Skoči na vsebino
CX7 izgublja hladilno tekocino
Napisano

V glavo mi je padel a cunning plan....avto ma problem, ga prodas dilerju, kolega ga gre kupit, zgubis margino ampak pripeljes nazaj da ma avto napako...:)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Hahaha, 4,3L...to je kot da verjame? v bo?i?ka.

So mi prav sme?ne te porabe, glih prej?nji? mi je znanec razlagal da mu R Megane pije 5L, da je zihr nekaj narobe ker je tovarni?ka poraba baje 3,5L

jaz vem da ga lahko spravim na toliko, ampak moram pol ?ivljenja iz avta dat druge pol pa porabiti do ljubljane

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

CX-5, 150hp, avtomatik.

Izra?unano povpre?je 6,7. BC ka?e 6,5. Vo?nja pol avtocesta, pol mesto.

Na dalj?ih avtocestnih relacija poraba naraste - ?ez celo avstrijo, nem?ijo in nazaj je bila 7,2. Vo?nja pa po omejitvah, ve?inoma 130 km/h (tempomat nastavljen na 135, kar je to?no 130 po gps), kjer ni bilo omejitve (nem?ki autobahn) 150-160, nekajkrat tudi do 200. V avtu smo bili 4 odrasli s prtljago.

To je bistvo ki ga ne zajame noben test. Moj enoprostorec ima solidno porabo 6,3, za tako gmoto in te?o stalno pod obremenitvijo...

samo nekaj delam narobe ker naj bi imel porabo 4,3.... :rolleyes:

V tvojem primeru bi bencinar bil med 9-10

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda M6 - pok v podvozju vozila
Napisano

No sej salcka oz. lezaj amortizerja (sprednjega) je tudi tukaj lahko vzrok :)

15 let se ?e ugotavlja po servisih, ne bo potem forum ugotovil kaj je :) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Optika mazda 6 GHx
Napisano

Se opravicujem ce nisem v pravi temi pisal.

Sem v sluzbi im sem hitro rabil odg.

Se pa ne dela pr vseh avtih zadaj optika.

Pr wv ne!

Haval za odg.

Ne se hecat prosim, mojega VAGA so zadaj 2x ?timali! Isto sem imel malo posedeno podvozje, ampak jaz vem zakaj :), kar pa pri 150.000km ni nobeno ?udo

Pri vseh avtih se dela optika na vseh 4h kolesih, kako bos druga?e linijo gledal???????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Optika mazda 6 GHx
Napisano

Ha ha ha valjda da se zadaj stimajo roke! Zamenjaj mehanika. Pa tudi temo :)

Naj predvidevam notranji rob pobran? Torej so roke v A, od vseh obremwnitev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Plastika ali mogoce trda dihtunga (posuseno tesnilo)? Zareza notri zgleda kot da je bilo tesnilo karterja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Spektr pri vsem tem - kaj sumis oz kaj naj bi bilo narobe z avtom?

Pa daj se mal na cesto glej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dodaj malo calgona, da se kamen v motorju spucas :)

Malo crnega humorja...

Kako se pa obnasa kazalec temperature? A zelo niha ali je konstanten? Reci prodajalcu da naj se termostat zamenja, mogoce (mogoce) resi zadevo ceneje za obe strani.

Druga stvar ki je za pogledat je ekspanzijska (pocena posoda, sneta pocena cev itd itd.

Daj notri antifriz zarad barve pa zacni ovijat skret papir okoli / pod ekspanzijsko, pokrovcek hladilnika.....kot vcasih v stoenki da si vedel kje (ne) pusca :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Tvojo temo sem prebral ze med casom, zelo lepo narejeno, pohvale.

Pri CX7  me samo zanima, kako jez kamero..ker ne vem ali dobi autoradio signal za rikverc ali multiinfo displey..govorim o FL verziji. 

ce vzames radio s can basom bo sam preklopil ko das v rikvers, brez canbasa pa je treba zicko povezat na signal rikverca (zarnico ali podobno)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne webasta nima, vsaj ne da bi jaz vedel...pa predvidevam da ce je bil vgrajen, da ga niso ven devali tako da ja. Je bil pod tlakom, pri Mazda Skornsek, pa je reku da ni nikjer spuscalo, tk da sumim na glavo :(

Hja ce ne izginja pri ceveh je samo se ena pot.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A imas slucajno naknadno webasto vgrajen?

Drugace pa ce kje pusca ne bos videl ce se vozis, segrej in ga pusti na mestu, spodaj pa karton pa vsaj eno uro lavfaj pa mal turiraj

Ce je dizel ne vem ampak mislim da nima vec tovarniskega webasta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stopalka sklopke
Napisano

Varjenje - najbolj?a opcija ali odpad (zaletene)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda servis
Napisano

Pri?ge se ob?asno in ne gori ves ?as. Takoj po zagonu ne sveti

Slab pritisk olja, lahko da je samo senzor tlaka, ?e si vse ?e okoli olja naredil, vseeno nalij do F in ?e se ?e pojavlja res poglej ta senzor (to je ?e najmanj). Pa ko zasveti si slu?ajno na kakih klancih dol/gor?

Nisi pa ni? napisal kdaj si menjal olje in filter, ampak predvidevam da takrat ko si dajal karter dol? Zabasan filter bi lahko tudi slabil pritisk.

Pa ?e katero olje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda servis
Napisano

Gori al utripa?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Change oil due. Mazda 6 2013
Napisano

Kaj pol po tvoje z rocno regeneracijo se nivo olja ne bo vec dvigal?

Rocna generacija naredi regeneracijo v celoti do konca. Nikoli ne ves ce se prej ni regeneracija ustavljalantudi zaradi ugasanja motorja..

In ce se bo takoj spet zacelo po tem dvigovanje olja je treba dpf ali ven ali novega.

Koliko km na dan delas?

Pa katero olje je notri?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Samo z ro?no regeneracijo ne re?i? tega da ima? povi?an nivo olja.

Z rocno regeneracijo lahko odpravis samo ce je dpf prevec zabasan in se avtomatske regeneracije ne morejo vec izvesti.

V enem stavku si povedal nasprotje :)

Rocna generacija bo pokazala to, da ce ne bo bolje je adijo dpf filter

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ro?no regeneracijo...kako?

Lp jani

Samo googlaj mazda 6 tips and tricks. Deluje sem ze sam naredil.

Eto

http://www.cardiagnostics.be/-now/MAZDA%20M-MDS_bestanden/Tips%20and%20Tricks%20for%20MAZDA%206.htm

Obvezno dovolj nafte in ogret motor

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.