Eno quick vpra?anje: po ?em ugotovi?, da je vztrajnik bolj ubogi oz. zani??
lp
Ahoj,
madona te je lepo nalupil tale tvoj mojster. Po?asi bo? na ceno VELIKEGA servisa dizla pri?el.
Onemu indijancu ne daj niti ? ve? ker to kar ti dela je kraja!
Vztrajnik: pri benzincu te nima kaj skrbeti bolj pri dizlih je to problem.
Najbolj?i znak pa je ?e zjutraj ko pri?ge? avto nekaj full ropo?e pod ma?ino kot da bi kladivo na kladivo vdarjal, pa avto se celi trese pri speljevanju itd...
ve kdo kaj bi lahko bil(i) vzrok(i) za ote?en v?ig motorja (treba v?asih pomagat s pritiskom na plin)... ma?ino "malo" zatrese, potem laufa normalno tudi pri izklopu se zatrese?
jutri oz. najkasneje v torek grem na servis na katerega sem se (mogo?e malo preuranjeno) naro?il... pa bi rad pri?el malo naoro?en z "znanjem", da mi ne bo mehanik ?e kak?no (drago) bu?o prodal.
mimogrede, ima kdo kak?en "tip" za ugoden nakup akumulatorja (1.8 benz)?
hvala.
Ima? ZS .
Kaj se pa v?iga ti?e pa je moja prva misel sve?ke? lp.
Imam Mazdo 6 diesel 120. Pravkar sem izvedel servis na 120.000 km, kjer so, med drugim, zamenjali tudi zobati jermen. Od tedaj mi iz motorja pri vsakem v?igu avtomobila prihaja ?udno bren?anje, ki po minuti preneha. Na servisu pravijo, da gre za samonastavljanje jermena in da je to OK. Zanima me ?e ima kdo podoben "problem" oziroma kak?no je va?e mnenje na to temo.
Bren?i v smislu bzzzzzzzzzz ali cvli kot pri golfih ker ?e cvili se to ogla?a jermen alternatorja pomoje. Bren?anje,pa samonastavljanje jermena,prvi? sli?im ker mislim da Mazde dizli nimajo samozategovalnih jermenov kot novej?e Toyote. Kdo pa ti je delal servis? lp.
okrog jurja al pa mal ve? , stane velik servis pri nas v SLO, v Avstriji ga pa naredi? za dobrih 500? original deli, MES garancija....tko, da ne preve? stra?it ljudi
pozdravljen!
ko bo? nabavljal, oz. si jo mogo?e ?e (Mazdo) preveri zgodovino vozila ( tehnicna.sluzba@mazda.si) in ?e so redni servisi, pa da ni bla slu?ajno ksna totalka, potem brez skrbi kupi pa cetudi ima 200.000 km prevo?enih! PREVERJENO VE?KRAT!!!
PS. ?e te pa zanima, pa jaz prodajam Mazdo 6 karavan, 89KW, prevo?enih 235.000 km, modra barva, vsa
oprema, REDNO SERVISIRANA, vsi ra?uni storitev, narejen velik servis, komplet novi diski plo??ice, akumulator, gume + zimske nove gume..skratka brezhiben, BREZ SKRITIH NAPAK!! PRODAJAM ,KER I??EM MAZDO 5!!!!
Ja,ta hidravli?ni je drag maderfaker,je pa fajn da se ga zamenja ker ?e ne lahko povzro?i preskok zobatega jermena ali nekaj takega koliko mi je znano.
?e ti ne pije nenormalno veliko olja (kaken liter?ek na 2-3000 km),potem je zaenkrat ok.Ko ti ga (?e) bo za?elo piti,je najmanj kar se lahko zgodi,da ti zariba turbina.Naslednji korak je,da ti zariba ma?ina.
Pri rednem servisu (ali ta velikem),te ne bo dosti stalo,?e vsaj preveri? stanje ali najbolje,da jih kar zamenja?.
Stanejo drobi? skupaj z delom.Mimogrede prosi? mehanika,da ti preveri ?e oljno korito in ti po potrebi o?isti cedilo oz. filter,ker se zna zapackati z usedlinami in drobci bakrenih podlo?k.
To ti svetujem ?e posebej,?e ima? motor 100KW in letnik do 2005.
To z gretjem odpade,ker so ?e original slabo dimenzionirane.Nove so veliko ve?je in z manj?im fijem.
Nekje sem ?e objavil slike novih in starih.
Ravno danes na M5 bile zamenjane. Ne stane dosti. Le daj jih zamenjati k je pametno,pa? preventiva!lp.
Jap, to bo dr?alo, prijatelj je naredu veliki servis pri privat mehaniku xxx z vsemi original deli kupljeni na mazda servisu,pa ?e karter dol snel, o?istil cedilce oljne pumpe in je za vse skupaj dal 480?
Aja, olje je s sabo prnesu...
?e par km, pa grem tudi jaz na veliki servis k njemu in bom poro?al....
Na Mazdin servis pa nikoli ve? od kar so mi zara?unali olje Mobil1 po 19,50?, to?enega iz soda 200l , ki stane popolnoma isto z dostavo vred 9,80? za liter!
Jeb.? digitalno servisno knjigo, saj avto itak ni ve? v garanciji, pa ne spla?a se ga prodat ker dobi? za njega nekaj drobi?a.....
Jaz sem mislil da je cca 20? liter k sem prej v PD ma?ino to?il Castrola SLX LL3 za podoben dnar pa se mi ni zdelo drago. Pa tudi Euroton ima Dexelia olje in sicer po 14? liter ?a pa mal pojamra? pa se ga tudi za manj dobiti oziroma ?e pozna? pravega ?loveka ki tam dela. lp.
Zelo v primerjavi z poobla??enimi, ?e posebej ?e se dogovori? za delo brez ra?una(kar je meni logi?no). Glej, lahko pa se lepo zapelje? do tja, malo pogovori?, dobi? kak predra?un in je...lp.
Kam si to peljal, v Avstrijo?Sem iz Mb in tudi rabim nekoga za M6-?raufat!Ta servis v avstiji je zelo zanim za velik servis, nebi pa se ?elel vsaki 20tkm v avstrijo vozit!
Mene tudi! Rabim mojstra za M6 iz Mb.
kje pa?
AVTO NANDI-AVTOMEHANIKA FERDINAND ROJKO S.P.
Ga?nik 83 B, Ga?nik 2211 Pesnica pri Mariboru
Ni uradni Mazdin serviser je pa eden izmed redkih ki je zamenjal poklic profesorja na strojnem faxu za ?raufanje avtov!
Kolkrat na tank je ta avto prisnjen? Se pravi, da se zavrti tam nekje do 4.000 obratov ali ve??
A misli? "pritisnjen"? Bi to mogla biti neka rutina k do sedaj sem vozil 3 turbince iz WV koncerna in nobenga nikol nisem pritiskal pa tudi nobenga najmanj?ega problema nisem imel z motorji pa ?eprav je tam dosti te?av z turbinami, ventili, merilci, ?obami.... lp.
Zgoraj ma napisano, da je zamenjal tesnila ?ob in s?istil sito, tak da ..., po pravilih se mu to nebi smelo zgoditi, razen ?e majstri niso naredli tak kot je treba, ali pa je lahko kaj drugega narobe.
Torej,ker Mazdinih D motorjev ne poznam se zahvaljujem na spodbudnih navodilih: zamenjati tesnila ?ob in ??istiti sito(karkoli je ?e to). Imam pa huuuudega mojstra tako da mislim da bo to ok narejeno. Hvala.lp.
Naenkrat je samo naredilo puf, kot da je po?ila cev in gre ven pritisk. Prej nobenih simptomov, skoz normalen zvok. Pri 140.000 spucano sito in menjane podlo?ke ?ob, se pravo avto OK. Nisem pa prvi s tovrstno okvaro, se dogaja.
Za cene sem ?e dal povpra?evanje na par koncev v SLO (povem kasneje), poslal sem tudi na www.turbolader.net, da vidim kaj pravijo, samo rad vidim kak?ne reference, ker no?em kak?ne korejske ali pa romunske turbine. Bom videl cene pol pa naprej ?e se odlo?im za njih.
Kolega pravi, da je enemu v Mazda 6 vgradu turbino, ta jo je dobil nekje v Celju za 400?, ampak nima telefona od te stranke.
?e je ?e kdo kaj pametnega in dobrga zvrtu glede turbin z besedo na dan.
LP Primo?
Pa si prvi lastnik ali si kupil rabljenega. Namre? jaz sem kupil rabljeno od 1l - slovenski avto, lepo urejeno servisiran pri avto ?erbinek MB,110.000km. Jaoooo zdaj ko poslu?ak to okrog turbin mi je ?e ?al da sem kupil Mazdo 5, je pa tudi letnik 2006, dizel 110km . lp.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
madona te je lepo nalupil tale tvoj mojster. Po?asi bo? na ceno VELIKEGA servisa dizla pri?el.
Onemu indijancu ne daj niti ? ve? ker to kar ti dela je kraja!
Vztrajnik: pri benzincu te nima kaj skrbeti bolj pri dizlih je to problem.
Najbolj?i znak pa je ?e zjutraj ko pri?ge? avto nekaj full ropo?e pod ma?ino kot da bi kladivo na kladivo vdarjal, pa avto se celi trese pri speljevanju itd...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani