Skoči na vsebino
Lu?ka ESP
Napisano

Danse ko sem razstavil ?tevec na moji ?estki me je ?akalo presene?enje

post-6180-1348939702_thumb.jpg

Lu?ka od ESP je bila prekrita z vato. Ko sem sestavil ?tevec sem vedel kaj me ?aka...lu?ka od ESP se ne ugasne :hudicek:

Avto sem priklopil na tester in ko se pove?em na elektroniko od abs-a mi poka?e naslednjo napako:

C1953 Master Cylinder Pressure Sensor Circuit Open

Kaj je kdo imel ?e podoben problem, je ta napaka povezana z ESP-jem???

U fak, kaj to je naredil prej?nji lastnik, da prikrije napako?

Kaj pa, ?e bi tudi mi, ki nam svetijo famozne lu?ke isto uporabili vato? :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Prera?unaj,stru?enje 15?,diski cca.150?,jaz nikakor ne pridem do razlike 50?.?e si dobro prebral moj prvi post v tej temi, bo? VERJETNO pri?el do zaklju?ka ,da se zaradi same poravnave diskov ne bo? ubil in ?e se bo? vozil npr.po predpisih jih tudi zvil ne bo? tako hitro.Nekdo lahko zvije diske ?ez 10000km, spet drugi bo se pa vozil 100000 in ve?.Se pa strinjam, da je najbolj?e nove diske zmontirat pa gas (stru?enje pa ostaja alternativa pri pomanjkanju ????).

To z s ztu?enjem je taka varianta, kot z kupovanjem poceni izdelkov;hitro se pokvarijo in ko prera?una? vidi?, da si pri?el ?e dra?je skozi.

Sicer pa smo ?e ugotovili, da so problem pri 6-kah pretrde in nekvalitetne original plo??ice.Meni je tudi treslo kot hudi? pri bremzanju.Sem samo vzel nove izredno kvalitetne plo??ice od Ferodo in ni? nisem stru?il diske (ker v bistvu sploh niso bili zviti ampak so jih zvijale trde plo??ice, ko so "ru?ile" po diskih). Sedaj ?e 30000 km ni problemov in avto bremza da je veselje.Najbolje to opazi? na feltnah;original plo??ice ne spu??ajo skoraj ni? ?rnega praha in niso feltne skoraj ni? umazane (razen seveda od blata :D ).Sej v bistvu ne morejo ni? spu??ati, ker se ni? ne rabijo.Moje stare so bile svetle kot ogledalo in trde kot kamen. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

Ja ti smola no - sam ?ist tolk za info MES nima svoje mre?e pomo?i na cesti ampak koristijo AMZS-jeve storitve in pogodbenike AMZS-ja. Tako, da po vsej verjetnosti bi takrat ?akal tudi ?e bi direktno rabil pomo? AMZS-ja.

Mo?no ja.Se pravi, da je skoraj isto, kaj ima?. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 in lu?ke na armaturi
Napisano

Banda pozdravljena.

V?eraj sem ?el tankat, natankal, odpeljal da bi napumpal gume. Sem pustil v?gan motor. Gume so mele enak tlak kot pred 3 meseci in nisem ni? dopolnjeval.

Ko sem se spet vsedel v avto sem opazil, da mi gorita na armaturki dve lu?ki. Oran?ni. Tista za zdrs avtomobila (avto z dvema S pod njim) in oran?na lu?ka za motor. Tudi ko sem motor ugasnil in dal kontakt, se lu?ka za zdrs ugasne, ko se pa motor v?ge, pa se ponovno pri?ge.

Natankano je pa kot ponavadi pred podra?itvijo do fulla!!

V ponedeljek gre avto sicer na redni servis (na katerega sem se naro?il lih pol ure pred tem), ampak bi moral do takrat narediti ?e okoli 150 do 200km. 20kkm nazaj je bil narejen velik servis. Letnik je pa 9/2007. Ma pa 143konjev in 168kkm, z skoraj vso opremo.

Na servisu mi je preko telefona dejal, da se lahko vozim. Da morda je nek ventil ali senzor, da pa ne ve kaj bi lahko bilo, dokler ne priklopi. V ?etrtek se bom mimogrede na servisu ustavil da pogledajo na hitro z ra?unalom...

Ima kdo od vas kak?no izku?njo s tem? Oziroma kaj bi lahko bilo in koliko bodo zara?unali za zadevo porihtat? In ali je pametno se vozit?

Hvala za pomo?, pa bom sporo?il kaj ga matra... :)

Mo?no je, da je EGR ventil fu?.Ne vem, kako je s tem na teh novih 6-kah, na starih se ga ne da popravit in pride ?ez 300? nov. :ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne vle?e...
Napisano

Kon?no re?il problem, delno je bil kriv injektor na drugem cilindru. Smo priklopili lon?ke na povratke injektorjev in vsi so se napolnili enakomerno razen drugega cilindra...

post-6180-1342947354_thumb.jpg

Po menjavi injektorja je avto vleku dosti bolj?e ampak je ?e vedno kadil. Po prebiraju italijanskega foruma sem na?el ?e eno napako na na?ih ?estkah, pod filtrom od zraka je plo??ica na kateri so skupaj vezane mase avtomobila, med ostalim masa od injektorjev. Na tej plo??ici se z leti nabere rja in oksidacija in posledica je slaba masa na injektorih in ?katli od varovalk. Vse skupaj sem razstavil in pobrusil, na koncu po?prical ?e kontakt spray in sestavil nazaj...motor dela bolj mirno in avto vle?e zdaj dosti bolj mirno in ne kadi ve? :jupiii::jupiii::jupiii::jupiii::jupiii:

Vsem lastnikom ?estk, svetujem da si to re?ijo na svojih avtomobilih. Vse skupaj porabimo 20 minut, stro?kov pa ni nobenih...

Sem zadovoljen, da si re?il zadevo.Kako pa kaj EGR zadeva na drugi 6-ki napreduje?Ste kaj ugotovili? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OPOZORILNA LU?KA CHECK ENGINE IN TSC/DSC
Napisano

hehe. v soboto dopoldne koncno menjal EGR, popoldne ze imel nazaj lucke. sem jo hotu kr v ?karpo zapeljat, tok mi grejo na zivce. 360? za 50km brez luck, jst sm pomoje obupou. in se prodajam jo, ker se ne vozm vec tok z njo in mi je skoda da stoji pred bajto - kako bos tako prodal? :)

ugljavnm, kar sm hotu povedat: ni egr, tut ce prav da je.

Jaz sem bral, da ve?inoma z menjavo EGR ventila ne re?ijo skoraj ni?.

Mora bit nekje ena druga finta. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji kolesni le?aj
Napisano

La?ni alarm.Sploh ni bil le?aj ampak totalno necentrirana zadnja feltna.Sedaj je to urejeno. :D

Aja, pa ?e nekaj je. Pumpal sem gume 2,8 bar in to je bil tudi razlog, da je guma "poskakovala" in ?e je bila cesta malo valovita je pri?la v resonanco in vedno bolj je vibrirala.

Sedaj jih imam na 2,5 in je veliko bolj?e in bolj konfort.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dj mal ve? povej o temle blindiranju...men so se tut lu?ke prizgale...pa smo zbrisal napako, pa spucal ventil,se vozil 2000km brez lu?ke, zdj se pa spet kr neki priziga pa ugasa:/ mi gre na ?ivce...predvidevam da se blindira tko, da se da neko plo??ico notr, katera ne prepu??a nobenega plina ne ni?...al se motn?pa a se ti ?e prizigata lucki??

Ja.Da? vmes plo?evino.Lu?ke se ti pa spet pri?gejo ?ez nekaj ?asa, ampak potem vsaj ve?, da ni povratnih umazanih plinov nazaj.Pa se mi zdi, da sedaj lep?e povle?e in manj pije. :whatever:

Ce te lucka ne moti das blendo vmes in adijo... Ce te pa moti pa ti nekdo naredi "simulator" ebako kot za DPF da ga racunalnik bere kot da je tam, dejansko pa ga ni... Sam bi sel v to smer, ker ko pa bo dejansko nekaj narobe z motorjem pa ne bos vedel zaradi ze obstojece lucke...

Ima? prav. Upam, da bo Batko kaj pre?tudiral stvar in na?el kak?no re?itev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji kolesni le?aj
Napisano

topla feltna???? samo da ti ni zavorni cilinder blokiru :unsure:

Nop.To sem ?e uspe?no re?il. Sigurno je le?aj, ker po avtocesti sem mislil, da pristaja avijon za mano.

In to se je sli?alo iz zadnjega levega kolesa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lep pozdrav vsem skupaj! Glede tega sem na tem forumu ?e pisal, vendar napaka ?e zmeraj ni odpravljena.

Na armaturni plo??i sta se mi po 8 mesecihpri?gali 2 opozorilni lu?ki, in sicer:

1. check lu?ka

2. dsc/tsc lu?ka

V glavnem bil sem pri mehaniku, ki mi je menjal egr ventil in pa luftmeser, vendar sta se lu?ki ponovno pri?gali.

Jaz mislim, da gre za nek kontakt in ni? drugega (lahko da je celo kaka varovalka al pa senzor).

V tem ?asu sem z vozilom nardil 25.000 km in deluje brezhibno, torej ?e bi bla okvara motorja al pa in?talacije (kar naj bi prikazovala CHECK lu?ka), potem se ne bi jaz tako dolgo vozil.

Ali mi lahko kdo kaj pomaga oz. svetuje kaj pametnega? Je imel ?e kdo kak?no izku?njo s tem? Menite, da je to kaj nevarnega?

?ez dva tedna nameravam it na dopust in ni ravno prijetno, ?e ti gorita ti dve lu?ki na armaturki.

Hvala vsem za pomo? oz. odgovore!

Lepo se imejte, pa sre?no vo?njo!

Lp, Boris

Jaz se s tema dvema lu?kama vozim ?e 50 Kkm brez problema.Pa kolega tudi.

Ne vem kaj bi lahko bilo to.Dosti ljudi je menjalo EGR (ker ponavadi poka?e to napako) pa brez rezultata.

Meni ga je Batko zablindiral (EGR) pa konec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prekinjanje zvoka na desni strani
Napisano

Ali se mi sploh spla?a karkoli ukvarjat s tem ?e mi bo na USB vse delalo. verjetno potem CD ne uporablja? ve?... ali pa?.

Ne vem.?e bo? poslu?al MP3 potem verjetno ne rabi?.Meni je ?e Cd tako-tako zvok(prej slab kot dober) iz USB-ja ja je pa verjetno za moja u?esa neposlu?ljivo. :P

Jaz bom probal moj radio (ko bom imel spet kaj ?asa) od?aufati in nesel ga bom k enemu kolegu , ki ?e ga bo kdo popravil, ga bo on.Pika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prekinjanje zvoka na desni strani
Napisano

Moja te?ava pri zvoku je, da mi ob predvajanju CD ob med vo?njo preneha delovati desna stran ozvo?enja. Ob preklopu na FM mi stvar deluje ob preklopu nazaj na CD pa ?e vedno ne. Ko avto ugasnem in ponovno pri?gem ?ez nekaj ?asa zopet deluje (tudi na CD) vendar med vo?njo prej ali slej utihne desna stran. Preveril sem ?e kontakte za radiom. Ter pomislil da gre za napako pri posnetku zpisanem na CD vendar ni to ker enkrat pesem dela na vse zvo?nike nato pa drugi? spet ne. V kratkem mislim vgradit tudi USB in upam da bo na usb delalo normalno tako kot na FM. ?e kdo ve kaj lahko ?e poizkusim prosim naj pove.

Hvala.

Meni tako nagaja leva stran-samo cd. Je pa to znana gre?ka bose-ja v 6-kah in ponavadi zamenjajo (?e je v garanciji) kar celo enoto. Izgleda, da je problem v samem radiju-cd playerju, ker ?e pritisne? z prstom mo?no nanj, ti za?ne igrati.Tudi ?e samo ugasne? avto in ponovno v?ge? ti ponavadi dela,ne?

Nisem pa ?e zasledil na netu in tujih forumih, da bi znal kdo to popraviti. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avto kadi
Napisano

Hehe, sej sem pisal v pretekliku. Zadevo sem takoj po nakupu avta po?timal (no, zahvaljujo? temu forumu) :prstgor: Od takrat sem ?e precej prevozil in zaenkrat ni nekih te?av s tem.

Aha, potem si pa vesten uporabnik foruma in upo?teva? nasvete. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avto kadi
Napisano

Ja, poleg kajenja se je odlo?il, da bo ?e pijanec :vino: No, predvidevam, da je bil. Ko sem preveril nivo, ni bilo ve? ni? noter. Tak, da sem mu potem enega tretjerazrednega noter vlil, da ne bi dehidriral do servisa :pepsi:

?e ti res pije toliko olja ne ?akaj na servis!!! Dolivanje olja ni re?itev ampak menjavapodlo?k in pucanje sita.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrtanje tablic
Napisano

nobenih lepil in podobne packarije

avto ima nastavke za sraufe in to je to

Potem pa enostavno vzame? elektri?no vrtalko in malo ve?ji sveder od vijaka in zvrta? po robu tablice-najbolj?e tam, kjer je ?rn rob, privija?i? tablico in z malo ?rne barve pobarva? glave vijakov.Niti videti jih ne bo.

To je naredil moj 10 letni sin...ve? kaj ho?em povedat, ne? :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje EGR ventila
Napisano

Nekaj sem razmi?ljal, da bi blindirali ?e elektroniko. Kaj avto ti vle?e normalno zdaj ki je blindiran? Ko najdem re?itev te pokli?em da provamo :D

Ja, avto gr po mojem ? bolj? kot prj pa tudi pije se mi zdi manj.Samo te nesre?ne lu?ke se pi?gejo.

Batko, dej probej kej stuhtat. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.