Načeloma poliram s težo stroja oz. zelo rahlo pritiskam. Mogoče poliraš na takšnih mestih kjer ni ravna površina in potem še gobica fi 150 naredi svoje. Manjši nastavek še kako prav pride. Mogoče fi 80, če boš poliral žaromete ali kaj podobnega
Tilen misli, da med samim poiranjem spihas gobico, ker polirna gobica tudi rata malenkost umazana, ker s samim predpranjem oz. pranjem ne spravis 100% umazanije dol iz avta. Pri tebi se pomoje to se toliko bolj opazi, ker imas belo gobico. Odlično napisano in pohvalno :). Sam uporabljam identično medoto edina razlika je ta, da imam jest oranžno hex gobico :P. Brisačo za sušenje avta pa uporabljam Chemical Guys Miracle Dryer Premium Towel. Alex enkrat probi Chemical guys butter wet wax. To bi pomoje perfektno izpadlo na rdeči barvi
Aha sepravi klasicna. Ja probi na ebayu. Zakaj si pa to sploh odstranjeval, ce smem vprasati? Za menjavo osvetlive prostora odstranis samo prozorno plastiko.
Tudi jaz sem to opazil na svoji. Predlagam ti, da ugasnes osvetlitev prtljaznika, saj se ti bo v nasprotnem primeru še aku. izprazil. Mogoče ne sedaj poleti, ampak pozimi pa zagotovo.
Zakaj bi menjal ketno in preventivno peskal sesalne kanale. To zgolj iz firbca ali ? Prvic slisim, da bi imel katerikoli mazdin bencinar (ne glede na letnik izdelave) probleme s ketno kaj sele, da bi bila utrgana. Sklopko sem pa pa tudi jaz menjal pri 230k km (prva generacija) , ampak tistih 250€ z delom vred je macji kaselj . Trenutna druga generacija jih ima 240 k km pa sklopka u nulo grabi.
Trw break grease dobis na autodocu cca. 3€. Z bakreno mastjo se maze utore od ploscic in pa malenkost po zunanji strani ploscice kamor pritiska batek. Vodila se mazejo s silikonsko mastjo in pa batek se obvezno maze s primerno mastjo, kot je recimo ATE bremszylinder paste. Fora je v tem, da ta mast lahko normalno pride v stik z zavorno tekocino. Kupi malo boljse ploscice,saj imas tisti plehek ze fiksiran na zunanjemu delu ploscice in nerabis nic sestavljati. Jest vse zgoraj nasteto namazem.
Sicer imas pa tukaj vse razlozeno. 12:17 je razlozeno glede vodil.
Ne. Bog ne daj z bakreno mastjo. Vodila se mazejo s silikonsko mastjo. Jest uporabljam trw break grease. Ce ze res nimas nic pri roki lahko naceloma uporabis tudi ate bremszylinder paste. Sicer je ta pasta namenjena mazanju batka pri celjusti, ampak naceloma nebi smelo biti problemov, ce bi še vodila namazal.
To da si sami nabavljate rezervne dele je v redu dokler se kaj ne zalomi.V primeru reklamacije pa se boste pod nosom obrisali.Mehanik bo reku da je materijal kriv,dobavitelj rezervnih delov bo kazal na mehanika.Živimo v Sloveniji in državno blagajno je treba filat Sloveniji in ne Nemčiji
Me prav zanima kateri dobavitelj ti bo zamenjal diske oz. ploscice, ker je kao napaka v materialu. Noben. In pravtako je pri vseh mehankarjih. Vse ostalo je krivo samo material ne. Nehitega ga biksat. Sicer je pa % moznosti da bo stvarna napaka na disku oz. Ploscici taka, da je vecja vrjetnost da me covid pobere.
Oem svecke za mojga so na uradnemj servisu 150e. Original NGK na autodocu pa 55e. NGK je prva vgradnja pri mazdi. Zracni filter na uradnemu 55e, autodoc - MAHLE ali MANN k sta najboljsa glede filtrov pa 15e. Pa še in še bi lahko našteval. Štekam da uradni servis mora od nečesa živeti, ampak prodajati katastrofalno robo (bremze) po zlatarski ceni je pa kriminal. Za 3/4 njihove cene dobis top shit zavore. Nevem kje si ti nasu samo 15% razlike. In tako kot je ze nekdo pred mano reku ima autodoc dalec realne cene.
Glede vracila je pa tako, da lahko v 14 dneh brez razloga vrnes naroceno robo. Ker ima autodoc moznost placila s paypalom te pa se paypal krije 180 dni v primeru da dobis napacen, pokvarjen ali nekompatibilen izdelek. Sem tudi ze kaksno stvar vrnil in vse bp. Se stroske vracila ti paypal krije do visine 50e.
Jest ze vec, kot 5 let sam narocam avtodele za vse nase avtomobile (3) pa nisem imel nikoli nobenih problemov, seveda v kolikor ves kaj narocas.
Mazda 6 GH sem za komplet spredaj-zadaj diske in ploscice ATE dal z menjavo vred 200 € (neuradni servis). Material sem pa sam nabavil. Dodatno sem menjal se komplet zavorno oljo in pa komplet nova vodila s "plehki" vred. Meni je zadnja celjust zastekalo do toliksne mere, da je bila cela feltna vroca in je smrdelo, kot pri norcih. Sem malo kasneje sel avto prati in se disk ni niti malo skrivil, kaj sele da bi tresel. Potem ves kaksne kvalitete je OEM disk, da se pri normalni uporabi skrivi in trese.
Jest sem ze tri kljuce sprogramiral tako za centralno, kot za vzig in vsi delajo. Sem pa to naredil na dveh razlicnih sestkah GH. Za vzig avtomobila potrebujes vsaj dva kljuca, da lahko (sam) sprogramiras do osem kljucev. Kar se pa centralnega zaklepanja tice gre pa takole.
Remove thekeyfrom Ignition Switch, close all doors in your car, open the driver door only and leave it open.
Close and open the drivers door three times.
Push the Unlock Button twice on the firstRemoteto be programmed. The door locks should cycle to indicate successfulprogramming.
Enkrat ko programiras centralca moras potem se vse ostale centralce, saj bo v nasprotnem primeru samo en sprogramiran. Torej ko programiras nov kljuc in pritisnes unlock tipko bos slisal zaklep in odklep vozila kar pomeni, da je kljuc sprogramiran. To isto tipko za odklepanje je potrebno dvakrat pritisniti se na vseh ostalih starih kljucih (v kolikor jih imas), da se še stari shranijo.
Zanimivo. Ponavadi je ravno tako, da je cist djabe sprogramirat centralca. Lahko da imas keyless in je tam kej drugace, amapak naceloma lahko vsak posameznik sam sprogramira daljinca.
Tocno tako. Ploscica zacne cviliti k ima se 3 mm fore in to je vec kot dovolj za zamenjat. Nebo noben ostal brez bremz. Sem videl ze ploscice znucane do fondamenta (zastekana celjust) in je normalno bremzal. Nakoncu je ze ruzilo, ker preprosto vec ni bilo materiala .No takrat je komaj pogrunta, da pa neki zna biti narobe.
Kako za vraga se je pa to zgodilo, da je ploscico vn vrglo ??
Sej pravim, da je original palcka 82 mm merjeno iz zgloba do zgloba. 66 mm sploh ne delajo. Palcka oz. senzor pa (s pomocjo zadnjega senzorja in palcke) sluzi samo za nivelacijo gor in dol... To, da se luci prizigajo v ovinku nima nobene veze s temu.
Evo sem nasel se eno staro sliko. Levo OEM, desno pa "aftermarket" 82,5 mm stangica.
Nosilec imas narobe obrnjen...
Pa predlagam ti, da ko bos odstranil nosilec, da ze takoj spodnji zglob privijacis na nosilec in nato nosilec na roko ter, kot zadnji korak še zgornji zglob. V nasprotnem primeru je malo smotano privijaciit spodnji zglob v kolikor imas ze prej zmontiran nosilec na roki.
Samo tukaj nimas gibljivih zglobov. Upam da nebos kej zlomil. Je pa 82 mm prava mera, saj ima tudi original 82 mm :). Drgac pa lahko za male pare kupis tudi krogljicni zglob in navojno palico pa imas. No glavno da dela
Ti si imel definitivno problem na senzorju oz. instalaciji. Po vsej vrjetnosti slab kontakt. Preveri, ce so kontakti cisti oz. da ni nikjer oksidacije. Ce zelis ti lahko posljem link od palcke.
V kolikor utripa lucka afs je napaka na senzorju ali modulu. Palcka nima veze z napako. V primeru, da imas polomljeno palcko ti le luci svetijo cist v poden in to je to. Nobene napake.
Palcke nemores kupiti na servisu, ker pride samo kot komplet s senzorjem- 500 €. Jest sem jo kupil na aliexpresu 30€. Stikalo fixiraj ravno kontra, kot na sliki in sicer ga z vezico fixiraj da bo v skrajni zgornji poziciji, ker ti bojo v nasprotnem primeru (kot na sliki) luci svetile cist v podn.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Načeloma poliram s težo stroja oz. zelo rahlo pritiskam. Mogoče poliraš na takšnih mestih kjer ni ravna površina in potem še gobica fi 150 naredi svoje. Manjši nastavek še kako prav pride. Mogoče fi 80, če boš poliral žaromete ali kaj podobnega
Popravljeno od Scr3amPovezava za deljenje
Deli na druge strani