Skoči na vsebino
Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Ker sem ?tartal malo prej, da ne padem v pop. ?pico sem do benetk peljal s tempomatom 120 po GPS...poraba 5,2L :jupiii:

Pa ?e enkrat nisem se cjazu, za cestninskimi, vklju?evanja itd gas do 4k rpm! Pol pa kruzanje s potovalno

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

ebay od 100? naprej, tudi nove

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Evo, jaz sem danes na petrolu kupil TRICO brisalce - oba za 19? pa ?e de?nik za mulca sem dobil, kot darilo :)

To pomeni, da so ta stari vzdr?ali 15.000km...zadovoljivo razmerje cena / material

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

ja al pa po luknjah...ja bolj se sli?i ko je mrzlo, manj ko je toplo oz. vro?e...

Serijska napaka petk - gumice amortizerjev, ponekod - tudi meni so poleg gumic ?e 2 fedra menjali...povpra?aj na servisis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

jaz pa simpli?ar....

zavijem na petrol ko je treba, pa tud ?e so slabi pa pa? ve?krat zavijem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Pri na?i Mazdi5 zadje ?ase opa?am ?udne zvoke iz podvozja spredaj. Poka kot da bi melo vse skupaj zelo veliko "lufta" ampak nikjer ni?. Od ?asa do ?asa tudi za?utim kak tresljaj. Ima ?e kdo drug tak problem? kaj bi lahko bilo? :angry2:

samo ko je mrzla zjutraj? pa naprimer cez lezeci policaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorna cev
Napisano

http://www.olef.si/lucaszavornecevi.htm

tip ma dokaj dobre cene - povpra?aj po avtomobilskih

sicer ne vem kako je pri tem ampak kaki klima?i ali ?losarji bi imeli (res da v glavnem baker), vpra?aj mojega klima?a z jesenic, rec da te je jure z rde?e hi?e v medvodah napotil :D :

http://www.hvac.si/klima_naprave.html

Je tudi odbit motorist in bi moral vedeti :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

zadnji tanki so bili lovlenje cajta, a vseeno bomba za ta vreme in mraz + webasto vsako jutro

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11885

Danes pa kaze 6,2 po 400km, in caka v Benetkah na letaliscu poleg srebrne CX7 CE registracije, potem je se zraven temno siva nova M3, in crna italijanska nova M6....najbolje pa je da je nad njimi tabla TOP CARS....(s puscico, ker za vogalom parkirajo maseratiji in cayeni...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

Sem dobil na ZS kandidata, ampak ?al moramo povedati vsem mazda?em z novo 2.2 ma?ino, da ta nima ve? Webasta tovarni?ko vgrajenega.... :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

Prosim, da ?ekira? hladilno v ekspanzijski - ko je mrzel avto - enako z dolivanjem

Ostali:

Naro?am ?e en komplet po ceni 190? - urca, ?e je kak junak naj se javi do petka, bo cena enaka ker ne bo dodatnih stro?kov po?iljanj.

Daljinec dodatnih 170? s po?tnino - v tem primeru celotna zadeva brez ure samo z daljincem 350?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

podlo?ke injektorjev
Napisano

Kje si pa podlozke dobil by the way

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

aHAAA.....Roba je, sam ?e dobra volja :D :-)

Pa solidarnost hehe :P

pa en kalorifer <_<

sej bo na?a spet ?aj kuhala.... :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje karterja
Napisano

mehanik mi je tako priporo?al...sicer pa motorno olje in oljni filter menjavam na 8.000km ... zakaj bi blo 5W30 bolj?e?sicer se na olja ne spoznam tolko, zato pa spra?ujem :)

Pol bi pa prosil administratorje al moderatorje da to premaknejo v DIY...pa oni prispevek, kjer sem opisal menjavo bakrenih podlo?k na injektorjih se tud lahko premakne :) ...

sintetika je le sintetika, no ?e pa menja? na 8000 pol pa itak zmaga :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

tega materiala pa niti za 100? ni. Koliko pa pride urca? Se obeta kak?en DIY na to temo?

zgoraj so trajajo?e licitacije, ki se kon?ajo skoraj na ceni novih, poleg tega sam naro?am le nove zadeve za tole - raje 200? kot 120? pa mam mir. Spektru tudi vse novo za jutri, le urco bomo posodili, ampak je ze sam daljinca nabavu :P

Novi kabli 80?

Pumpa dobra pod 50? ni

Urca dobra pod 50? ni

po?tnine vsaj 40? (vsega skupaj ne dobi?, ra?unam 3 po?iljke)

hladilna teko?ina 10?

=

kot sem rekel DO 250?, odvisno od prilo?nosti na ebayu

in tega ne mislim dajati v DIY, sem pa pripravljen demonstrirati, ker je le preve? delikatno, izpostavljena je prva ?ipa med ?ravfanjem (spodnji rob gleda ven ko umakne? vso za??ito, elektrika mora biti prav napeljana.....benz in ?trom ne gresta skup, predelati je treba uro....tako, da ne bi to preko foruma mogel odgovarjati

sicer pa je v pdfu vse zapisano - dam ?e svojega novega tukaj

ena u?na ura bo jutri od 10:00 naprej pred na?o bajto :D

Webasto_Mazda_6.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator Xedos 6
Napisano

gume so ?le iz 50 na 100....

205 55 16 so ble 2 leti nazaj okoli 50-60 kvalitetne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator Xedos 6
Napisano

a petrol pa nima ni?esar na pike?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje karterja
Napisano

Lepo lepo - marsikomu bo prav pri?lo - tole je za v DIY

Ampak zakaj pa 5W-40 in ne 5W30?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

probal sem poiskat skup vse te komponente za nadgraditev webasta, vendar nisem pri?el do zaklju?ka :) ...mi lahko da keri prosim konkretne linke z ebay-a, kaj vse to?no rabim :) ...link do pumpe, vezja,...

webasto thermo top E ali C kabli + pumpa

http://www.ebay.de/itm/Webasto-Thermo-Top-...8#ht_810wt_1139

http://www.ebay.de/itm/Webasto-Kabelbaum-K...7#ht_500wt_1202

mora biti z relejem za vklop ventilacije - kot je tale

http://www.ebay.de/itm/Webasto-Kabelbaum-T...#ht_1014wt_1139

?e enkrat predela se kabel na original kabel avta in urca - tega pa ne bom tukaj pisal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator Xedos 6
Napisano

pa garancija je 2 leti....tako kot mora biti, po moje nima? kaj falit, samo pazi da ti ne prbijejo ?e ene 15 za pot, pol pa vseeno ?e gre? do petrola...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

Mrz bo mrzzzz :D :-)

teb ne ve? tolk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

Sicer nekaj starej?ega.

mam novej?o to :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

jures, kaj mi pol ti predlagas!? Lahko das kaksne linke z ebay-a

pumpa, ura, kabel z releji (kabel med webastom in uro) - thats it

namesto ure je pa potem lahko tudi daljinec (ali skupaj z uro, a je potreben Y kabel med uro in centralo daljinca)

Ne me pa spra?evati, kam in kako se priklju?i - potrebne so predelave kablov in ure, ker je to celodnevno ?ravfanje...je pa vsak dobrodo?el priti gledat, asistirat. Spektr ta vikend :D , na nobenemu ne slu?im, ?e rata mi ostane do 50 ojro (vse odvisno od ebaya), lahko pa tud 0, kar je za 10 urno matranje, porezane roke in svinjarijo pred bajto đabe <_<.

Sama in?talacija traja 1-1,5 ure res enostavno, zamudi? se z razstavljanjem avta ter vleko kablov v notranjost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

Sicer nisem in?taliral te elektronike, ampak nevem zakaj nebi ratalo???

No jaz sem...:), ta elektronika ki jo ti limas tukaj je ze na webastu....webasta s svojo elektroniko in originalne instalacije ne odstranjujes - le upgrade-as, in to tako daa ga ne dira?

pa ?e nekaj tole je aftermarket doma?a predelava....roke stran od tega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

V bistvu rabi? elektroniko in daljinca:

http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?V...r#ht_978wt_1396

pa ?e pumpo:

http://www.ebay.it/itm/300611044070?ssPage...9#ht_500wt_1413

Pa ?e malo dobre volje zraven :P

S temle ti nikoli ne bo ratalo zal......

Pa potrebno je se 1,5l zelene hladilne tekocine :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.