Ob jutranjem mrzlem zagonu (avto je na prostem) se mi ?e tri dni dogaja, da mi prvih nekaj minut vo?nje v armaruri nekaj tiho, a vendar zaznavno bren?i, sli?i se kot nek elektromotor. Ni ventilacija (?e dam na off, je enako, notranje, kro?enje zraka da/ne ne spremeni zadeve), ni radio, ?eprav se sli?i nekako tako, kot da bi se radio trudil z branjem cdja. ?e CD izvr?em, se sli?i enako. Tudi garmin dashcam ni krivec. Po nekaj minutah (2 do 10) bren?anje poneha. Danes bom zadevo poizkusil posne
Meni je avto normalno v?gal s starim akumulatorjem po tednu dni stanja na ne pretiranem mrazu. Pred tem dolga vo?nja 300 km.
Ker je bilo ohi?je novega akumulatorja malenkost po?eno (na sre?o tam, kjer je stena oja?ana), akumulator pa sicer izgleda OK, sem se uspel dogovoriti za konkreten popust, tako da me je akumulator na koncu pri?el 70 EUR. ?e vedno torej ?aka na vgradnjo, ob?asno bo priklopljen na 0,3 A polnilec, tako da mu ne bo hudega.
Pri v?igu je pred to dolgo vo?njo napetost sicer padla pod normalno mejo, a je mojster menil, da ga bo polnjenje oz. dolga vo?nja morda ?e re?ila. 6 let in 30k km ima za seboj.
Ne nisem ?e imel ?asa testirati, zgolj slab ob?utek zaradi obvestila, ki se je pojavljalo. Avto star 5 let, skoraj ni? vo?en s strani prej?njega lastnika pa?... bom naslednji teden na na?em "AMZS" dal preverit.
Akumulator prispel. Sem v dvomih ali naj ga menjam ali ne, saj ?e teden dni ni ve? "battery management system inspection..." obvestila, ravno zdaj, ko je postalo mraz.
Ali je razen pomika stekel ?e kak?na stvar, ki se jo mora avto z novim aku nau?iti? Kode radio verjetno nima?
Akumulatorji naj bi bili za i-eloop druga?ni, ampak ni nujno, da dr?i. Morda gre le za upselling strategijo mazde.
Meni je danes avto spet normalno v?gal, opazil pa sem, da je range ?ez no? ?ude?no narasel na 800 km, ?e v?eraj zve?er zve?er je kazal 760 km. Tankal sem nekaj dni nazaj, pri polnem tanku je kazal 810 km, tako nekako kot ponavadi. Dnevni kilometri se recimo niso nikjer izgubili, prav tako povpre?na poraba ne. Nekaj o?itno se dogaja, upam da menjava akumulatorja re?i zadevo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
X2
Povezava za deljenje
Deli na druge strani