Skoči na vsebino
To?a
Napisano

Jaz sem ses to?o sre?al pred dvema letoma in sem zadevo dal popravljat fantom iz TopFinisha. Sem bil pa zelo zadovoljen, ker so zelo lepo popravili. Je pa to dale? najbolj?i na?in, ?e no?e? na novo barvat.

Sicer je pla?ala zavarovalnica ampak mislim, da so takrat ra?unali 5ksit na luknjo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

senzor za zunanjo temperaturo Mazda 6 ?
Napisano

Sem tudi sam ugotovil, da v kolikor se razlik med "jutranjo" temperaturo in popoldansko (ko je avto stal na soncu) ve?je od cca 20 stopinj (?e sonce sveti na del kjer je senzor je taka razlika ?isto normalna) prika?e zadnjo o?itano temperaturo (jutranjo) in se zadeva umeri ?ele po kak?ni uri vo?nje?!?!

Najbolj pomembno je, da ta senzor ne vpliva na delovanje klime tako, da ?e nekaj ?asa ka?e narobe ni ?isto ni? hudega. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava Xenon svetilke pri Mazdi 6
Napisano

Evo kon?no sem se lotil te menjave saj imam nove svetilke doma ?e skoraj eno leto.

Ena stran me je sicer malo zajebavala, ker se nikakor ni dalo od?raufat plasti?nega prstana, ki dr?i svetilko v le?i??u ampak je ?lo z Yavaryevo moralno podporo, ki mi je po telefonu rekel: ti sam mo?no prtisn (ta nasvet je uporaben tudi ?e za kak?ne druge zadeve ;) ).

V glavnem, kaj vam ho?em povedat... nikar se ne matrite z menjavo skozi motorni prostor saj je tam treba odstrant kar nekaj zadev (filter box, posodo za teko?ino) pa ?e takrat je prostora ?isto premal sploh za kak?nega kot sem jaz z bolj medvedjimi rokami.

Najla?je je tako, da avto dvigne? na dvigalko, odstrani? kolo in nato 6 plasti?nih ?epov od notranjega plasti?nega za??itnega koloteka. Ne ga ?ist dol od?raufat, ampak samo toliko, da ga lahko premaknete/zvijete in pridete do lu?i skozi blatnik. Za lu? na desni strani sem recimo rabil manj kot 10 minut vklju?no z postopkom odmonta?e kolesa, plastike in nato vse skupaj sestaviti spet skupaj.

V glavnem, ?e kaj bistveno ne zajebava imate obe svetilke zamenjane prej kot v pol ure, kar se mi zdi ?e kar sprejemljivo. :P:D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - sklopka
Napisano

ouch...not good. Mal hiter je to, razen ?e niso kilometri realni - lahko pa ti jo je Rakitna tolk prej popapala. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima - nabiranje vode? 323BA
Napisano

Moja najdra?ja tudi trdi, da je vsa mokra ko vklopim klimo (kaj ?ele, ?e napravim kaj drugega).

A ima kdo kak?en nasvet, kaj storiti, da izpod armature moje ?estke ne bo ve? kapljalo. ?e je to zama?en odvod kondenza, kaj in kako je treba razdreti in o?istiti?

Lp M

Sem imel podoben problem in je teklo na tla pred sovoznikom pa so na servisu zrihtali. Pojma nimam kaj so naredili, me pa po pravici povedano tudi ni zanimalo saj je bila avto takrat ?e v garanciji. Druga?e je pa to ena od znanih napak tako, da ne bo problema pri odpravi le te.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

Fantje ?ivijo!

Tu sem nov, imam mazdico komaj 2 tedna. Notri je CD player za 6 CD-jev. Zanima me ali obstaja kak?na nadgradnja (firmware ali kaj podobnega), da bi mi bral ?e mp3. Gotovo ni notri nobene razlike v cd playerju.

Hvala.

?e se omejimo zgolj na komponento ?al ne gre in bi moral changer ven vr?t in MP3 player not.

Ima? pa malo morje nadomestnih re?itev. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

A alternator je v redu? V?asih se dogaja da se ti zaradi prenizke napajalne napetosti dogajajo razni ?ovi na senzorjih in dolo?eni zato ne delujejo, kot napako pa pri?gejo raznorazne lu?ke na armaturki. Pri tebi se namre? dogaja to, da se razli?ne lu?ke pri?igajo in zato mora biti skupni imenovalec verjetno v prenizki napajalni napetosti (pod 14V).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bula
Napisano

Ne igraj se - ta guma je nevarna in ?e ti jo raznese bo? lahko imel veliko ?kode. Pred ?asom sem videl kaj naredi guma, ki jo raznese na AC-ju. Na Mercedesu je uni?ilo kompleten notranji kolotek, razbil ?migavec in polomilo del sprednjega odbija?a. Pa mo?akar je bil ?e zadovoljen, ker mu je ratal avto na cesti obdr?at in ni poljubil ograje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

senzor za zunanjo temperaturo Mazda 6 ?
Napisano

En senzor je name??en zunaj en pa znotraj. Predvidevam, da zaradi prevelike razlike med zunanjo in notranjo temperaturo (znotraj se lahko ogreje tudi na 50-60 °C) prihaja do teh anomalij.

Va?no je da to ne vpliva na delovanje klime in je zgolj problem v prikazu na zaslon?ku. Pri meni se prikazovanje normalizira nekje v 20-30km vo?nje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

:blink: Pa to se bere kot humoreska. Pa a si preveril, ?e so trezni, ko so ti izjavljali, da je relacija le takrat, ko gre? do Dunaja ?zmeden?

Povpra?at jih je treba, kje to pi?e in zakaj nih?e pri prodaji avta na to ne opozori. Potem pa lahko zahteva? od njih ?e uradno izjavo o tem in priro?nik za pravilno uporabo DPF filtra. Pa ?e vpra?aj jih kdo krije stro?ke in dnevnice za pot na Dunaj in nazaj. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

?e si se ?e odlo?il za menjavo, kaj pa ?e bi najprej poskusil s ?i??enjem. Zadevo je enostavno dostopna tako, da z demonta?o ne bi smelo biti te?av. Potem pa rabi? kak?en sprej za ?i??enje ogljikovih usedlin (mogo?e bi ?lo tudi s kontakt sprejem :ne vem: ), da zadevo s?isti?.

Verjetno bo? rabil ?e tesnilo, ?e se ti bo staro strgalo pri demonta?i. V glavnem, po ?i??enju, ?e se normalno premika pal?ka gor in dol pomeni, da zadeva v redu deluje in verjetno ne bo? rabil menjave ventila, ker nov ravno ni poceni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mogo?e termostat?
Napisano

Termostatski ventil je lahko ?e bolj bogi. ?e daje? navadno vodo v sistem za hlajenje se lahko zgodi, da se nabira kamen in ventil te?ko odpira. Lahko pa da ima? tak?nega, ki odpira pri vi?ji temperaturi kot bi po specifikacijah moral. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisi-Ljubljana
Napisano

Mazde nisem nikoli pri njih servisiral jo je pa fotr in takrat so naredili lepo vse v redu. Sem pa imel pri njih ene parkarat moj prej?nji avto KIA in tudi nikoli niso naredili kapitalca in je bilo OK.

Je imel pa Boj? mal grenko izku?njo z njimi, ker mu niso znali na?telat lu?i ?zmeden? oz. so rekli, da se jih ne da ?zmeden??zmeden?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.