Skoči na vsebino
avtomatik
Napisano

pri Makomi kjer sem avto kupil uveljavljam stvarno garancijo oz da mi popravijo napako ?e pa je ne bodo znali pa bom zahteval vra?ilo denarja kupnine

v Lj na cosmos pa so me na hitro odpravili ko sem vpra?al ali kaj vedo zakaj ne dela zapora menjalnika in dejali da bi oni cel menjalnik zamenjali?

?e ima? avto v garanciji, zahtevaj naj ti zamenjajo CEL menjalnik,ker stvar MORA delovati,je pa tudi nevarno... :blink:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi z Mazdo 5
Napisano

je ?e testirano, pol bilo vo?eno na agip dizlu pa n? pomagal, serviserji se nam ?e v glavo re?ijo ?e? da mamo sam mi take probleme <_< un senzor lufta so pod garancijo zrihtal in je avto bolj? potegnil sam ata pravi ''ni ve? tak ?ivc ko je bil ko smo ga dobil'' :( pravi tud da potegne ?ele ko se turbina spovne sodelovati, prej pa n?... enkrat mese?no ?e ne na dva mesca ka?e porabo pod 7 drga? pa nikol pod 9 in po mestu vedno 12+ <_<

EDIT: 333km z 33L dizla <_<

Probaj peljat na drugi Mazdin servis na test ( recimo v Lj),mislim, da je poraba vseeno previsoka za ta avto, treba je samo pravilno nastavit vse parametre... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi z Mazdo 5
Napisano

ko je hladen motor pravi ata da ?ere malo, ko pa se zagreje poraba drasti?no zraste, na dalj?e ture MB ali LJ poraba NIKOLI ne pade pod 8 do 9 litrov na 110 konskem dizlu :blink:

Pa ne glej porabe po BC-ju ker ni nikoli to?en,probaj par tankov na roke pol pa primerjaj;?e je pa tud pol poraba ?e vedno visoka, pa edino priklopit avto na diagnostiko v poobla??enem (bolj?em)Mazdinem servisu... :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan, 2004-ZARIBALA!
Napisano

Roko jaz ga tiscim...veckrat do maksimuma in je stanje kot je...torej odlicno.

Zame, poleg tega kar boss pravi, je pomembno da cimprej pridem iz A do B. Torej gas do daske...

Jap,prav za to je ?lo,da smo "lovili"pomembno sre?anje na semjmu dan prej kot je bilo dogovorjeno.. pol pa kar nese... :D

Ko sem mehaniku omenil porabo olja,me je prvo vpra?al,kje, kako itd.sem vozil, se je samo nasmenil, ko sem mu objasnil potek zadnjih 7000km- sama avtocesta! :P

Da pa je motor zaribal, se popolnoma strinjam z Bossom,da je zelooo vpra?ljiva preteklost te Mazde in pa strokovnost mehanika,ki mu je delal servis!

Vsaj za prvi? bi ga jaz peljal na poobla??en servis, dal par ? ve?, pa mirno spal! :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?udno, zgleda, da imam tudi jaz eno tako ?estko ... po 20.000 prevo?enih od menjave olja imam olja ?e vedno na sredini merilne pal?ke brez dolivanja :D

Pa ja, saj je tudi pri meni,?e vozim normalno...probaj ga ti??at okoli 190 par sto km, pa bo? dolival... brez skrbi :D
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne samo, da je to lepa navada, pri m6 je to celo zelo priporo?ljiva navada. :(

Lp M

Ja se strinjam,posebno ?e vozi? dosti po avtocesti in konkretno pritiska?...meni ga je spilo 1L , ko sem naredu 7kKM po Eu, ve?inoma Nem?iji... <_<

?e pe vozim nekje normalno( do 150Km/h), pa se nivo olja do servisnega intervala zni?a za okoli 2-3dcl...

Zato vseeno ve?krat pogledam olje... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 sportcombi
Napisano

Jap, super izgleda, verjetno je pa res iz Italije, ni pa ?e re?eno, da je mafijski biznis, le previden bodi in zahtevaj 100% zagotovilo, da ni na listi ukradenih... <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kupil mazdo 6
Napisano

Ja mamljivo, ni kaj, samo ?e primerjam mojo, ki ima 60.kkm je ta hudo zdelana po sede?ih pa pod pokrovom motorja je tud kar neki... <_<

Obilo sre?e, sicer je pa 1. april ?e mimo... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Manjava xenon ?arnic na Mazdi 6
Napisano

Lahko se dobiva pa ti jih jaz zamenjam, pa ma? mir, prakse mam pa ?e kar nekaj. :D

Pa tiste grde rumene pozicije ti tud spotoma zamenjam. :D

Hvala se bom spomnil,ko mi bodo crknile,pa ne bo ve? garancije! :P Zaenkrat ?e delujejo, pozicijske sem pa sam zamenjal, tko da so zdaj ledice notri :bravo: Aja moram sliko menjat...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jutranji problemi pri M6 dizel
Napisano

pri mazdi je gretje kabine re?eno na enak na?in, kot ogrevanje motorja, saj gre voda hladilnega (hkrati tudi ogrevalnega sistema) vozila skozi radiator v potni?ki kabini in tako ogreje zrak, ki vstopa v kabino.

dodatna oprema pri mazdi je ?asovnik (timer) s katerim krmilimo vklop grelca Webasto, da nam ogreje vodo in hkrati tudi kabino, brez da bi zagnali motor...

;)

To?no tako! Sicer pa ima Boss to zrihtano, da zjutraj vklopi gretje z mobitelom, pa ?e bi se na?el kdo na forumu a ne? :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 ra?un servis 60.000 in 80.000km
Napisano

Ne,mi je pretekla prej?nji teden. :ne vem:

Pa saj je mogla bit kilometrina blizu 60kKm, jaz bi ?el vseeno na poobla??en servis, pa ja ne bi te?ili za par Km ?zmeden?

Sicer pa vsekakor poro?aj,tud meni se po?asi izteka garancija(Februar), pa ... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 ra?un servis 60.000 in 80.000km
Napisano

Na vpogled ra?un za servis za M6 diesel.Na 60.000km je bil servisiran v Novi Gorici pri AUTORENT,kjer so mi odpravili tudi tresenje volana pri zaviranju(menjava le?aja in pesta).Le?aj so mi menjali pod garancijo,pesto in stru?enje diskov sem colal.

Ma meni so tud stru?ili prednje diske pod garancijo, pa po 20kKm zopet tresejo pri velikih hitrostih, tko da bom zopet reklamiral ker je ?e v garanciji :( !

Se mi pa zdi, da ni to pravi na?in odpravljanja napake na materijalu, ker ko pri 180km/h zavira? ma? ob?utek,da jih bo razneslo.. ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

?zmeden?:whatever:

Pa ja, saj je obi?na gumjasta cevkica dolga 15cm premera 5mm, menda je izmeni?no vakuum pa pritisk not-?e sem prav razumu mojstra,?e bi dal objemko gor, bi bla tud ta stara dobra :( je pa ful zanimivo spremljat odkrivanje napake, deluje tko kot windows help sistem da-ne v sloven??ini seveda :P na koncu pa je pokazalo na ekranu sliko in sneto cevko, pa sva ?la pogledat pod haubo, pa je blo res! :bravo:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Sem danes klical servis in jim omenil to cevko...Je reku frajer,da ?e bi bla cevka kriva,da bi motor slab?e

vleku. ?zmeden?

Ja pa kaj ?e! Motor je ?isto normalno delal, samo ti dve lu?ki so goreli non stop kot pri tebi!

Sem pa drugi? bil zraven,ko je dal avto na diagnostiko, ker me je zanimalo, zakaj se je napaka ponovila!

Program deluje pribli?no tko, kot Windows help (Yes-no),dokler ni pri?el na konec in pokazal sliko napake! :bravo:

Zopet je bila sneta cevka,in sem jo tudi vidu! ?zmeden? Ker jo niso imeli na zalogi,so me poklicali ?ez dva dni mi jo v 15min zamenjali in od takrat je mir!

Saj je mogo?e,da je pri tebi kaj drugega, samo je tko podobno vse skupaj.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Evo,pa se je ponovilo.In to skoraj na istem mestu kot zadnji?,ko smo ?li na kopanje.

Spet me ?aka servis in prepri?evanje okrog garancije...

Sem ?e alergi?en na te lu?ke.Zdej bom zahteval,da dokler zadeve ne zrihtajo,naj me ne niti kli?ejo.

V glavnem,nisem preve? zadovoljen. <_<

Ja isto je bilo pri meni! :P

Prvi? je samo nataknil cev?ico nazaj in resetiral napako,ko pa se je drugi? ponovila,pa so naro?ili novo (1?!), :P

tko da je po tistem mir! :bravo:

?e utegne?, bodi zraven, je zlo zanimivo spremljat odkrivanje napake, moram re?t, da imajo zlo dodelan program odkrivanja , je celo v slo jeziku , na koncu pa je celo fotogfafija, kje je cevka sneta! ?zmeden?

Ob 9-ih zjutraj ga peljal na servis,ob 13 ga pobral popravljenega.

Baje je bila samo sistemska napaka ra?unalnika(kazal je padec napetosti akomulatorja-kratkotrajno),

ra?unalnik so resetirali,nekaj nalo?ili novega gor in gasa.Pla?al-ni?.

To skori ne verjamem ?zmeden? Men je crknil akumulator po enem letu, pa ni ni? svetilo ala padec napetosti , pa lu?ka od DSC-ja, pa okvara motorja al kaj podobnega, samo eno jutro ni hotu v?gat! :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor?ek za CZ
Napisano

Pozdrav!

Po sedmih letih sta mi crknila kar dva motor?ka za centralno zaklepanje zadnjih vrat pri 323f l. 2000! :( Zadevo sem demontiral,pa ni nevem kak?en biser tehnike,?e ima kdo kak?en predlog,kje to nabavit,razen na mazda servisu,se priporo?am! :P

?e par slikic

post-278-1187195514_thumb.jpg post-278-1187195552_thumb.jpg post-278-1187195598_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Evo,pa smo tu.Ko sem se pravkar vra?al domov iz kopanja,sta se mi med vo?njo pri?gali

ti dve lu?ki(naenkrat).

Ker ni svetilo ni? STOP,sem se peljal naprej.Na enem o?trem ovinku pa sem opazil,da mi esp kao

ne dela.

Kak?no povezavo imata ti dve lu?ki mi ni jasno. :whatever:

Edino,da ni to znak,da je nekaj narobe z elektroniko(vsaj jaz sem tako razumel iz priro?nika).

Ni?,jutri jo peljem na servis,pa bomo videli kaj je na stvari.Na sre?o je ?e v garanciji.

post-399-1186337126_thumb.jpg

Spodnja lu?ka te opozarja da je neki narobe z motorjem, ker je rumene barve ni tko hudo :( , ?e bi bila rde?e :blink:

Konkretno v tvojem primeru je sneta cev?ica od vakuuma, ki upravlja DCS, zato ti tudi gori zgornja lu?ka ker ti le-ta ne dela!

Ni pa panike se lahko vozi? naprej brez skrbi :P ,na srevisu pa ti jo bodo zamenjali mislim da zastojn, saj ne stane niti 1 ?! ?zmeden?

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje v 6-diesel
Napisano

Aha, torej v ?estko gre castrol slx ali pa MAZDA DEXELIA DPF 5w30.(Sem te?ko razbral, ker eni sploh ne pi?ejo o tisti stari, zaradi katere je bila tema odprta!!!!!).

Kje se pa da dobit to olje(MAZDA DEXELIA DPF 5w30)? Pa ?e kdo ve, koliko stane?

Hvala za odgovor.

Daj notri Mobil1 5-40 full synt okoli 10? liter,ne zgre?i? ga rabi tud Porsche :P
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.