Skoči na vsebino
Varovalke za Mazdo 5 - letnik 2008
Napisano

stara 6k ima samo take varovalke - drugace pa imas v desnem stolpcu 3 x SPARE -rezervne (vsaj 6ka jih ma)

Tapos ma te varovalke

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TRESENJE MZ6karavan KO JE HLADNA
Napisano

Dobro to picajzljanje...Uleti? na radar...pa re?e? ja saj sem zaviral....z motorjem.... :closedeyes:

jok - te stane 150? (?e pla?a? takoj) :blush: - pa se nisem lagal, iz 90 sem sel dol po?asi z ma?ino pa me je snel pri 70 :angry2:

A ma mogo? kak mehanik tle na forumu tak ki ma tester in se spozna na mazdo, oz.bi mi kerga priporo?al,v bli?in Koro?ke-?tajerske.

hvala lp

samo nekaj noben tester ti ne bo pokazal napake - dotrajanosti vztrajnika. Ce pa je kaka napaka bi pa moral imeti chkeng

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladna M6 crkne
Napisano

Rabim :) Koliko pride? Kako je z garancijo?

Hvala.

Lep pozdrav.

Avta al ventila?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tempomat je sme?na re?, ne vem ?e se tudi vam ostalim to dogaja, ampak npr. da imam hitrost programirano na 130 in potem po ravninah me dejansko pelje s to hitrostjo, ?e se pa za?ne izrazit breg navzdol, npr. od Razdrtega proti Primorski, pa mi zna hitrost narasti do skoraj 140kmh, se pravi se ne dr?i ve? 130kmh. Ali je to normalno ali mora tampomat tudi zavirat (verjetno ne ali kako)? :ne vem:

Kaj je pa tukaj cudnega? Gravitcija dela svoje,ce pa hoces da ti bremza pelji v nizji s tempomatom :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Za tastaro 6ko seveda?

p.s.: Na?el komplet katalog od BOSCH brisalcev, kaj kam pa?e ;)BOSCH

jaz mam 60 45 na stari

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

gor gre tud 60 45 :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3- nemiren tek
Napisano

Diesel - Benz ?

Pri komu je blo ?e to ?

ni ?e potrjeno :D 2 x 6ka

P.S. mislim na bencinarja 1.6 mazdo3 v mojem ugibanju.....ne dizla

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3- nemiren tek
Napisano

Pozdravljeni!

Prijateljica ima Mazdo 3, 1,6 letnik 2006. V?eraj na ko je stala na semaforju je avto dodajl plin in nato skoraj vgasni. Se komu svita kaj bi to bilo?

LP D

mrzel? preglej zracno cev od filtra ce je kje sneto - drugace verjetno 'spet' luftmesser

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ni? od tega ,ko stisnem sklopko je vse ok,danes ko je blo mal topleje pa ko sem jo za?tartal jo je mal zatreslo potem pa ni? ve?......kot da bi blo kaj z elektroniko narobe,kak senzor itd..??? ali bi blo pametno it na servis in ga dat na ra?unalnik....,pozna ozi.priporo?a kdo koga kje v bli?ini Koro?ke,poznam sam v Velnju Mazda servis...

lp

ja saj to je to....vztrajnik te zajebava, pazi da na cesti ne ostane?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem danes zjutraj ?el jaz z avtom v slu?bo in sem malo sprobaval. Dokler kazalec za temperaturo hladilne teko?ine ne pride do sredine, avto vle?e ?ele od nekje 3000 obratov dalje (vklaplja turbino), ko je kazalec na sredini nekje med 2000 in 2200, takrat se mu pa trga!!! Ga bom pa peljal najprej k svojemu mehaniku na ra?unalnik, noter mu bom vrgel ?istilec za ?obe je glih tank bolj prazen ?e, pol naprej bomo pa videl.

Ali je mo?no da ga prej webasto tolk mori, da ?ele nekje pri 3000 obratih dobi ?ivljenje???? Ker sedaj non stop laufa ker je temperatura skozi pod 5 stopinj. Do kdaj webasto dela, dokler se ne segreje hldilna teko?ina na delovno temperaturo verjetno??

Je lahko tudi varijanta da je avto ?ipan pa jaz ne vem, pa da ni narjeno tko kot treba??

LP Bo?tjan

webasto prej pomaga...

?istilo se da pa v poln tank

malo preglej luftmesser

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne ni nekaj BRM BRM... pa? trese jo, dokler je hladna pa tja do 1500 obratov-ko miruje,ko pa pritisne? ?ez pa tega ni ?utit,ko se pa peljem pa tega tresenja sploh ne zaznam.To sam na zimo sedaj ze 3.leto,olje menjam redno na 10.000km shela5w-40,porabe sploh ni na ?ipki na tolk kilometrov ......???

probaj ko se pelje? na 1500 stisniti sklopko ?e je kaj razlike, vsaj malo v zvoku...?e je, je to to

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Varovalka mazda 6 karavan
Napisano

Pri Mazdi 6 karavan nikakor ne najdem varovalke za v?igalnik za cigarete.

ki pa ne dela. Ostale varovalke pa so cele. Ali je mo?na ?e kaka druga okvara?

ponavadi je na to vezan tudi radio (vsaj mislim, lahko se motim) probaj ?e ?e kaj drugega ne dela, druga?e zna biti kaj sneto - do tega dela pride? 1,2,3 brez ?ravfanja, sname? plastiko pri ro?ni, nato pa plastiko okoli ?alt kebla in ?e ima? zadnji del fajrcajga pri roki.

Lahko trotel ziher test naredi? ?e je napetost gor (?arnica ali instrument)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Teraj dokler dela, ne jo spu??at pod 1k obratov, pa bo ok. :D

Shodil ti bo vztrajnik.

na to sem ciljal, ker nekateri vozniki tudi speljujejo do 2000 in verjetno zato trese

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

POZDRAVLJENI

SEM NOV NA FORUMU IN VSAKA VAM ?AST O OPISANIH ZADEVAH KI JIH DAJETE...

MOJA ZADEVA PA JE TAKA:

SAM POZIMI KO JE HLADNO IN AVTO PRI?GEM SE TRESE,KO SE SEGREJE PA NEHA(SEM NATO?IL ?ISTILO V TANK,PA NI KAJ BOLJ?E).SMO POSKUSLI VEBASTO ODKLOPIT PA JE BLA MAL RAZLIKA SAM NE DOST.MEHANIK JE REK DA TUD KO DA GAS PRI HLADNEM DA ?UTI TRESENJE DO 2.000obratv,KO JE PA TOPEL TAKOJ PO V?IGU PA NI ?UTIT TEGA.Z V?IGOM NI PROBLEMA PA TUDI UGA?A NE.

PROBLEM SEM PA ZASLEDIL TUDI KO PRESTAVIM V VZRATNO IN SPELJEM OZI.KO VOZIM NA SKLOPKI SE TAK NEK ?UDEN ZVOK POJAVLJA KOT BI BILA MA?INA ODTEGNJENA AL PA DA MA ZOBNIK ZRAK????

PROSIM ZA NASVETE??

LP IZ KORO?KE JANI

:ne vem:

luftmesser?

med voznjo kaj cuka? ma manj mo?i?

Samo da to kar ti pravi? - se ?udno trese ni sklopka ki drsi ali vztrajnik?

Pa ne kri?i - velike ?rke pomenijo da si razburjen <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

podlo?ke injektorjev
Napisano

A nisi vedu ?zmeden? .

2 kolega sta OBA na svojih mazdah 5 to menala in pucala cedil, i lahko mi verjame? ni blo lepo za videt.

podlozke mam - 4? olef s.p. :bravo: bom v priliki

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

podlo?ke injektorjev
Napisano

the injector seals should be replaced on all mazda rf 2.0 diesel engines (6 pre face lift 2002-2005 post face lift 2005-2007 mazda3 2.0 and mazda5 pre and post face lift) when valve clearences are carried out 12500, 75000 services as the injector is removed (injector seals and pipe seals pre facelift and post, on post face lift comon rail seals as rail built inside rocker cover) tsb was released as new shape seals were launced by mazda, hope this clears up any confususion.

o?itno res tud cd143......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 zadnja vrata se ne zaklenejo
Napisano

Imam slede?i problem in sicer se oboja zadnja vrata ne zakljenejo. Prva se zaklenejo zadnja pa ostanejo odklenjena. ?e ponovno na daljincu stisnem gumb lock se zaklenejo tudi zadnja. Mogo?e kak?na ideja kaj bi bilo narobe?

Hvala za odgovore.

preprogramiraj pa bo.....mislim da je celo v navodilih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava sve?k Mazda2 CD
Napisano

Fantje so ti ?e vse napisali - ne i??i sve?k ker jih ni.

Grelne pa so zgolj in samo za v?ig - ?e ti avto v?ge ne diraj, ostalo nima veze z grelnimi sve?kami, ?e avto samo vergla je lahko ve? zadev - pumpa nafte, filter nafte...

daj ti malo ve? napi?i kilometre, zadnji servis itd itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

Lej, ?e je res zani? ?oba prvo ne ve? katera, a bo? zdej delal ?tih probo, drugo bo? naro?u kar 4 al kako

si to predstavlja?? Tretje pa injektor silno redko res crkne.

Bod pameten in najprej poskus z kakim mo?nim ?istilom za injektorje in to ve?krat zapored.

?e je motor DPF te kombinacija ?istila in kalibriranja injektorjev skor sigurn odre?i tvojih skrbi.

Lahko pa tudi nese? popravit - obnovit injektorje npr. na Vransko Jelenu, sam to pa ni pocen ?pas... :vskalo:

Pa seveda zamenji filter nafte.

denso ?obe redko kdo obnovi.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ROPOT PRI SKLOPU JERMENOV MAZDA CD136
Napisano

Ta tvoj mehanik je ?alabajzar.

Tu ima? posebej temo - verjetno jermenica alternatorja, imam ?e eno novo ?e potrebuje?,

razen ?e so 'rolce' ki jih omenja? jermenice in si ?e menjal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

najlep?a hvala vsem za iz?rpne odgovore.

prvo bom probal z filtrom za nafto mogo?e je kaj vode notri ?e ne pa it v stro?ek kaj ?mo.

Kako se pa uporablja to ?istilo za ?obe?? mora? kaj razdret ali se to doda v gorivo!???

direkt v poln tank

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

original denso?

Yep - gledam za masino RF7J (mojo) so pa tudi za tvojo - kera koda je ze R5 nekaj....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.