Skoči na vsebino
Poraba M6
Napisano

Ja ok, to je res. Mislim, zarad tega verjetno na cesti ne bo ostal, ?e bi se pa zabasal pa bi. Je pa treba preverit in zrihtat ja. Se strinjam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

Ta je pa res huda poraba. Jaz sem imel zadnji ultimax tank porabo 6.4. Je pa res da kaj dosti kot 130 po AC ne grem. Relacija Cerklje - LJubljana-be?igrad.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba alu plati?? pozimi
Napisano

Nekateri zagovarjajo celo to, da je pozimi bolje imeti litke..Pa? zaradi nabiranje snega, ?i??enja,...

Jaz sem naro?il komplet gum z litkami. Predvsem iz enega razloga, ker te jeklene stanejo toliko (skoraj) ko litke. Pa ?e bol? bo zgledal..:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripanje sede?a
Napisano

Je ?e kdo imel podoben problem s ?kripanjem voznikovega sede?a? Ko se naslonim nazaj s hrbtom se oglasi en ?ri?ek, ki mi gre na ?ifce...Zvok izvira tam nekje na levi strani, kjer je tudi ro?ka za nastavitev ledvene opore. A je to ?e kdo kdaj podiral, oz. a se sploh da kaj namazati?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje za vsede diesel,bencin in dpf
Napisano

Ja sej verjamem. Mislim, itak da najprej proba? the izi way..se pravi da poskusi? s ?i??enjem. ?e zale?e, je ok. ?e ne pa pa? gre? dalje..

?e se spet lu?ke pri?gejo. A jih lahko zresetiram, ?e odklopim kleme z akumulatorja, al mora it prov na ?arunalnik avto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To je 100% EGR ventil. ;) In ni? ne pomaga ?i??enje ampak samo nov pride v po?tev (300?) ali pa rabljen (samo mora bit natan?no enak-vse cifre in ?tevilke,ki so napisane na njem, se morajo ujemat).

Druga?e pa,?e te te lu?ke ne motijo (mene ?e kake tri leta ne ;) ),ni ni? pretresljivega to.

Na tehni?nem gre? skozi meritve plinov in tudi vse ostale funkcije normalno delujejo (tudi proti zdrsavanju).

Nekateri sem bral, celo ta ventil za?epijo in ga obidejo.Samo,kako re?ijo to z light showom pa ne vem. :whatever:

Tudi tole glede EGR je zanimivo. Eni trdijo, da se to ne menja, ampak ?isti, drugi da se ?istit ne spla?a...Na cliu vem, da sem ga enkrat pucal, pa je blo potem ok, ampak sem ga kmalu prodal...

Bo treba kakega iz ebay-a potegnit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, saj pravim..?udno. Napaka naj bi bila ta, gleede slabe kvalitete olja..?e? da je pome?ano z nafto. Nivo olja je ?isto normalno. Tudi na servisu so malo poskusili olje (skoz prste) pa je baje ok.

O?itno se ta napaka poka?e tudi skozi ti dve lu?ki, ne me pa dr?at za besedo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mogo?e ena neumesna. Danes zjutraj ?tartam avto, in gorita lu?ki za motor in DSC (avto z vijugami). N? jasno. V?eraj ko sem parkiral je bilo vse ok. Takoj sem pomislil, da sem kaj pobrbljal, ko sem nastavljal toleranco na potovalnem ra?unalniku.

Do Ljubljane to ni izginilo, zato sem ga med slu?bo peljal na celov?ko. Zapisana napaka je bila ta, da olje kao ni ve? dobro..oz. naj ne bi bilo. Servis sem delal 2000 km nazaj, mazda dexelia + Metabond Gold.

A je mo?no, da Zlatko kaj serje??

?eprav, potem sem se spomnil, da ko sem zve?er pri?el domov, sem v bistvu prekinil regeneracijo. Mogo?e zna bit to razlog?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

to je pa ?udno.... DPF jem olje na?eloma nara??a, saj se me?a z nafto... torej ti ga je po?rla ?e ve? kot dve ?rtici???? hja poglej kaj ima? notr, ?e ima? kak ra?un od zadnjega servisa.

Olje nara??a, samo pri Mazdah pomoje :bravo:

Sicre pa, David a ne ve? katero olje je notri??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kolikor vem (bo povedal boss ve?) ima mazda samo aktivno regeneracijo filtra DPF. Je pa ve? vrst teh regeneracij. Kot si ?e napisal obstaja ?e pasivna, francozi imajo pa to re?eno z aditivi ja. Poseben tank aditivov, ki se potem (ko ECU dolo?i da je ?as) dodajajo v DPF da saje zgorijo, verjetno tudi pri ni?ji temperaturi.

Tisto sem pa pisal tko bolj, sarkasti?no. Kar nekaj uporabnikov je prejelo na mazdi lekcijo, kako naj avto vozijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ve? kaj, pri 4-mesece staremu tut ?e mu jih. Dokler garancija velja, je v redu :). Jaz tudi mo?no dvomim, da bi bilo gorivo krivo. Verjetno ne zna vozit avta z DPF-jem, tako kot ve?ina mazda farerjev s to pridobitvijo.

No vsaj na servisu tako pravijo oz. so pravili :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.