Skoči na vsebino
?i??enje EGR ventila
Napisano

Sicr je tema mal stara, pa vseen:

Ravn tko man problem z egr ventilom. Lucke za check engine pa asr mi svetlo nekak ze ene 40000 km. Ko je vlazno, opazam, da se lucke ugasnejo, drugac ne. Spucan je bil ze 2x, zdej kako, je vprasanje.

Kdaj in kje pa mate vi servis, ce bi loh prsu? Sm iz kamnika, prpelem se kamorkol. Hvala za kakrsnk feedback, ker mi grejo tele lucke ze posten na zivce. Lp

S pucanjem ne bo? ni? re?il-vsaj pri takem, ki ima gor na vrhu elektroniko.Enostavno ?e ?e samo za trenutek zazna nepravilne izpuhe ti lu?ke zagorijo in se nekaj ?asa ne ugasnejo ve?.Ugasne? jih ali z resetiranjem z ra?unalnikom ali tako, da izklopi? akomulator. Meni je Batko blindiral EGR.Nekaj ?asa je bilo v redu in spet so se pojavile.Mislim, da nam ni druge, ko gazamenjat z delujo?im-ali rabljenim ali novim. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 136 disel poskok obratov
Napisano

a v levo al v desno vle?e? Pri prvi seriji Mazda 6 je to dokaj pogost problem oziroma kar "feature" tako, da ?e ne vle?e hudo ni panike aploh, ?e ho?e avto zaviti tja kamor visi cesta. Se pa zadeva ?e malo bolj pozna, ?e so gor recimo gume s smrekca profilom brez vzdol?nih profilov, ki dodatno skrbijo za dr?anje smeri.

Pri nekaterih takih 6-kah (predvsem v italiji) se je pojavil ta problem vle?enja, ko so ?li na 17-ke.

Ko so dali gor spet 16-ke je bilo normalno. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(NE)MO? M6 2.0D
Napisano

Preglej ce ti ploscica dobro tesni ali imas kaj mastno okrog EGR-ja.

Na ?alost se je malo prej spet pri?gal light show.O?itno se ne da prevarat elektronike. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(NE)MO? M6 2.0D
Napisano

Prej so se ti plini deloma vracali v motor, zdaj grejo direktno ven skozi auspuh...to je pac davek ekologije...avto gre slabse in pije vec, zrak je pa cistejsi :jupiii:

To. Brez vseh ceremonij, kot pravi? ti.Vse mora bit direkt speljano. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(NE)MO? M6 2.0D
Napisano

Batko, ne morem verjet, da odkar si mi blindiral EGR ventil, mi je poraba padla na povpre?nih 6,3 /100.

In to po mestu iste relacije kot prej. ?zmeden?

Kaj je sedaj druga?e?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(NE)MO? M6 2.0D
Napisano

Najlep?a hvala, bom jutri ?e egr dol dal, pa da vidimo potem kako bo....(z blindiranim, z o?i??enim)....

Za dans ga mam dost....

?e ima? istega kot jaz (z elektroniko) se ti pri?gejo lu?ke takoj, ko ga odklopi? (tudi ?e ga blindira?).

Pomeni,da elektronika ostane vseeno priklopljena.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(NE)MO? M6 2.0D
Napisano

Je imel prav Akex, sva dala na tester avto in je takoj pokazalo EGR ventil in ko sem sol pogledat sem ostal presenecen. Z razliko od mojega ima na vrhu ventila senzor ki meri pline in javlja napake.Zdaj sva ga blindirala in upam da bo problem resen. :D

Vesel sem,da sva se spoznala in malo podebatirala. :bravo:

Po poti domov je avto res carsko vlekel (kot mora) in upam, da se te lu?ke ne pri?gejo ve? in smo re?ili

to zadevo.

Ima? pa res carsko zrihtano 6-ko. :notworth:

P.s se bom res potrudil, da se jutri dobimo in kak?no re?emo ?e z ostalimi ?lani. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(NE)MO? M6 2.0D
Napisano

Nic ne sveti, ker dela preko vakuma in ni povezan z elektroniko od motorja. V bistvu ga blindiras in zama?i? cevko od vakuma in gas naprej :D

O.k se bomo morali zmenit, da re?imo to trapolo od ERG-ja in ga zacementiramo. :D Kakor mogo?e ve? meni svetijo te lu?ke ?e enih 6 let-od kar sem ga kupil.

A misli?, da potem ne bodo ve? ?arele? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(NE)MO? M6 2.0D
Napisano

Za enkrat prevozil tako 30.000 km brez nobenega problema. ?e ho?e? lahko pride? mimo in ga skupaj re?imo, je vse skupaj pol urce dela...

Kaj pa lu?ke (trek kontrol + end?in)? A ti ne svetijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje
Napisano

pri moji m6 tudi rahlo poka ko zavijam levo, ?utijo se tudi majhni trzaji na volanu... kak?na ideja? smo tudi z mehanikom gledali in nikjer ne najdemo lufta...

Parkrat z volanom noter- ven in bo nekaj ?asa mir.Bolezem starih 6-k namre?. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6.. airbag
Napisano

avtoelektronika ?rnu?e 041652952 Jure.

Druga?e ?e si kje iz okollice obale imam jaz prijatla, ki ti lahko to re?i.

Koga? kaj Jacksona?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Boschovo srebro se po ADACovih testih ne sveti najbolje, jih banner ?i?a.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/autoz...rcePageId=31895

Sem ?e omenil,da jaz na te t.i "neodvisne" teste ne dam niti po?enega gro?a.To sranje od bannerja sem imel zdaj noter in nikoli ve?.Prodajalec, ki mi je prodal ta sednji filigramski bosch je povedal, da ne prodaja ve? bannerjev ,ker je imel cel kup reklamacij. Pa tudi meni je po dobrih treh letih ?kripnil.

Sem pa naletel v eni reviji na mnenja kupcev in zadovoljstvo in je bil krepko na prvem mestu ravno tale Bosch,

banner pa na solidnem petem mestu. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Si bom kar to temo izposodil, da pojamram, koliko stanejo tej filigramski akomulatorji. :aaaaa:

Baje, da je noter sedaj namesto svinca zlato in so ?le cene v nebo.

Kupil sem tudi jaz Bosch, 95Ah, 4S-028 (kot Kalmaan) in cena? Sitnica-150 ? oz. preko vez 135?. ?zmeden?

Nazadnje pred tremi leti je stal od Bannerja (100Ah) 110?.?e bo ?lo tako naprej se spla?a zdej kupit ?e enega za rezervo. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

Evo ,po 3 letih in pol zgleda, da je oddelal svoje akomulator in sicer znamke Banner, 100Ah. :(

Izgleda, da je eno sranje od akomulatorja, ker prvi original je zdr?al skoraj 5 let.Bom probal sedaj nabavit

od Boscha S4 model.baje, da so med najbolj?imi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 - brez pospe?kov na avtocesti
Napisano

Kaj je potem to kak?en EGR ali IMV ventil, ta 2 se najpogosteje omenje, kak?ni sta pa njuni funkciji pa nimam pojma! <_<

EGR verjetno ne more bit, ker jaz vozim brez njega ?e 4 leta in ni nobene razlike v performansah.

Pa tudi napako javi ra?unalnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Ma nevem. ABS diski so ?e najbol dolgo zdr?al. Ponavadi ?e za?ne nekaj sto ali tiso? kilometrov pri normalni vo?nji po monta?i trest je problem v plo??icah ?e so pretrde in se disk preve? pregreva. Na ve?ina uradnih servisah so rekli da je te?ava z ?uferjem :D . Ker je avto pri nas samo v popravilu in ga vozi stranka ?enskega spola se neve kako vozi.

Stranka je naro?ila menjava kolesnih le?ajev, ker naj bi bil to vzrok tresenja, in naj bi bila tovarni?ka hiba pri 2.0 modelih.

Seveda bo spet potebno diske postru?it ali jih zamenjat.

Pustimo se presenetit. :D

Tem ?lanom na servisih ,ki ti pravijo, da ne zna? vozit priporo?i, da se prekvalificirajo mogo?e v peke.

Pa ?e tam bodo ?le plombe strankam.

Probaj z Ferodo ta navadnimi plo??icami in originalnimi diski.Meni deluje vse skupaj super in je mir.

?koda, da nisem slikal originalnih plo??ic, ki so zgledale, kot da so narejene iz poliranega granita.

?im ni ?rnega praha na feltnah (in pri meni ga ni bilo , sem se hvalil s tem sramezljiv ) jih zamenjaj, ker so pretrde.

Drugi film oz. zodba so seveda "?opa?ke" plo??ice, ki cvilijo kot za stavo in seveda imajo podporo v dirka?kih diskih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 se ugasa
Napisano

Aha, ni? novega s tem kajenje skratka B) No, mogo?e sem takrat, ko se je zadimil res delal kraj?e relacije (cca 15km). Se mi je pa zgolj enkrat zgodilo, da je za?el kadit v gara?i. Sicer pa vedno pred semaforjem. Taka gosta megla se je za?ela izpod njega kadit, kot da bodo iz nje vsak ?as pri?li gobavci in mi potrkali na ?ipo. Tudi okoli?ka publika iz drugih avtov je verjetno ?akala na kak spektakularni preobrat. Ko pospe?im, megla izgine (ne delam zavese za sabo). Vedno se pa to zgodi, ko je avto v prostem teku, pri ugasnjenem pa ne.

Sicer pa 99% delam zgolj dolge relacije (nad 100km), ve?inoma zgolj AC, mestnih relacij pa ravno toliko, da pridem do AC. Servise delam po rednih intervalih, podlo?ke so bile menjane kakih 9.000km nazaj pa cedilo isto. Sicer pa mu dajem za jest tudi Megasel. Po va?ih priporo?ilih. Zdaj pa upam na najbolj?e :party0035:

Lepo skrbi? za njo pa upam, da se ti oddol?i z mirno vo?njo. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladilna teko?ina za M6
Napisano

Moja je tud blizu MIN ?rte. Barva je pa nekak?na modrozelena.

Zavij v prvo trgovino z avtodeli in vpra?aj za hladilno teko?ino za M6.Dali ti bodo eno tako temno plavo zeleno teko?ino, ki jo potem poljubno me?a? z vodo.Jaz sem jo imel tudi nekje na min. pa ne gre ne vem koliko noter-mogo?e kak?en deci.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 se ugasa
Napisano

Meni se tudi to ob?asno dogaja samo, da ma?ina deluje normalno. Ni? padanja obratov, ni?esar. Naenkrat se pa za?ne iz podvozja kaditi kot da imam po?igalca med kolesi skritega. Najprej sem mislil (ker sem dal avto protikorozijsko za??itit), da kaka kapljica pade na izpuh pa se zato dogajajo take stvari. Potem pa sem enkrat med tem kajenjem izstopil iz avta, na podvozju nisem opazil ni? posebnega, webasto pa je take zvoke spu??al ko kaki stari Mig med vzletanjem. Vonjave pa po nekem parafinu... WTF? :ne vem: Avto imam nekaj mescev, sicer nobenih te?av (tok, tok), prevozil sem pa ?e cca 11.000km. Sicer sem zadovoljen z njim, skrbijo me samo te teme o dizlih in kvarjenju. A ga naj raje menjam za bencinarja?

he,he,sem se prav nasmejal ,ko sem se spomnil sebe prvi?, ko se dimilo ispod avta. :hohoho::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.