamor. Vsaj meni so mehankarji razlo?il, da kao zaradi tega lahko ribne motor.
Sicer zelo te?ko izre?em te besede, ampak mogo?e ima pa Janez Jan?a prav.
Niti zalivanje z vrtno cevjo niti zadnji de? ni nato?il noter niti kapljice. Zadnji? je bilo vode not kar ene 3-4 litre, bila pa je kristalno ?ista tako da verjetmo ni pri?la noter kje s podvozja. Vendar pa je avto imel vse zime do sedaj prostor pri rezervni gumi suh, torej so morali majstri nekaj zaj... pri zadnjem popravilu plo?evine blatnikov. Sem se ?e dogovoril za popraznikih da se stvar malo raz?raufa.
Samozateznih vijakov ?e nikoli nisem videl. Mislim pa da obstajajo samozatezne navojne zveze - o tem bi vedeli ve? strojniki. Primer so pedala na biciklu, eno ima lev drugo desen navoj, zategujemo jih s poganjanjem. (Odtegujemo pa z metersko cevjo na klju?u, ki bohnedaj da je ?ungalunga izdelave.)
Mojo ?estko je prizadela naravna katastrofa - poplavilo mi je rezervno kolo. Kje te?e not ne morem re?i, vsaj odzgoraj skozi prtlja?nik nisem opazil ni?esar. Zgleda, da je voda notri ?e kar precej ?asa, vsekakor pa je lansko poletje ?e ni bilo. Ima kdo idejo, je mo?no, da so mi kaj narobe sestavili ko so lansko poletje obnavljali plo?evino (rezanje zadnjih blatnikov).
Hvala za odgovor.
Lp
M
Vpra?anje kaj ima olje za delat v teh ceveh, ?e mora bit v motorju ?
Se strinjam. Ne poznam detajlov izvedbe mazanja turbine, meni je mehankar takrat rekel, da pa? turbina o?itno spu??a par kapljic olja v tiste cevi. In tisto v ceveh vsekakor je bilo motorno olje.
Ko je meni kapljalo olje skozi razpoko na prirobnici interkulerja, je bilo letega relativno malo. Vsekakor ne toliko, da bi lahko razlo?il med normalno porabo olja in porabo zaradi pu??anja.
Kolikor mi je znano je v Depali vasi eden od bolj?ij mojstrov varjenja aluminija - popravlja tudi plati??a, ne vem pa za njegovo ime.
?e ima? slu?ajno redno potrjeno servisno, potem bi ti interkuler lahko zamenjali v garanciji - tovarni?ka napaka. Meni so pod garancijo menjali lani, letnik mojega avta je 2002.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dizli so krasna stvar ker lahko pri gorivu pri?para? za nove ?obe.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani