Skoči na vsebino
Check engine sveti (samo ta)
Napisano

kaj gledamo? :whatever:

razlog moje check engine lu?ke

nisem mehanik samo....tole mi deluje famozni EGR (videl ?e precej tem tukaj in tudi v ostalih temah se precej omenja). Kaj storiti razen pa? 300? nov?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

OK epilog zaenkrat:

Zvem da ma kolega ODB bralnik in grem, da pogledava kodo napake.

Dam kontakt lu?ke normalno kot ponavad posvetijo, ga u?gem in check eninge lu?ka NE sveti. Sveti pa traction control(konstantno) in pa ASF OFF in DSC OFF svetita izmeni?no. Rikvercam iz gara?e zapeljem 50m okrog hi?e in tudi to se vse lepo izklopi.

No sedaj ni ve? bene lu?ke. Self repair.

Ta Mazda je res ?udna. Huj ko baba, ?e sama ne ve kva bi rada :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Đabe obra?at klju? nazaj da ni in pol spet je kontakat to imajo vsa evrojajaca, pri japoncih samo ?e 1x kresne? pa je.

kot sem napisal sem prvo to naredil pa je samo malo zastokal

5-10 v?igov se mi sli? velik :D Ponavadi nimam lih kratkih vo?enj (vsaj cca. 50km) in se ne bi lih rad vozil ?e je kaj res narobe. Lahko to privede do kakega ve?jega problema.

Sedaj grem pa ?e varovalke preverit :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem v kri?i??u ponesre?i spustil sklopko, ko je bil avto ?e v 2. prestavi. Po tem ko je avto "crknil" sem ga hotel na hitro ponovno zagnat (na hitro klu? v nazaj v kontakt in nazaj v start). Avto je samo malo pojamral u?gal pa ni.

Obrnem klju? do konca na off po?akam par sekund in avto lepo normalno u?gem.

Te?ava pa je, da mi sedaj sveti check engine lu?ka. Na tem forumu vidn, da to ni redek primer samo ponavadi uporabnikom sveti zraven ?e kak?na dodanta. No pri meni sveti samo ta.

Avto sem potem po 50m ustavil in pustil nekaj ?asa stati (toliko, da sem sploh preveril kaj je ta lu?ka) in v tem ?asu ni izginila :angry2: Avto je nato pot domov (25km) deloval brez nekih posebnosti.

Tole je verjetno potrebno priklopit na tester in videt kaj je? Se s to lu?ko vseeno lahko vozim ali ni lih najbolje (no dobr do pelkota v medvode bo tko al tko treba)?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Evo pri?la ebay roba. Zgleda ?ist ok...problem bo samo ker so navoji na ventil?ku malo znucani. Toda predvidevam, da bi en mehanik tole simpl poprav (z enim onim za navoje delat ?ez spusti? pa je).

Tako da imam en ventil?ek sedaj kot backup

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No meni so vetnil?ek zamenjali (cel itak :vskalo: ), sedaj pa sem na ebayu naro?il repair kit pa da vidmo kaj pride.

Na angle?kem ebayu je teh repair kitov malo morje, in sedaj ko imam 1 ventil?ek na mizi se lahko lepo igram kako ga popravit (ne deluje ni? posebnega).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

glede lu?ke je bilo ?e precej debate in se je ugotovilo, da se pa? ne da :D

Tile ventil?ki pa dvomim, da bi zaradi zamrzovanje po?ili. Se je 14 dni pred rokom menjalo gume na zimske kjer so bili pa drugi ventil?ki.

Verjetno sem spet kako lepo luknjo trofil :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kupil v avto hi?i Selmar v Celju, sam ?al nimam ve? vre?ke kjer je bila gor zapisana ?ifra artikla. V vsakem primeru pa to imajo ali pa naro?ijo in cena je 8 EUR. Sicer je trajalo kar dolgo ?asa preden smo mi to ugotovili in preden smo mi to sprobali , ampak deluje 100%

P.S. ?e kdo ni iz okolice Celja se lahko tja zapeljem tudi jaz in jih povpra?am za ?ifro artikla

bi prosil za ?ifro artikla ja, da malo pogledam po netu kaj je to
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moran napisat (da bom la?je ?ivel) da tile senzorji tlaka v gumi so navadn jajc!

Prvo ti celo zimo sveti lu?ka ker jih nima?, potem pa ko si cel vesel da lu?ka ne bo ve? svetila, gre? lepo menjat gume in naleti? na po?en ventil?ek (slikca spodaj). Odkar imam to mazdo bo tole ?e drugi, ki ga bo potrebno zamenjat :vskalo:

Ne vem a to samo meni tako rado poka ali je res taka ?kart roba. Nov pa seveda ni ravno poceni (slabih 100?) :vskalo:

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mja po nekaj km (30) se niso same ugasnile

tudi nazadnje se niso, je pa potem avto nekaj ?asa stal in ob ponovnem zagonu so svetile cca. 1 minuto potem pa ugasnile in vse je delovao tako kot mora

sem pa na ostalih forumih zasledil, da se to ABS senzor zama?e in se to lahko naredi (veliko jih ima te te?ave ?e je vrnih naliv)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 cd 140
Napisano

Hja meni je sumljivo in bi se verjetno tega ognil.

Ko sem sam kupoval ta avto sem dobival odgovore kot so:

* ima vse uradne servise samo ni v elektronsk knji?ic zabele?en (WTF...zakaj ne bi kdo zabele?il ?e ?e naredi uradni servis)

* nima uradnih servisov ima pa listke po?templane (waw....al pa ?e jest odtrgam 5 listkov in dam tamali (stara slabi 2 leti) da nabije gor 2 ?tampilki)

nimam ni? proti ?e je avto servisiran na neuradnem servisu (tudi sam sedaj delam servise pri Pelkotu), samo naj bo to jasno in ne da nategujejo z uradnimi

pa? ko bom sam prodajal, povem da je bil do 160k servisiran na uradnem od takrat naprej pa pri pelkotu, potem pa naj se kupec odlo?i

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 cd 140
Napisano

Nas je karnekaj lastnikov mazd CD140 :)

VIN ?tevilko lahko preveri? na poobla??enem servisu, je pa to brezpla?no. Sam sem ?el na celov?ko v AC cosmos in so mi v 2 minutah sprintali 2 A4 papirja z vsemi servisi.

Najbol znane napake:

* diski pri bremzah

* DPF ?e je vo?en mestno

Svetujem ti da malo pobrska? po forumu ker je o teh vozilih res OGROMNO napisanega :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulator zraka ali LUFTMESER?
Napisano

Pozdravljeni! Mehanik je ugotovil, da je zani? luftmeser. Nekaj ?asa gori potem pa spet ugasne lu? za egr ventil. Ampak smo ugotovili da ni egr zani? ampak zaradi premalo tlaka pri luftmeserju potem pokaze napako za egr. Egr smo tudi o?istili. Zdaj pa me zanima koliko stane nov luftmeser? Ali se spla?a kupiti rabljenega od kake razbit mazde? Lp.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p204...0&_from=R40

bi rekel da slabih 50 eur

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo dons ko sem za?el vo?njo so po prevo?enih pol km vse lu?ke lepo ugasnile in potem celo pot bilo vse ok.

Bom pustil pa bom videl kva bo v naprej.

Ker sem moral zamenjat 2 varovalke (1 sem zgubil 1 je bila pa skurjena) bom na ebayu naro?il nove varovalke:

http://www.ebay.co.uk/itm/30-X-ASSORTED-MI...=item3f191b60ae

?e kdo rabi?

P.S.: Ko sem ?el enkrat v BTC po 1 varovalko (20A)....stane 5? (ja ena!)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Si dajal kontakt med vlecenjem varovalk? AFS naj bi bil adaptive front lighting za bixenone .... :blink:

Sam zna biti ves da je varovalka bila pa da je se napako treba zbrisat, vsaj upaj da ja <_<

Jaz sem te notranje mislu ja :)

Dobr upam da bo jutr zdr?al do LJ in potem do pelkota. Da ne bo med vo?njo krepak se kaj :-\
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.